Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
félisten
Én épp azt mondom, hogy itt nem a csendnek van ára, hanem a méretnek. Csendes tápot kapsz olcsóbban is ugyanilyen képességekkel, csak nagyobb méretben. Ez már tényleg egy kompromisszummentes SFF táp. mATX lapba szinte össze se tudsz rakni olyan vasat, amit ez ne hajtana meg tökéletesen.
-
jerry311
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #18 üzenetére
Az lehet, de 80 Wattot még mindig csendesebb és egyszerűbb elszállítani, mint 160-at.
A csendnek meg ára van, ezt te is tudod, én is, mindenki aki próbált már nagyon csendes gépet építeni. -
zed1983
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #20 üzenetére
Igen, de legalább tudom, hogy még egy 1060-as is elfér benne passzívban...
-
TESCO-Zsömle
félisten
Ez is és az elődje is 30%-os terhelés felett kapcsolja a ventit. Nyilván ideális körülmények közt, ahol a szellőző házban minimális légáram amúgy is átmegy a tápon, de akkor is. A 700W-os elődnél ez 210W-ot jelentett, ennél már 240W a teoretikus határ, ami alatt csöndes. Persze ez önmagában nem előny, mert ezt már minden normális tápegység tudja és egyikért se kell leszurkolni 80-90 ezret.
Ez -mint már korábban is írtam- a méretről szól, semmi másról. Bár ezzel az SFX-L-lel itt is csaltak egy kicsit, ezzel a táppal meg még inkább, mert a sima SFX az 125*100*63 lenne, ezek meg 125*130*63-as méretűek. Illetve ez még egy centit csal, mert az elődnek kb síkban voltak a lemezzel a csatlakozói, míg ebből ki vannak tolva/lógatva, hogy nyerjenek még egy kis helyet belül.
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
válasz
kikikirly #12 üzenetére
Itt már nem a takarékosság a lényeg, mert azt a sok tízezer forintot nem hozza vissza a kb. soha.
De ha mondjuk alapjáraton ketyeg a gép, akkor elfűt nagyon maximum 20 Wattot, amihez nem nagyon kell hűtés sem, tehát csendes. Még 800 Wattra terhelve is legfeljebb 80 W hőt kell "elvinni". -
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #13 üzenetére
Illetve a hatásfoka is nagyon rendben van, így alacsony terhelés mellett szép halkan teheti a dolgát. Korábban is volt SFX Gold táp, a Silverstone-ról tudok, de arról mintha azt írták volna a HTPC topikban, hogy elég hangos. (Ami egy Gold tápnál se lett volna indokolt, de ezt talán tényleg halkra csinálták meg.)
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Ez azonban nem az egyetlen jó tulajdonsága a 800 wattos teljesítményre képes, aktív PFC-vel dolgozó megoldásnak, hiszen ekkora teljesítmény leadásához ilyen kis méretben már félelmetesen jó hatásfok kell.
Nem _kell_.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz
twollah1976 #10 üzenetére
Az összes többi SFX táp kisebb teljesítménnyel van kiadva... Ennek pont az a lényege, hogy lassan egy 2 VGA-s rendszerhez se kell full ATX táp, mert 800W már elég oda is.
-
kikikirly
senior tag
Nem vagyok szakértő,de szerintem sose hozzák vissza az árukat(Kivéve ha kis árkülönbségről beszélünk).FSP-nek vannak jó 80+Goldos tapja(aurum Pro sorozat) jó áron, 80+Platinás táp ilyen minőségű béllel szerintem annyival drágább hogy sosem térül meg.Corsair,Seasonic Platina tápok jóval drágábbak(minőségük is jobb de szerintem élettartamra FSP is bőven jó,gyakorlatba mint jelent a jobb minőség a hatásfokon kívül nem tudom).Előttem szólók is mondták,itt a méret számít,aki kis konfigot akar építeni annak találták ki.
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
Arany árban lesz szerintem.
-
twollah1976
őstag
Kisebb teljesítménnyel már derogált volna kiadni?
-
zed1983
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1 üzenetére
Szia.
Melyik Corsair tápra gondolsz? -
XmoD
senior tag
Miniatűrizálás mániásoknak ideális [link]
-
Raymond
titán
Gondolom valami ilyesmi lesz:
"az ajánlott fogyasztói ára azonban még ismeretlen" = "aranytalanul magas"
Csak mert nem sok konkurencia van a kategoriaban.
-
TESCO-Zsömle
félisten
Lehet megvan a Corsair utódja?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az SX800-LTI jelzésű, SFX-L formátumú újdonság a 80 Plus Titanium minősítéssel is ki akar tűnni.
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Apple notebookok
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ukrajnai háború
- Mobil flották
- Változik a CPU-k csomagolása az EU-ban
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Előre is lépett a Vivo V50 és nem is
- További aktív témák...