Hozzászólok Aktív témák

 • LeChuck

  csendes tag

  Hmmm, hát én vettem egyet.

  Nem akarom jobban lehúzni, mint amilyen, ezért kéretik nem túlértékelni az alábbiakat, de ezt tapasztaltam. Aki szintén vett, kommentálja.

  - A doboznak erős rezonanciája van a szokásos 7200-as hdd-k frekvenciáján. (Onnantól, hogy a dobozba bekerül egy hdd, már elvi síkon sem csendes, és a mély búgástól, ocsmány hackelésektől eltekintve, gyakorlatilag esélytelen megszabadítani). Ez az egészben a legbosszantóbb. Az alacsony zajhoz akkor vegyen valaki ilyet, ha ssd-zik (...avagy vegyen inkább más típust).
  - A "csendes" ventilátorok nem éppen csendesek (kommersz 12 centis ventiből jóval kisebb zajúakkal is találkoztam), és a fordulatszámuk nem szabályozható.
  - A hdd-beépítő keretek pofásak, de a rezonancia-elnyomásuk gyakorlatilag nulla, és még egy apró gond, hogy a profi PC-gyártók (HP, IBM stb.) házaiban látott, hasonló megoldásokhoz képest az anyagokon, megoldásokon némileg átérzik a gagyitron-életérzés. Ugyanez a helyzet a műanyag kártyahely-rögzítő patentekkel is - jó az ötlet, ismerjük máshonnan is, csak kicsit jobb anyagból és profibban. A ház saját enyhe biliacél-életérzése is előtűnik, amint az ember nekilát a szét/összeszerelésének.
  - A "szerszám nélküli" szerelhetőséget inkább nevezzük "kvázi-szerszámnélküli" szerelhetőségnek (aki csavar nélkül akarja hagyni a kártyahelyeit, az nyugodtan próbálkozzon... de ugyanez a helyzet az 5.25"-os beépítőhelyekkel is)
  - Plusz egy: a táp a ház alsó felén van - akinek nincs, az még számoljon rá alaphangon tíz-tizenötezer forintot egy megfelelően hosszú kábelezésű ATX-tápra. (...Lehet kábelt is hosszabítgatni, persze, olcsóbban, csak jó rondán és kevésbé biztosan).

  Pozitívuma a doboznak a valóban esztétikus kivitel, a belül relatíve nagy rend, néhány okos megoldás, a könnyű szerelhetőség "igénye"- és részben jó megvalósítása. Különösen nagy ötlet, és gyakorlatban is jó (igen gyakran használom) a doboztetőn található kapcsoló- és csatlakozópanel (benne a SATA-diszket fogadni képes felülettel).

  Ha valakit kifejezetten a csendes gép érdekel, a doboz szerintem messze kerülendő. Nekem csak általam is ocsmánynak tartott berheléssel sikerült a hdd vezetett zaját megszüntetni, és még nem tettem meg, de le fogom cserélni a ventilátorait (...egy 20+ ezres, csendesnek hirdetett háznál az ember elvárná, hogy ilyen ne forduljon elő). Esztétikus, dögös gépnek, amelynek jó külső panelje is van, azt mondanám, hogy elmegy... csak arra a célra lehet, hogy kissé magas ez az alapár.

Hozzászólok Aktív témák