Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • .mf

  veterán

  válasz #64791808 #27 üzenetére

  Te miről is beszélsz?
  A Seasonic mindvégig 1, azaz egy ággal tervezte a tápjait. Ez a mostani hírben is le van írva. Tehát ha fogalmad sincs, miről beszélsz, akkor légy oly kedves nem használni a fostalicska jelzőt rá :U
  Alapjáraton azért melegebb, mert alacsonyabb fordulatszámon jár a venti, hogy halk maradjon. Viszont erős terhelés alatt a venti is gyorsul, és akkor már nem sokkal melegebb, mint más tápok. Nézz néhány tesztet spcr-en.

  venember83: azért figyeld azt a sort is, hogy "Múltkori nagy videokártyás tesztünkben a nagyobb Corsair és Cooler Master tápegységeknek is gondot okozott a 3,3 GHz-re tuningolt Core 2 Duo és két nagy Radeon etetése, ezért kíváncsian álltunk neki a nyaggatásnak."
  Abban se vagyok teljesen biztos, hogy az a Prescott többet zabálna, mint egy korai B3-as Kentsfield. Főleg, hogy csak 3.75GHz-re van húzva.

  Mindegy, a mondanivalóm lényege csak annyi, hogy igenis vannak olyan (elég extrém) konfigok, amikhez már nem elég a 4-500W-os tápokat ajánlgatni, hogy "annál úgyse fogyaszt többet". Lehet, hogy most még épp elviszi, teljesen kiterhelve a tápot annak teljesítőképességének határán, de fél év-egy év múlva a kondik öregedésével már nem fogja ugyanazt a teljesítményt leadni, és már lehet, hogy nem lesz elég. Vagy a túlterheléstől korábban tönkremegy. Mivel nem sokkal drágábbak az 50-100W-tal nagyobb tápok, jobb, ha van egy kis biztonsági tartalék.

  Fotóim: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés