Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
Ugyan már nagyon régi cikk és idővel el is fog avulni a hozzászólásom, de hátha valakinek segít:
Sokáig nem mertem Pro X-et venni, mert nem tartom ár/érték arányban megfelelő terméknek. Hülyét kapok tőle, hogy képesek voltak kiadni egy eszközt, amin nem lehet 64bites x86 programokat futtatni, ezzel szerintem nagyon mellélőttek.
Részben vásárlói nyomásra, részben saját kiváncsiságból a legutóbbi gépekhez hozzácsaptam Pro X-et, aztán pár napot adtam neki, amikor CSAK ÉS KIZÁRÓLAG ezt használtam, hogy jobb képet kapjak róla.Az nem volt kérdés, hogy egy gyönyörű gépről van szó, nagyszerű design, szép kijelző, általános Surface jellemzők.
Pozitív csalódás:
- meglepően sokminden van még 32biten, sokkal kevésbé akasztott meg a dolog, mint vártam!
- a hangszórói nagyon jók, olyat vártam, mint ami a Prókban van, de ez jobb annál valahogy
- rosszabb üzemidőre számítottam, kis túlzással kinyírhatatlan
- emulálás nélkül GYORS!Negatív:
- emulálás közben rémlassú! Hiába a 8mag, ha x86-32bit fut, akkor nekem kell egy idegnyugtató, hogy ne vágjam a falhoz a sebessége miatt. 1szálon emulálva nagyjából 1.gen i5 mobil szint, mind a 8 magra vetítve már jobb a helyzet, de nekem borzasztóan kevés. Hozzá kell tenni, hogy komolyabb felhasználónak tartom magam, de azért illene hoznia egy Surface Pro 4 szintet (végülis az M3-as szintjét majdnem hozza is...).
- Néha még windowson belül is olyan, mintha emulálna, ezt nem értem, hogy miért van, időnként megakad.Lehetne még folytatni a sort, de ezek a legfontosabb tapasztalataim néhány nap alatt.
TL;DR & összegzés:
Nem annyira használhatatlan, mint hittem, a bolti ár vicc, nem lehet mindent futtatni, bár lehet vele élni, de nagyon hiányzik mögüle egy erős app store tele jól megírt, optimalizált UWP appokkal.
Lehet, hogy ezzel végre megcsinálta az ARM alapú álmát a Microsoft és nem fog csődöt mondani, de sikertermék nem lesz belőle, talán a második-harmadik generáció már hasznláható lesz, de amíg nem öntenek rá egy vödör pénzt minden fejleszőre, hogy adják ki az alkalmazásukat UWP alapon, natív ARM módban, addig nem fogják tudni sikerre vinni.
Vagy valami csoda folytán egy jó 32 és 64 bites emulátorral menthető lenne a helyzet, de erre mégkisebb az esély.Ajánlom?: Nem, ott van a Surface Pro 5/6/7, mind jobb és használhatóbb.
Csak tartalomfogyasztásra, light munkára?: Háááát, ha bevállalós vagy és mindennél fontosabb a design, illetve vagy ez vagy iPad Pro, akkor végülis ez is egy hasonlóan limitált, de gyönyörű gép... -
hallador
addikt
Remélem más gyártók is veszik a példát, és végre lesz normális választék AMD-s laptopokból is.
Már hogy érted mert az már most is van dögivel, csak annyira nem bíznak az AMD-ben, mert nincs egy értelmes üzleti platformja. Azért az elég cidri, hogy egy medium business gépbe minden Lan/WiFi Realtek, mert az AMD-nek igazán csak processzora van, de semmilyen mobil processzor vállalati fejlesztése nincs. A drivereinek minősége, még mindig messze van az Inteltől. A komolyabb AMD-s Business Notebookokba pedig jó esetben már beletesznek egy Intel WiFi-t. (Pl ThinkPad T595). Arról nem beszélve, hogy igazából csak Windows-al működik jól. A cloud terjedésével a Windows-t, több cég is hanyagolja, mert igazából a böngészőhöz nem kell Windows.
(#2) Z_A_P
Sok ügyfelünknél is feltétel, hogy egy munkanapot kibírjon a gép akksiról, ebben az AMD nem igazán acélos még, a fentieket összeadod ezzel, akkor hamar kiderül, hogy az AMD-s gépek nagyvállalati igényeknek kevésbé alkalmasak, mint az Intel.
Persze ez nagy eséllyel változhat is, ha az AMD akár az athlon korszakban nem hagyja abba a fejlesztést negyedszerre is...[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
MeszesKPT
őstag
Érdekes lesz tesztet olvasni a legerősebb modellről, hogy mennyire melegszik ebben a konfigurációban.
-
MrPetya19
addikt
Az üzemidő azért lett kevesebb, mert most már nem videó lejátszassal tesztelik, hanem valódi felhasználást próbálnak meg szimulálni. (office, böngészés stb)
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Tigerclaw #33 üzenetére
Továbbgörgetve a gondolatot, pont a Surface Pro X készült felhasználó által cserélhető flash drive-al, aminél kevésbé kritikus a drive mérete, vagy upgradelése.
Gondolom azért kapott ilyen extra feature-t, hogy kicsit dobjanak a várhatóan alacsony eladási számokon. Egyszer már belebuktak az ARM architektúrába, így nehéz lesz visszacsalogatniuk a korábbi early adopeterek.
Nem tudok elmenni amellett hogy láthatóan direkt nem említették meg az X bemutatója során, hogy nem teljesen PC "kompatibilis" az OS-t és a futtatható alkalmazásokat tekintve.
Bezzeg a többi Surface amit komolyabb munkára használnának, csak nagyon drágán bővíthető és a 128GB-os alap drive ma már nagyob kevés. (nem csak náluk, de mondjuk az Apple termékei esetén is)
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
Azért durva hogy a mai árakat nézve a Surface Laptop ára 300 dollárral nő ha 128GB helyett 256GB tárral rendelik. Ennyiből 2TB-os flash drive-ot lehet venni.
Vajon ugrik a garancia ha a tulaj cseréli a drive-ot nagyobbra?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Gusztáv
addikt
válasz Hopkins95 #27 üzenetére
Azért üzemidőben 30% eltérés van, az annyira nem elhanyagolható. Plusz ugye az X-ben ott az LTE modem, ami a pro-ban nincs. Az X-is Win 10 Pro-t futtat, szóval simán mehet vállalati környezetbe, teljesítményben meg állítólag hozza a Surface 6 pro szintjét. És még ott van az AI proci, de az a rész elég homályos volt (de valahogy az is a fogyasztással függ össze).
Laci
-
addikt
0,7 collal nagyobb kijelző, OMG!
Könyebb? The Surface Pro X is much thinner, but weight is roughly equal.
Ahogy látom, akkor a Surface 7 Pro-ba direkt nem raktak LTE modemet, akkor így akarják a drágábbik gépet eladni. Mondjuk én az ilyet megoldom hotspottal, laptopon is úgy használom a netet ha úton vagyok. Én tuti sokkal inkább a Surface Pro 7-et választanám, jobban megéri.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Tigerclaw
nagyúr
Magyar hivatalos forgalmazás továbbra sincs?
-
addikt
Kérdés: Kinek kellene a Surface X 1000 dollárért, ha a Surface 7 már 750 dollártól elérhető Intel hardverrel? Üzemidő hasonló, nincs olyan nagyon nagy különbség. Ezt magyarázza meg nekem valaki...
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Carlos Padre
veterán
Hello Intel
[ Szerkesztve ]
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
opr
nagyúr
Gondolom, meg a telefonra az uveggel is tudok szivni meg megfelelo mennyisegut anyazni, ugyhogy 13-15"-on valami igazi moka es kacagas lehet a dolog.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
addikt
Nincs mit, viszont olyat rendelj ahol kettőt adnak, mert elsőre nem biztos hogy sikerül jól felrakni ha nincs tapasztalatod. Külön élmény volt a 13.5-ös kijelzőre felaplikálni. Utána a 12.9-és ipad pro már gyerekjátéknak tűnt.
[ Szerkesztve ]
5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
-
opr
nagyúr
Az mondjuk nem hulyeseg. Jol tevedek, hogy igy az erintes igy megy a levesbe (amugy is elso dolgom lenne hardware-esen tiltani), cserebe nem tukrozodik es hasznalhato kulteren, meg ablak elott is?
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
Ez a 15"-os lapos erdekesen hangzik, kivancsi leszek ra, hogy fog szerepelni a az tesztekben akkuido, teljesitmeny, hang szentharomsag szempontjabol.
Vajon ezeket a gepeket lehet venni matt kijelzovel is, vagy csak az undorito fenyes csillogos tapicskalos moka lesz, mint a surface laptop 2-nel?[ Szerkesztve ]
-
Tomkaa
tag
az a jó hogy most a surface 6-ot elég jó áron meg lehet majd venni Nem látom még miért érné meg a 7..
ezt a pro X-t meg majd a szoftveres ellátottság alapján megítéli a nép hogy kell-e vagy nem...Kb ezen fog múlni. Bár látom a hülye amerikaikat, akik emgveszek mint teljes értéká cucc a walmartban...és indulnak a csoportperek hogy nem futtatja az OW-ot pedig még a honlapon is feltűntetik hogy nem támogatm inden programot -
Máté94
addikt
válasz Tigerclaw #11 üzenetére
Mert ezt már elmondták régebben. UWP appok natívan, míg x86 appok emulálva futnak ARM-en. x64-es programok nem működnek.
https://docs.microsoft.com/en-us/surface/surface-pro-arm-app-performance[ Szerkesztve ]
-
Turcsika
tag
"az elérhető leggyorsabb ultramobil processzor található a rendszerben."
4% van az Intel Core i7-1065G7 és Ryzen 7 3780U "Surface Edition" között, ami még hibahatáron belül van, szóval elég megkérdőjelezhető kijelentés ez.
https://www.tomshardware.com/news/microsoft-amd-surface-laptop-3-surface-edition-ryzen,40531.html
-
berVi
senior tag
Az X-szel kapcsolatban a legnagyobb kerdes szamomra az, hogy vegre szabvanyos USB-PD-vel tolt-e, vagy a szaros Qualcomm QuickCharge-dzsal. Ha utobbi, akkor nalam kiesett a versenybol. Sehol nem talalok semmi infot errol.
-
berVi
senior tag
Peldaul azert, mert nagyjabol semmi koze a kettonek egymashoz. Plusz eltelt kozben 7 ev is. Bonuszkent amirol te beszelsz, az a Windows RT, a WinRT-nek megint semmi koze semmihez. Aztan van azota peldaul olyan is, hogy
Adobe is bringing Creative Cloud to the ARM-powered Surface Pro X
A mai emberek 95%-anak ket csomag kell, egy bongeszo, es Office. De a tobbsegnek mar az utobbi se nagyon, mert online csinalja azt is. Meg ilyen aprosagok.
Ezeket leszamitva tenyleg ugyanaz a ketto.
-
Tigerclaw
nagyúr
Kicsit fura volt a dolog, mert a promo videóban ott virított a Ryzen CPU, aztán elkezdte mondani, hogy milyen Intel processzor van benne. Mondon WTF, mi van akkor miben?
Ebben a hírben legalább szerepel, hogy a nagy testvér lett AMD-s.Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
Csak fél szemmel, füllel néztem a bemutatót, de én nem hallottam olyan infót, hogy Win 10 S a rendszer és csak a 32 bites programokkal megy amiket a saját store-ból kell letölteni, megvenni, vagy esetleg már elérték a teljes x86, x64 kompatibilitást.
Az a fickó aki a bemutatót tartotta, megint olyan volt mint aki szívott, beszedett valamit, vagy nem aludt egy hétig és most megivott egy fél rekesz energiaitalt. Begyorsult, lelassult, néha túl érzelmes volt, sokat csapongot, rengeteg volt a "beat around the bush" máskor meg inkább durván rövidre zárt valamit. Lehet hogy rászolgált arra hogy ő tartsa a bemutatót, de nem valami profi benne (továbbra sem)
Amúgy abszolút pozitív a véleményem arról amit most letettek azt asztalra és arról is amiket a jövő karácsonyi szezonra szánnak. Most lehet hogy páran félretették a telefonvásárlási tervüket, azzal hogy bevárják a Surface Duo-t, addig meg jó nekik a meglévő is.
-
.mf
veterán
Szép nagy pofon az Intelnek, hogy a performance modellben Intel helyett AMD platform van...
Remélem más gyártók is veszik a példát, és végre lesz normális választék AMD-s laptopokból is.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Nekem volt (még megvan) már ARM-es WinRT-es tabletem, nem volt szép története az MS oldaláról. Nem tudom ezt az X most miért lenne más...
A Slime draws near! Command?
-
Tigerclaw
nagyúr
Pont azon gondolkodtam, hogy jó lenne egy nagyobb 15-ös vagy 17-es ultrabook és az az AMD-s verzió jó irány lehet nekem.
Az globálisan nem tetszik, hogy mindenhol még a 128GB-os SSD a belépőszint, amit már rég el kellett volna felejteniük.
Tegnap fél szemmel néztem a bemutatót, és volt egy modell amiben cserélhető flash meghajtó volt. Nem 2,5 inches, hanem kisebb. Az melyik lehetett.
Az nem kóser, hogy egy utód modell kisebb üzemidővel rendelkezik. Nem kellene annyira a teljesítményt hajhászni ilyen ultramobil gépek esetén.
Az SQ1 chipes gépen milyen windows limitációk vannak? Külön store csak speciális 32 bites alkalmazásoknak mint a korábbi ARM-os gépeknél? Az üzemidejét keveslem...ha már ARM -os chip van benne.
Az A Windows X vagy mi, csak jövőre jön a Neo modellekkel együtt?
-
addikt
“A Microsoft ezzel a lépéssel gyakorlatilag bebiztosította magának a leggyorsabb ultramobil rendszer címét, mert még ha egy másik notebookgyártó kap is egy olyan specifikációjú Ryzent, amilyet a Surface Laptop 3 használ, akkor is csak az AMD általánosan kialakított energiasémájával megy, ami valószínűleg 2-3%-os hátrányt fog jelenteni. A különbség ugyan nem jelentős, de az első helyhez pont elég.“
Hűtés itt nem számít? Jobb hűtéssel biztos lehet nyerni 5%-ot.
5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
DraXoN
addikt
érdekes, hogy a leggyengébbnek van a legjobb felbontású kijelzője ...
Bár összességében is eléggé érdekes felbontásokat láthattunk..The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Silεncε
őstag
Az a Surface Laptop nagyon tetszik, főleg az AMD procival, kár, hogy méregdrága.
Egyébként a Surface Pro X-hez annyit még érdemes hozzátenni, hogy cserélhető benne az SSD
-
Z_A_P
addikt
Információink szerint a 15 hüvelykes Surface Laptop 3 is megkapja majd a 13,5 hüvelykes gépben található Intel platformot, ......lassabb a CPU-jának és az IGP-jének teljesítménye, a processzor tekintetében ráadásul lényeges a lemaradás az 1 GHz-hez közelítő órajelhátrány miatt.
Akkor meg minek??
OK
-
Ádám16
addikt
Jó kis promo videók lettek.
Mindig is nyálcsorgatva néztem a Surface 2in1 PC-ket, de az igényeimet egy iPad abszolút kielégíti, és a tablet szférában az app-ok minősége, tabletre szabottsága nagyon az iPad OS felé húz.Mindemellett munkaeszköznek ez egy kiváló termék.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - 15,6"FHD - i7 13650HX - 144Hz - 16GB -1TB SSD - Win11 - RTX 4050 -2,5 év gari
- Lenovo Y50-70,FHD,15.6",i7-471HQ,16GB DDR3,256GB SSD,GTX 860 4GB VGA,WIN10
- Lenovo Y520,FHD,15.6",i7-7700HQ,16GB DDR4,256GB SSD+1TB HDD,GTX 1050Ti 4GB VGA,WIN10
- Latitude 7430 14" FHD IPS érintő i5-1245U 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 24GB DDR5 256GB NVMe gar
- MacBook Pro - 13" 2018 ( 2017es model ) - 3.1Ghz, 8Gb RAM, 256 Gb SSD
- Hibás. Acer Nitro 5 / I5 10Gen/ 8GB ram/ RTX 3050 Ti/15,6 Full HD
- DELL Inspiron 15 laptop
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 12GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-7GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!