Hirdetés

2019. augusztus 23., péntek

Hozzászólások

(#1) Kriza


Kriza
(őstag)

Érdekes ötlet ez a gyorsulásmérő érzékelő. :) De ha koppan a betonon a vinyó, akkor ott sérül a csapágyzás is. ;] Attól függetlenül persze jó marketingfogás lehet.

Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.

(#2) flimo válasza Kriza (#1) üzenetére


flimo
(őstag)

Olyan érdekes ötlet, hogy a Thinkpadekben már évek óta van.

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#3) Renwick válasza flimo (#2) üzenetére


Renwick
(senior tag)

Igen, de ott más a megvalósítás, ha minden igaz. Itt ugyanis a merevlemezbe van építve a gyorsulásérzékelő, a Lenovónál meg a gépbe. Azért van különbség... :)

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#4) Akheron válasza flimo (#2) üzenetére


Akheron
(senior tag)

A HP nc típusú gépeiben is van - HP Mobile Data Protection System 3D néven. Vagy legalábbis úgy tudom, hogy az is hasonlóképpen működik.

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#5) Akheron válasza Akheron (#4) üzenetére


Akheron
(senior tag)

Az alternatív felhasználási módról, hátha valakinek új lenne. :)
[link]

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#6) Yaye válasza Akheron (#5) üzenetére


Yaye
(őstag)

Mit nekünk Wii :DDD

(#7) lapa


lapa
(veterán)

múltkor a bink-en olvastam, hogy a fickó beperelte az ms-t meg a compaq/hp-t mert mindkettő azzal győzködte a tévében, hogy mekkora szuperbiztonságban lesz a házivideo a noteszen. azt nemtom hardveres védelem volt-e, vagy csak valami szoft. viszont hardos volt, mikor a szöveccségi júzerek leszedték róla a mindenféle bizonyítékot.

most akkor mivan? elméletileg nem tartom lehetetlennek, hogy kvázi kötelező olyan kiskapukat hagyni a szupertitkos kütyükön, hogy a hárombetűsök bekukucskálhassanak. vagy csak paranoia? teljesítménytől eltekintve akkor még mindig inkább pgp? hogy van ez?

(#8) Ribi válasza lapa (#7) üzenetére


Ribi
(nagyúr)

Ha arra rajon valaki hogy van kiskapu akkor olyan pert kapnak hogy a gatyajukat is rafizetik. Egy normalis szektor titkositasos progival betitkositott winyot nem lehet feltorni. Csak jópár év.

[Szerkesztve]

(#9) Ste


Ste
(addikt)

vajon mennyire fog melegedni ez a 7200-es?

(#10) AmPeX


AmPeX
(aktív tag)

Azért nem mindegy hogy hogyan koppan az a winyó. A csapágy bőven kibír egy ütődést, ellenben, ha a fej hozzáér a 7200 at pörgő lemeztányérhoz egy nagyon szép kört vés bele...
Szvsz jó ötlet a gyorsulásmérő a winyóba építve. Nagyon gyorsan tud cselekedni egy winyófej, amint érzi, hogy földet ért parkolópályára megy, mire eléri az ütközés az energiamaximumát, a fej már régen pihen. Pláne ha ezt megtolják olyan szoftverrel, hogy észreveszi azt, hogy nincs nehézségi erő... esélytelen h tönkretedd a winyót leejtéssel, kivéve ha földhöz b*szod. Bár, majd meglátjuk...

(#11) Yaye válasza AmPeX (#10) üzenetére


Yaye
(őstag)

A föld érintésekor a fej már rég parkol, régen rossz ha akkor kezd el mozdulni amikor a sarka már a betonon van. Thinkpadekben lehet figyelni a képernyőn, érzékenységtől függően már egy enyhe billentésre kicsapja a parkolóba, és nem lennék meglepve ha érzékelné a szabadesést is, tehát mire a gép netalántán földet ér, a fej már rég parkol. Így földhöz b*szással sem lehet kicsinálni, mert már akkor vigyázzba vágja magát amikor lendületet veszel. :)

(#12) Ribi válasza Yaye (#11) üzenetére


Ribi
(nagyúr)

Ha földhöz b***ok egy vinyot az akarhova parkolja a fejet kigurulnak belole a tanyerok, ugy odavagom neked :D
Viszont nem mind1, hogy a winyo parolja le a fejet vagy a laptop mondja, hogy bajvan es parkolj ?? Mert ugye ha esetleg winyot cserel az ember megis jobb ha a laptop tudja a parkoltatast es nem draga penzert kell megint parkolos winyot venni. Amugy ha 1 kikapcsolt winyot ejtessz le az is nagy vaoszinuseggel tonkremegy. Igaz ha a laptop tompitja a becsapodast az sokat javit a helyzeten.

(#13) Rez_Grof


Rez_Grof
(őstag)

Ez a titkositó HDD- tetszik.
Ha kiderül hogy mibe kerül akkor valószínűleg meglepem a T43-am egy ilyen aprósággal. :D

A bus station is where a bus stops. A train station where a train stops. On my desk, I have a work station....

(#14) Akheron válasza Ste (#9) üzenetére


Akheron
(senior tag)

Nekem Momentus 7200.1 van, 100 GB-os, és nem igazán melegszik - alapjáraton 34-35 fokos most is. A SMART szerint a maximuma 46 volt eddig. Viszont cserébe hangosan pörög (vagy én legalábbis annak hallom).

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#15) Cefet válasza Ribi (#12) üzenetére


Cefet
(aktív tag)

:R :R Az első mondat nagyon bejött!!! Üdv a nagy vinyókillernek!!! :C :C
Amúgy tényleg a nehézségi gyorsulás megszűnését szimatolják ki a kis piszkok...

[Szerkesztve]

(#16) Yaye válasza Ribi (#12) üzenetére


Yaye
(őstag)

Kopasz vinyót viszonylag nehéz működés közben földhöz b*szni, ez a fícsör is nyilvánvalóan a beszerelt, működő vinyókat próbálja védeni. Nem hiszem hogy úgy fölhöz tudsz vágni egy vinyót hogy a lemezei fizikailag sérüljenek :)
Bizonyos szempontból jó ha a gép tudja, másik oldalról nézve viszont így egy upgrade alkalmával föl tudsz szerelni ezzel a tudással egy ilyesmit addig nem tudó, mezei notit.

Régen nem volt külön parkoló a vinyókban, a fejek egyszerűen a lemez szélén landoltak lepörgéskor. Nem tudom asztaliakban mennyire általános manapság, 2,5-ösökben gondolom elterjedtebb, hogy a parkolás a lemezen kívül, egy külön parkoló-kütyüben történik:
2,5'': [link]
3,5'': [link]

Ezeknél szerintem igencsak oda kell csapni kikapcsolt állapotban hogy tropára menjen.

Cefet: Az IBM-féle megoldás lineáris- (rázkódás, leejtés), és úgy tapasztalom hogy szöggyorsulásra (elfordulás) is kapcsol. A gyorsulás megszűnése azt jelenti hogy már koppant a földön. :) Éppenhogy a gyorsulás megjelenése kell hogy kiváltsa a védő-reakciót.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.