Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Duracellm...

  veterán

  Asusnak ez volt az utolsó, közép ár-kategóriás, átgondolt kialakítású, jól felszerelt, 100%-ig tökéletesen működő mATX lapja. HTPC-nek vettem, alulfszelt 2 magos CPU-val használtam, majd miután ráuntam a filmnézésre 2 és 4 magos CPU-t tuningoltam benne vízhűtéssel.
  LGA 115x-től kezdve a ROG árszínvonalon kerültek elő a hasonló szellemiségben készült mATX lapok, a piros-fekete szín miatt baszott nagy felárral. Azóta mATX vonalon szinte kimutathatatlan az alaplap, ház kínálat, teljesen el is tűnt a vásárló réteg mögüle.
  AM4-en a korábbi állapothoz képest nem változott semmit, továbbra is kizárólag a Low budget-et képviseli, annyi szerencséje van, hogy az ITX lapok még jóval az ingerküszöb felett vannak árazva AM4-re, és az árérzékeny vásárló réteget jelentősnek tartották, így mindenki igyekezett legalább 2-3 féle mATX lapot indítani.
  Én jelenleg nem látok arra jelentős esélyt, hogy ebből a kategóriából átlendüljön a mATX kínálat a kompakt workstation szerű funkcióra kihegyezett, jó ár-értékű megoldások felé, hacsak nem lesz:
  -Nagy mennyiségű memória támogatva a platform által, ami indokol 4db memória slot-ot.
  -ITX méretben nem válik kezelhetetlené a chipseten, VRM-en és az 4.0-ás m.2-es SSD-ken egyszerre keletkező hő.

Hozzászólok Aktív témák