Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • kraftxld

  nagyúr

  Ez mind szép és jó, de a PX716AL is beszerezhetetlen :(
  Ez egy fekete színű 5,25-ös helyre pakolható slot-ines dvd író.

  🇳🇿 | MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

 • erdoke

  titán

  Vajon mitől szerényebb tudású a 740-es Plextor (alias BenW 1640) mint a 716-os? :F

  Not addicted to sugar and grain anymore...

 • Renwick

  senior tag

  Pufferméret, plusz Plextor ficsőrök. Már ha a hírben szereplő két modellről van szó.

  üdv

  R.

  I see you blaming each other -- And I love you still

 • Pacák

  senior tag

  ''A szerényebb tudású, olcsóbb PX740UF a PX-716UFL-hez hasonlóan USB 2.0 vagy Firewire csatolást használ, ugyanakkor ezt a modellt csak 2 MB puffermemóriával látták el, és elhagyták a fentebb részletezett írásjavító technológiákat is.'' -> nincs AutoStrategy, Intelligent Tilt, PoweRec

  Nuclear launch detected Megszületett Máté, 3100g, 55cm. 2005. IX. 16. 15:42 -kor Megszületett Balázs 3170g, 55cm. 2008. VII. 5. 02.25 -kor:)

 • erdoke

  titán

  Ja, azért mert a Plextor lebutítja a BenQ írót? Átflasheled BenQ-ra, és tiéd a királyság. :D
  A puffernek talán CD-írásnál van szerepe, 16-22 MB/s-os adatátvitelnél már tökmind1, hogy 0,1 vagy 0,4 s alatt ürül ki a puffer, úgyis a BURN-Proof fogja megoldani, ha nem tart sokáig a kimaradás.

  Not addicted to sugar and grain anymore...

 • erdoke

  titán

  Rövidesen lesz hozzá SolidBurn, van hozzá QSuite, WOPC-II, működik a CD-DVD-Speeddel a hibaellenőrzés, elérhető egy csomó FW hack, stb.
  Csak vissza kell rá flashelni a BenQ FW-t. ;)

  Not addicted to sugar and grain anymore...

 • PPeter

  addikt

  Már megint pongyolán és inkorrekten fogalmazol. A Plextor nem butít le semmit a BenQ 1640-eshez képest, minden írásjavító technológia ugyanúgy működik a PX-740A-ban is, mint a BenQ 1640 íróban. Hogy a BenQ tesztprogram nem megy a Plextor meghajtóval - ez teljesen nyilvánvaló dolog, de nem azért, mert le van butítva a meghajtó, hanem azért, mert ennek üzlepolitikai okai vannak. Ha valakinek fontos a minőségi ellenőrzések futtatása, a PlexTools szolgáltatásai, az a két említett Plextor írót összehasonlítva valóban a PX-716-tal jár ról, ebből a szempontból valóban a PX-740A a kisebb tudású. Olyan nehéz felfogni, hogy az emberek 99%-át nem érdekli, hogy mit és hogyan lehet keresztbeflashelni? A pufferméret meg igenis számít, pláne egy külső írónál.

  PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

 • erdoke

  titán

  Kit érdekel a Plextor két írója, ha korrekt összehasonlítást akarunk csinálni?
  Nem fogalmaztam pongyolán, mert manapság már egyre kevésbé az írásminőség különbözteti meg a vezető márkákat, hanem a hozzájuk társuló szolgáltatások.
  Az elérhető szolgáltatások mennyisége a fizikailag megegyező két írónál (Plextor 740 és BenQ 1640) egyértelműen a BenQ FW-es esetében nagyobb. Ez gondolom nem vitás kérdés.
  Az is tény, hogy a BenQ a világon mindenhol kb. 20-30 %-kal olcsóbban kapható, ugyanúgy 2 év garanciával.
  Tehát: vehetsz 20%-kal drágábban egy kevesebbet tudó, de egyébként ugyanolyan írót.
  Az átflashelés csak a módszer, amivel közelíteni lehet ezt az aránytalanságot, ha már fölöslegesen többet fizettél az íróra pingát névért.
  A felhasználók 99 %-át ugyanúgy nem érdekli, hogy 10-20 %-kal több PI/PIF hiba van a megírt lemezen, ha gond nélkül visszaolvasható mindenféle lejátszóban... Ugyanígy a pufferméret se, ha egyik se ront el lemezt miatta. Márpedig – szélsőséges esetektől eltekintve – nem ront.
  Szerintem szinte semmit nem számít a pufferméret. Ha számítana, a vezető gyártók megkülönböztető tulajdonságként használnák, de nem foglalkozik vele se a Pioneer, se az NEC, se az LG, se a Lite-On. Nem hiszem, hogy manapság horrorisztikus árkülönbség lenne egy 2 MB-os és egy 8 MB-os memóriachip között, amit ne lehetne az árban érvényesíteni, ha valóban lényeges javulást hozna a megbízhatóságban. Külső írónál is ugyanúgy a folyamatos adatátvitel a fontos, ha ez nincs meg, akkor úgyis megette a fene a 8 MB puffert is.

  A lényeg, hogy ma a Plextor nem nyújt közel annyi pluszt, amennyivel többet kér az íróiért. Próbálgat a CD-írós korszakban összeszedett reputációjából éldegélni, de ez már kevés. Ezért még pereskedik és fenyegetőzik is. LOL

  [Szerkesztve]

  Not addicted to sugar and grain anymore...

 • PPeter

  addikt

  Pongyolán és inkorrekt módon fogalmazol most is. A hír két Plextor íróról szól, amelyek közül az egyik mellé több ''szolgáltatás'' jár a Plextor által mellékelt kezelőszoftverrel, ebben az értelemben a PX-716 a jobb író. Kész. Ennyi. Ha valaki Plextor írót vesz, az valószínűleg a kitűnő support miatt teszi, hogy két kétéves garanciával juthat hozzá, hogy tuti lesz hozzá firmware frissítés (emlékeztetlek, hogy a Plextor akkor is javtott még a más gyártóktól átvett írójának firmware-én, amikor a gyártó maga már rég nem adott kis frissítést ahhoz az íróhoz). Ellentmondásban vagy saját magaddal. Azt írod ''A felhasználók 99 %-át ugyanúgy nem érdekli, hogy 10-20 %-kal több PI/PIF hiba van a megírt lemezen, ha gond nélkül visszaolvasható mindenféle lejátszóban'', de akkor ki a jó fenét érdekel, hogy ha a Plextor PX-740A-t ha átflasheled BenQ 1640-nek, akkor lehet rajta futtatni a BenQ tesztprogramot? Folyamatosan azt írod hogy 20%-kal drágább, de kevesebbett tudó író. Miben tud kevesebbet? Hogy nem fut vele a BenQ teszprogram? De kit érdekel a BenQ tesztprogram, ha valaki Plextor írót vesz?

  Az a baj erdoke, hogy rá vagy gyógyulva ezekre a minsőégi tesztekre, a firmware buherálásra és mindent ezeken keresztül nézel, meg hogy melyik író hány nyerslemez árával drágább, mint a másik. Az a helyzet, hogy a felhasználók többsége egy-egy írót vesz évente (vagy inkább kétévente) és az alap firmware frissítést sem meri megcsinálni, nem hogy keresztbeflasheljen. Nekik az számít, hogy jó írót vegyenek, megbízható supporttal, mident írjon, lehetőleg minden olvassa, kész. És a teljes képet tekintve a support és a terméktámogatás tekintetében a Plextor bizony ráver mindenkire a piacon - igaz, ennek ára is van.

  [Szerkesztve]

  PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

 • erdoke

  titán

  Inkorrektül fogalmazol. ;]
  A kitűnő support miatt senki nem vesz írót, ugyanis az már azt jelenti, arra számít, hogy megdöglik a termék. ;) Ahogy megdöglött az én 716-osom, és a tieidből is kettő. Az enyém 5. hete vár a cserére. Pewrsze a Plextortól visszajött volna 2 hét alatt, csakhogy az 4e Ft pk. kifelé. :U Support, LOL.
  A garancia mindkettőre 2 év, végülis a BenQ állja a Plextornak is. ;)

  Akkor is kevesebbet tud, ha a hiányzó tudást a felhasználók 90 %-a soha nem használná. Ezt miért vitatod? Emellett miért reális a + 20-30 % ártöbblet?
  Ráadásul a hazai forgalmazójuk ugyanaz, aki genya módon addig nem hozza be a BenQ-t, amíg a Plextor fel nem fut... :(((

  A te logikádban látok hibát, hiszen pont azt mondom, ne vegyen valaki Plextor írót drágábban, ha egyszer egy lebutított BenQ-t kap. :D

  Én elfogadom, hogy az elmúlt 10-1x év miatt érzelmileg elfogult vagy a Plextorral szemben, de engem nem érdekel a márkanév, nekem ez csak a 3. Plextor íróm (volt?). Azt veszem, amelyik többet nyújt azonos áron, vagy ahogy most is – kevesebbért. Szerintem a vásárlók nagy többségét is ez érdekli, nem a pereskedések, vásdaskodások, letiltott funkciók (CD-DVD Speed, PlexTools vs. PxLinux, stb.) és az indokolatlanul magas ár.

  [Szerkesztve]

  Not addicted to sugar and grain anymore...

 • ISZOLE

  senior tag

  Nevezzük át a totyikot ''Két Guru Vitatkozik''-ra aztán hajrá.

  Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

 • PPeter

  addikt

  A support nemcsak a garanciális eljárást foglalja magában. A kereskedő hülyeségét, akitől vetted, talán nem a gyártón kellene leverni. Ha hivatalos disztribútoron át vették volna ők, pár nap alatt cseredarabot kaptak (és kaptál) volna.

  Nem tud kevesebbet a PX-740A, mint a BenQ 1640. Ugyanolyan jól ír. Ugyanolyan jól olvas. A BenQ tesztelőprogram futtathatósága a PX-740 esetén nem az író tudásán múlik és ezt te is tudod.

  Nem a BenQ állja a Plextornak a garanciát, nem a BenQ adja el az írót a Plextornak, hanem ugyanattól a Philips konzorciumtl veszik mind a ketten. A 2 év garancia a Plextornál meg úgy is érvényesíthető, ha kereskedő, akitől beszerezted, időközben megszűnik (erre való a közvetlen RMA lehetőség és nem arra, hogy mindenképp élj vele, ha gond van az íróddal, szerintem alapból félreérted ezt a szolgáltatást).

  Én nem vagyok érzlemileg elfogult a Plextorral szemben, ha igen, akkor csakis magam felé - ha kifelé is az lennék, akkor mindenkinek Plextor írót ajánlanék, márpedig elsők között szoktam minden más írót megvenni, tesztelni és - ha jó - ajánlani, ezt te magad is tudod.

  ''...ne vegyen valaki Plextor írót drágábban, ha egyszer egy lebutított BenQ-t kap''

  Ez a baj, hogy folyamatosan valótlant állítasz. Ugyanis nincs lebutítva. Sőt, még mindig az a helyzet, hogy a Plextor 1.01-es firmware változata jobb, mint a 1640-es firmware-je.

  PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

 • PPeter

  addikt

  Az egy külön szerencsétlen dolog, hogy a Plextornak és a BenQ-nek ugyanaz a hazai disztribútora. Érthető, ha úgy döntöttek,hogy először az új Plextor modellt nyomják, bár ügyes marketinggel párhuzamosan is lehetett volna tolni a két terméket.

  PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

 • erdoke

  titán

  Miért állítanék valótlant?
  A 716-ost 2 év garral kaptam, nagyon valószínű, hogy a hivatalos disztribútoron keresztül. Mindenhol sza@rrá tesztelik, mert nem minden lemezt ront el, csak a +R-t...

  Nem olvasod el, amit írtam. Kevesebb szolgáltatást nyújt az azonos hardver Plextor név alatt mint BenQ név alatt. Nem értem, ezt miért vitatod.
  Plextor FW-rel tudsz minőségellenőrző tesztet csinálni? NEM.
  Plextor FW-rel tudod a lemezt írás előtt sebességre tesztelni? NEM
  Plextor FW-ben ki tudod kapcsolni a WOPC-t? NEM
  Plextor FW-hez van speed hack, strategy swap, egyebek? NINCS
  Plextor FW fogja tudni a SolidBurnt? Ki tudja? :F

  Nem az a kérdés, hogy ezek mennyire fontosak, hanem hogy a kevesebbért miért kell többet fizetned? :O

  Emellett mit nyújt pluszban a Plextor FW? 2-3 médiakód jobb írását? Ez kárász életű lesz, a BenQ-nál viszavonták a legújabb FW verziót a honlapról, ami talán a Plextorban is van... Majd a J-s FW-rel megnézzük, még ebben a hónapban kijön.

  A cég tudtommal közös BenQ-Philips leányvállalat.

  Plextor megveszi, átírja a fejlécet, megfenyegeti Eric Deppe-t, Alex Noe-t, és máris butább az író mint a BenQ. Aztán pofátlanul eladja 20-30 %-kal többért. A hülye magyar meg rá van kényszerítve a fantsztikus közös disztribútor által, hogy a drágábbat vegye. Amíg valaki be nem panaszolja őket a BenQ-nál, és ki nem picsázzák a disztribúcióból. :((

  Not addicted to sugar and grain anymore...

 • PPeter

  addikt

  Ha a hivatalos disztribútoron át kaptad, akkor fura, hogy 5 hét kellett, én ha beviszek a Ramirisba egy Plextor cuccot, már a következő héten ott virít a képernyőn, amikor bejelentkezem hozzájuk, hogy mehetek a cseréért.
  A WOPC-t minek kikapcsolni? Huszonöt másodperc előnyt jelent?Azt meg te is tudod, hogy ha a 1640-es firmware-t fullra kibelezik a firmware hackerek, akkor a Plextor firmware-ben is lehet majd ugyanúgy kapcsolgatni és mutyizni. Ahogy elnézem a noname lemezek írását, szerintem a SolidBurn szerintem alapból aktív ezekben az írókban, csak még nem lehet ki/bekapcsolgatni illetve kiolvasni. ;)
  A Ramiris döntése meg olyan amilyen, de ettől még nem fogják elveszteni a BenQ disztribútori státuszt, ugyanis nemcsak ODD BenQ termékek vannak.

  [Szerkesztve]

  PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

 • erdoke

  titán

  A kisker is értetlen volt, de már a nagykerben is sokat áll.

  Ne arról beszéljünk, hogy melyik mennyire hasznos tulajdonság/extra, hanem azt, hogy melyiknek van több extrája, és hogyan viszonyul ehhez az árazás.

  A WOPC letiltása akkor jó, ha kifogástalan minőségű lemezre írsz, időt nyersz vele, minőségromlás nélkül. Pl. neked jöhet jól. ;)

  A Plextor FW-t nem fogják bántani a hackerek, minden megy, ha átflasheled a BenQ FW-rel.

  Not addicted to sugar and grain anymore...

 • lorcsi

  veterán

  ez jobb volt mint eddig bármelyik író kivesézése.....akár minden írónál csinálhatnátok 1 ilyet & akkor talán kevesebb láma kérdés jönne + többet is tudnánk (általános felhasználók )
  :R & baromi jó volt olvasni..:R

 • TommyGun

  őstag

  Titánok harca :R :D

  #17 lorcsi - MILYEN IGAZ !!

  [Szerkesztve]

  "Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

 • erdoke

  titán

  Apró nézeteltérés, a többség szerintem úgyse olvassa végig. Valószínűleg abból fakad, hogy PPeter szakemberként közelíti meg a témát, míg nálam ez csak hobbi.

  Nekem csak az nem szimpi az egészben, hogy egy átfestett előlapért miért kell többet fizetni, miközben az eredeti íróban elérhető szolgáltatásokat nem is teszik elérhetővé.
  Illetve a hazai helyzet dühít, nem tudom megvenni 12e + ÁFA áron a BenQ-t, mert 16e + ÁFA áron eladják Plextor néven, és ez jobb bolt a közös Disztribútornak. :((


  Mind1, ha augusztus elejéig nem lesz BenQ, akkor veszek egy Plextort, és az üzembehelyezéskor ráflashelem az elérhető legjobb BenQ FW-t. ;]

  [Szerkesztve]

  Not addicted to sugar and grain anymore...

 • lorcsi

  veterán

  Én végigolvastam ...;]
  Értem amit írtatok. & a megközelítéseket is.
  aki tudja mennyire értitek a dolgotokat az végigolvassa.szvsz...

  ( bár engem ennyire most ez nem érdekel a winyóvásár miatt az inkább ncq meg ílyesmi mingyá' keresek róla is vmit .
  Erről jut eszembe tudsz vmi jó/olcsó debreceni boltot 3 év garis winyó miatt?)

 • PPeter

  addikt

  A WOPC letiltása nem jó ötlet, még akkor sem, ha olyan lemezre írsz, amit előtte jónak tartottál, mert
  1. Lehet, hogy pont a WOPC miatt le jó amikor korábban írtad
  2. A WOPC egy porszem, szemmel nem látható szennyeződés esetén is jól jöhet
  3. A legjobb lemezek között is van gyári hibás, amihez szintén jól jön.

  Jól írtad, én csak kiváló lemezre dolgozom, sokszor zsebre megy, hogy mennyi idő alatt végzek egy-egy sokszorosítási munkával, de eszembe nem jutna kikapcsolni a WOPC-t, főleg nem 20 másodperc előnyért cserébe. Bár a kérdés eleve okafogyott, ugyanis nem használok Philips/BenQ írókat szimultán írásra, mert ha két ATA vezérlőre 4 írót tettem, az írás során a 4 meghajtóból az egyik (mindig másik) logikai hibával leállt. Erre a dologra a mostani írók közül egyedül a PX-712 és a 716 vált be nekem, négy ATA vezérlőn egyszerre 8 író mehet szimultán és nem állnak le, csak elvétve, lemezhiba esetén. Majd ha lesz alkalmam, kipróbálom a PX-740A-t (vagy a BenQ 1640-est), hátha ezekkel már lehet így dolgozni.

  Azt írod: ''Ne arról beszéljünk, hogy melyik mennyire hasznos tulajdonság/extra, hanem azt, hogy melyiknek van több extrája, és hogyan viszonyul ehhez az árazás.''

  Szerintem meg hiába van extra szolgáltatás, ha nem akarom/nem tudom kihasználni őket. Ha valaki jó minőségű írót szeretne venni de nem kell neki akkurátus tesztelési lehetőség, akkor nyilván nem borzolja fel az ilyen - számára használhatatlan - extrák tömkelege, vagy hiánya.Ezért is nem tukmálom az emberekre a PX-716-ost, mert tudom, hogy azon extra képességei, amelyek számomra fontosak, a nagy többségnek értékelhetetlenek.

  Ha az írási sebességet, minőséget és az olvasási sebességet (tehát az író extrák nélküli használhatóságát) tekintem a legfontosabbnak, akkor PX-740A még úgy sem rossz vétel (különösen felénk nem, hiszen itt BenQ 1640-et egyelőre még nem kapsz), ugyanis jelen pillanatban, a legelső firmware frissítés után a legjobb írók közé ugrott. Gyors író és a jelenlegi szabványok szerint maximálisan kihasznnálhatsz vele minden létező lemezt - persze ez ugyanúgy áll az ikertestvérére, a BenQ 1640-esre is. Jelen pillanatban bruttó 20ezer a PX-740A. Akinek ennyit nem ér meg egy jó író, szerintem talál magának olcsóbban is Pioneert, NEC-et, stb. De ha hajlandó ennyit kifizetni, nem akar a CDSpeed programmal a laikusok által legtöbbször amúgy is félreértett PI/PO grafikonokat készíteni, szimpatikus neki, hogy 2 éves garancia van rá (amit akkor is tud érvényesíteni, ha a sarki TUTI-BEST-COMP Bt., ahol vette, egy hét múlva már krumplit árul) és akkor is lesz rá firmware frissítés, ha az eredeti gyártó már nem fejleszti (bár a BenQ/Philips ebből a szempontból példás cég), akkor miért is rossz vétel a Plextor? Mennyivel lesz kevesebb a BenQ 1640 bruttó ára induláskor? Háromezer forinttal? Többel nem hiszem, mert a BenQ 1620 is itt van még a boltokban, amit bruttó 13ezer körül árulnak. A fanatikusok meg átflashelhetik BenQ-nek, ha attól jobb nekik, vagy éppen azt a firmware-t tehetik bele, ami aktuálisan a legjobb.

  Rengeteg vidéki, kisvárosi emberrel levelezek, segítek nekik ilyen-olyan ügyekben - hidd el erdoke, ez a 2 éves Plextor garancia nagyon jól jön nekik (számtalan esetben tűnnek el boltok, cégek, a sok vásárló meg ott marad a garanciális problémájával), még akkor is, ha a postázás pénzbe kerül ilyen esetben.

  [Szerkesztve]

  PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

 • erdoke

  titán

  Lassan közeledik az álláspontunk, az általad leírtak nagy többségével teljesen egyetértek.
  Azonban a kevesebbet többért soha nem volt igazán jó stratégia, amivel vásárlókat lehetne csábítani. A BenQ árát a Ramiristől származó információ alapján saccoltam, tehát 4-5e Ft lenne a különbség. A 2 év gart első körben mindenképpen a Ramirisen keresztül kell érvényesíteni, akár a BenQ-ról, akár a Plextorról beszélünk, akár fővárosi, akár vidéki a vásárló.

  BTW a gyorsabb olvasás is hasznos lehet a BenQ-val (MCSE full speed unlock), sokan tettek korábban is emiatt hackelt FW-t az írójukra.

  Not addicted to sugar and grain anymore...

 • PPeter

  addikt

  Te is tudod, hogy nagyon sok boltban a 2 év garancia nélküli, nem a hivatalos disztribúción át érkezett meghajtókat árulják, főleg vidéken - itt igenis fontos lehet, hogy van mód a garanciális igény érvényesítésére a gyártón keresztül is. A neten keresztül (ne adj' Isten külföldről) vásárolt termékekhez meg pláne jól jön az ilyesmi. Ha valakinek tényleg a legjobb kell - és ezt a meghajtót tartja a legjobbnak - akkor 4-5e Ft szerintem nem tétel. Ha meg valakinek az ár a legfontosabb, az meg amúgy sem az elsővonalbéli, legújabb, két hete megjelent írókból vásárol, hanem vesz egy stabil Pioneer vagy NEC drive-ot 10ezerért, aztán csókolom. Egyébként nem tudom, mi szükség lenne a PX-740A-nál bármilyen olvasási hackre, állati gyors így is. De majd meglátod ;)

  PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

 • PPeter

  addikt

  Amúgy meg nem az álláspontoddal van a baj - elismerem , hogy én magam sokszor túlságosan szakmai oldalról nézem a dolgokat -, hanem azzal, hogy túlságosan könnyen dobálózól a ''le van butítva'' meg hasonló kifejezésekkel, holott ez - mint a mellékelt eszmecsere mutatja - ebben a formában még a leegyszerűsítve sem igaz.

  PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

 • erdoke

  titán

  Talán a ''le van butítva'' szó szerint nem fedi a valóságot, de többször kifejtettem, hogy mit értek alatta. A legtöbb vásárló, aki kicsit is utánanéz vásárlás előtt, hasonlóképpen érezne mint én, nem lenne nekik erős a kifejezés.

  Írott formában muszáj az embernek nyomatékosítania a mondanivalóját. :D

  Az olvasási sebesség hack az RW és a DL lemezeknél jön elő (nyilván, máshol nem is jöhetne, mind 16X). Ami igazán izgalmas a dologban, a ketyere bírja is akár 16X-ig, és ha nem, akkor se hal bele NEC módra, hanem szépen viszakapcsol.
  :C

  Not addicted to sugar and grain anymore...

 • PPeter

  addikt

  Ja, csak nehogy az legyen az eredménye, mint a speedhackelt Toshiba DVD-ROM olvasóknál, bírták azok a 16x-ost minden lemezen, aztán pár hónap múlva sok embernél nyekk. :(

  PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

 • erdoke

  titán

  Két év garancia, a FW ránézésre ugyanaz. ;]

  Not addicted to sugar and grain anymore...

 • TommyGun

  őstag

  Na én pont emiatt nem rakok fel hackelt FW-t se az íróra se az olvasomra (asszem a riplock az amit majd minden hackelt FW-ben kiszednek)....nembaj ha lassabban olvas legalább nem pörög széjjel....nem is azt a 3-4k-t sajnálom évente egy új olvasóra csak most azért kinyírni évente hogy gyorsabban olvasson be egy lemezt 2-3 percel :F

  [Szerkesztve]

  "Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

 • Sefter

  veterán

  mivel jobbak ezek a ''gyárilag'' külső dvd írók egy külső ház + dvd írónál ?

  Psn ID: sefter_hun

 • PPeter

  addikt

  Ha valóban sikerül olyan külső házat venni, amiben kompatibilitási gond nélkül megy az íród, akkor semmivel (leszámítva, hogy azért ezek szebbek általában, mint a külön kapható keretek) - de nem árt megnézni, hogy az íród milyen külső megoldásban hajlandó hibamentesen dolgozni. Néha nem is olyan egyszerű ezt megoldani.

  [Szerkesztve]

  PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

 • Sefter

  veterán

  akkor ez csak marketing fogás? (szebb külső, plussz pénz) mert a külső ház +dvd írót olcsóbban ki lehet hozni...általában

  Psn ID: sefter_hun

 • Pacák

  senior tag

  Ez igaz, de nem biztos, hogy a külön beszerzett kerettel ugyanolyan problémamentesen műkszik majd a belső íród.
  Most nem jut eszembe a topik címe, de a lényeg, hogy valakinek itt a fórumon nem ment rendesen egy belső író a külön vett külső rack -ben.

  Nuclear launch detected Megszületett Máté, 3100g, 55cm. 2005. IX. 16. 15:42 -kor Megszületett Balázs 3170g, 55cm. 2008. VII. 5. 02.25 -kor:)

 • erdoke

  titán

  Nekem a Prolific chipes külső keretek jól szaladnak USB-n is (15X sebességig), de firewire-n keresztül problémamentes a 16X írás is. Ilyen pl. a Welland kombó kerete vagy a Vantec NexStar2 kombója.
  A legtöbb gyári külső író se megy 16X sebességgel USB-n...

  Not addicted to sugar and grain anymore...

 • xyron-

  csendes tag

  heló!

  PPeter, a tanácsodat szeretném kérni... hogyha én egy igazán minőségi dvd írót szeretnék venni, ami bírja a strapát, mit ajánlanál?

Hozzászólok Aktív témák