Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • woland

  csendes tag

  Sziasztok!
  Notebookot szeretnék venni, melyet reményeim szerint hurcolásznék is, nemcsak egy helyen állna. Útközben járművön nem nagyon dolgoznék vele, legfeljebb autóban vagy buszban (amikor fix emberekkel utazom), amikor utasként utazom (de pl. BKV-n, vonaton, távolsági buszon nem).
  Természetesen olcsón és jót szeretnék venni, de anyagi lehetőségeim meglehetősen behatároltak. Úgy gondoltam, hogy most vennék egy relatív jobbanak számító gépet, és akkor egy kis ideig nyugi lesz.

  Amire használni szeretném: XP (esetleg később Vista, bár ez még kétséges), MS Office XP (alapvetően Word, Excel, PowerPoint), Dreamweaver MX, Fireworks MX, Flash MX, Adobe Acrobat 6 (nem a Reader), Adobe Photoshop 7, esetenként Ulead VideoStudio 9 (majd később talán Adobe Premiere 2), néha MSN, YM, ICQ, Skype.
  Alkalmanként filmet is néznék rajta, illetve rövidebb filmeket mutatnék rajta, tehát némely esetben prezentációs célokat is szolgálna.

  Fontos tehát egyrészt, hogy a képernyője szép legyen, másrészt hogy strapabíró legyen, harmadrészt hogy legyen valami ereje is.
  Ezt a két dolgot láttam már több helyen együtt, de arra sajnos nincs pénzem.

  Most viszont voltam a notebook.hu-n, ahol egyrészt baromi rendesen az összes aggódó kérdésemre próbáltak válaszolni, és elmondtak egy véleményt, de szeretném, ha esetleg ti is megosztánatok velem azt, hogy az alábbi két gép közül melyiket érdemes megvenni:

  CLEVO 520N (az üzletben ugyanaz a proci, csak magasabb órajellel, mint a DELL-nél: 1830 MHz helyett 2000 MHz): [link]

  vagy

  DELL Latitude D520: [link]

  A DELL nyilván egy név: megbízható, a háza strapabíró (talán az egyik leginkább az), a képe viszont nem nyűgözött le: egyrészt kicsit sötét (próbáltam állítani, de a legnagyobb fényerősség mellett is sötétebb volt), másrészt a betűk itt-ott nem voltak olyan szépen olvashatók (az ottani szaki az egyik beállítást módosítva megcsinálta, hogy legalább ne mosódjanak el a betűk, de szóval a képernyő egyik részét mindig sötétebbnek láttam, mitn a másikat. A képernyő mérete 15'' és a felbontása 1024x768

  A CLEVO-nál a kép messze gyönyörűbb volt, igaz Glare Type, tehát ez nem meglepő. A felbontás 1280x800, de tűéles, és nem volt sötét (illetve sokkal világosabb volt, mint a DELL). A képernyő 12''-os, tehát kisebb, és a gép is könnyebb 20 dkg-mal (a DELL 2,3 kg, a Clevo 2,1 kg). Ugyanakkor nem tudom, mennyire strapabíró a ház, és hát magát a CLEVO-t sem ismerem annyira (azt tudom, hogy a hivatalos szervíz a notebook.hu).

  A kisebb és - nekem - szebb képernyő és nagyobb üzemidő (mondjuk valószínűleg nem aksiról szerkeszteném a videókat) miatt a CLEVO-t választanám (kicsit erősebb a proci, de nem hiszem, hogy ezt kihasználnám), a strapabíró ház és a név miatt viszont a DELL-t.

  Ti melyiket javasolnátok?

  Előre is köszi a választ.

  Üdv:
  woland

  [Szerkesztve]

  [Szerkesztve]

  Read between the lies...

Hozzászólok Aktív témák