Hirdetés

2019. április 25., csütörtök

Hozzászólások

(#1) osztraksajt


osztraksajt
(őstag)

Azért a deepcool esetén tegyük hozzá hogy nekem fél évet sem bírtak az USB portjai, és ez nem garos a nagyker szerint mert "kopó alkatrész". Mondanom sem kell milyen kellemes a gép hátuljába nyomkodni az USB eszközöket. Vagy marad rendkívül kulturált hosszabbító kábelezés.

(#2) pusszycat


pusszycat
(PH! kedvence)

Olcsó laptopba 500 GB SSD. Ilyet sem sokat láttam még. Mégis csak esik az SSD-k árra? :)

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. Samsung 860 EVO SSD 500 GB inside :) Samsung Galaxy S9 Plus

(#3) Televan válasza pusszycat (#2) üzenetére


Televan
(PH! kedvence)

Boltba 25.000 Ft az 500GB -os SSD. Akkor a gyártók mennyiért kapják? :D

May 27

(#4) pusszycat válasza Televan (#3) üzenetére


pusszycat
(PH! kedvence)

Meg gondolom nem a legdrágábbat dugják bele. ;]

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. Samsung 860 EVO SSD 500 GB inside :) Samsung Galaxy S9 Plus

(#5) Taranti válasza osztraksajt (#1) üzenetére


Taranti
(senior tag)

Mondjuk a Deepcool E-Shield kb. sehol sem kapható....

Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.

(#6) Bogyó bá'


Bogyó bá'
(PH! kedvence)

A Riva puha tok ára nem jó a cikkben, a link szerint 5210 forint.

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#7) SunMount3r


SunMount3r
(PH! kedvence)

Az a 27"-os Dell 54K-ért tuti vétel lenne, csak azt a fránya +1 HDMI, vagy DP portot ne spórolták volna róla le a D-Sub helyett. A 70+K meg már túllépi nálam a lélektani határt, amit egy monitorért kiadnék.

Ezek a digitalizáló táblák, meg még mindig iszonyat túlárazottak az also-közép kategóriában is, nem hogy ez aminek egyenesen kész vicc az ára. Elhiszem, hogy ez már "professzionális szint", meg, hogy elégé egy réteg igény, de mi a fene lehet ezekben technikailag olyan fejlett, vagy bonyolult ami ilyen árakat indokol?

Na, mit tanultunk ma?! Első észrevételem: A téli-fagyin nincsen gombóc!... A második: Viszont, ennek megvan az az előnye, hogy így össze lehet tapasztani kettőt anélkül, hogy összenyomnánk a gombócokat!... Igaz, vagy nem igaz?!

(#8) scdlsc válasza SunMount3r (#7) üzenetére


scdlsc
(tag)

Én arra tippelnék, hogy nem adnak el belőle rengeteget, ezért jóval drágább gyártani is.

(#9) Runo válasza SunMount3r (#7) üzenetére


Runo
(PH! kedvence)

Nem értem egyáltalán ezt a nagy Dell hájpot, volt 2 is a felső közép kategóriából, mindegyiktől igyekeztem hamar megszabadulni :P

war never changes

(#10) SunMount3r válasza Runo (#9) üzenetére


SunMount3r
(PH! kedvence)

Indok? És amúgy mit vettél helyette? Acer-t? :D (Mert gondlom nem EIZO-t).

Na, mit tanultunk ma?! Első észrevételem: A téli-fagyin nincsen gombóc!... A második: Viszont, ennek megvan az az előnye, hogy így össze lehet tapasztani kettőt anélkül, hogy összenyomnánk a gombócokat!... Igaz, vagy nem igaz?!

(#11) Runo válasza SunMount3r (#10) üzenetére


Runo
(PH! kedvence)

Samsungot, és nagyon elégedett voltam vele!
Most meg egy LG van, bár utálom az LG-t, a monitort szeretem! :DDD

Indok: A sarkokban olyan bevilágítások voltak, hogy üröm volt nézni :(((

[ Szerkesztve ]

war never changes

(#12) ttamas válasza osztraksajt (#1) üzenetére


ttamas
(kvázi-tag)

10 fontert tudsz rendelni 3,5" usb bovitot ebayrol, amit alaplapra tudsz csatlakoztatni

(#13) Ed3r_X_ válasza osztraksajt (#1) üzenetére


Ed3r_X_
(PH! nagyúr)

A családban van kettő is, Smarter, de én is 1 évig használtam Frame-t, azokkal semmi gond nincs.

"The best things in life aren't things"

(#14) Castell válasza osztraksajt (#1) üzenetére


Castell
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nálam Sharkoon ház hasalt el, hamar megadták magukat a front audio csatik. Egy USB hangkártyával megoldottam. Szerintem ebben az ársávban tökmindegy mit vesz az ember, a csatikban benne van a rizikó, hogy tönkremennek hamar. Gariztatni meg ezeket lehetetlen.

(#15) Banano válasza pusszycat (#2) üzenetére


Banano
(kvázi-tag)

Jobb helyeken mondjuk akciJosan 15 ezer...akkor kb a feleert kapjak a gyartok.:D

* Random életbölcsesség ctrl+c ctrl+v *

(#16) Noukoum válasza pusszycat (#2) üzenetére


Noukoum
(fanatikus tag)

960gb apacer ssd 34e. Tetszik az irány

[ Szerkesztve ]

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#17) general válasza SunMount3r (#7) üzenetére


general
(őstag)

azért ennyi a Wacom Cintiq, mert ennek képernyője is van, mint láthatod. ráadásul már a 16" változat ennyi az ajánló szerint. elég sokat esett az ára, mióta az iPad Pro is tud ilyesmit.
a képernyő nélküli változat, ami csak beviteli eszköz, már 30k-tól van, a pro változat 70k "S" méretben (ami pl fotó retusra tök elég méret).
az utolsó fillérig megéri az árát, létezni sem tudnék nélküle. ;) ha szükséged lenne rá és napi szinten használnád, értenéd! egyedüli céleszköz, nincs másik gyártó, ami ilyen minőségű és megbízható eszközt gyártana.

(#18) SidCorky válasza Bogyó bá' (#6) üzenetére


SidCorky
(HÁZIGAZDA)

Most már ennyi, úgy néz ki este óta emelték, köszi a jelzést. :R

Dell Latitude E5570 \\ iPhone X

(#19) Akula


Akula
(senior tag)

Ilyen gyorsan még nem néztem át ajánlatos cikket. :U
Mondjuk a Dell monitoroknál egy kicsit azért beleolvastam.

élj a mának, YOLO!

(#20) prabhu


prabhu
(senior tag)

A vga/ram árak még mindig durvák :(

(#21) Pécsi gyerek válasza prabhu (#20) üzenetére


Pécsi gyerek
(őstag)

A vga árak attól függően honnan nézzük.Ha azt nézzük hogy egy Rx 570/580 4-8 gb ost most megkapod 60-65 körül,akkor lementek az árak faszán.Ha az új kártyákat nézzük akkot azok drágák....A memóriám ilyen mint a cikkben másfél éve volt 12-13 ahhoz képest nem is rossz ár már,de 7-8 lenne kb a reálisabb ára

Gigabyte b250m-ds3h lap+pentium g4560+2×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+ +Gigabyte rx 460 oc 4 gb+zalman z1 neo házikó :)

(#22) SunMount3r válasza general (#17) üzenetére


SunMount3r
(PH! kedvence)

Hát épp ez az, a méret. Nekem is jól jönne már valami hasonló rajzolgatáshoz, de a belépő táblák nagyon kicsinek tűnnek még a "hobby szinthez" is. 70K meg egy ilyen eszközér nekem semmiképp nem tűnik reálisnak. Már, ha bele gondolok, hogy 70K-ért mi minden ennél jóval összetettebb és több alkatrészt tartalmazó és több funkciót ellátó kütyüt lehetne venni, pl. fullos Mini-PC-ket, ez meg azért gyak. mégiscsak egy digitális "rajztábla" és slussz. Remélem így sikerült elég "érzékeltetően" kifejezni, mire is gondoltam. Tudom, egy profi tervező, vagy grafikus máshogy viszonyul az árhoz, neki ez egy alapvető "munkaeszköz", beruházás és ezért nem is sajnálja rá a zsetont. Lehet ez utóbbi felfogás is közrejátszik az árképzésben...

Na, mit tanultunk ma?! Első észrevételem: A téli-fagyin nincsen gombóc!... A második: Viszont, ennek megvan az az előnye, hogy így össze lehet tapasztani kettőt anélkül, hogy összenyomnánk a gombócokat!... Igaz, vagy nem igaz?!

(#23) wednesday


wednesday
(őstag)

A RAM árak még mindig egekben. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy 2008-ba vettem boltba, újonnan 4GB memóriát (2x2) bruttó 9600Ft-ért. :U

(#24) QwErTy42 válasza SunMount3r (#22) üzenetére


QwErTy42
(PH! addikt)

Egy 70 vagy 170 ezres ollóhoz akkor mit szólsz? Abban még kevesebb alkatrész van.
Mondjuk fodrászok veszik, akik ezzel keresik a betevőt.

Csak a hasonlat kedvéért.

[ Szerkesztve ]

...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...

(#25) Gave válasza SunMount3r (#22) üzenetére


Gave
(őstag)

Ezek réteg eszközök (szerszámok), ezért is kerül ennyibe, illetve kicsi a verseny is, legalábbis nyugaton, keleten nem tudom. Ha tömeg cikk lenne egy Cintiq képességű tábla és beszállna 2-3 másik gyártó is, akkor szerintem kb 1/3 árakra lehetne számítani.

Szerintem a rajztábláknál a tablet gyártók tudják meghozni az áttörést. Ha iskolák is szintet lépnének eszközhasználatban, itt pl be lehetne vonni a rajzórákon és máris van kereslet => hozzáférhetőbb árak.

Egyébként a kis méret ritkán nagy hátrány, plusz néhány scroll, zoom, pan navigáció és néha 1-2 transform scale művelet, ha rá áll a keze az embernek, akkor innentől a +méret szerintem kényelem kérdése.

Volt több táblám is a Wacomtól, az egér-billzet párost jóval produktívabbnak találtam, habár a design-kompozíció, egyszerű mutációk, optimalizálás jut nekem általában.

Ha rajzolni kellene, ahhoz nagyon szuper. Érdemes kipróbálni egy olcsóbbat is, aztán ha nem válik be akkor tovább adhatsz rajta.

Weblap, webapp fejlesztés munkát keresek: https://bit.ly/2K9mYkc

(#26) Chronos85 válasza SunMount3r (#22) üzenetére


Chronos85
(tag)

Nézd, ahogy general is írta ez egy célhardware, ha szükséged van rá a munkavégzéshez akkor nincs mese egyébként a nagy többségnek meg kidobott pénz. Nyilván ennyiből amibe ez az aktív kijelzős tábla kerül egy elfogadható komplett gépet össze lehet rakni. Bár a hirdetésben számos hiba szerepel, viszont az megemlítésre került, hogy haladó felhasználónak szánják.

Anno webgrafika és fotó retusra kerestem táblát, számított hogy minél hamarabb a lehető legtöbb készüljön el. Kb. fél évig használtam talán egy Trust-ot majd gyorsan cseréltem egy Wacom Intuosra (ma már Pro).
Amit több mint 6 évig nyúztam intenzív napi használat mellett. Ma is tökéletesen működik, asszem sajnos ma már ezt nem sok mindenről lehet elmondani.

Közbe fejlődtem én is és az igények is így felkerült a digitális festészet a listára. NEM szükséges hozzá aktív kijelzős tábla, de mivel elkezdtek megjelenni a "megfizethető" kategóriába ezért nézelődöttem. Persze mindnek volt vmi számomra kirívó problémája (melegedett a tábla, nem volt elég pontos, elszíneződések mikor hozzá érintetted a "tollat" a kijelzőhöz, stb.).

Hónap elején hozták ki ezt a típust a tavaly megjelent 16Pro-t faragták le szerencsére pont ott ahol kellett, egyértelműen a "kínai" táblák ellen szánják. A fent említett boltban rendeltem, itt időről-időre ki is lehet próbálni mindenféle táblát nem csak a legújabbakat, és persze kapcsolódó kérdésekre is szívesen válaszolnak. Kedd óta nyúzom, nagyon megvagyok vele elégedve, nem gondoltam volna hogy egy amúgy is jó konstrukciós tollon ennyit tudtak még javítani... A toll egyébként teljesen külön álló. Nem kell csatlakoztatni semmilyen kábelhez vagy elemet rakni bele, hogy működjön.

Nyilván én is jobban örülnék ha olcsóbban adnák ezeket a termékeket, de az az igazság hogy annyival jobbak szoftver és hardware terén is, hogy fényéveket vernek a konkurenciára.

És akkor a korrekciók:
HDMI csatlakozásra is szükség van (VGA-ba) ezen megy a videó jel. Az USB a tollon kapott adatok miatt szükséges, valamint egy külső tápot is táplálni kell a hálózatból.
Nincs benne érintőkijelző, csak a tollal lehet navigálni.

Ha bármi egyéb kérdés lenne ezzel vagy úgy a digi táblákkal kapcsolatban nyugodtan nézzetek be a topikba.
Üdv.: Chronos

(#27) SunMount3r válasza Chronos85 (#26) üzenetére


SunMount3r
(PH! kedvence)

Értem én ezeket és írtam is róluk. Csak arra gondoltam, hogy azért ezeket a típusú eszközöket sem éppen "tegnap találták ki" és kezdték el fejleszteni. És azóta már eljuthatott volna odáig a dolog, hogy sokkal kedvezőbb ár/használhatóság arányú típusok is legyenek belőle. Pl. egy akár már grafikák készítésére is kielégítő szinten megfelelő tábla/toll A/4-es méretben 20-25K-ért.

Na, mit tanultunk ma?! Első észrevételem: A téli-fagyin nincsen gombóc!... A második: Viszont, ennek megvan az az előnye, hogy így össze lehet tapasztani kettőt anélkül, hogy összenyomnánk a gombócokat!... Igaz, vagy nem igaz?!

(#28) vadkörte válasza general (#17) üzenetére


vadkörte
(PH! addikt)

"...a pro változat 70k "S" méretben (ami pl fotó retusra tök elég méret)."

Ezzel nem értek egyet. Egy régi CTH-480-as pen&touch-ot használok retusálásra és nem érzem, hogy kevés lenne. Nem vagyok grafikus, "csak" hobbifotós, érzésem szerint komolyabb munkára is alkalmasak, még a belépő cuccaik is.

A mondandót többi részével maximálisan egyetértek.

(#22) SunMount3:
Ne hidd, hogy kicsik. Annak tűnnek, de nagyon nem azok. Próbálj ki egyet és rá fogsz jönni.

[ Szerkesztve ]

Üdv. V. Körte

(#29) Piftuka válasza osztraksajt (#1) üzenetére


Piftuka
(PH! addikt)

Az ismertetőben bemutatott - szerintem kifejezetten tetszetős - számítógép házakat elnézve, éppen azon tanakodom, hogy milyen minőséget képviselnek ezek a DeepCool termékek!? :F

Korábban, a kategória kínálatát elnézve láttam már, hogy esztétikus eszközöket készítenek, ráadásul az árszínvonal is kedvező...

Ám ezek szerint a minőség nem megfelelő?

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#30) Ed3r_X_ válasza Piftuka (#29) üzenetére


Ed3r_X_
(PH! nagyúr)

Nekem volt Tesseract, Smarter, ez utóbbiból 2 most is van a családban. Használtam egy Frame-et is 1 évig.

Egyikkel se volt soha bajom. Amit egyedül kifogásoltam az az, hogy a HDD felfogatás lehetne gumis bennük, a rezgések elnyelése végett. Az újabbakban nem tudom milyen.

"The best things in life aren't things"

(#31) SunMount3r válasza Piftuka (#29) üzenetére


SunMount3r
(PH! kedvence)

Van tőlük egy noti hűtőm. Légszállításban a legjobb típus volt az összes közül és az ára is nagyon normális volt.
Az első egyből csere garis lett, mert zörögni kezdett a venti. A második már jó volt és 3 év után a mai napig rendesen működik.

Na, mit tanultunk ma?! Első észrevételem: A téli-fagyin nincsen gombóc!... A második: Viszont, ennek megvan az az előnye, hogy így össze lehet tapasztani kettőt anélkül, hogy összenyomnánk a gombócokat!... Igaz, vagy nem igaz?!

(#32) general válasza vadkörte (#28) üzenetére


general
(őstag)

szerintem félreértettél valamit. hol írom, hogy kevés? :)

pont azt írom, hogy a legkisebb, "S" méret (ami 10x15 nettó felhasználói terület) is elegendő fotóretusra! az, hogy Bamboo, Photo, Pen&Touch vagy Intuos Pro, csak a kényelemben számít (több programozható gomb és csuklótámasz), fotó retusra a legalapabb Wacom tábla is kiváló! :))

hosszú évekig tartja az állapotát, sokáig nem is frissítette a Wacom a palettát, mert minek. kevés ilyen időtálló hardvert látni manapság.
retusálásra tényleg elég a legegyszerűbb, de Wacom által gyártott tábla, a többi gyártót el kell felejteni, a közelében nincs. aki viszont rajzol, fest, vagy tervez, annak kell a nagyobb méret a nagy mozdulatokhoz, M, L. retusra elég a kicsi.

(#33) nullpoint válasza SunMount3r (#7) üzenetére


nullpoint
(senior tag)

NEm értem ezt a d-sub mániát a monitorgyártóknál.

A d-sub csati olyan mint a borotvazsinór, hogy sose fogy el, és mai napig szembejön veled random modern eszközöknél? :D

(#34) SunMount3r válasza nullpoint (#33) üzenetére


SunMount3r
(PH! kedvence)

Nyilván spórolás (tök feleslegesen). Ha már nem szánják rá azt a "plusz 2 centet", hogy egy DP port kerüljön még rá, akkor rászánnak inkább "másfél centet", hogy legalább egy D-Sub kerüljön rá ("mutatóba", mert manapság már kb. semmire se jó). És akkor "hallelúja" megint mekkora oltári nagyot sikerült spórolniuk!

Na, mit tanultunk ma?! Első észrevételem: A téli-fagyin nincsen gombóc!... A második: Viszont, ennek megvan az az előnye, hogy így össze lehet tapasztani kettőt anélkül, hogy összenyomnánk a gombócokat!... Igaz, vagy nem igaz?!

(#35) vadkörte válasza general (#32) üzenetére


vadkörte
(PH! addikt)

Elképzelhető, hogy félrement. A Pro téveszthetett meg. :DDD
Volt egy Genius 5,5"-os kis "vackom" a Wacom előtt. Szerettem, pedig tényleg vacak volt (a Wacomhoz képest) egy kollégám megvette pár Mátyásért. De végül odaadta az unokahúgának. A lány alkalmazott grafikát tanul, hihetetlen miket rajzolt még azzal is. A kisujjának a körmébe több kreativitás szorult, mint belém összesen. (én inkább műszaki rajzoltam/~ok, azt is inkább papíron szeretem) Az eszköz egyszerűsége egyáltalán nem hátráltatta és maximálisan kihasználta a képességeit.
El tudom képzelni, hogy egy nagy Cintiq-kel mire lehetne képes.

Üdv. V. Körte

(#36) Yodafon válasza SunMount3r (#34) üzenetére


Yodafon
(fanatikus tag)

Nekem speciel ez a moncsi pont kapóra jönne mert a laptopomon csak Dsub kimenet van, ellenben asztalin van HDMI. Tehát ha laptopon akarnám használni akkor más monitornál eléggé bajban lennék hogy legyen külső monitorom is. :U Bár nyilván én vagyok a kisebbség :D

It's time to kick ass and chew bubble gum. And I'm all out of gum.

(#37) SunMount3r válasza Yodafon (#36) üzenetére


SunMount3r
(PH! kedvence)

A D-Sub-al se lenne semmi baj, mert akkor összesen "3 és fél cent" :D és elfér az is rajta harmadiknak. De igen, ma már azért eléggé réteg igény.

Na, mit tanultunk ma?! Első észrevételem: A téli-fagyin nincsen gombóc!... A második: Viszont, ennek megvan az az előnye, hogy így össze lehet tapasztani kettőt anélkül, hogy összenyomnánk a gombócokat!... Igaz, vagy nem igaz?!

(#38) exedoc


exedoc
(fanatikus tag)

Akinek a digitalizáló tábla túlárazott a Wacom-tol, annak ajánlom figyelmébe a Huion-t. Mióta megismertem a márkát nem veszek Wacom-ot 3-4-szeres áron. Jelenleg is tőlük van táblám, egy Huion 1060 Plus. Ez a tábla egy Wacom Intuos S-t váltott. Erezhetőbb a felület és minőségibb is, kevésbé "karcolja" az elkopó tollhegy.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.