- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
nn687
tag
Hű atiék 2-3 év elmúltával feltalálták az slit biztos kellett hozzá az amd segítsége is
-
venember83
nagyúr
ref huto nem rossz, ugyanez van az x1900gt-n, nezzetek be az x1900 GT topikjaba [[link]], ott mindenki meg van elegedve a hutessel. Kar, h egyik gyarto sem hasznalja, pedig joval olcsobb lenne mint a heatpipe-os megoldasok...
-
Fütyesz
aktív tag
Akkor az asus x1950 pro-i mindketten crossfire képesek csak az egyikhez van kábel a másikhoz nincs?
-
REDeath
őstag
Ha ezt saját újításnak tüntetik fel akor szégyen
SLI kezdetektől fogva így kötötte össze a karikat. de ettől függetlenül jó dolog, csak nehogy elkezdjenek később dicsekedni vele.
-
Cicero
őstag
Fantáziaszegény
-
xmacx
csendes tag
szvsz a firingsquad-os [link] sokkal jobb.
A kártya egyértelműen jobb az x1900gt-nél, még a rev2-nél is.
Másodsorban az x1800xt-vel hasonlítgattam össze ami mondjuk megfelel egy húzott x1800gto2 -nek. Teljesítményük nagyábból azonos, de az 1950pro a hűtése (és annk kevésbé zajossága)és a kisebb procimag miatt egy jobban sikerült darabnak tekintem ugyanazért az árért.
hozzátenném hogy az 1900gt rev2-t 46+fáért, az 1800gto2-t 55+fáért lehet megkapni boltból ma. (noha a gto2 igencsak hiánycikk..) -
Fütyesz
aktív tag
Most nézem hogy az a piros szímű x1950 pro az PowerColor, sztetek melyiknek jobb a hűtése az asus eax1950pro-nak vagy a nem AC-s PowerColornak?
-
Hun'reeth
őstag
Jónak tűnik a kártya főleg az ára miatt. Én x1900xt 256 -ra gondoltam, hogy vennék de ez annyival olcsóbb tud lenni, hogy érdemes rajta elgondolkodni.
Lassan végülis mégiscsak létrejön a középkategória ATI-éknál is. -
Komplikato
veterán
válasz
macilaci78 #57 üzenetére
Két kártya (NVida vagy ATI) esetén ugye max. 4db megjelenítőt jelent, mint eddig is. Ugyebár másodlagos megjelenítőre van drótozva a ''Tv-out'' is.
-
macilaci78
nagyúr
A két tök-egyforma kari szabad csatlakozókat jelent, ergó 2TV-t és akár 4 monitort?
Bitang karesz, bitang ram, bitang alaplap, jó, hogy a CPU-ra nem látunk rá... -
DNS_65
senior tag
Teljesítményben kb hol lesz ez a 7900GTO-hoz??
-
Raymond
titán
Az egyik hsz-ben az elejen mar emlitve volt de felhozom megegyszer, mert tetszik
[link]
PowerColor X1950 PRO Extreme 512MB
600Mhz Core / 700Mhz RAM -
várnarancs
addikt
Ez leginkább egy SLire hasonlít. Végülis az volt a legjobban bevált módszer ha belegondolunk: nem kellett külön karesz csak 2 egyforma! meg persze egy lap ami támogatja de azt hamarabb találunk mint CFet támogatót!
-
Fütyesz
aktív tag
ÉS a gecube fz coolos szörnyetegének áráról van info?
-
Fütyesz
aktív tag
Szóval az asus elvileg jó.
-
Fütyesz
aktív tag
Asus EAX1950PRO milyen?
-
rocket
nagyúr
GeCube ATI Radeon X1950 Pro 256MB GDDR3 VIVO TV-Out/Dual DVI (AGP) - Retail
[link] -
rudi
nagyúr
válasz
cousin333 #42 üzenetére
Hát igen, ezt próbáltam elmagyarázni korábban. Mindenesetre az átlagosan 40-60%-os gyorsulás és néha visszaesés, néha meg 80% fölötti gyorsulás az új CF-től szerintem elsőre egészen jó. Az is jó, hogy a 7900GS nem maradt le mögötte annyira, így azért nem lehet majd túl drágán adni.
-
spiercell
aktív tag
Az egyik képen powercolor radeonnak az az Extreme változata, ami gondolom úgyanúgy nem lesz olcsó mint a His IceQ3-as x1900gt-je.A hivatalos oldalon a sima változat referencia hűtős: [link]
-
X Factor
addikt
Juj már alig várom h. tulajdonosa legyek egy ilyennek
VKI tuning eredmény?
-
Fütyesz
aktív tag
A hírben az ATI Radeon(az a szép piros) annak az áráról valaki tud pontosat vagy az iceq3-as his-ről?
Előre is köszi
[Szerkesztve] -
Male
nagyúr
1380MHz-es memória? Ez gondolom nem a fizikai órajel.. nem lehetne hogy ezt egységesen jelöljétek legalább a PH!-n, vagy jelezzétek, hogy melyik? (mondjuk zárójelben a fizikai órajelet is feltüntetve) Sokszor így is elég egyértelmű, de azért elég zavaró... (picit feljebb ott a Galaxy VGA teszt pont, amiben meg fizikai órajel van...)
-
rudi
nagyúr
Az van, amit a #21-ben írtam:
A CF elég erős függetlensége annak a dedikáélt hardvernek volt köszönhető, amit most lehagytak a kártyákról, szóvel az a CF már nem az a CF
Most már nem dedikált hardver (lásd CF cikkünk [link]) hanem a GPU-ba integrált áramkör keveri össze a két GPU képét, ami nem lesz olyan gyors és dirverfüggetlen mint az eddigi CF és inkább az SLI-re fog hasonlítani nem csak megvalósításban, hanem teljesítményben is. No, de majd a tesztekben meglátjuk. -
Szlovi
senior tag
A ref.hűtővel elég bután néz ki bár a speckók alapján elég meggyőzőnek tűnik. Úgy néz ki,hogy felsőkategória az ATi uralma alá került úgy hogy nVidiáéknak valami nagyon ütős cuccokat kell összeszögelniük a következő generációs chippekből.
-
LSL1337
őstag
sztem rudi is tisztában van ezzel
de így ugyan olyan mint az SLI szóval nem jobb nála
mondjuk szerintem az SLI még mindig jobb a CF-nél, a nehézsúlyú korábbi tesztben scak a magas élsimításnál kapott ki de pl fearben ahol max 4 volt lehetséges ott a nvidiák voltak a jobbak, tehát ebben a kategóriában szerintem az SLI jobb bár ki tudja... -
Fütyesz
aktív tag
válasz
Komplikato #27 üzenetére
Az király és milyen áron?
-
-FreaK-
veterán
A kétkártyás rendszerek az ilyen csatlakozókkal ellátott kártyák esetében nem igényelnek külön master (CrossFire Edition) kártyát, ugyanis a két grafikus processzor által közösen kiszámolt kép egyesítéséért és megjelenítéséért felelős logika a GPU-ba költözött
Nem lehagyták.. a gpu-ba költözött...
Enélkül nem is menne a CF
[Szerkesztve] -
Fütyesz
aktív tag
Mikor lesz kapható?
-
törölt tag
Ati és a spanyolviasz esete...
Szép a hűtése. Csak ne melegednének annyira ezek a kártyák... -
rocket
nagyúr
Variaciok x1950pro-ra
Nem sok AIB hasznalja a referencia hutot, ez a gecube huto erdekes szorny
[Szerkesztve] -
_cirmos_
őstag
ezzel az elegáns húzással az ati maga mögé utasította az sli-t. szép lassan minden ati vga defaultból képes lesz kétkaris üzemre, pont mint az nvidia kártyáknál. viszont driver-független a plusz teljesítmény, és a csipszetek terén sincs megkötve a user keze. már csak egy dolog hiányzik, hogy nforce-os lapokban is oldják meg a működést
-
shteer
titán
mekkora kari
és szép piros -
válasz
Komplikato #3 üzenetére
No, ez jó hír
egyébként a ddr4 csip nemhiszem h annyival drágább lenne...
-
Muton
addikt
és bizony az alsó képen látható a DFI LanParty UT ICFX3200-T2R/G rev.1-es lapja is, mint másik szenzáció
-
Yutani
nagyúr
válasz
bolondember #4 üzenetére
Bizony, külön Crossfire működéshez bevizsgált ramok, jó drágán, mert ezek aztán kompatibilisek.
Másrészt elég hányás a kinézetük, lehetett volna piros a NYÁK színe... -
Komplikato
veterán
Érdekes, mindenhol 8 vertex egységet írnak, nem úgy volt, hogy ''csak'' 7db lesz az RV570-ben? Nem mint ha számítana ...
-
rudi
nagyúr
Kó kis bunyó lesz ez a 7900 GS-sel
-
sTERNI
senior tag
válasz
bolondember #4 üzenetére
A számból (billentyűzetemből) vetted ki..
Amúgy pofás darab -
bolondember
MODERÁTOR
hmm, honnan ismerős nekem ez a megoldás?
De a RAM-okon az ATI matrica guszta... -
Komplikato
veterán
''Nem rossz, de ha már van, rakhattak vna rá ddr4 ramot''
Könyörgőm, ez egy felső kategória alja kártya, az olcsóság a fontos és nem hiszem, hogy annyival gyorsulna, amennyivel drágább lenne tőle. Amúgy jön X1950XT-256MB GDDR4-es Sapphire, fransziák szerint 330 júróért. Na de nem is egy jújcsoport a 210 júros X1950proval. -
Retekegér
MODERÁTOR
Nem semmi hűtőborda van rajta
-
Ez a foldin@home-os utalás azt jelenti h gyak.lag fizikai gyorsítókártyaként is funkcionál?
Nem rossz, de ha már van, rakhattak vna rá ddr4 ramot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nem kell master kártya az új, belső csatlakozókra támaszkodó CrossFire-nek.
- Óra topik
- Bemutatta a Helio G200-at MediaTek
- Rendszergazda topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- GTA VI
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- GTA IV
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest