- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adrian Mole
senior tag
-
kovy79
őstag
Ez azért nem állja meg teljesen a helyét (mint rudi is említette volt), mert egy ''mindentegybe'' kártyával pici, csendes és költséghatékony gépet lehet összehozni.
Sajnálom, hogy megszűnik az AIW vonal, én gondoltam vmi jobb fajta vételére, de már maradok a hagyományos megoldásoknál. -
Hun'reeth
őstag
Kár érte. A bátyám a mai napig használja a legelső generációs AIW Radeon-ját és tökéletesen mükszik.
-
macilaci78
nagyúr
Azért ebbe esetleg belekötnék, például egy jó minőségű tft/lecd nagyon elcsúnyíthatja az árcédulát, a zajt is le kell szorítani, egy szünetmentes táp is dukálna már, ha ugyan olyan erős gépet akarsz összehozni, telepített Win, included kártyaolvasó, sok-sok apró fisz-fasz...
-
Integra
titán
azért ez érthető.
hiába aiw kari, de egy speckó tv tuner, vagy satellite tuner karival soha nem voltak pariban.
ezek külön téma, a kérdés, hogy mit fognak kihozni a skystar és társai ellen.
meg amíg a skystar eu koncentrált, ha az ati nem eu-ra fejleszt akkor akár szopás is lehet -
comrade
tag
Brühüm, brühüm.
Miért kell lapátra tenni ezeket a kártyákat? Nekem is ilyen wonder kártya van a kisebb gépemben, és meg is maradt, sajnáltam kicserélni
-
Cicero
őstag
Ezekszerint a Quadronak nem lesz ellenfele.. vagy eddig se volt?
-
moma
őstag
válasz
Adrian Mole #28 üzenetére
Ha még az sem veszi meg az AIW-t, aki szerint szuper akkor nem csoda, hogy abba hagyják a gyártást
-
Adrian Mole
senior tag
Nekem volt AIW kártyám. Nagyon hasznos jószágnak tartom a mai napig. Lehet, hogy elfogult is vagyok ezért. De azért.
A szoftver kva jó volt hozzá. Rendkívül praktikus, sokkal jobban használható, mint a különálló tuner kártyáké. Maximális funkcionalitás, logikus felépítés, hibamentesség. Igaz, ez még a régebbi (nem az 500-as) tunercsipre vonatkozik. Az utóbbival nincs tapasztalatom, a Ph! teszt alapján nem is vágytam rá (bár van már ilyen kártya, kellene is a digitális vétel miatt, de egyrészt beszerezhetetlen, másrészt a negatív teszt miatt végül nem ilyen irányban ment a fejlesztésem).
Tehát nem a videokártya rész, hanem a tuner rész volt a probléma. Szerintem azon bukik most be, hogy a (szerintem) maximalista AIW koncepcióban (mert az volt, remek volt) pont a tuner fejlesztés nem tartott lépést a VGA fejlődéssel. Ehhez nagy fejlesztőgárda kellett volna, profitnaximalizáló világunkban nyilván ez megy elsőnek a lecsóba. Sajnos.
További előnyök az AIW mellett:
- egy helyet foglal. Mai modern alaplapoknál a külön hangkártya fölé kell tenni a tunert, mert csak 2 PCI van (sem hangkártyából, sem tunerből nem láttam még PCI-E verziót az ''érdemes'' kategóriában)
- nagy sávszélesség a tunernek (felvételnél jól jön). Pláne PCI-E 16x alapon rezzenéstelen shift, digitalizálás, stb
- tökéletes távirányító. Sokkal jobb, mint bármelyik távirányító, amit valaha kézbe fogtam.
Én nagyon sajnálom, hogy ki fog halni. -
Csapi007
veterán
Hello
A fogyasztók csak szívni fognak ezzel az egyesüléssel??? -
rudi
nagyúr
Egyszer nézd majd meg (pl. a mai HDD-keretes cikkben), hogy egy ilyen USB-s izé mekkora prociterhelsét tud csinálni csak sima másolásnál is. Full fícsörös Vistahoz meg majd a csilli-villi frontend proggikhoz, amik jönnek vele, érdemes lesz beizzítani valami legalább 4 futószalagos VGA-t. Aztán az alaplapi cuccoknak ritnák van komponens kimenete és HDCP-sem sűrűn tudnak.
-
SLYM
veterán
mit tudtak ezek a karik amiket a sima karik nem?
-
Komplikato
veterán
-
dabadab
titán
válasz
Komplikato #22 üzenetére
Igen, ugyanis a DVD meg a miniDV digitalis adatot hordoz, ellentetben a VHS-sel, ami analog.
Namarmost a Firewire az egy digitalis interface.
Ezek utan talan nem olyan nehez kiszamolni, hogy miert nincs FW a VHS-lejatszokon.
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
-
dabadab
titán
válasz
Komplikato #20 üzenetére
''legtöbb gagyi VHS-en nincs FW kimenet, az tuti''
Igen, es a legtobb gagyi lemezjatszon nincs USB kimenet.
Aaaaaaaaargh. -
Komplikato
veterán
''A Voodoo Banshee óta nem értem, hogy miért köti össze valaki a gyorsan avuló VGA-t, és a sokáig változatlan TVtunert.''
''... a három funkciót ellátó kütyük ára együtt is alacsonyabb mint egy AIW kártyáé.''
Bingó! Ezen bukik az egész!
''A HTPC-ken ott az alaplapi FireWire meg az USB2.0 az előlapon, szóval digizni nem nehéz vele. ''
Mondjuk ennyire azért nem egyszerű, aki USB-n digitalizál az megérdemli, FireWire meg jó, csak legtöbb gagyi VHS-en nincs FW kimenet, az tuti ... Persze legjobba HTPC-ben lévő HW felvevő kártya, az meg elég drága, bár most Leadteknek van 19.000 körül HW Mpeg2-es tunerje. -
dabadab
titán
''A HTPC-ken ott az alaplapi FireWire meg az USB2.0 az előlapon, szóval digizni nem nehéz vele.''
Ize, ezek kozul konkretan egyikkel se lehet digitalizalni, mivel mindketto eleve digitalis, ugye.
Az AIW-ban meg az lehetett volna a fantazia, ha a GPU besegit a tunernek tomoritesbe, viszont - amennyire en tudom - ilyet nem tudott, igazabol hianyzott a szinergia. -
simonzé
addikt
A HTPC-ken ott az alaplapi FireWire meg az USB2.0 az előlapon, szóval digizni nem nehéz vele. A VGA teljesítménye egy ilyen kütyünél nem szempont, a tuner meg már egy USB pendrive méretétől elérhető (lásd: tegnapi hír [link]), tehát hol is az indoka egy AIW kártya létezésének? Ráadásul a három funkciót ellátó kütyük ára együtt is alacsonyabb mint egy AIW kártyáé.
-
simonzé
addikt
A Voodoo Banshee óta nem értem, hogy miért köti össze valaki a gyorsan avuló VGA-t, és a sokáig változatlan TVtunert. Így a VGA elavulásával kidobhatja a tunert is. Semmi értelme.
Számomra nem meglepő a lépés, bár váratlanul jött. Nem voltam soha AIW tulaj, és már aligha leszek. -
maross
nagyúr
teljesen jo lepes szerintem. az egyre ujabb highend videokartyakhoz keves ember szeretne olyan tunert, amit nem maga valaszthat meg..ha jovedelmezo ag lenne biztos nem szamoltak volna fel. igy legalabb marad egy kis penzmagjuk mind videokartya mint procifejelsztesre. egyszeruen csak levagdossak a haldoklo agakat a vallalatrol, kar bele penzt pumpalni, es igazuk van.
-
rudi
nagyúr
Mai, multimédiázásra egyre jobban ráépülő világban szerintem ez elég izés lépés volt. Mondjuk az világos, hogy egy csúcskategóriás VGA-ból nem éppen praktikus az AIW-de egy X1300XT-vel összeépített low-profile tunerrel szerintem egész szépeket lehetne haszálni a HTPC-s vonalon. Persze, az ATI jobban tudja mi éri meg neki, az AMD meg még annál is jobban tudja
-
polip
addikt
soha nem volt ilyen karim, így nem is tudom mit vesztek...
de rossz érzés, ha egy népszerű dolog elvész a süllyesztőben... -
ftc
nagyúr
csodás videókártya?
az árából lehetett venni külön TV tunert és VGA-t is és még sörre is futotta... -
orbano
félisten
gondolom így jobban meg fogja érni. nem a csúcskategóriás gyorsítókhoz csatolják a mainstream tunert, hanem eladják külön, így sokkal többen meg is veszik, és a külön AIW fejlesztésre sem kell költeni egy vagyont...
Egyébként tényleg kár értük, bár nekem mindig is elérhetetlen volt, mivel nem kellett felsőkat. VGA... -
macilaci78
nagyúr
válasz
Komplikato #3 üzenetére
Ezzel egyet kell értenem. Ha már AIW 1900, akkor minmum elvárás az, hogy hozza a sima 1900 szintjét és mellé még pár plusz dolgot. Mindezt perzse egyforma minőségben. Csakhogy ez az egyforma minőség egy egyformán elmarasztalható minőség volt, vagyis VGA-ként, tunerként és másként sem állta meg a helyét az erre kihegyezett, különálló megoldásokkal szemben. Nem ez lett volna a baj, mert ugye a notiknál is teljesítményt áldoz fel az ember a hely oltárán (és ugye a pénz is számottevő tényező), és ezek az AIW csodák inkább a HTPC-kben és hasonlóan kis helyigényű számítógépekben lennének praktikusak és kellő tudásúak
, ám nincs belőlük félmagas kivitel. Szvsz az első tesztek megjelenésétől kezdve halva született ötlet volt az AIW vonal főleg úgy, hogy sok bosszantó hibát és tényezőt nem sikerült felszámolni. Ilyen termékek területén ezekkel a dolgozókkal nem lehet konkurenciát csinálni.
-
Komplikato
veterán
Egyébként a hír nem új, talán május-júniusi, csak most lett hivatalos.
-
Annak idején én meg pont emiatt vettem AIW-t mert minden ott volt egyben.
Üdv,
Vikthor -
KrAt
veterán
Sajnálatos
Igazából soha nem volt ilyen karim, mert pénzem nem volt rá.. Ha lett volna, tuti veszek..
-
Komplikato
veterán
Nem értek egyett. Én is nagyon fájlalom a dolgot, ha egyszer lett volna pénzem rá, biztos vettem volna ilyet, de be kell látni, hogy nem voltak vevők rá az emberek.
GeForce 5 (FX) és GeForce 6 fronton is próbálkoztak vele sokan, de nem ment, különben most is lehetne kapni tuneres GF6600-ost, vagy 7600GT-t ... de nem lehet.
A lényeg az, hogy sokat szidták a szoftveres vonalát az ATI tunereknek (lásd Prohardveres tesztek is!) és inkább ráfekszenek a stand alone tunerek fejlesztésének, mint az AIW fejlesztésének.
Ez van. -
Csak akkor fognak felértékelődni, ha a további driver támogatás megmarad. Különben értéktelen lesz egy pillanat alatt. Egyébként szerintem ez egy elhibázott döntés a cég vezetői részéről. Gyakorlatilag kidobják az egyetlen elit terméküket az ablakon. Amelyik cég felveszi azokat a dolgozókat, rövid időn belül ATI versenytárs lehet. Szerintem...
-
shteer
titán
Szomorú hír, ennek következtében biztosan felértékelődnek a még kapható és használatban lévő darabok is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egyes pletykák szerint az ATI felvásárlásának következményeként felszámolásra kerül az All-in-Wonder termékcsalád.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Autós topik
- Nyaralás topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Gitáros topic
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- OLED monitor topik
- SSD kibeszélő
- Friss előzetest és fejlesztői videót kapott a Mafia: The Old Country
- További aktív témák...
- Inno3D GeForce RTX 4090 24GB iChill X3 eladó
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Eladó GARANCIÁLIS ASUS Dual RTX 3060 TI 8GB OC / MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING X 8GB LHR
- Nvidia Geforce RTX 3090 Founders Edition
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest