2019. augusztus 17., szombat

Hozzászólások

(#1) Tchoepi


Tchoepi
(tag)

Milyen szép is lenne, ha hamar elterjedne. De tartok tőle, hogy nagypapa leszek mire ez itthon elérhető és megfizethető lesz. Addig meg csak álmodozhatunk róla.

A vélemény olyan, mint a segglyuk; mindenkinek van, és senki sem kiváncsi a másikéra.

(#2) sokoo válasza Tchoepi (#1) üzenetére


sokoo
(csendes tag)

Hehe, foleg ha hozzavesszuk h a CD-nek is majd' 1 evtized kellett, es a DVD is csak az utobbi 1-2 evben kezdett elterjedni... Hol van meg a terabajtos holodiszk... :O

- war. war never changes. -

(#3) sierra válasza sokoo (#2) üzenetére


sierra
(csendes tag)

Két évnyire az egyeduralomtól, szvsz

(#4) Den válasza Tchoepi (#1) üzenetére


Den
(veterán)

1 év múlva megveheted, 2-3 év múlva megfizethető lesz. Ez leginkáb attól függ hogy a szabványok harcából ki kerül ki győztesen

www.simson4t.hu

(#5) twollah


twollah
(nagyúr)

Újabb DVD szabvány körüli torzsalkodás várható.

(#6) Den válasza twollah (#5) üzenetére


Den
(veterán)

Ez nem dvd, ez egy teljesen új szabvány.

www.simson4t.hu

(#7) marcee


marcee
(addikt)

12 centis lemezre 27 giga égetése az komoly?
vagy a gyári, nyomott lemezekről van szó?

emléxem a 486-osomba (!) azért nem kaptam cd-rom-ot (1995), mert anyám hallotta, hogy jön az új szabvány (DVD), és rá 6 évvel már el is terjedt :(

\m/

(#8) marcee


marcee
(addikt)

én azt várom, hogy ''kék utat kapjon a zöld lézer'' :))

\m/

(#9) Turmoil


Turmoil
(senior tag)

Két lehetőség van: vagy a DVD az átmeneti szabvány és ez fog gyorsan elterjedni, a DVD pedig gyorsabban kihal, vagy ez az átmeneti szabvány és a következő 100+GB kapacitás lesz a nyerő.
Miért is!? Jelenleg 1 DVD elég egy filmnek, mindenféle extrákkal kiadott filmek tartalmaznak 2-4 lemezt, de azokat már nehezebb megtölteni tartalommal. A 27 GB soknak tűnik otthoni használatra, egészen addig, amíg nem történik újabb adatmennyiség-robbanás. (Anno a CD is elég nagynak tűnt:) ) És itt jön a két variáció. Ha az adatmennyiség-növekedés átlagos felhasználás esetén nem lesz több 15-20 gigánál, akkor ez a szabvány nyerő lesz sokáig. Ha valaki kitalál egy olyan dolgot, ami ezen túlnő, akkor ez csak átmeneti lesz és a v2.0 fog elterjedni, és pár évig uralkodni, amíg ki nem nőjük...

Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes. Tőle féljetek. Aki tud, és nem tudja hogy tud, az bölcs. Tőle tanuljatok. Aki nem tud, és tudja hogy nem tud, az okos. Őt tanítsátok. Aki nem tud, és nem tudja hogy nem tud, az hülye. Őt hagyjátok ..

(#10) Den válasza Turmoil (#9) üzenetére


Den
(veterán)

dvd elég filmnek, a mai tv szabványoknál. hdtv-hez már kevés

www.simson4t.hu

(#11) marcee válasza Turmoil (#9) üzenetére


marcee
(addikt)

Szerintem a dvd-t már nem lehet lenyomni (sokáig, az ipar nagy úr), és nem is lenne jó, ha a dvd elterjedése/térnyerése után szinte azonnal elkezdenének szállingózni mindenféle királyabb szabványok, mert a user nem tudja mit vegyen, hogyan legyen kompatibilis a haverokkal, mire adják ki a kedvenc filmjét, zenéjét.

Ebből is majd az lesz, hogy megjelennek az über-combo meghajtók, aztán próbáld meg kitalálni, hogy mit jelent a 1x/2.4x/4x/2x/2x/24x/52x-es megjelölés.
Ez hány író-olvasó fejet jelent is? :D

\m/

(#12) The Thing válasza Den (#6) üzenetére


The Thing
(tag)

Ige nez tényleg egy uj dolog csak azt nem értem hogy miért kellett ezzel egy évig várni.Máskülönben meg ugysem fog elterjedni amig a Dvd tul kicsi nem lesz nem fogja engedni a piac pedig nagy lehetőségek vannak benne. például egy kétoldalas kétrétegüt több mint 100GB adattal lehetne megpakolni.ÉSs mikor fog kikerülni egy Brd iró?

''Rakd sebességbe az agyadat, mielőtt elindítod a szádat!''

(#13) Genialis válasza marcee (#11) üzenetére


Genialis
(aktív tag)

Erre az aggodalomra építenek a vinyó gyártók, amikor kiadják a fél terrás meghajtókat... Nos azokkal mindjárt megszűnik a különböző CD/DVD/kék/zöld/folt közötti különbség, és marad a sima digitális adat.

in4m8ion 1ts 2 B 3

(#14) Den válasza The Thing (#12) üzenetére


Den
(veterán)

Azért vártak, mert volt egy másik alternatíva hogy megtartják a mai dvd-t a vörös lézerrel, csak filmrögzítésre nem mpeg2-t használnak, hanem mpeg4-et.

www.simson4t.hu

(#15) kveszt


kveszt
(csendes tag)

Ha jól olvasom, ez _max_27G, míg a dvd 4,7G/oldal/réteg, tehát kb. max 19G. Ez így már csak +50%.

Emlékszem, hogy a dvd-t is kb. 6 éve láttam kiállításon, akkor még a cd-k (írók és lemezek) voltak olyan árban, mint most a dvd-k.

(#16) Cathfaern válasza Den (#6) üzenetére


Cathfaern
(nagyúr)
LOGOUT blog

Nos elvileg tényleg külön szabvány, gyakorlatilag viszont a DVD potenciális ellenfele, így bekerült a DVD-R,DVD+R,Brd (most már) triumvirátusba :D), a két szabvány meg nem kompatibilis egymással.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.