Hozzászólok Aktív témák

 • macilaci78

  Korrektor

  Arról nem is beszélve, hogy ez csak parasztvakítás: nem kötelező érvényű, így amíg a nagy ipari felhasználók nem követik a ''divatot'' önként, addig szart sem ér. És kötve hiszem, hogy a Nasa-nál, Pentagonnál elsődleges szempont lenne egy konfiguráció fogyasztása, ott inkább megveszik a teljesítményt, a többi másodlagos. Éljen a terrorizmus elleni harc és az űrkutatás. (Az utóbbi rendben van, de sajnos az előbbi egy feleslegesen megengedett luxus Magyarországon is. :( ) kötve hiszem, hogy akár csak egy kis garázsban működő könyvelőiroda is a zászlajára fogja tűzni az alacsony fogyasztású PC-iket, nemhogy az autógyárak, tervezőirodák, multiégek, stb... Egy tehetetlen balfasz ez a szervezet, csak megunt ölbe tett kézzel ülni. Intel bácsi meg megsimogatta a buksiját, hogy majd ad neki egy kis nyalókát, legyártja, meglesz jó drágán, mert ugye keveset fogyaszt, de fele annyit fog tudni teljesíteni. Nagyon kevesen fogják megvenni így...

  Devid_81: Elvben van, nézz utána, még EU-s támogatást is elvben lehet rá lérni...

  [Szerkesztve]

  Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

 • Devid_81

  veterán

  Szia!

  Igen tudom utána jártam dolgoknak,de asszem hogy így is sokba kerülne.
  És időben meg hááát,nem is tudom.
  Plusz még az hogy ki kellene költözni a világvégére hogy senkit ne zavarjon az építmény.
  Nállunk még gyerek cibőben jár az ilyesmi.
  Pedig a szélerőmüvek mehetnének ''szinte'' országszerte.
  Napkollektorokhoz kissé délebre kellne költözni,de azért egy fél évet müködhetne minden évben azt hiszem.

  RoboKaland, Természettudományos Robotika szakkör és tábor -- https://robokaland.eu/ --

 • joghurt

  őstag

  Épp egy nagy cégnél jön elő, hogy mekkora kábel kell a számítógéppark etetésének. Dolgoztam egy informatikai multinál, ahol annak idején a Pentiumos gépek + 14''-es monitorok fogyasztására terveztek, aztán ezekből idővel P4-es villanykályhák lettek, dupla fogyasztással és fejenként két 19''-es monitorral (CRT) + a létszám is nőtt + brutálisabb szerverek is kerültek be. Aztán a hálózat egyszercsak nem bírta, kellett vastagabb drótot rendelni az Elműtől.

  A tej élet, erő, egészség.

 • Komplikato

  veterán

  ''Azért nem csak a VGA-k fogysztását kell mérsékelni. 3-4 éve még bőven elég volt az északi-hídon egy kb 1cm magas passzív borda. Most meg a heatpipe+venti szinte alapkövetelmény.''
  Nem csak NForce chipset létezik. ;] Egy ATI chipset állati keveset fogyaszt, jó esetben még borda sem kell rá!
  Az új SiS 771 lapkakészlet meg integrált VGA-val együtt valami 3W-ot esszik ...

  "Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

 • dchard

  veterán

  Akár mennyivel is fognak ezek kevsebbet, enni, az már jobb, mint a mostani helyzet. Az más kérdés, hogy a cikkből is kiderül: van mögötte jó adag lobbi/politikai érdek. Az, hogy kiotóhoz nem csatlakoztak, pedig pofátlanság.

  Valóban érdekes elgondolkodni azon, hogy például a mobil procik piacán ha választunk két processzort (egy mobilt meg egy ne mobilt) azonos telejsítményt mekkora áramfogyasztási hányadossal adnak le; elképesztő. Ugyan ezt a tehnológiát kéne kötelező érvénnyel bevezetni az összes asztali procira, és a VGA-kra, chipsetre is.

  Alapvetően nem a fogyasztás a probléma, hanem a rossz hatékonyság. Ha a hatékonyság nő, magától csökken a fogyasztás is. Ezzel kapcsolatban nagyon látványos csökkenés lesz, mikor 2-3 év múlva elérjük a szilícium-alapú technológia határát, és a gyártók elrántják a bűvős kalapból a fény alapú chipeket, amik majd néhány watton is akár több 10 gigahertz-nyi teljesítményt adnak majd le. Nincs ez olyan messze.

  Hogy nálunk miért nem lehet olcsón (vagy inkább mondom így: nem drágán) szélerőművet, meg napkollektort kapni? Gondoljátok át: az állam adóból él, amit te a villanyszámla után is kifizetsz. És természetesen minden termék árában ott van valamennyi energia díj is, ami után szintén folyik az adó. A lényeg az, hogy a napot/szelet/vizet nem lehet megadóztatni, így ha te abból veszed ki az energiát, nem fizetsz adót. Sőt az abból az energiából előállított termékeket is olcsóbban tudod adni = kevesebb adó fizetése, ez meg az államnak nem érdeke. Arról már nem beszélve, hogy megint csak ingoványos politikai/lobbi terület az energetikai szektor. Majd amikor a folytogató füst a politikusok villáinak küszöbéig ér, majd akkor lesz itt változás.

  És teljesen egyet értek azzal, hogy az amerikaiak minden tekintetben fogják vissza az energia zabálásukat, mert az ottani károsító hatás nem marad a határaik között, és én kösz szépen, de nem kérek belőle. Ha így nézzük, mások kárára (anyagi, egészségi stb).

  Dchard

  [Szerkesztve]

  A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

 • Muton

  addikt

  a napkollektorok után _kell_ adót fizetni :DDD a be nem jelentett napkollektor meg tetemes bírságot von maga után (a napelem után, ha jól tudom, _még_ nem kell) pont azért, mert így valszeg sokkal kevesebb gázt fogyasztasz, ergo keveseb adót fizetsz. lassan a tüdőkapacitás után is levegőadót kell fizetni

  Muton#2316 - $z@r a drop >_<

 • #95561216

  törölt tag

  Szélerőművek a drágaságuk miatt nem terjednek, mert a szélenergiával termelt áram átvételi ára kb 28 forint, szeles időben volt már, hogy a fele-harmada áron termelő nagy erőművekből átvett mennyiséget kellett csökkenteni, mert az alternatív energiákat kötelező átvenni. Szóval teljesen rossz elképzelés, hogy a nap meg a szélenergia ingyen lenne. Napelemekkel meg befedhetnénk egy tetszőlegesen kiválasztott megyét, hogy elég energiát termeljen, amikor épp süt a nap.

  Alternatív energia nagyobb méretekben azért nem alternatíva nálunk, mert a szél és a nap is esetleges, de a fogyasztást folyamatosan ki kell elégíteni. Mivel pl az atomerőműveket nem arra tervezték, hogy 10 percenként fel-le tologassák a terhelésüket, ezért építeni kell korszerű fosszilis erőműveket, amiket fel lehet futtatni a szélcsendes időszakokban. Így eljutunk ahhoz a nem épp nyilvánvaló, ám egyértelmű tényhez, hogy bizony a szélerőművek is termelnek légszennyező gázokat, igaz csak közvetve.

  Érdemesebb lenne ezt az irdatlan mennyiségű pénzt (ha a pakson felüli fogyasztást alternatív energiákkal váltanánk ki, akkor a ''biztonsági tartalék'' fosszilis erőművek több 1 000 milliárd forintba kerülnének) egy újabb atomerőműbe fektetni, aminek 7-8 körül van az átlagos ára, ez jelentősen csökkentené a hazai villamosenergia árát, ami a befektetőknek is vonzó lehet.

 • #95561216

  törölt tag

  Google sem azért vált Opteronra, mert nem bírja a villanyszámlát, á, véletlenül sem.

Hozzászólok Aktív témák