Hirdetés
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim Tonic
nagyúr
Ennyit szerintem nem ér. Ennyiért már tényleg HTPC. Egy Androidos lejátszó szerintem 20-25e-ig éri meg az árát.
Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Ixion77
őstag
Kadencia helyes lejátszás van?
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Cathulhu
addikt
Ennyi penzert egy tisztesebb SoC illett volna, nagyon draga, egyetertek, hogy ez max a 20k kategoriaban lehetne jo versenyzo.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
R9DEON
senior tag
65K ez rablás, akkor inkább rádrótozok egy HTPC-t.
-
azbest
félisten
Az s905-re épülő lejátszók 10 - 30 eft körül vannak.
LibreELEC Jarvis for the 2160p 10bit HEVC AMLogic S905.10 bites h264-et nem tudnak. Európai cégek közül a Wetek-et érdemes figyelni, úgy látom ők is kihoznak S905-H (hardveres hang dekódolós licenszes) Play2 -t nemsoká. Ami azért érdekes, mert a Libreelec hivatalosan támogatja a cuccaikat. Persze lehet androidozni is.
-
tthom
senior tag
Van a családban ilyen egyik rokonnak.. Nem rossz, de nyomogatva nem adja azt a 3x-os érzést, amivel többet kerül, mint egy sima androidos S905 és tsa lejátszó.. Persze a support lehet jobb, meg tartósabb, de én többet vártam. Szóval vásárlás előtt próbálja ki, aki teheti.
azbest:
A Wetek Play-el nekem az a bajom, hogy régi a Linux Core és állítólag ha USBn rá akarnék dugni pár DVB-T tunert is a belső DVB-S2 mellé, akkor nem fogja felismerni őket. Ezért megy nálam is N3150 alapú PC..
Felesleges 30e-em meg nincs próbálgatni.De hátha majd a Play2..
[ Szerkesztve ]
-
-=MrLF=-
senior tag
Androidra van valami ami viszi hálózatról a blu ray iso-t menü támogatással, akkor még érhet is valamit.
Vagy marad ebben a témában a régi [Popcorn Hour C-200, C-300] lejátszó mint megoldás.protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
djnice
veterán
Ezt én nem nevezném tesztnek. Automatikus frekvenciaváltás? Kadenciahelyes lejátszás? 3D ISO, 3D MVC mkv támogatás? Deinterlacing, upscaling minősége? Imprex 2.0 képminőségbeni előnyei?
Amúgy 7k körül Amlogic S905-ös box + LibreELEC tudja a 10 bites HEVC 4K60p-t, vált frekvenciát és kadenciahelyes.[ Szerkesztve ]
-
Dam6
tag
Itt a Q10 Pro (vagy Q5 Pro) esetében azért nem csak arról van szó, hogy minden képfrekvenciát helyesen kezel, minden HD-s hangot (a True-HD-t is a cikkel ellentétben) továbbküld HDMI-n és támogatja a HDR10-et, hanem az Imprex 2.0 PQ árát kell megfizetni. Ezért semmi mással nem érdemes összehasonlítani, csak ami hasonló képjavítással (pl. Darbee, VXP) bír. Nem azt a képet kapod ezektől, mint a többi, tablet/telefon minőségben lejátszó átlagos cucctól. Ha nincs szükséged a kimagasló képminőségre (és ennél nem csak a színek számát meg a HDR-t érdemes említeni – a HDR nem feltétlen egyenlő a 10-bit kezelésével, amit fullHD-s lejátszók is tudnak már régóta), akkor bizonyosan kapsz olcsóbban is hasonlót. Pl. a HiMedia H8 Plus-t, ami még gyorsabb is pl. játékra. De már a Q5 Pro is jóval olcsóbb, ha nem kell a belső merevlemezfiók, ami ugye szintén nincs azokban, amikkel itt gyorsan páran összehasonlítanák. Ja, és itt az Android fut csak (amit a gyártó folyamatosan frissít), nem kell mást is telepíteni ahhoz, hogy teljes értékű legyen házi mozira is...
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
A teszt a házimozi rovatban van, de ahhoz elég soványka, mondhatni semmitmondó.
Távnál pl: kimaradt a tanítható gombsor, stb.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Dokibá
aktív tag
Kicsit többért shield box, és abban van kraft.
Dokibá
-
kezo0
addikt
Gondolom, mindenki kipróbálta már, aki itt fikázza. Mert aki erre a "tesztre" alapozva értékelné a Q5/Q10 Pro-t, és hasonlítgatná össze más lejátszókkal (ismétlem, lejátszókkal, nem pedig játékgépekkel), az inkább ne tegye. Tessék kipróbálni, és úgy eldönteni, hogy milyen. Egyébként a cikkben szereplő árnál pár ezer forinttal olcsóbban is megvehető itthon. Én pl. nagyon nem bántam meg, bár már az elődje, a Q10 4K3D sem volt rossz arra, amire ezek a boxok elsősorban valók.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Dare2Live
nagyúr
-
Valahogy az árához nem lapoztam, de ahogy az első hozzá szólások vannak, jobb ha nem is tudom..
Utalásnál mindig írj tárgyat. Számom az adatlapomon. Privát számot nem veszek fel!
-
törölt tag
Szerintem van itt némi keveredés, ugyanúgy, ahogy az ilyen kütyük topikjaiban. Már a cím sem egészen stimmel. Az Androidos boxok, stickek általános célú eszközök, a médialejátszók pedig célhardverek. Ez a kütyü célhardvernek karcsú, Androidos box -nak viszont nagyon drága. Oda nem kell a 4K 60fps, 30 -at meg a HDMI 1.4 is tud. Egy S905 tényleg bőven elég. Én egy S802 -est használok és nekem az is elég. Persze, hajt a kütyümánia, ezért tegnap óta van egy kuponkóddal jóárasított Vorke V1 -em. A 148 Erzsiben benne van egy legális Win 10 Home is. Általános célra sztem még ez is jobb alternatíva, mint a Q10 pro.
-
blakey
félisten
Folyamatosan dolgoznak rajta, meglátjuk mit alkotnak.
Próbáljátok ki mielőtt ilyet írtok, hogy célhardvernek gyenge, bőven erős, minden röccenésmentesen megy, ennél több nem kell egy lejátszóhoz.[ Szerkesztve ]
"Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja
-
törölt tag
-
blakey
félisten
válasz
#79335424 #43 üzenetére
CEC inaktív (vagy nem jó?), tudtommal, első dolgom az, hogy minden eszközön kikapcsolom a CEC-t mivel harmony-t használok és az bezavar, ebből következik, hogy lövésem sincs a táv programozhatóságáról, de a topikjában lehet érdeklődni, hátha valaki kipróbálta. A lejátszó képe tükrözhető androidos tabletre, telefonra a HiControl nevű app-pal, onnan könnyen vezérelhető.
Androidos lejátszókhoz szerintem kötelező lenne a légegér, nem is értem, hogy miért nem azt adnak.
[ Szerkesztve ]
"Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja
-
törölt tag
Utánanéztem már a srácnak, csak a TV funkciókra tanítható a táv, Android intenteket nem lehet a gombokhoz rendelni.
Én sem értem, hogy egy ilyen kütyühöz miért nem médiavezérlős, Android kompatibilis távot adnak. Főleg ebben az árkategóriában. Az M8 -asomhoz én is kaptam egy ilyen IR távot, de már azt sem tudom, hogy hol van.
Jut eszembe! TV-GO fut rajta? CIFS megy?
[ Szerkesztve ]
-
blakey
félisten
válasz
#79335424 #46 üzenetére
TV Go állítólag igen, én nem vagyok T-s így nem tudom kipróbálni, Horizon Go-t egyelőre nem engedi a upc, tehát telepíthető, de nem nézhetsz semmilyen adót. Telenoros MyTV szintén megy, ha jók az infóim.
Ha CIFS alatt SMB-t értesz akkor igen, működik, NFS és DLNA is.[ Szerkesztve ]
-
Dam6
tag
válasz
#79335424 #41 üzenetére
Igen, „általános célokra” bizonyosan van olcsóbb. Csak a Q5/Q10 Pro nem általános célokra készült, így persze, hogy ne fizess a Dolby-nak és a HiSilicon-nak az Imprex 2.0 kimagasló képminőségért, ha agyontömörített online tartalmakat akarsz nézni (pl. Netflix, YouTube), vagy webböngészés miatt kell Androidos készülék. De ha KOMOLY (érts: minőségi tévé, HD-s hangú erősítő, kivetítő, 1:1-es Blu-ray vagy 4K rippek) házimozizáshoz keresel megfelelő eszközt, amin még az Android is jól fut, akkor SEMMI más alternatíva nincs, nem csak ennyiért, de drágábban sem. Ha nem kell az android, csak egy hasonló képminőségű médialejátszó, akkor a legkisebb VXP-s Popcorn is 60 ezer forint fölött lesz. De persze, természetesen nagyon sokaknak elég a 20 ezres alternatíva is, vagy akár egy tablet, laptop, HTPC a TV-re kötve. Nincs ezzel semmi gond, csak legyünk tisztában, miért mennyit fizetünk. Jelen esetben a képjavításért kell pénzt adni. De szerencsére nem kell, csak lehet.
-
törölt tag
Nem egészen. A CIFS az NFS "Wines megfelelője". Az SMB OS szintű csatolási mód, az NFS/CIFS pedig kernel szintű. A különbség az, hogy ha egy médialejátszó alkalmazás nem támogatja a hálózati módot, akkor SMB -vel nem tudsz lejátszani vele hálóról. NFS/CIFS -sel viszont igen. Az Androidos zenelejátszók többsége nem támogatja a hálózati lejátszást, az UPNP/DLNA pedig szolgáltatásban marad el az Androidos lejátszókhoz képest.
A TV-GO -val az a probléma, hogy rootolt eszközön nem fut, és sajnos, sokszor a nem rootolt eszközt is rootoltnak látja. Beépített alternatíva hiányában a játékvezérlő kontrollerekhez viszont kell a Tincore Keymapper, ami root jogosultságot igényel. Na, melyik kezembe harapjak?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kipróbáltuk a 4K HDR és Dolby Atmos támogatással kecsegtető médialejátszót.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A Telekom is beszáll a használtpiacba
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kormányos topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest