2019. augusztus 18., vasárnap

Hozzászólások

(#1) Balint


Balint
(tag)

Hát én a duronhoz nyugodt szívvel rakom oda az sdr ramot, egy athlonXP alá már nem igazán szívesen, de a P4 architekturájához meg kimondottan bűnnek tartom az SDRramot párosítani.
Szóval aki olcsón akar gépet építeni az szerintem jobban jár a duron+sdrammal, mint az új celeronokkal...

(#2) khalox válasza Balint (#1) üzenetére


khalox
(őstag)

Miért? Lehet, hogy éppen van egy rakás SDRAM-od és addig nem akarod lecserélni, amíg a DDR-ek ára lejjebb nem megy. Addig tökéletes.

(#3) BobMaster


BobMaster
(senior tag)

Ma adtam el az utolsót, úgy néz ki, a G-PRO-t is le fogja verni. Az ára 18,5e nettó alatt várható, kiskerben.

A tényleges szűk keresztmetszet a júzer.

(#4) Incognito


Incognito
(senior tag)

Az nem tűnik föl senkinek hogy volt róla szó mikor az Intel bejelentette hogy 533 on fog működni és kiadta az X-ik 845-ös chipsettre épülő lapokat. Már akkor valami sumákságot éreztünk benne (legalábbisén). Erre most kijön az ASRock egy ilyennel. Még gondolkoztunk rajta hogy a 400-as is biztos valamiylen szinten támogatja az 533-ast. Végül is nem Intel lenne az Intel ha nem lennének ilyen szemét húzásai. Nagyon remélem hogy az AMD összekapja magát és megszorongatja Intel bácsi Tö*eit. ;]

(#5) bdav


bdav
(őstag)

Nem azért a 20 fillérért, de már a Willamate magos p4-ek (1.6ghz és alatta) számára is kevés volt az sdrsdram sebessége.... (és az akkori athlonok -talán thunderbird?- is sokkal gyorsabbak voltak ezeknél a konfigoknál) Kíváncsi lennék mit vág le egy 3ghz-s HíperThreadinges p4 egy sdr rammal mondjuk egy Athlon XP 2800+ al szemben... mondjuk aki teszem azt thunderbirdről vált ilyenre memóriacsere nélkül az jól megszívja, mert alig lesz neki gyorsabb :))

10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''

(#6) sh4d0w válasza Incognito (#4) üzenetére


sh4d0w
(nagyúr)
LOGOUT blog

Az Intel most ugyanazt csinálja, mint amit anno a PII/III-érában; ott is kiderült, hogy az FCPGA2-s procik mennek a Slot1-es alaplapokban - természetesen megfelelő átalakítóval. Mellesleg nemrég kiderült, hogy valami korábbi P4-es is támogatja a HT-t, csak gyárilag le van tiltva - ezt most sikerült vkinek vmi ''sufnituninggal'' bekapcsolnia otthon. Amióta ez nyilvánosságra került, azóta a techdokumentációk nem érhetőek el az Intelnél... Szemétségben másodikak a Picipuha mögött...

https://www.coreinfinity.space

(#7) Cathfaern válasza bdav (#5) üzenetére


Cathfaern
(nagyúr)
LOGOUT blog

Az lehet, hogy a P4-eknek kevés az SDRam, de a Celeronoknak, főleg az aljának(1700Mhz), sajnos, nem :( Ne felejtsük el, hogy ezeket a Celeronokat megszorongatja a Tualatin magos Celeron széria :(

(#8) khalox válasza bdav (#5) üzenetére


khalox
(őstag)

De ez az alaplap arról szól, hogyha ló nincs, akkor jó a szamár is... és ha az SDRAM-os szamár már tényleg nem elég jó, akkor szerelhetünk rá DDR-es görkorit.. oszt hadd tépjen.

(#9) bdav válasza Cathfaern (#7) üzenetére


bdav
(őstag)

Ne vicceljünk már az alj-cerkákkal :)) Azoknál szinte minden gyorsabb még ddr rammal is, bár lehet hogy nem sokat csökken a teljesítményük sdr-el se... de azért egy athlon xp konfigot sokkal gyorsabban ki lehet hozni ugyanannyi lóvéból, mert a p4-cerkák ölég drágák is :) Tua-cerka meg egy elég ritka cucc, (és belemegy ilyen foglalatú lapba? intel szokása havonta foglalatot váltani :D)

10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''

(#10) Walentino válasza sh4d0w (#6) üzenetére


Walentino
(csendes tag)

Jart nalunk meg regebben egy 1.8-as Celereon4-es. Linux alatt mukodott, es a cpuinfo szerint aktiv volt a ht flagje. Sajnos kozelebbi vizsgalatnak nem vethettem ala, de azert erdekes...

(#11) bdav válasza khalox (#8) üzenetére


bdav
(őstag)

Hát egy ilyesmi konfigba (SDR+p4) már szinte bűn befektetni :))

10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''

(#12) khalox válasza bdav (#11) üzenetére


khalox
(őstag)

Csak a P4-be kell befektetni.. az SDRAM az felteszem, adott a régebbi rendszerből. És ha úgy gondolja a delikvens, bármikor átállhat DDR-re.

(#13) esteban


esteban
(senior tag)

Viszont olcsoert lehet INTEL PENTIUM 4 -es gepet kapni.

Kis boltok imadni fogjak: sok user csak azt latja hogy P4 es olcso.... nekik keszult nem annak aki kicsit is ert hozza ..

iBook + RedBull :)

(#14) new_age


new_age
(csendes tag)

Hello!

Az ECS P4IBASDL 3.0a alaplap ugyanazt tudja, mint ez az asrock lap. Szerintem nem bűn befektetni. Én is most az ECS lapjára pályázok + P4 1.8A, 512SDR. Olcsó az sdram és olcsó a lap. Ha később lesz pénzem folyamatosan lehet fejleszteni: DDR mem, majd másik lap. És a cucc nem vész kárba, mert egy itthoni második gépben meglesz a helye. És egy olyan embernek, aki mondjuk a régi bx chipset-ről áll át egy ilyen konfigra (mondjuk p4 celeron-nal), annak ez a verzió ktg hatékony átállás és mindenképpen fejlődés.

NA

(#15) simonzé válasza esteban (#13) üzenetére


simonzé
(addikt)

Egyetértek veled Esteban. A paraszt bemegy a bótba, sztá aszongya: ''He! Kéne nékem egy Pénégy a thén alá ganajvezérlőnek''. Bótos bácsi megdobja egy ilyen óccsóféle Celeronccsal meg ezzel az SDRamos alaplappal, öreg meg örvendezik, mint emberszabású a tökének, hogy milyen jó vásárt csinyát.
Aki meg tudja, hogy a P4-et a 400Mhz-s RDRamhoz tervezték, az röhög Pista bátyánkon, hogy az hogy bedőlt. Aki P4-et vesz és nem P4Celeroncsot, az felejtse el ezt a lapot. Talán DDR-rel használható lenne, de P4 alá olcsó lapot??? Nem nyerő.
Amúgy meg Ganyé Intel jövő héten megint socketet vált, ahogy ismerem, asztá ezzel a szép nagy lappal végképp csak segget lehet törölni, mert másra már nem lesz jó. :((

I don't fit in. I fit out.

(#16) rog válasza simonzé (#15) üzenetére


rog
(addikt)

vegul is ostermelo baratunk egy olcso gepet akart, es meg is kapta. nem en gondolom hogy atvertek volna. mer meg igy visszafogva is hasitani fog neki, jobban mint azt ertekelni tudna :)

(#17) Il Padrone válasza new_age (#14) üzenetére


Il Padrone
(senior tag)

Szia,
en ugy vettem eszre felmegoldas mindig a legdragabb.
Es nem a koltseghatekony. :DDD

Il Padrone

(#18) Fex


Fex
(tag)

Jól látom? Nincs rajta kiegészítő tápcsatlakozó a P4-hez? Hmmm...Érdekes lenne egy 3 gigás P4-hez.

"...Az emberi tényezőt minden rendszer működtetésébe bele kellene tervezni, mint egy olyan random hibagenerátort, ami mindenképpen működésbe lép, csak nem tudjuk, mikor, hogyan, miért és milyen kaotikus belső logika alapján...."

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.