Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gulyasa

    őstag

    Na ma szabin voltam, volt időm foglalkozni a telefonnal.
    Gondoltam frissítek B313-ról B316-ra.

    Azért halogattam eddig, mert annak idején recovery-t cseréltem, rootoltam, kínai karaktereket kigyomláltam a levelező kliensből. Az OTA frissítéshez, (emlékeztem rá) meg minimum vissza kell rakni a stock recovery-t és az eredeti local.prop és build.prop fájlokat a megfelelő engedélyekkel (a leírás szerint). Itt nemrég azt írták, hogy nem kell vissza rootolni.

    Mivel az előbbiek elvégzése után sem működött az online OTA frissítés, mert hibával hibával leállt (és valahogy a külön letölthető OTA fájlt sem találtam az eddig megszokott xda fórumban a helyi frissítéshez, csak a teljes B316 stable ROM-ot töltöttem le), kénytelen voltam a factory reset utáni 3 gombos módszerrel frissíteni.
    Ez már sikeresen meg is történt és mivel előtte HiSuite-tal csináltam egy teljes backup-ot, ezért hamar vissza is raktam mindent, ami kellett.

    Viszont természetesen így majd újra rootolni kell a telefont (ha pl. megint ki szeretném gyomlálni az email kliensből a kínai karaktereket, rendbe tenni az SD jogosultsági problémát, hogy újra működjön pl. az iGO, és persze ott vannak a fölösleges kínai appok...)

    Azért nem szeretnék a jövőben lemondani az egyszerűbb módszerről (kivéve, ha lesz stabil Lollipop, azt megint 3 gombossal fogom), de van valakinek ötlete, hogy a fentebbi felsorolás alapján mégis kihagytam-e valamit, ami miatt nem működött az OTA frissítés?

    [ Szerkesztve ]

    Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1, JLB REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen

Új hozzászólás Aktív témák