Hirdetés

2019. augusztus 19., hétfő

Hozzászólások

(#1) zombikiller


zombikiller
(tag)

Hát aki adni akar a kényelemre annak jó vétel lehet ez a cucc és nem is olyan drága, ha úgy vesszük. csak egyet nem értek ''A billentyűzet fölé nyúló részre papírlapok rögzítésére alkalmas csipesz került, így a gépelés, másolás is kényelmesebbé válhat.'' ha az a műanyag rá van hajtva a billentűzetre akkor mitől lesz könnyeb a gépelés :DDD

(#2) Ste válasza zombikiller (#1) üzenetére


Ste
(addikt)

na erre én is kíváncsivagyok :DDD

(#3) Kobaljov válasza zombikiller (#1) üzenetére


Kobaljov
(senior tag)

Ha valaki a kényelmesebb használat miatt vesz egy ilyet, az pár ezer forintért valószínűleg vesz hozzá külső egeret és teljes méretű billentyűzetet is, amivel kényelmesebb a munka (ezért is van az állványban USB hub)

Az állvánnyal megemelt szögben való gépelés baromi kényelmetlen volna, és lehet az egész állvány is instabil volna tőle

[Szerkesztve]

(#4) Jim Tonic válasza zombikiller (#1) üzenetére


Jim Tonic
(nagyúr)

Úgy, hogy ez elég nyílvánvalóan külső billentyű kell. És ha be akarsz gépelni egy oladalt, ki tudod tűzni a szemed elé, és onnan tudod begépelni. Kapis?

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#5) zombikiller válasza Jim Tonic (#4) üzenetére


zombikiller
(tag)

áááááá tényleg erre nem gondoltam :DD

(#6) Cathfaern


Cathfaern
(nagyúr)
LOGOUT blog

Ez egy nagyon jó szerkezet szerintem...azoknak, akiknek legalább 17''-os notebookjuk van. Ugyanis 15'' esetén, ha nem 1024*768 a felbontása, akkor gyakorlatilag semmit se lehet látni belőle ilyen távolságról szerintem. A papírtartó viszont jó pont szerintem, hasznos tud lenni :)

(#7) Kobaljov válasza Cathfaern (#6) üzenetére


Kobaljov
(senior tag)

Nem egészen értem a dolgot, miért nem lehet látni belőle semmit? (asztali 15''-es monitoroknál nem volt ilyen probléma)

(#8) macilaci78 válasza Cathfaern (#6) üzenetére


macilaci78
(Korrektor)

Lehet a felbontás akár 4800/3600 is, hála a jó égnek a szövegszerkesztők jó része képes a nagyításra. Én is szövegszélességet állítok be gépelésnél, lapszélességet formázásnál. ;)

Inkább az zavar, hogy mindenhez külső billentyű kell, egy billentyűkombinációhoz is, pl Win+L, vagy akár az esetleges médiavezérlő gombokhoz, mindenhez. Gyakorlatilag jóformán az egész klaviatúrától megfosztjuk így a notit és ez nekem nem feltétlenül tetszik, de ettől még nem rossz. :)

Egyszobás garzon Szegeden a Cserzy M. utcában eladó, akár garázzsal is a parkolóövezet határán. https://ingatlan.com/29949866

(#9) Jim Tonic válasza Jim Tonic (#4) üzenetére


Jim Tonic
(nagyúr)

ehez, ill. oldalt. Kicsit bamba voltam.

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#10) Jim Tonic válasza macilaci78 (#8) üzenetére


Jim Tonic
(nagyúr)

Pedig egy külső billentyű sokkal profibb lehet, és nem kell egy olyan billentyűzetet használnod, amit a kompromisszum szül.

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#11) Gh0sT


Gh0sT
(addikt)

Jól gondolom, hogy ez nem az a klasszikus dokkoló, amibe beledugdozom a különböző perifériákat?! Ez csak egy magasított állvány USB hubbal? Ergo a billentyűzetet, egeret, mikrofont, kamerát, töltőt ne adj Isten monitort továbbra is a notiba kell erőszakolnom? Magyarán a gyors és kényelmes szétszerelésről ne is álmondjak egy ilyennél?

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

(#12) Jim Tonic válasza Gh0sT (#11) üzenetére


Jim Tonic
(nagyúr)

Teljesen jól látod. :D
Viszont nem is kerül annyiba!

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#13) Cathfaern válasza Kobaljov (#7) üzenetére


Cathfaern
(nagyúr)
LOGOUT blog

Mivel az asztaliknál 1024x768-as a felbontás. Ezeknél meg jóval nagyobb => kisebb minden. És az oks, hogy szövegszerkesztésnél át lehet állítani, de ha már netezni akarsz, akkor kezd rosszabbá válni a helyzet. Illetve a win se támogatja értelmesen a nagyítást (értsd: ronda lesz tőle).

(#14) DonK


DonK
(aktív tag)

Ügyes próbálkozás a Trust-tól, bár költséghatékony nem nevezném.A helyzet az, hogy egy Logitech Alto-t kb kétszer ennyiért lehet megvásárolni, de cserében kapsz egy messze minőségibb eszközt, aminek van egy billentyűzete (aki gépírni akar, az azt is tudja hol vannak az ékezetes betűk tekintve, hogy csak angol léteizik belől azt hiszem). A papírcsíptetős dolog ügyes, de nem nélkülözhetetlenn, és pótolhatatlan egyéb eszközökkel.

(#15) Kobaljov válasza Cathfaern (#13) üzenetére


Kobaljov
(senior tag)

Netezéskor is lehet állítani szövegméretet, ikonokat, stb.

A kép meg azért még olvasható marad mert kisebbre veszik a felbontást. Szerintem használható a cucc, nem véletlen, hogy már évek óta vannak ilyenek.

(#16) Kobaljov válasza DonK (#14) üzenetére


Kobaljov
(senior tag)

Nem egészen értem, hogy mi a baj az árával. Ugyanennyiért árulja a többi gyártó is a hasonló modelljét. Az Alto mint te is írtad dupla ennyibe kerül, az állványrészt tekintve szerintem nagy minőségi különbség nincs (tart mind a kettő és állítható is, mi legyen még?). Minőségi vezetékes billentyűzetet magyar kiosztással meg a Logitech is árul már pár ezer forintért ami összességében még mindig olcsóbb mint az Alto, ráadásul nincs is összeépítve az állvánnyal, a kábelhossz szerint arrébb is lehet tenni. Az Altonak egy nagy előnye van: szép a design-ján túl összehajtható szállításhoz, csak erre sok embernek nincs szüksége, aki csak otthon használná. És ha elromlik a billentyűzete akkor a csere..

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.