Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Plazma TV topic
- A HBM helyére HBF-et kínálna a SanDisk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
Tévedés. A DSC véletlenül sem lossless. Ugye van neki ez a "visually lossless" (azaz láthatóságban nem nagyon veszed észre a különbséget) vagy mi szlogenjük. Valójában viszont egy chroma subsampling -re épül a dolog és maga az eljárás "lossy" (azaz veszteséges). Az, hogy kinek mi a fontos azt meg eldönti maga ...
Kicsit 'Balika911' kommentjére is válasz - igen, pont ez (is) volt a célja. Apróságként említem, hogy főleg még tavaly voltak tervbe véve (asszem az Asus volt az éllovas bejelentések terén) olyan 4K monitorok, ahol jócskán 120 Hz fölé mentek voltak - persze csak a legfrissebb DSC -vel ...
-
MeszesKPT
őstag
Na de így hogyan működnek a különböző sync eljárások? Gondolom sehogy.
-
törölt tag
A 4:2:0 desktopon egy retek, annál önmagában sokkal szebb eredményt kell adnia a DSC-nek. De itt a sávszélesség is jelentősen magasabb a HDMI 2.0-hoz képest, 18 helyett 32 Gbps.
A 32 Gbps viszont még mindig nem elég a tömörítetlen 4K@120@4:4:4 jelhez 10 és 12 biten, ezekhez kell a DSC.
Illetve az LG 9-es tévéken nincs HDMI 2.0 forrásról 4K@120. Ezzel az átalakítóval lehet, hogy működni fog az is. (VRR és társai nélkül.)
[ Szerkesztve ]
-
Janus27
tag
Szerintem ez nem így van ahogy leírod, a chroma subsampling eljárással veszítesz a képminőségből a DSC viszont elvileg lossless tömörítési eljárás.
A HDMI2.0b max 18Gbits/sec adatátvitelt tud a DP1.4 pedig 32Gbit/sec-et azért az elég nagy különbség. Nekem mondjuk az elég lenne ha 4k/60hz-et tudna Full RGB 4:4:4 12bit-en!!!
Jelenleg egy Phillips 4k TV-vel és HDMI2.0-val csak 8bit-et enged..... -
-
Chibass
tag
Nos, engem is csak akkor hoz lázba, ha tudja a HDMI VRR-t, és régebbi kártyákhoz is jó, mint az Nvidia GTX1000 széria. Ja és full RGB.
[ Szerkesztve ]
-
dkess
őstag
Sőt én továbbmegyek - minek kell DSC egyáltalán ehhez a megoldáshoz? Illetve még pontosabban, akkor mi az előnye ennek a megoldásnak a HDMI 2.0b -hez képest?
Mivel a DSC is leegyszerűsítve gyakorlatilag egy chroma subsampling ezért nem egyszerűbb beállítani a HDMI 2.0b -és csatlakozóra chroma subsampling -ot a 4K/120 Hz -hez simán, ha ezt szeretnénk? Ekkor ugye ilyen átalakító sem kellene illetve a DisplayPort csatlakozónk is megmaradna pl. a PC -hez ...
Úgy gondolnám, hogy egy ilyen DP 1.4 --> HDMI 2.1 átalakítónak pont akkor lenne értelme, ha a 4K/120 Hz -hez nem kellene sem chroma subsampling - sem DSC. Ennek ilyen formán egyáltalán nem látom az értelmét.
A DSC értelmét igazából talán a DisplayPort 1.4 esetén a 4K/144 Hz vagy 4K/165 Hz -nél látnám - de ugye itt is a chroma subsampling alternatívája lenne elméletileg is. Ugye az ezt támogató monitoroknál ezt overdrive -nak is hívják vagy valami hasonlónak és ilyenmódon kompromisszumos ...
-
Janus27
tag
Azért van itt egy kis gond.....
A cikkben felsorolt kártyák és "chip"-ek közül csak az AMD Navi alapúak támogatják a DSC 1.2-őt, a Radeon VII és az Nvidia alapú kártyákon csak "sima" DP1.4 van DSC 1.2 nélkül!Akkor ez most hogy van?
Mondjuk engem érdekelne a dolog, sőt tavaly nyár óta (már akkor bejelentette ezt az
átalakítót a Club3D) próbálom vadászni, de eddig sehol nem láttam.
Radeon 5700XT-m van és akarok mellé venni egy LG CX Oled TV-t! -
Segal
veterán
Ott vérzik el a dolog hogy a g-sync-et nagy valószínűség szerint bukja az ember...
-
stratova
veterán
Azért Ampere és RDNA2 esetében remélhetőleg már kiköhögnek magukból egy HDMI 2.1-et is a tisztelt gyártók. Az aktív adapterek is megállnak itthon 7-15e körül, 25+ azért egy kicsit combos ár.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph A CAC-1085-ös aktív átalakító a 4K-s 120 Hz-es tartalmakat is kezeli, illetve az egyes VGA-khoz szoftveres támogatás is jár.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macrodroid
- Házimozi belépő szinten
- Háztartási gépek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Megmosolyogtató tárterülettel indít az iPhone SE
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mesterséges intelligencia topik
- Max
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...