Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • L3zl13

  nagyúr

  Nálunk is épp most járt egy hasonló cuccos. Én is ezt mondtam rá.
  Annyi igazság volt benne, hogy a képernyő kifordítható és megfordítva ráhajtható volt a billentyűzetre. Valamit érintőképernyős volt, szóval tablet PC-ként is használható.

  Aki hülye, haljon meg!

 • Den

  veterán

  de a tablet pc nem az érintő képernyőtől tablet, hanem az oprendszer koncepciójától, kézírás felismerés hangvezérlés a minimum, de az egész egy másfajta felhasználást feltételez mint egy laptop. Attól hogy kitekerhető a kijelzó, és érintésérzékeny a kijelző, még nem tablet csak egy kitekerhető kijelzőjű laptop :)

  www.simson4t.hu

 • Cefa

  senior tag

  én meg azt hittem hogy az a Tablet pc amit hidegvízzel bevehetsz. :)

  ez szerintem sem az.

  Keresel valakit aki lagziba jáccik annak ez míííndent megér érted míííndent

 • G3g3

  csendes tag

  Meg nem is Linux-szal, hanem Linuxszal. Kentaur vehetné a fáradtságot egy helyesírási szabályzat átböngészésére :U

  ... és raccsolva hazudozott!

 • eti42

  csendes tag

  Tehát ha egy Windows XP Tablet Edition mondjuk egy hangvezérlésű és kézírásfelismerő hűtőgépen futna, az is Tablet PC lenne? És ha ezek jelentik a minimumot, mi az optimum? :) Komolyan, ezek közül a hangvezérlésnek semmi köze a tabletsághoz, bármilyen gépet vezérelhetsz hanggal, ha képes futtatni a megfelelő programot. A kézírásfelismerés már jogosabban kapcsolható ide, hiszen egy tabletként használt képernyőre könnyebb írni, mint a függőlegesen álló asztali monitorra. De ne feledjük, hogy az asztali gépeknél is vannak rajztáblák, kicsit nehezebben használható, mint ha a képernyőre írnál, de a funkció hasonló. Szerintem a Tablet PC attól tablet, hogy úgy tartod, mint egy karba vett táblát (vagy mint az amerikai szabadságszobor a könyvét :) ). Ezért ez a neve, nem pedig Handwriting recognizer and Voice controlled PC.

  A Linux alatti lehetőségekről meg:
  Kézírásfelismerés pl.: http://www.xstroke.org/
  Hangvezérlés: http://www.linuxjournal.com/article.php?sid=6383

  Mellesleg a kézírás meg a hangvezérlés lehet, hogy természetes beviteli módok, de vannak azért kényelmetlenségeik, pl. a kézírás (főleg felismeréssel, nem papírra) lassabb, mint a gépelés, a hangvezérlés meg hangos, mondjuk egy irodában kellemetlen lenne, ha mindenki mondaná a magát a gépének...

 • Genialis

  aktív tag

  Az oprendszer koncepciója senkit nem érdekel. Maximum a felhasználói felület koncepciója.

  in4m8ion 1ts 2 B 3

 • Den

  veterán

  ezt írtam: ''kézírás felismerés hangvezérlés a minimum, az egész egy másfajta felhasználást feltételez mint egy laptop''

  ''Szerintem a Tablet PC attól tablet, hogy úgy tartod, mint egy karba vett táblát (vagy mint az amerikai szabadságszobor a könyvét ''

  Erre gondoltam a másféle felhasználással. Vagy fotelben ülve úgy tarva mint egy könyvet, stb...

  Kézírás valóban nem túl gyors, de pl netezéshez, rövidebb szövegek beviteléhez elég, maga felismerés nem lassú, a jóval lassabb pda-kon sem, gyakorlott palm használók, percenként átlag 20 szó körüli sebességet tudnak, de nyilván nagyobb mennyiségű szöveget célszerű billentyűzeten bevinni, amihez tulajdonképpen beépített vagy felcsatolható billentyűzet sem kell, hanem elég egy normál billentyűuzetet usb-n rádugni, de ami még szimpatikusabb számomra egy bluetooth billenyűzet.

  Hangfelismerés irodában valóbban zavaró, de szerintem tabletpc nem is irodába és nem is elsősorban munkára való. Én egy semélyes hordozható terminálként képzelem el, amivel az ember a pc nyújtotta szolgáltatásokat kényelmesebben, rugalmasabban tudja kihasználni, és elsősorban nem pc helyett hanem mellett alkalmazza.

  Tehát sokmindenhez nem kell leülnie a gép mellé, hanem pl kényelmesen fotelban (esetleg az udvaron nyugágyban :) ) üldögélve megnézegeti az e-mailjeit, internetezget, közben a desktop pécéjén lévő mp3 gyüjteményéből hallgat valami zenét (wlan), esetleg belenéz az éjszaka letöltött divx-be :) . Este elalvás előtt e-bookot olvas, kényelmesen, fekve, ha lapozni akar, egy szóban kiadott ''lapozz'' utasítással lapoz... stb.

  Persze erre nem igazán alkalmasak a mai tabletpc-k, leginkább azért mert notebook technológiára épülnek.

  egyik fontos dolog aminek szerintem változnia kéne, az a kijelző, annak felbontása és oldalarányai. A mai tabletek állt 1024x768-as felbontásúak, amivel az a gont hogy ha portait módban tehát állítva használom pl böngészésre, akkor sokkal jobb lenne ha a felbontás nem 768 hanem 800 pixel lenne, mert a veboldalak nagy része ilyen felbontásra optimalizált, és a 4:3-as arány helyett hosszabb (vagy fektetve szélesebb) kijelző kéne, hogy minnél kevesebbet kelljen függőlegesen görgetni, másrészt filmnézésnél is praktikusabb lenne.

  Az akkumlátor technológia se elég fejlett még hiszen az ilyen eszköznek minimum egy napi használatot ki kéne bírni töltés nélkül, és a súlya vastagsága is kisebb kéne hogy legyen (szerintem, max fél kiló, és 1 centi vastagság, de inkább kevesebb.

  Ami még nagyon fontos a sikerhez az ár. Mivel ez alapvetően szórakozást szolgáló eszköz, nem termelőeszköz, és nem olyan ai nélkül nem lehet élni, a mai félmilliós áron soha nem les szikeres, szerintem 150-max200k lenne reális.

  Ez megoldható lenne, koncepció váltásssal. Nem kell egy egész pc-t belerakni, hisz ott a desktop gép, ha mondjuk windows mobile edition lenne az alapja, az elférne egy flash romban, és egyáltalán nem kéne vinyó a gépben csak kellő mennyiségű memória, és némi flash, az utólag telepített programoknak + bluetooth és wlan.

  Így olcsóbb is lenne könnyebb is, és kevesebbet is fogyasztana.

  www.simson4t.hu

 • Finrod

  tag

  egyetlen egy dolog hianyzik az xp tablet pc edition funkcioi kozul a Linuxbol.

  Az a jatek, amivel a ceruzaval kell terelgetni a golyot.

  Finrod

Hozzászólok Aktív témák