- [Re:] Kína három éven belül dobná a külföldi fejlesztésű hardvereket és szoftvereket
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Dell notebook topic
- OLED TV topic
- [Re:] ASUS blog: harminc év nagy idő
Hozzászólok Aktív témák
-
Muton
addikt
mások meg azt mondják, h más alplappal nincs bajuk. és még olyanokat is mondanak, h nem csak a hang, hanem egyéb kárták (tv tuner) is működhetnek roszul nf4 chipsetes lapban
ebből azt gondolom, hogy a nvidiának-nak kellene lépnie vmit ezügyben.Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Oliverda
félisten
Már egy éve használom a HW-s tűzfalat, és nincs vele semmi bajom
A kártyákról szólván, ezek már ránézetre is gagyik. Én maradok még 1-2 évet a jó ''öreg'' Audigy 2 ZS mellett. Ez az X-Fi szerintem holtvágány lesz...
Első TransferWise átutalásod £500-ig ingyen: kérd a kódod privátban!
-
Angelo69
senior tag
''Ez az X-Fi szerintem holtvágány lesz... ''
Ugy szeretem hogy olyanok mondanak ilyen ''melyen szanto'' velemenyeket akiknek meg csak a kozeleben sem volt az adott hardver.
Amig nem hallod a sajat fuleiddel miert mondasz ilyen hulyeseget?"Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."
-
Oliverda
félisten
Honnan veszed hogy a közelemben sem volt még ilyen hardver??
Mellesleg SZERINTEM nem sok igazi, jól használható újítást hozott az AU2-höz képest. Persze a csili-vili marketinggel meg szép új kezelőfelülettel minden meg van oldva. Azt meg főleg nem értem hogy mi a fenéért nem lehet már végre belerakni a DTS Connect vagy Dolby Digital Live! enkódolási eljárást. Így még mindig analóg módon, 3 pár jack-rca kábellel kell összekötni a hangkártyát az erősítővel, ha egy EAX-et támogató játék hangját is szeretné élvezni az ember. Szerintem ez már egy ésszerű és időszerű újítás lenne, és ezt már a Soundstorm is tudta. Szerintem egész egyszerűen nem éri meg AU2-ről X-Fi -re váltani.
-
Lord Myn
senior tag
Az X-Fi Xtreme Music jobban szól, mint az AU2 ZS (tudom, mert volt mindkettő), de ez az új belépő szintű X-fi rém gagyinak tűnik, gondolom a Live! 7.1-et hívatott leváltani. Egyébként az X-Fi-ben rengeteg újdonság van az Audigy-hez képest (már ezért sem lehet holtvágány), de ezek nagy részét csak Audio Creation módban lehet használni. Egyébként, az EMU20k1-es processzorban rengeteg erő van, remélem az X-Fi-hez is ki fognak adni 3rd party driver-t (a'la kX project).
"War does not determine who is right - only who is left."
-
Angelo69
senior tag
Mi koze ahoz hogy en mire hasznalom a szamitogepet annak hogy szeretem az igenyes hangzast?
En nem forgattam ki semmit csak attol meg hogy szerinted nincs kulonbseg a ket kartya kozott attol meg ez lehet egeszen maskepp.
Ha meg hallottad mindkettod es szerinted semmi lenyeges valtozas az x-fi javara akkor neked sajna bot fuled van ami nem szegyen mert ezeket az adotsagokat nem valaszthatjuk meg magunknak.
En meg enekelni nem tudok te meg lehet hogy egy 3 tenor vagy.
Ui.: Beke
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]"Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."
-
Oliverda
félisten
Én személy szerint egy Yamaha házimozi erősítővel használom a kártyát. Egyszer össze van a kötve a kártya digitális kimeneten keresztül. Ugye ilyenkor az erősítő végzi a DAC feladatokat, a hangkártya csak továbbítja a digitális jelfolyamot. Ez zenehallgatásnál és Dolby Digital, DTS tartalmaknál nagyon jó, mert gyakorlatilag az erősítő dekóder részéig zajmentesen érkezig az anyag. Viszont ott vannak a játékok, amik miatt még muszáj összekötni analóg módon is a kártyát 3 pár kábellel. Na ha átkapcsolok analog módra akkor már valamivel gyengénbb a minőség, mivel ebben az esetben már jönnek a zajok, torzítás és társaik. Tehát nem értem hogy a Creative miért nem volt még képes implementálni a fentebb említett DTS Connect[link], vagy Dolby Digital Live![link] tömörítő eljárásokat a kártyáiba. Ezzel gyakorlatilag elég lenne csupán egy szál árva kábellel összekötni a kártyát és az adott dekódert/erősítőt. Kevesebb vezeték, jobb hangminőség. Persze ebben az a vicc hogy már az Intel integrált HD Audio-ja is tudja a DD Live!-ot, csak ugye az meg nem csak max. EAX 2.0-át, na meg a prociterhelése sem túl jó.
Azt elhiszem hogy rengeteg tartalék van a kártyában, de ezt mikor fogják kiaknázni? Tényleg jó dolog lehet az EAX 5.0, csak majd legyen játék is ami normálisan ki is használja a lehetőségeit, nem pedig csak beugrik egy gyönyörű X-Fi logo az elején hogy bi-bi-bi mi használjuk ezt is. Egyébként az konkrétan nagyon nem tetszik az általad említett kártyában hogy a mikrofon/line in/digital out egy darab árva kimenetre van korlátozva. Na meg Firewire port sincs.
Egyébként a Creative esetében remekül megfigyelhető hogy mi van akkor ha egy adott cégnek nincs közvetlen konkurenciája.
[Szerkesztve]Első TransferWise átutalásod £500-ig ingyen: kérd a kódod privátban!
-
Lord Myn
senior tag
Hát igen, ki mire használja a hangkarit. Szoktam filmet nézni meg játszani is, de sokszor zeneszerkesztésre használom (persze, csak amolyan amatőr szinten...
), tehát nekem nem volt fontos DD Live!, ugyanakkor megértem azt is amit mondasz, mert simán lehetne egy ilyen kaliberű kártyában.
Hogy mikor fogják kiaknázni a lehetőségeket, azt nem tudom, mivel a Creative driverek még mindig rettentő bug-osak, majd' 1 év elteltével is (Audio Creation módról beszélek, van amikor egész egyszerűen elszállnak a beállítások, az 1 msec-es ASIO-t nem bírja a driver, a 3/4 Aux effekt nem szól a MIDI szintin vagy csak egyszerűen 10 perc amíg kilép a windows-ból a gép...). De egyébként az Audigy procija is jóval többet tud, mint amit a Creative driverek engednek, ha valaha próbáltad a kX drivert, akkor tudod miről beszélek.
Az EAX 5.0 egy remek dolog játékokban, de mivel a 4.0 összes funkciója sem volt még egyetlen játékban sem kihasználva, nem tudom az 5-öst minek kellett erőltetni... (Max a 128 csatorna lesz kihasználva, de most őszintén: Te meg hallod hogy 64 vagy 128 hangot hallasz egyszerre?)
Egyébként először EMU 0404-es karit akartam venni, de mivel az meg CSAK zenélésre jó, ezért maradt az X-Fi, ami tényleg 3 in 1, ha egyszer lesznek 100%-os driverek (hozzáteszem megtudtam azt is, hogy az X-Fi meg az EMU 0404 nem működik egy gépben, ez már tényleg pofátlanság a Creative részéről...). Kezdenek ők is olyan lenni, mint 10 évvel ezelőtt a Gravis cég, hogy eszméletlen jó hardvereket gyártanak, a software hozzá meg 1 kalap kaki (pedig pont emiatt (is) sikerült kiszorítani a Creative-nak a Gravis-t annak idején, de mint írtad te is: most nincs konkurenciájuk... ).
A Firewire port hiánya nem zavart, minden cuccom USB-s, a FlexiJack már inkább, de gondolom ez azért van, hogy ha egyszerre akarsz sok mindent csinálni, akkor vedd meg a nagyobb X-Fi-k valamelyikét, azokhoz már van külső vagy belső rack. (Esetleg vedd meg külön, csak nem nálunk Mo.-n...).
Szóval a kártya nagyon-nagyon jó, elméleti tudása a kb. 10x drágább cuccéval vetekszik, csak a Creative-nak sikerült ezt visszaszoritani az ''ügyes'' driver-ekkel. Én a 3rd party driverek-ben bízom, remélem lesz valamikor...
[Szerkesztve]"War does not determine who is right - only who is left."
-
CocooN-z
őstag
Sajnos itt jön a képbe a kompatibilitás, és kompromisszumok hada...egyetértek veled. Csak azt nem értem ezek a szabványok (DDlive! stb...) miben mások mintha én egy sima dekóderes Logitech hangfalszettre szerelném az optikai kimenetemet? Ott is csak a digitális jelek felmásznak a dekóderbe ami dekódolja azt amit a kártya kiküldött (és amibe elvileg nem szólhat bele...) optikán keresztül.
üdv: ZBRSZK 6.0 - 2020.05
-
Oliverda
félisten
Abban más hogy akkor a játékok valós, hangkártya által real time kiszámolt térhangzása elvész. Ezért kellene hogy a kártya a kiszámolt csatornákat azonnal betömörítse DD-be vagy DTS-be, és küldje az erősítő felé ami meg dekódolná.
-
Oliverda
félisten
[link]
Amúgy rájöttem hogy miért nem képesek belerakni a kártyáikba. Mert ezek a kedves emberek csináltak neki egy külön enkódert, amit vegyél meg külön: [link] Persze ez így egy nagy át*aszás. Mert ez gyakorlatilag így is analóg egy jódarabig. Ez vicc, és van olyan aki ezt megveszi.Első TransferWise átutalásod £500-ig ingyen: kérd a kódod privátban!
-
Oliverda
félisten
Igen, és ez benne az óriási parasztvakítás.
Tehát ha veszel egy ilyet akkor kb. a következő a képlet:
Tehát adott egy EAX-et támogató játék. A hangkártya szépen kiszámolja a hangzást mondjuk mind a 6 csatornára (PCM digit. jel) - - - > hangkártyán lévő DAC (ez a PCM jelet analóggá konvertálja) - - - > kondik, tranzisztorok, egyéb alkatrészek a kártyán lévő kimenet felé haladva (itt összeszed némi zajt, illetve egyéb a hangzásra nem túl előnyös tulajdonságokat) - - - -> a kártya 3 kimenetét összekötni 3 pár külön kábellel a linkelt enkóderrel (itt is kaphat némi minőségromlást) - - - > majd az enkóder betömöríti DTS-be, és innen már digitális jel megy tovább az erősítőig, amelyben ez majd ismét analóg jellé alakul és végül megszólal.
Ha végre beletennék már a hangkártyába ezt az enkódolást, akkor a kiemelt rész kimaradhatna. Ezzel együt kevesebb kábel és jobb hangminőség várna minket.Első TransferWise átutalásod £500-ig ingyen: kérd a kódod privátban!
-
CocooN-z
őstag
Digit>Analóg>Digit>Analóg ... gratula, én is ilyesmire gondoltam eleinte, csak nem hittem el hogy ilyet képesek lettek volna alkotni. Hát meg kell hagyni hogy tényleg nehéz az embereket átb.ni ilyen baromságokkal, és ha ilyeneket el akarsz kerülni akkor nagyon utána kell nézni a dolgoknak, különben szívás van.
mod: Mellesleg mindig is akartam kicsit jobb hangkarit (optikc kimenettel) + valami kis dekóderes logitech v creative hangcuccost, mert filmeket javarészt dts el nézek, de már az is nagy előre lépés hogy digit jel (optikai-n) van a hangkeltő vezérlője (+dekódolója) és a hangkaresz közt. Bár egyenlőre megvagyok a kis t7900+au4oem el...egyenlőre
[Szerkesztve]BRSZK 6.0 - 2020.05
-
Oliverda
félisten
Pontosan Digit>Analóg>Digit>Analóg. Mondjuk egy Digit>Analóg valahol kell hogy legyen, na de hogy kettő. Szerintem még romlik is a hangzás, akkor már érdemes egyből a hangkártyáról az erősítőbe hozni az analóg jelet, és kihagyni ezt a baromságot.
Remélem az X-Fi utáni modellekben már benne lesz alapból valamelyik enkódolási eljárás. Addig marad az AU2 ZS.
Ha jól láttam akkor a t7900-ben is van dekóder, nem?Első TransferWise átutalásod £500-ig ingyen: kérd a kódod privátban!
-
Oliverda
félisten
Akkor ezt elnéztem.
Viszont az AU4-en is van digit kimenet. Hogy optikai vagy koax az teljesen lényegtelen hangzás szempontjából. Tehát ha egyszer netán fejleszteni szeretnél, akkor javaslom hogy vegyél használtan egy 30-40K-s házimozi erősítőt (az én Yamaha erősítőm 55K volt újonnan 1,5 éve), meg mellé 2 pár régi Orion vagy Videoton hangfalat (kb. 10K/pár), meg valami olcsó centert. Megéri.
-
CocooN-z
őstag
''Ebből a szempontból'' - sajnos olyan helyre költöztünk ahol ez nem lehetne kivitelezhető mert azonnal jönnének át hogy halkítsak a francba már magamon...
Ez előtt egy Videoton 2x100W os erősítőm és 2x200W os Yamo limitált szériám volt (már nem emléxem a nevére), és sajnos el kellett adnom és kisebbet vennem. De persze ha alakulnak dolgok azonnal erősítő + hangfalak, azért is vettem régebben ezt a megoldást, bár ezek az asztali pc sek sem olyan rosszak 25k ért én sokkal szarabbat vártam, meglepően ki tudja hangosítani a szobámat a t7900.
üdv ZBRSZK 6.0 - 2020.05
-
Stalker-2572
veterán
Ez mekkora hülyeség
Audio ugyanaz lesz mint az eXtrem music és nem lesz képes a játékok rendes támogatására. Érdekes módón az XM dobozára rá van írva, hogy milyen szuper teljesítményt nyújt a legújabb játékokban. Kapják be a Creativ, drivert sem képesek fejleszteni
All Black...
-
Raymond
félisten
Fuss neki megegyszer a szovegnek mert valamit nagyon felreolvastal....
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Lord Myn
senior tag
Nem értem mi bajod, hogy lenne az Audio ua. mint az Xtreme Music? Az Xtreme Music-ban minden megvan, amit nagyok tudnak (kivéve az X-RAM-ot, helyette 2MB Cache van benne): aranyozott hátlap+csatlakozók és a 10000+ MIPS-es proci. Az Audio mindezt szoftveresen csinálja (gondolom max. EAX 3.0-t bír), szóval mint írtam egy előző hsz.-ban, valszeg a Live! 7.1-et fogja váltani.
-
Lord Myn
senior tag
Ez jó kérdés, tudtommal a Creative sohasem volt híres arról, hogy kompatibilis lenne házelőlapi cuccokkal... SZVSZ ez inkább egy olyan csatlakozó, amivel későbbi Creative upgrade-eket tudsz majd összekötni (pl. Platinum Front Bay).
-
Oliverda
félisten
Bár kicsit megkéseve de....
....ha azzal az egy szál digitális kábellel át lehetne vinni a játékok hangját is, akkor nem kellene még pluszban 3 pár 3 méteres jack-->RCA kábellel összekötnöm a kártyát az erősítővel. Ebben az esetben a játékok hangja is csak az erősítő DAC részénél válna analóggá, amivel a hangminőség javulna. Nekem most digitálisan és analóg modon is össze van kötve a kártya az erősítőmmel, és ha mondjuk MP3 hallgatás közben átkapcsolok az analóg bemenetre, hallhatóan gyengébb lesz a minőség.Első TransferWise átutalásod £500-ig ingyen: kérd a kódod privátban!
Hozzászólok Aktív témák
ph Az új modellválaszték összességében olcsóbb lesz, mint a régi. Továbbra sincs PCI Express csatolós X-Fi.
- [Re:] [0 nihil 0:] Core i7 + 8GB DDR3 + 2GB DDR5 VGA - gémpléjekkel - BESZÁMÍTÁS
- [Re:] Kína három éven belül dobná a külföldi fejlesztésű hardvereket és szoftvereket
- [Re:] Eladó Noctua NF-A4x20 FLX
- [Re:] Baseus Type-C kábel utazáshoz (90 cm, fekete)
- [Re:] BeQuiet! Pure Power 10, 400W, 80 Plus Silver, Garanciás tápegység
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- UPC: analóg / digitális TV, internet, vezetékes és mobiltelefon
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- Nők, nőügyek
- További aktív témák...
- Új Zsír Lenovo 520S-14IKB Ultrabook -35%” Bivaly i7-8550U 8Gb DDR4 512GB SSD FULLHD IPS HARMAN
- jóNOTEBOOK jóÁRON Eladó • 11" 14" 15" • Intel i3 i5 i7 • SSD • Radeon GeForce • Akku • Gyönyörűek
- Dell Latitude E7440 I5-43000u/8GB RAM/128GB SSD/HDMI/14" FULL HD IPS Kijelző..
- Intel Xeon E7-2870 / LGA1567 10 magos proci!
- Asus P5G41T-M LX LGA 775 alaplap, Xeon procik kezelésére felkészítve!