Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • daa-raa

  titán

  Nem elég a többmagos proci, a sw-nek is támogatnia kell azt. A tuneres progik között nem igazán van ilyen. Egyébként a proci ereje elég rá, csak azért van egy jó érzés benne hogy tuneres felvétel mellett még bármit csinálhat az ember. Amolyan kényelmi szolgáltatás. Ráadásul a célhw mindig is hatékonyabban fogja elvégezni a feladatot, mint az általános.

  A hw tömörítők csak realtime tudnak tömöríteni, annál nagyobb sebességgel csak sw úton lehet.

  És mint bzoley is írta, jön a család többi tagja is, csak azzal kezdték a sort, amiből a mai napig is a legtöbb fogy.

  És sziliciumtuneres, csak van rajta egy sapka.


  Hack3er: Akkor viszont magassabbnak kellene lennie, azt meg nem lehetne a HTPC-k egy jelentős részébe beépíteni. Márpedig manapság a multimédiacuccok esetén ez az egyik vezérelv. A hossza nem problémás igazán, csak a rövid csatlakozó miatt tűnik annak.

  Ami már inkább probléma, az az újabb Leadtek tunerek esetén a belső hangkimeneti csatlakozó. Ez ugyanis merőleges a PCB-re, ami bizony több kártya esetén komoly problémát okozhat.


  bzoley: Erre az MPEG 1/2/4-re kíváncsi leszek, ilyen chipje ugyanis nincs a Conexant-nak, szóval megint valami más lesz, mint a PVR3000 esetén a broadcast decoder (NEC).

  Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

 • daa-raa

  titán

  A PVR3000 sem rövidebb. Persze a PVR2000-hez képest fele magas. Viszont kaphatott volna egy Si-tunert, mint a Global.

  Nem elképzelhetetlen, hogy a Conexant-tal valamilyenfajta fejlesztői kapcsolata van a Leadtek-nek, a CX23417 emlékezetem szerint még egy hete sem volt kint a Conexant oldalán, csak a CX23416 és CX23418 (meg ne kérdezd mi a túrót néztem akkor, én sem emlékszem már :) ), és láthatóan gyengébben is van dokumentálva (egyelőre semennyire). Csak lehetne már kihasználni a codec teljes képességét (pl 15Mbps). Igazából azt sem értem miért nem használják a CX23418-at, ami integrálva tartalmazza a broadcast decodert és a hw encodert (ráadásul 3D comb filter van benne), ezzel jóval egyszerűbb és ezáltal kisebb PCB is elég lenne hozzá.

  Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

Hozzászólok Aktív témák