Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • HSNet

  aktív tag

  válasz robyeger #13 üzenetére

  Biztos? Nem inkább arról volt szó, hogy a 2x512kb-os cache-s, két magos prociknál jött ki pár% hátrány az 1x1024kb-hoz képest két magot kihasználni nem tudó, cache intenzív progiknál (amik tipikusan nem a játékok)? Mert ha nem, akkor ott valami komoly gond volt a méréssel.
  A közös cache, alapvetően nem előny, hanem más megközelítés. Abban a ritka esetben, amikor az egyik mag egyáltalán nem dolgozik (ami csak akkor fordulhat elő, ha az energiagazdálkodás lekapcsolja, de az meg nem arról híres, hogy teljes terhelés mellett akarna az árammal spórolni:DDD), akkor pontosan akkora sebességre lesz képes a proc, mint a jelenlegi Dothan-ok, de ha a második mag is megy, akkor már csak 2Mb-nél kevesebb juthat /proc, tehát a lassulás ugyanúgy meglesz, max kisebb mértékben. Előnye, hogy kisebb mértékű a lassulás, hátránya, hogy mindig van lassulás, míg az AMD oldalon ha szükséged van rá (értsd kihasználod), akkor választhatsz 2x1Mb-t, ha meg a programjaid nem profitálnak belőle annyit, akkor maradhatsz a 2x512Kb-osnál, ahogy single core-nál is vehetsz 512Kb-ost, és 1Mb-ost is. Előnye, hogy megoldhatod lassulás nélkül, viszont akkor több pénzt kérnek érte.

  Intel dual-core P4-nél nem emlékszem, hogy hogyan alakulnak a cache méretek, de valami olyasmi rémlik, hogy ugyanannyi van bennük, mint a single core-ban, csak két felé osztva. Annál minden esetben gyorsabb, vagy legrosszabb esetben azonos sebességű a közös.

  In God We Trust. Everyone else must have an X.509 certificate.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés