Aktív témák
-
Petya
tag
Hogy néz ez ki? Ennyi erővel rakok két házat a gépre. A második 2x akkora lesz mint az első aztán hurrá halkabb a gép! :(
-
Keitaro
addikt
Tudja valaki hol lehet ilyen belülre ragasztható cuccot venni? (wow pontos megfogalmazás rulez...)
-
andorpapa
őstag
Az én, szintén nem túl tudományos kifejezésem: hangelnyelő szivacs. De végülis mindegy, hogy miképpen szólítjuk, a lényeg az, hogy az overclock.hu-n lehet rendelni, nem a legolcsóbb cucc, de hatékony. Amúgy aki tudja a szuperpontos, ultratudományos megnevezését, az írja már meg nekünk is!
COOLNESS! - somebody ssssstop me!
-
-
Mazlee
aktív tag
Régen nagyon szerettem a Transformers rajzfilmet.
asszem ez kezd ahhoz hasonlitani :DD :DD :DDRájöttem úgy lehetek leggyorsabban Jedi ha először lopok magamnak egy fénykardot
-
woody
csendes tag
Manapság már mindent fejlesztek, szoval csak várjuk + ennek is a továbbfejlesztet változatát, azt az alkatreszt, amit pluszban erre szerelhetünk, és még halakabb lesz a házunk.
-
Biaggio
őstag
Ez komolyan hétezer forint???
Lehet, hogy amatőr vagyok, de max. a felét éri :)
Csinálok is egyet itthonra :DD -
egamega
tag
A fene... csak most látom, hogy elkéstem.
-
tomcs
őstag
valami ilyesmit meg le7ne valositani pl torony hazban az egeszet belulre szerelve... kb ugy kepzelem a dolgot hogy a tapot allitva, kb 5-6cm-re a haz falatol, abba a resbe szepen beleferne a csatlakozo meg egy kapcsolo is, raadasul a proci felol szivna el a hot is.. kerdes tenyleg annyira hatekony-e ez a rendszer hogy megerje megcsinalni.. asszem valamek nap majd csinalok kartonpapir-probat
-
Loader
tag
Nálam nem jelennek meg a képek! :O
''Te! Hogyis van ez?''
-
renegade
aktív tag
Polyfoam, vazz... ha naggyon állatra akarja az ember csinálni, akkor gumilappal a külsején. 7000 ft... nevetséges.
Lehet, hogy pongyola vagyok, de ár/érték arányt nézve kikezdhetetlen a fenti megoldás. Egyébként az én gépemen már egy éve ilyen megoldás van, csőalakba hajlított polyfoam a táp ventijénél, kb 20 centi hosszú, celluxszal fölrakva, simpicity rulez... az eredmény pedig nagyon okés.Aki angyalt keres, de csak a szárnyakra figyel, könnyen lehet, hogy libát visz haza
-
Agyasima
senior tag
Jó biznisznek hangzik....:]
Énnálmam már lehet is kapni 5eFt-ért.
Tekintve, hogy a polifoam/polyfoam???/ cca 1 m*m-e 1500ft max, lesz haszon :))toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
Panther
HÁZIGAZDA
Hííí, azt hiszem teljesen el vagyok tájolva. Nekem egész más elképzeléseim voltak muff(ler)-ügyben :DDD
[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]
-
Xmas
tag
Azért még mindig vannak igen olcsó és egyszerű megoldások.
Hangos a géped? -> Vegyél füldugót.
Zenét akarsz hallgatni? -> Vegyél fülhallgatót/fejhallgatót. -
andorpapa
őstag
Abban különbözik a natúr hangtechnikai boltban árult cucctól, hogy izé...szóval...nos...hogy is mondjam...tehát azért, mert...megközelítőleg...majdnem....csak...végülis semmiben, de így el lehet adni sok hángérien mániért, meg méretre vágják, és ha Chieftec házad van, akkor abba kapsz tökéletesen passzolót, a többi előny ismertetését pedig a PR-ostól igényeld.
Megfigyeltem valamit: amikor az van, hogy itt egy mod, olcsó meg minden, akkor mindenki fujjog, és olyanokat ír, hogy bazze, inkáb megveszem a boltban drágábban, csak ne kelljen vele szopni és ne legyen gebasz. Amikor meg olyan cuccról írunk, ami gyárilag csinál mindent, akkor meg amiatt sírnak a jónépek, hogy bazze, ez tök drága, inkább otthon szétvágom nagymutter napozó alkalmatosságát, és különben is, így meg úgy. Persze az már más kérdés, hogy a házi megoldás esetleg kevésbé hatékony, netán még a hűtést is akadályozza, arról nem is beszélve, hogy az olcsó megoldások néha annak is néznek ki.
De persze ezt senki se vegye magára, csak mondom, hogy soha semmi sem jó, ha mod, akkor inkább bolt, ha meg bolt, akkor inkább mod. Amúgy pedig támogatom az eszköz házi megvalósítását, elvégre pont arról szól a mod, hogy olcsóbban, esetleg jobbat és az igényeknek jobban megfelelőt előállítani. Hajrá emberek!COOLNESS! - somebody ssssstop me!
-
Cane
őstag
Amikor a tápomat átépítettem a gép elejébe, és az előlapon csak alul áramlott ki a levegő /majd az a szőnyegnek ütközött :))/ már attól lényegesen halkult a gép. Viszont nem lóg ki belóle egy kúvanagy szappantartó.
▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
-
Keitaro
addikt
Nah megkésve, de én is beestem megint. Thx a válaszokat :))
-
zax
tag
Ez aztán a hatalmas eredmény: 62 -> 51 dB :))
R.I.P. Pentium 4
-
andorpapa
őstag
És szerinted a valóságban mikor 18 dB a te tápod zajszintje? Hmmm... Igen, soha. Ez egy szép szám, de semmi több, pont ezért érdemes az overclockers.com zajszintmérős eredményeit figyelembe venni. Persze nem akartam elcseszni a kedved, viszont a 18 az csak papíron 18.
-
Szalma
őstag
No, viszonyítás alapok:
10 dB Szellõsusogás, halk neszek
20 dB Suttogás, óraketyegés
30 dB Erdei zajok, szélzúgás
40 dB Vízcsobogás
50 dB Csöndes beszéd
60 dB Porszívógép
70 dB Városi utcazaj
80 dB Gyári üzemzaj
90 dB Gépteremzaj (hajó, erõmû, stb.)
100 dB Szimfonikus nagyzenekari forte
110 dB Vízesés közeli dübörgése
120 dB Kovácsmûhely, repülõgép motor
130 dB Fájdalom küszöb
140 dB Villámcsapás kb. 1 km-rõl
160 dB Közeli villámcsapás, robbanás
200 dB Légköri hangrobbanás (közelről :) )
Szeretettel:
Szalma -
borely
tag
Kipróbáltam kartondobozból a leírás alapján. Mintmondjak már ez a hevenyészet tákolmány is hatékony! Mindenképpen elkészíttetem egy haverral...majd beszámolok.
Csatlakozom Szalmához a decibelek és logaritmus ügyében, bizony az 50 az jóval halkabb a 60-nál.''Jobb bármilyen kicsi fényt is gyújtani, mint szidni a sötétséget''
-
borely
tag
Te Nagyon Szerencsés ember vagy !!! Ui. nekem is Enermax tápom (300W ford.sz. szabályozós) van és bizony engem idle állapotban is zavar a hangja. Bár nem mértem, biztos, hogy 18 dB-nél (suttogási szint, lásd Szalma) magasabb. Persze viszonyítás kérdése a hangszint, mert nekem csak ennek van hangja a gépemben, a procira barkácsolt ford.sz. szabályzós coolermaster ventinek nincs hangja, máshol meg nincs ventim.
''Jobb bármilyen kicsi fényt is gyújtani, mint szidni a sötétséget''
-
tomcs
őstag
na megnezegettem 1 picit... haaat... eszmeletlen boldog lennek ha csak a tapom hangja lenne a gep hangja szoval hogy ez igy tapra alkalmazhato legyen valami nagyon gagyi tap kell... azon agyalok hogy esetleg procihutore meg lehetne-e csinalni, pl a terelolapokat ferden eligazgatva hogy a kisebb merete miatt ne legyen szamottevoen rosszabb a levego utja. (miutan nekem a gep nem szekenybe van rakva ezert nyugodtan szivhatna be a levegot pl hatulrol is.. asszem en is eljatszogatok holnap 1 kis cellux-al meg par cd-dobozzal hatha valami hasznalhato jon ki belole. persze ha igy elrettentesul atbillentem a prociventi hazilag keszult 3500->2500 szabalyzojat maris raebredek hogy bizony nem is olyan hangos ez :)
-
andorpapa
őstag
Hogy miben különbözik, azt nem tudom, de azt igen, hogy az alaplapszivacs nem erre lett kitalálva, a rendes hangfogó szivacs sokkal (persze a ''sokkal'' relatív) halkabb működés érhető el.
A 17 dB-es tápra visszatérve: milyen távolságból lett mérve? Ha ugyanolyan messziről, mint az overclockers.com cikkben, akkor beszarok. Na mindegy, ilyesmin felesleges vitatkozni.COOLNESS! - somebody ssssstop me!
-
borely
tag
''eszmeletlen boldog lennek ha csak a tapom hangja lenne a gep hangja szoval hogy ez igy tapra alkalmazhato legyen valami nagyon gagyi tap kell..''
...vagy, ahogy nálam is van, nem kell, hogy más hangforrás legyen a gépedben, és akkor a gagyi Enermax tápom hangaj lehet egyuttal a gép hangja is...
Ezt írta Rdi:
''Szia,
az 50 DB csendes beszéd az nekem gyanús, mivel az éjszakai határérték 40 és 30 DB , és abba még bele kell férnie a suttogásnak is, amikor a csajjal az anyuka szobája előtt elsettenkedünk ...''
''A hangnyomás mérésére a decibel (dB) szolgál. Az átlagos hangosságú beszéd 60 dB értékű, míg egy repülőgép zaja elérheti a 140 dB értéket is. A 85 dB (A) értéken felüli zajok zajártalmat okozhatnak. Ennek kialakulása azonban egyénileg változó, így nehéz megállapítani egy általános értéket a károsító hangnyomásra vonatkoztatva.
A hangforrástól távolodva a hangosság csökken, szabad térben a távolság kétszeresével mindig 6 dB-el csökken a hangnyomás''
Igen, 50 dB a csendes beszéd, ott ahol műveli !!! Próbálj csak meg elaludni fél méterre a csendes beszédtől ! Egyuttal ez azt is jelenti, hogy neked is igazad lehet az éjszakai zaj-határértéket illetően, de ez nem ütközik Szalma táblázatával...''Jobb bármilyen kicsi fényt is gyújtani, mint szidni a sötétséget''
-
borely
tag
Hogy egy kicsit ON is legyek, megépítette már valaki a szerkentyűt?
''Jobb bármilyen kicsi fényt is gyújtani, mint szidni a sötétséget''
-
andorpapa
őstag
Szerintem még nem csinálta meg senki, pedg érdekelne a házi megvalósítás. Ha meglesz az új házam (és időm is lesz rá), direkt akarok csinálni egy teljes csendesítő projektet, és szerintem ez is részét fogja képezni. Na persze ez nem holnap lesz, az is biztos...
-
Hoek
tag
Hello!
Ma ''megépitettem'' ez a dolgot.Az áldozat egy polyfoam volt,ami már megért egy-pár bulit,a szigeten pedig sárban úszott,szóval nem éppen újnak néz ki.Gondolkodtam már ilyesmiről, mert az ipari ventilátorokon van egy felmosórongyszerű anyaggal bélelt cső,igen hatásos hangtompitó.ez egyébbként egyenes,nincs benne ilyen keresztező rétegek.
Elég szépen tompitja a táp húúúúúzását, főleg ha hozzáteszem hogy csak 12 cm hoszzú, és 2 db akadály van benne.
Mindennkinek csak ajálani tudom,de megvételét senkinek.Az akadályokat Palma Tex-el ragasztottam,de gombostűvel azért még rögzitettem őket.Szerintem utobbiak jobban tarja és egyszerübb is összerakni igy.
Hajrá,mindenki ragasszon kipufogót a gépére!''A világ legszebb dolga a fogaskerék,még a tengely-csapágy van ami még szép.'' D.A.
-
Hoek
tag
Sajnos semmi képalkotó eszközöm nincs most itthon.
Nem nehéz elképzelni szerintem, polyfoam henger, ragasztószalaggal összefogva,benne 2 akadály, kb 70%-ot takanak,egymáshoz képest 180 fokkal elfogatva, igy természtesen nem lehet átlátni rajta.
Ronda méregzöld volt igy feláldoztam egy A4-es dipát boritásnak.
Hozzáteszem hogy a táp 300W-os DTK,szóval nem olyan vészes,de ha odafigyelsz érezni a különbséget.A zaj tompább és talán kicsit mélyebb.
Sok sikertt!''A világ legszebb dolga a fogaskerék,még a tengely-csapágy van ami még szép.'' D.A.
-
drpele
senior tag
Sziasztok!
''Megépítettem'' az ''eredeti'' mufflert :)) vágtam ki ami nagyon jól formálható.
A lemezeket meghajlítottam L alakúra, majd ráragasztottam mindkét oldalukra 1-1 darab polyfoamot. Ezután a lemezeket ragasztottam be a táp fedelébe. Ezután a fennmaradó részekbe is polyfoamot ragasztottam. Mikor ez készen volt a táp alsó részét is kibéleltem polyfoammal, de az talpába 2 réteget kellett ragasztanom, mert a terelőlemezek nem voltak elég magasak :))
Én egy házhűtő ventire tettem rá, mert a tápom nem olyan hangos, de lehet, hogy arra is csinálok egyet.
Viszon ha a tápra akarjuk rátenni akkor gondoskodni kell még egy zavaró tényezőről: a tápkébelt befogadó aljzatnál van két oldalt egy kis műanyag köröm, itt ki kell vágni a ''muffler''-t a pontos illeszkedés végett.
Sajnos fényképet nem tudok róla készíteni, mert nincsen digitális képalkotó eszközöm :DD"Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein
-
drpele
senior tag
Azt elfelejtettem írni, hogy mindent palmatex-el ragasztottam, tehát a fém lemezeket is .
"Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein
-
_George
senior tag
Nem, rossz, de miért kell mindent megvenni a boltban, mi van ha az ember egy kicsit ügyeskedik, és előállít egy ilyet házilag! Olcsobban kijön! Egyébként Ma kapom meg a Zalman HeatPipe VGA hűtőmet az INNO3D Ti4200amhoz, ami már nagyon kell, mert a kártyának alapban is gyári hütövel vibrál a monitor kimenete!
Aztán jövö héten veszek egy Zalman procihütőt is az 1,2-es Tualatinomhoz, és csendes lesz a gépem, remélem, később pedig egy vinyocsere lesz esedékes!Az alkohol nem válasz, de legalább elfelejted a kérdést...
-
GeorgeTerror
senior tag
Te akkor ellentmondásba keveredtél, hogy még én sem látom a kiutat belőle :) Nem személyeskedem csak egy megjegyzés :)
Érdekesen hangzik ez a muffler, bér ha elképzelem a gépem hátulján... Hát mit mondjak baromi ocsmány látvány lenne. Én valami lefelé kanyarodó csövecskét gondolok, de egyelőre....
De ha pénz van benne akkor jó üzlet :)Kérek mindenkit, olyan e-mail címet írjon az adati közé, amit valóban használ
Aktív témák
ph A PC-s társadalom fő ellenségének manapság a zaj számít, a küzdelem már megkezdődött.
- Ukrajnai háború
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Olyan lesz a Nothing Phone (2), mint egy kavics
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Óra topik
- Ingatlanos topic!
- DIGI internet
- The Lord of the Rings: Gollum teszt
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- További aktív témák...
Állásajánlatok