Hirdetés

2019. augusztus 24., szombat

Hozzászólások

(#1) emvy


emvy
(nagyúr)

Má' megint kellemetlenkedek...106 dB-es jel-zaj viszony...a high-end gyártók 300k-tól felfele hoznak ilyet, s íme, a creative megadja nekünk potom x-ft-ért. Ráadásul a gép zajait is sikerül kiszűrniük gondolom, mert ugyebár hiába van a chipnek laboratoriumi körülmények között (totál egyenáram, stabilizált fesz, stb) 106 db, a gépben 95 fölé kizárt hogy felmegy.

while (!sleep) sheep++;

(#2) Parci válasza emvy (#1) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

Minden terméknek az árához képest kell jónak lennie. 129 dollár nem olcsó, de lesz az 80-50 dollár is, és biztos, hogy egy 100 rugós cucc agyonveri, de ugye nem is ez a kérdés.

Kommersz hangkártyának papíron nem rossz. A többi majd kiderül.

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#3) emvy válasza Parci (#2) üzenetére


emvy
(nagyúr)

Egyébként az Audigy már eleve nagyon jó volt szerintem, nem is ezt mondtam, csak azt, hogy a papír!=valóság. Kommersz hangkártyának már az 1 sem volt rossz. sőt.

while (!sleep) sheep++;

(#4) Panther


Panther
(HÁZIGAZDA)

És mi az a ''THX''? :)

[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]

(#5) KuroiMaho


KuroiMaho
(csendes tag)

Nekem egy pci 128 am van. Volt vortex 300, kipróbáltam a liveot lassan talán váltok is rá de csak ezért mert már az is elég olcsó kezd lenni használtan. De én nem igazán veszek észre jelentős fejlődést. Milyen olcsón jön ki az ember ha botfüle van :DD

Who said Fantasies had to be 'Final?

(#6) emvy válasza Panther (#4) üzenetére


emvy
(nagyúr)

THX: Thomlinson Holman eXperiences. A nevezett úriembert bízta meg George Lucas stúdiója, hogy kifejlesszen egyfajta mozihangzást, amivel vissza lehet adni a térhatású, teljes frekvenciasávú hangot. A THX rendszer legelső formájában a Dolby Prologic hangzást kívánta tökéletesíteni, pl. úgy, hogy az 5.1 sugárzó iránysugárzói mind teljes (elméletben persze) frekvenciaátfogásúak, azaz 20-20000Hz-ig. Ezekután jött többféle változtatás, a jelenlegi THX ULTRA2 szabvány 7.1-es sugárzást ír elő, a háttérsugárzók dipólsugárzók. Fontos, hogy a THX nem jelent tárolási szabványt, tehát a digitális információtárolási módszereket (pl. dts, dolby prol., surround stb.) nem jellemzi, a THX embléma az takarja, hogy a gyártó eszközei magas minőségűek. Ja, ami még benne van a THX-ben, az 1. Re-Equalizer,=magashang -szűrő, mivel a mozikban a magashangok túl vannak emelve az általában kedvezőtlen akusztikájú termek miatt, 2.Timbre Matching=(lecsengés-illesztés): a front és a rear sugárzók tonális balanszát állítja helyre.
Kb. ennyi a THX.:)

while (!sleep) sheep++;

(#7) emvy válasza emvy (#6) üzenetére


emvy
(nagyúr)

üzeneteim száma már a P5 architektúrát is elérte :))

while (!sleep) sheep++;

(#8) &rew válasza emvy (#6) üzenetére


&rew
(addikt)

Ez szep volt :)

A soundblaster vonulat nekem nem szimpatikus, de ha az Audigy2 tenyleg ilyen jo, akkor majd gondolkodok rajta, hogy kiproszalok egyet. Tiszta sor, hogy nem tudja a 106dB-t, csunya is lenne. Sajnos egyelore tokeletesen elegedett vagyok a Philips Seismic Edge-emmel :)
Kivancsi leszek tesztekre.

(#9) bLaCkDoGoNe


bLaCkDoGoNe
(veterán)

én úgy tudom, hogy azért a THX-jelölést csak igen komoly minőségellenőrzésen átesett cuccok kaphatják meg - hivatalosan. szóval vagy tényleg nagyon bika lesz ez a cucc, vagy a creative önkényesen használja a THX jelölést... bár ezt nem nagyon hiszem, hiszen ezzel komoly pert vehetnek a nyakukba.

"The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

(#10) emvy válasza bLaCkDoGoNe (#9) üzenetére


emvy
(nagyúr)

A dolog legnehezebben végfok/hangfal, azaz teljesítményszinten teljesíthető, a jel/zaj, és a torzítás ma már nem olyan gáz dolog, persze csak a harmonikustorzítást figyelik, pedig mára már kiderült, hogy ez nem is olyan fontos...

while (!sleep) sheep++;

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.