Hirdetés

2019. augusztus 20., kedd

Hozzászólások

(#1) Obi-1


Obi-1
(őstag)

Ez jó ötletnek tűnik. Egyszerűen kivitelezhető, de mégis megkönnyíti egy kicsit a felhasználók életét.

Only a Sith deals in absolutes.

(#2) joghurt válasza Obi-1 (#1) üzenetére


joghurt
(őstag)

Pofonegyszerű ötlet, csak ne lenne ez a baromkodás a szabadalmaztatással. :(

Azért vicces lesz, ha a zaj miatt esetleg átszíneződnek területek. :P

A tej élet, erő, egészség.

(#3) Tal2


Tal2
(tag)

Ez a Xerox megint egy pofonegyszerű és zseniális dolgot talált ki! :R
Birom azt a céget, mindig saját utakon jár, de ez a jó.

(#4) Incognito


Incognito
(senior tag)

Már látom magam előtt a visszafejtett képet ami úgy néz ki mint egy rossz minőségű gif. Szerintem is nagy ötlet.

(#5) hardzsi2


hardzsi2
(tag)

Nekem is tetszik az ötlet. Egyszerű, frappáns, kivitelezhető. A szabadalmaztatására igenis szükség van, így az eljárásba befektetett kutatási pénzek jogdíjként visszacsordogálhatnak azon faxgyártó cégektől, akik licenszelik készülékükben a technológiát, vagyis beépítik a enkóder/dekóderchipet. Érdekes, hogy a színes LightScribe-on is munkálkodnak, ami -ha az írás kellően gyors, a média kellően olcsó lesz- szintén egy remek ötlet 'beteljesülése'.

flood-resistant mirror driller (cuccok: Skylake NUC és Xbox One X)

(#6) Husky


Husky
(aktív tag)

Újra feltalálták a ditheringet?

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

(#7) GP-Sz válasza Husky (#6) üzenetére


GP-Sz
(senior tag)

Köze nincs hozzá...

(#8) Fixer_SH


Fixer_SH
(tag)

jo.. akkor en meg kitalalom, hogy ne is toltse ki szinnel a feloletet, hanem irjon bele szamokat... (mint a kifestos konyveknel) :), es akkor mindenki meg tudja kulonboztetni az eredetileg kulonbozo szinu feluleteket :)

Debian

(#9) Obi-1 válasza Fixer_SH (#8) üzenetére


Obi-1
(őstag)

Ez nekem is eszembe jutott! :))

Only a Sith deals in absolutes.

(#10) X@b3e válasza Fixer_SH (#8) üzenetére


X@b3e
(addikt)

Még szabadalmaztathatod, ameddig valaki le nem nyúlja előled.
Ilyenekből leszenek a milliós 5letek :)

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#11) Husky válasza GP-Sz (#7) üzenetére


Husky
(aktív tag)

Nyomdához mindig hülye voltam... :) ...Laikusként azt látom, hogy a szükséges színek száma csökkenthető a dithering nevű varázslattal, ami adott színeket mintával (két másik színből előállítva, vagy pöttyméretet változtatva) helyettesít. Alapszinten így lesz a ff nyomtatóban is szürkeskálás kép. Ha második szinten az ilyen képhez újabb mintát adunk, tovább hülyíthető a szem és újabb árnyalatok érhetőek el. Ez nekem megint csak egy újabb ditherelő eljárásnak tűnik.

Vagy a dithering nem a színek mintával való helyettesítését jelenti, hanem a színtér csökkentését? ... És mivel itt nem csökken a képet alkotó színek száma, ezért nem dithering?

Világosítson fel valaki. :)

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

(#12) GP-Sz válasza Husky (#11) üzenetére


GP-Sz
(senior tag)

A dithering az, amit mondasz, csak EZ nem az :) Arról szól a dolog, hogy mintázatba kódolják a színeket és így a másik oldalon reprodukálhatók, viszont a kompatibilitás nem sérül, hagyományos faxon egyszerűen kapsz egy normál képet, mert szabad szemmel nem igazán látszik.

(#13) GP-Sz válasza GP-Sz (#12) üzenetére


GP-Sz
(senior tag)

Igazából a nagy ötlet az a dologban, hogy nem új faxszabványt dolgoztak ki, mert annak esélytelen lenne az elterjesztése. De így van esélyük, mert ha valaki ilyen faxot használ, akkor annyi történik, hogy ha a címzettnek régi faxa van, akkor b&wben kapja meg a cuccot, ha új, akkor színesben.

(#14) Husky válasza GP-Sz (#13) üzenetére


Husky
(aktív tag)

Na most esett le, hogy ebből a szürkeskálás képből a túloldalon színes nyomat jön ki. És nem arról van szó hogy az azonos árnyalatú szürkét eredményező színeket módosítják tovább, hogy a ff nyomaton megkülönböztethetőek legyenek.

Bah, többet nem olvasok híreket éjfél előtt - elhittem hogy csak egy nyíl van a cikkben, és a szürke kép a végtermék. :DDD

[Szerkesztve]

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

(#15) csiga997 válasza GP-Sz (#13) üzenetére


csiga997
(őstag)

Figyelembe véve, hogy ~30.000 különféle faxkészülék létezik a világon annak sincs sok esélye, hogy pont a küldő és a fogadó oldalon is egy-egy kompatibilis xerox masina figyelne. Amúgy meg akkor már több értelme van, ha beszkenneli a masina a képet, majd PDF-ben elküldi emailben a címzettnek.

(#16) GP-Sz válasza csiga997 (#15) üzenetére


GP-Sz
(senior tag)

Na és? Vedd észre, hogy itt nem ez a lényeg. Veszel egy színes faxot. Tisztában vagy vele, hogy ha a túloldalon nem olyan van, akkor ff lesz az eredmény, de ez miért zavarna? Egy új technológiát ÍGY lehet könnyen bevezetni. Nem úgy, hogy vegyél színes faxot a ff mellé, aztán beszéld meg küldés előtt a címzettel, hogy most akkor melyiket használd, vagy milyen beállításokkal, vagy akármi. Így senki nem venné meg. Ez a megoldás nem igényel semmi ilyesmit, egyszerűen az öreg faxot lecseréled egy modernebbre, amikor kell és kész. Ha a xerox ügyesen keveri a dolgokat, akkor sok készülékbe kerül bele ez a szabadalom és már halálra is keresték magukat egy primitív ötlettel.

PDF emailben? Mégis mit gondolsz, miért nem halt ki már rég a telefax, amikor már gyakorlatilag mindenhol van email, ami lehet színes, szagos, stb? Mert ez a legprimitívebb megoldás és kiválóan működik. Viszont a fax szabvány lecserélésére esély nincs, abból kell építkezni, ami van.

(#17) csiga997 válasza GP-Sz (#16) üzenetére


csiga997
(őstag)

Annyi ennek a jelentősége, mint egy forradalmian új távírónak.
A faxszabványok természetesen nem megváltoztathatatlanok. Gyakorlatilag semmi nem akadályozná meg a xeroxot, hogy a megoldását benyújtsa szabványosításra, mondjuk mint a G5 szabvány része. Ja, hogy még G4 faxot is alig találsz? Nem baj, álljunk az élre! Majd a mi ''forradalmian új'' megoldásunk új életet lehel ebbe a halott technológiába... :U
Bullshit. Ez egy zárt technológia, esélye az elterjedésre így nulla.

(#18) csiga997 válasza GP-Sz (#16) üzenetére


csiga997
(őstag)

Ja, és még egy: szerinted, ha veszel egy szines faxot, akkor az nem fog tudni fekete-fehérben működni?? :U Miért kéne akkor a régi mellé tenni az újat? Meg megbeszélni a címzettel? Majd a készülékek megbeszélik egymás közt.

(#19) GP-Sz válasza csiga997 (#17) üzenetére


GP-Sz
(senior tag)

Azt nem hinném, hogy életet lehel a fax technológiába ez a cucc, nem kell ennyire túlspilázni a dolgot. Egyszerűen arról van szó, hogy a xerox simán eladhatja másoknak is ezt a találmányt, ha nem kérnek érte csillagászati pénzeket, akkor rengeteg faxba beépülhet és miután semmiféle kompatiiblitási probléma nem akadályozza a terjedését, akár lehet is belőle valami.

A faxszabványok nem megváltoztathatatlanok, hanem gyakorlatilag értelmetlen a megváltoztatásuk, én így látom.

(#20) csiga997 válasza GP-Sz (#19) üzenetére


csiga997
(őstag)

Értelmetlen, bizony, főleg, mivel már van a szines faxolásra szabvány. :)

(#21) sszever


sszever
(őstag)

Szerintem a mai világban, ahol már szinte mindenkinek van egy nyomtatója, egy számítógépe, és egy internet elérése... Van értelme egyáltalán???

Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.