Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
HA nem használod a szolgáltatást. (tfh. a telepítés óta soha nem indítottál olyan folyamatot ami használta) akkor akár berakhatná ezt is, a user által engedélyezendő státuszba egy felugró ablakkal, majd vissza tenné automatikusra.
Nem, nem gondolom azt, hogy senki nem nyomtat soha az életében.
-
ddekany
veterán
válasz
énhátkimás1 #45 üzenetére
Otthon már csak nem néz szét semmi rosszindulatú a belső hálón... Bár pont másik topicon volt téma a NAT slipstreaming, meg routeren az IPv6 bénázások, szóval semmi sem lehetlen.
De szóval összességében nem valószínű, hogy otthoni hálón ezzel gond lenne.
-
énhátkimás1
lelkes újonc
Hú de jó hogy nem telepítettem fel ezt a "foltot". A megérzésem jó volt, és inkább úgy dönttöttem várok egy pár napot. Addig is letíltottam a nyomtatási várólistát. Router tűzfala+ comodo tűzfalban a spoolsv.exe tiltott alkalmazás lett és az svchost.exe csak az dhcp és dns portokat használhatja.
Van itthon egy hp nyomtatóm, amit nagyritkán használok. Ha nyomtatni fogok, akkor kihúzom a gépből az internetet, amíg ideiglenesen ez a nyomorult nyomtatási várólista szolgáltatás engedélyezve van. A következő javítást meg lexarom. -
kisfurko
senior tag
válasz
E.Kaufmann #29 üzenetére
Nem 32 bites volt, én már akkor modern voltam
Első OS, amit megvettem (), ezért nem is lett 7-es nálam, mert az nem lett volna rentábilis
Tesztváltozat meg nem játszik, mert már XP-től kezdve akadtak szerencsés emberek, akiknek adatvesztést okoztak, és én nem akartam kihívni a sorsot magam ellen, mert az nekem általában könnyen megy.
Engem is bosszantott a folyamatos hízás, aztán alkalmaztam azt az ökölszabályt, hogy minden új OS dupla akkora meghajtót kapNálam ez a téma már a lesz.rom szintig jutott, pedig volt, amikor OS-t akartam írni...
-
vicze
félisten
Egy Insider build Dev channelben és mint olyan semmilyen támogatással nem rendelkezik.
Ha majd egyszer kap frissítést az épp aktuális Insider dev build akkor vagy benne lesz vagy nem. Jelenleg csak 22000.51 van és nincs semmilyen frissítése. A Dev channel akár hónapokig nem frissül. -
lev258
veterán
Nem tudom, ez új információ-e itt, de külföldi oldalakon azt írják, hogy a patch mégsem foltozta be a sérülékenységet, csak azt hitték. Valójában könnyen megkerülhető.
-
Pingüino
senior tag
válasz
fatpingvin #35 üzenetére
Na meg a másik végletet a SNAP féle "tegyen fel magának minden program mindent szeparálva, amire szüksége van", de ez meg nem kell senkinek.
-
LGG555
aktív tag
Érdekes meglátás de szabad a véleménynyilvánítás.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Necroman_Mk2 #11 üzenetére
nagyon erősen meglepne ha nem...
-
LGG555
aktív tag
Akkor ez a WIN 11-et nem érinti?
-
niof
veterán
válasz
E.Kaufmann #18 üzenetére
Nálunk van sok-sok Epson, és néhány HP. És pont van egy tartályos Epson is, de igazából azon kívül, hogy néha ki kell pucolni, nem volt baja. Lehet szerencsénk volt. A lézerek bajait meg megoldja a szerviz.
-
E.Kaufmann
veterán
Ne a 32 bitest nézd. Amúgy nekem se volt sok bajom a Vista-val, de ha már ott volt hamar a 7 és még tesztváltozat is elérhető volt, később meg 8-as majd 10-es is ingyenesen tesztelhető volt, már nem bajlódtam vele hobbiból, max azon a két céges gépen, amihez megvettük, mert az XP már nem kezelt annyi RAM-ot, Win7 meg még épp nem jött ki, de mindenesetre sokat kellett takarítgatni, mert fel tudott puffadni.
vicze1: akkor az is, a Xorg-ban is vagy 20 éves hibát találtak pár éve. Amúgy nem én kezdtem a szaralinuxxal, hanem ti a szaravindózzal. Amúgy mind szar, csak máshogy.
makkmarce: DISM cleanup, compactOS:Always és legalább 240-es SSD, ami nem egy ökör ára és már nem gond.
De most néztem egy pár irodai programot tartalmazó gépet, amin a Win10 60 gigás SSD-n szépen tudott magától frissülni eddig és elmúlt 2 évben nem panaszkodott a felhasználó, hogy bármi gondja lenne tárhely miatt. Ami fontos, hálózati meghajtón vagy felhőben. -
kisfurko
senior tag
válasz
E.Kaufmann #23 üzenetére
Hagyjuk már az a szegény Vistát, az 9,5GB volt nálam, a Windows 8.1 meg 20...
-
vicze
félisten
válasz
E.Kaufmann #23 üzenetére
Akkor a Linux kernel is szar mert volt 105 sérülékenység 2021-ben benne?
A sérülékenységek nem arról szólnak mi szar vagy mi nem.
-
E.Kaufmann
veterán
felesleges hulladék...
Eleinte azért nem tudtam kipróbálni egy Debian-t, mert olyan kicsi HDD-m volt, (valami 40-80MByte), amire doublespace-szel fért fel a Windows 95, de később a 200MByte HDD se volt valami nagy ilyesmihez, nulla tudással.
Tudom most már, hogy vannak még most is 10 Mbyte körüli disztrók, de akkoriban egy debijány mérhetetlek nagy bloatnak tűnt.
A másik, a bináris kompatibilitás, amiről Linus is beszélt egy videóban, azzal kapcsolatban, miért is nem jött el még a Lunux Desktop éve. Ehhez sajnos elég sok vackot tartalmaznia kell egy Windows-nak , valamint a Vista óta inkább csökkent a helyigény, minthogy nőtt volna (mondjuk onnan könnyű volt fogyasztani)
-
snorbi82
senior tag
No. Zseniális frissítés a zebra címke nyomtatókat haza is vágta
Úgy hogy update tiltva... Imádlak MS -
-
ddekany
veterán
válasz
Win 7-re csak az kapja meg, aki vásárolt ESU-t.
Azért is volt amúgy ennyire gyors, mert már kint volt githubon a proof-of-concept. Állítólag véletlenül kitették a kutatók, mert azt hitték egy korábban már megjelent hasonló témájú hibajavításra, hogy az ez.
-
Gibo
senior tag
Annyira jellemzöen Microsucks...Kijött a 20H2, folyamatosan jelentkeznek az ügyfelek, hoyg nem müködnek a nyugtra nyomtatók...GJ boys...
-
törölt tag
válasz
Project 2501
-
makkmarce
őstag
válasz
igen, aktívan használják már, emiatt lett pár nap alatt fix.
-
SunMount3r
nagyúr
Win7 alatt kerestetem az Auto update-el, de ott nem listázza ki. Erre még várni kell, vagy csak manuálisan telepíthető?
-
Necroman_Mk2
őstag
Dicséretes ez a gyors foltozás, ráadásul régebbi rendszerekre is. A kérdés már csak az, hogy előttük megtalálta-e már valaki más, aki ki is használta ezt a sebezhetőséget.
-
Tigerclaw
nagyúr
Vajon hany backdoort kell az MS-nek beepitenie, hogy 10-15 evig ne talaljak meg az osszeset?
-
dandyn
csendes tag
WIN7 alatt ESU kell hozzá? Nekem nem sikerült feltelepíteni, hibakód alapján Windows Module Installert kellene frissíteni SP1 telepítésével. SP1 fennt van.
Eléggé elrejtették egyébként, hogy különböző rendszerekre mit kell feltelepíteni. [link]
-
azbest
félisten
akkor most megint elromlanak a nyomtatók?
Azért mókás, hogy múltkor kékhalál lett bizonyos nyomtatókkal, mert a windows olyan okos, hogy a driverek egymást felülírják, ha azonos nevű fájlt tartalmaz két bármilyen driver és az ms egy frissítéssel felülvágta azokét.
A közelmúltbeli valamelyik frissítés is szétcseszte a nyomtatást, mást is láttam panaszkodni. Egyik gépemen még nem telepítettem újra a hp drivert és ezért sosem kezd nyomtatni, hanem menüből megszakításkor jön ki egy töredék oldal, aztán lefagy a nyomtató
Hihetetlen, hogy ennyi évtized után is még mindék nem sikerült rendesen megoldani a nyomtatást.
-
vicze
félisten
Nem elég a KB-t felrakni. Registry-t is állítani kell.
-
ricsip
addikt
Twitter szekuriti rokksztárok szerint csak a Remote Code Execution-t javították, a Local Privilege Elevation-t nem.
-
A spooler, XP-n is jelen volt már, de szerintem régebbi rendszereken is...
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat még a Windows 7-re is kiadott egy javítocsomagot, mivel a szóban forgó sebezhetőség eléggé veszélyesnek számít.
- Samsung Galaxy S24+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI RTX 5080 16GB GDDR7 VENTUS 3X OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- SAPPHIRE RX 6900 XT 16GB GDDR6 TOXIC OC Eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen,94% Akkumulátor, IV52
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen, 96% Akkumulátor, IV51
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest