Hozzászólok Aktív témák

 • Samus

  addikt

  Nekem nagyon gyanús, hogy ott a hab...oké, lehet, hogy hangszigetelés céljából nyomták oda, de én ezt kétlem. Nagyon úgy néz ki, mintha szét lenne csúszva a bekötés a fő szennyvízcsőbe, mert akkor folyik akkor is, ha kezet mos, ha fürdik, ha a mosógép megy, nyilván más-más intenzitással. Azért majd írd meg, hogy mi lett a vége.

  '' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

 • Luck Dragon

  veterán

  LOGOUT blog

  Milyen süti? :DDD

  A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line. iPad Pro LTE & iPad 2018 ,Android One.

 • Eastman

  őstag

  LOGOUT blog (1)

  www.ingatlan.com

  20k-ért adok egy tippet, hogyan tudod eladni krva gyorsan. ;] Kilátás milyen, hova néznek az ablakaid?

  [ Szerkesztve ]

  Bacsis 6. Retro Számítógép Kiállítása, 2020. szeptember 19-20-án sajnos ELMARAD. Bővebb infó: https://logout.hu/tema/re_bacsis_keszuljunk_a_brszk-ra_vol2/hsz_55-55.html

 • Peter Kiss

  senior tag

  Ha a néninek vannak rokonai, akkor azt még meg kellene próbálni, úgy lehet, egyszerűbb.

 • Victoryus

  addikt

  LOGOUT blog

  A szerelőt, vagy a gondnokot, vagy a nénit? :) vagy ebben a sorrendben
  Ismerős szituáció, nálunk egy gyerek pancsolta ki mindig a vizet 2 emelettel feljebb. Persze mindig tagadták. Sérült a kissrác, de a szülők se százasok. Lehet nem sérült, csak pszichológiai eset, mindegy.. Addig kellett ütni az ajtót amíg ki nem nyitották, sokszor 10percig. Aztán ők is anyáztak, a szomszédok meg őket. Idén végre elköltöztek. Albérlők voltak, a tulajt nem izgatta az egész. Szerintem a szétvert postaládából, lenyomott biztosítékból megértették az üzenetet. Én ennél higgadtabb vagyok...valamelyik szomszédjuk nem annyira. Meg volt ott minden, orditozas, reggeli ajtócsapkodás, ordítottak egymással is sokszor. Pedig ránézésre a srác normálisnak tűnt.

  [ Szerkesztve ]

 • Hieronymus

  őstag

  LOGOUT blog

  Ha nem tetted meg eddig, minden új víznyomot alaposan dokumentálj.

  Az a helyzet, ha a víz tönkre teszi a ház szerkezetét. előbb - utóbb életveszélyessé válik.
  A másik probléma a penészesdés. A gombáknak és a spóráinak jelentős egészségkárósító hatása van. A lakás könnyen válhat lakhatatlanná.
  Ezen problémák megelőzése a lakók kötelessége. A tied is.
  Az érintett lakásokban már most is több millió forintos kár lehet.

  Érdemes lenne egy hasonló ügyekben járatos ügyvéd tanácsát kérni.
  Én, az összes fölöttem lakónak és a ház gondnokának küldenék egy tértivevényes levelet, amiben kérem a segítségét a helyzet tisztázásában és megoldásában. Aki ledokumentálja, hogy ő is beázik, azzal érdekközösség van. Aki nem vagy elutasítóan reagál, az ellen már fel lehet lépni. Elméletileg a folyamatos gondatlanságból elkövetett károkozás már BTK-s ügy. Innentől kezdve a károsultak közössége fel tud lépni a károkozóval szemben.
  De szakértői vizsgálat szükséges, mert a víz egy része a tetőről is származhat. Egyértelművé kell tenni a helyzetet.

  Ha nem lépsz, könnyen lehet egy életveszélyes és eladhatatlan lakásod. Aminek az elbontásának költségeit is állnod kell.

  „Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

 • RudY

  őstag

  Amennyiben a gondnok és a közös képviselő tehetetlen, vagy éppen képtelen megoldani a problémát, akkor indíthatsz birtokvédelmi eljárást (saját tapasztalat). :K Egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb, mint első nekifutásra látszik.
  Mivel ez szinte bármilyen zavaró dolog lehet (zaj, szag, áztatás stb.), így a jegyzőnek címzett formanyomtatványt alaposan és részletesen érdemes kitölteni, minden létező bizonyíték gyorsítja és megkönnyíti az ügymenetet (fotók, régebbi doksik az áztatásról stb.), mivel ők nem "nyomoznak". Bizonyos esetekben nem is tartanak helyszíni szemléket, de esetedben erre biztos szükség lesz. Hivatalból felszólítást kap minden érintett a probléma teljes kivizsgálására és azonnali megszüntetésére, amennyiben ez nem történik meg, akkor jönnek a folyamatos és emelkedő bírságok. Előbb-utóbb tuti megoldják. :DDD
  http://kormanyablak.hu/hu/feladatkorok/27/JEGYZ00501

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  Ezekkel nem lehet kiperelni egy házból a többszörösen visszaeső vizezőt pl nem tudom, a birtokvédelminek van-e olyan alkalmazása, hogy a többi tulajt zaklató, tulajdonukban súlyos kárt okozót rövid határidőn belül kirakják az ingatlanból? Ha ez működik, én nem vesződnék minden alkalommal az ajtón dörömböléssel.

  [ Szerkesztve ]

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • llax

  senior tag

  Mindent dokumentálni, közös képviselővel írásban is közölni a problémát. Legyen annak nyoma, hogy már próbáltad békésebb módon elintézni.
  Ha nincs előrelépés, akkor megkeresed a területileg illetékes jegyzőt és megemlegeted neki a birtokvédelmi eljárást... Persze ott is előbb "papíron" próbálják intézni a dolgot (felszólítás), ha ez nem vezet eredményre, előbb-utóbb rendőrök nyittatnak ajtót a kirendelt szerelőnek és nem kérdezi meg senki, hogy van-e pénze megjavíttatni...

  #9: elkéstem :)

  [ Szerkesztve ]

 • UnA

  Korrektor

  LOGOUT blog

  Hihetetlen, hogy mindenki erőből akarja megoldani... :N

  Mi lenne, ha esetleg összefognátok és a ház közös pénzéből kifizetnétek a javítást? Talán úgy már esetleg évek ezelőtt megoldódott volna a probléma.

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  Tehát évente 3x fizetnél és elnéznéd, hogy szétáztassák az épületszerkezetet? Amúgy átázott, folyamatosan nedves falat hogy javítasz meg :F? A vízvezetékszerelő falat nem cserél...

  [ Szerkesztve ]

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • llax

  senior tag

  Én nem sok évet húztam le ilyen helyen, ott is volt "makacs öreg néni", akivel szemben csak hatósági erővel tudtak intézkedni (ott nem beázás, hanem sok macska - takarítás nélkül).

 • llax

  senior tag

  Panelban (beton) szerkezeti problémát nem okoz a víz. Csak a vakolat károsodik.

  A javítást fizesse a biztosító. Ezért is kellenek hivatalos iratok (jegyzőn át), ha olyan van a kezében, nem vitatkozik a biztosító.

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  Nem vagyok szaki, de biztos ez? Az elemek illesztésénél nincsenek rozsdásodó vasalkatrészek? Nem jut el a víz pl az épület szigetelésébe, ami ezentúl vizes szivacsként táplálná a penészt a fél házban?

  A kárt a károkozó vagy annak biztosítója fizesse értelemszerűen:R

  [ Szerkesztve ]

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • llax

  senior tag

  Vannak, de levegőtől viszonylag elzárt helyen évtizedek kellenek.

  A többi kiszárad. Ha eddig nem volt penész, kiszáradás közben még annyira sem lesz.

  Volt több beázásban is részünk (kádról leakadó mosógép kifolyó). Ki lakott felettünk??? A KÖZÖS KÉPVISELŐ. Mindet elismerte, mindet fizette a biztosító, de kinek van kedve egy évben 2x festeni??? (megoldottam sk., így legalább a munkadíj megmaradt)

  Mindig a saját biztosítóval kell egyezkedni, az azon és úgy hajtja be, ahogyan akarja (meg is teszi, ha van rá módja).

  [ Szerkesztve ]

 • Tikakukac

  titán

  Hasonló móka, nálunk 2 milla lett végül a buli, alapig kellett ásnom a fürdőt és falbontás is volt 12 négyzetméteren. Ez a szomszéd idióta vénasszony mániája miatt, aki fát nem vágat ki. Akkor sem, ha az a kerítésen van és akkor sem ha az konkrétan 99%-ban felénk lóg át és a tetőről veri a cserepet vagy éppen a falból kandikálnak ki az akácfa ágai. Nem poén, tényleg.

  Birtokvédelem meg blablabla jogfinkedést lehet csinálni, felszólítják meg kimennek, elrejtőzik stb. stb. ezt lehet játszani évekig. Most így, hogy a fürdő kész és egy újabb ág jelent meg a régi fal mellett pukkant be az agy és akkor beleadtunk apait-anyait. Hangerőben és embermennyiségben. Ez hatott, a ház mellett 5m hosszban kivágatta. De mivel neki nincs pénze és egyébként is a melléképületnek mindegy meg hát a kert is le van tojva, ennyi.
  Na és akkor kint volt a megbízott meg a favágó meg én is meg muter is, és akkor addig ment az üvöltözés, míg ki nem hoztuk belőle, hogy oké, akkor a kertig végig ha megcsináljuk, ő megengedi.
  Tegnap beletoltam egy egész napot meg a mait is, olyan csigasoros feszítések voltak, hogy erdész olyat még nem látott, de legyilkoltam az összes fát. Jött az asszony, vergődött, majd jönnek a környezetvédők meg az akárki, mondtam neki nyugodtan, már hívhatja is őket azonnal, kezdheti a láncra vert kutyáival akkor a tourt.
  De mivel már a fákat elborítottam, nem tudott mit kezdeni vele. Így lett egy most már száraz falunk, világos kertünk, nulla hulló levél ősszel az eddigi 2-3 tonna helyett és a kertben meg a hátsó udvarban is olyan fény van, hogy az nem igaz. Egy lánc általában 2 évet kibír. 2 nap alatt tettem kukára. Lehet tippelni mit kapott most szerencsétlen Stihl.

  Ezzel azt akarom mondani, hogy ne buziskodjatok, álljatok a sarkaitokra és ha kell a 9. emeletről vésőkalapáccsal véssétek ki a felsőbb emeletet, szakadjon le a barom a kádjával együtt. Egyszerűen más megoldás nincs, idióták ellen csakis izomból lehet dolgozni, azt is klinikai szinten. Máshogy nem megy. Tényleg nem.

  [ Szerkesztve ]

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  A festésszámlát is lehet továbbítani a delikvensnek/biztosítójának. Utóbbi nem fog örülni a jelenlegi munkadíjak mellett...

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • Hieronymus

  őstag

  LOGOUT blog

  Van olyan beton, aminek nem árt a víz. Elég csak a hidak tartóelemeire gondolni.
  Azt a minőséget panel lakások esetében nem feltétlenül biztosították.
  Nálunk, nem panel, de van földalatti parkoló, a talajvíz indukálta a felújítást. Az összes betonoszlopot meg kellett erősíteni.
  Szóval a beton vízálló, elméletileg. Gyakorlatilag csak a nagyon jó minőség.

  „Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

 • llax

  senior tag

  Ez csak akkor merülhetne fel, ha nincs saját biztosításod, vagy a biztosítód nagyon menekül a kifizetés elől és nincs kedved pereskedni. Akkor egy próbát megér.

  Ha ilyen helyzetbe kerülnél, a továbbítás a Te biztosítód dolga, addig is, a behajtás idejétől és sikerétől függetlenül fizetniük kell a helyreállítást.

  A lakásbiztosítás az nem, vagy nem csak felelősségbiztosítás. A lakásodban a Te biztosítódnak kell intézkednie. Azért fizeted őket, azért vannak jogászaik, hogy intézkedjenek.

  [ Szerkesztve ]

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  :R, köszi. Na ez az, ki viszi el a balhét, ha Talicskás elvtársék anno lesz.rták, hogy az egyik cementszállítmány fele tönkrement vizesnyanya meg a 10.en kéthetente tart húsvétot az épületnek? Ha utóbbi nincs, a külső szigetelés miatt bírná még 100évig, de ha hátbakapja a vizet a fal, azt már nem biztos, hogy annyira díjazza.

  #21: értem, majd ők lepacsizzák a hibás féllel, ha látnak benne jogi rációt:R

  [ Szerkesztve ]

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • UnA

  Korrektor

  LOGOUT blog

  Lehet, hogy nem olvastad el a történetet rendesen, de ugye először az okokat kell megszüntetni mindig.

  Utána nem kell évente javítani.

  És egy ilyen javítás az egész háznak hasznos lenne, nem értem miért kellene csatázni és ordítozni...

 • Tikakukac

  titán

  És egy ilyen javítás az egész háznak hasznos lenne, nem értem miért kellene csatázni és ordítozni...

  Azt kell megérteni, hogy az emberek egy jelentős része annyira segghülye, hogy létezésen és fajfenntartáson kívül másra nem nagyon alkalmasak. Itt aztán brillírozhatsz te akármivel és akárkivel, ez a réteg ősemberi szinten ért meg dolgokat.
  Ilyet mondott be a mama: hát ő azt nem hiszi, hogy az a kicsi (cirka 6m-es) fa gyökere elment odáig (1m-re). Vidéki gyerek tudja: az akác gyökere 20-40m körül lazán elfut és kb. bármin átmegy. Nem véletlenül nincs belterületen akácos "ültetve".
  Hozom kicsi tabletem, mutatom neki: nekem ne tessék hinni, kiástam a fa törzséig a 2 nagy gyökeret, aminek egyik vége a fába fut, a másik fele pedig az ebédlőnk alapja alá is be van benőve, szóval a probléma elég nagy. Válasz: hát ez így jól van, de én nem hiszem. Arcod előtt a kép, de nem úgy van.

  Ide milyen megoldást javasolsz azon kívül, hogy fejszefok és 2 erős suhintás? És ez az átlag, nem az ellenkező.

  [ Szerkesztve ]

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • Lauda

  félisten

  Látod érdemes volt írnod, itt öt perc alatt mindent megoldanak.

 • Hieronymus

  őstag

  LOGOUT blog

  "...először az okokat kell megszüntetni..."

  És azt hogyan erő nélkül?
  A problémát okozó személy ha eddig ne ismerte fel a tevékenysége és a károk közötti összefüggést, már nem megvilágosodni. Kényszer alatt sem, de felhagyhat a kártevéssel.

  „Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

 • gygabor88

  tag

  Bár felmerült már, mint lehetőség, de egyelőre nem akarom eladni. Ez az egy problémás lakó van, a többivel vagy nem találkozok soha vagy kifejezetten jó a kapcsolatom. A munkahelyet kivéve minden közel van, alacsony a rezsi, kilátás is szép este és vannak parkok a közelben, jó a tömegközlekedés. Nagy ráfizetéssel tudnék hasonló helyre költözni itt Bp-n.

  Athlon64+ (#6): Ez bennem is felmerült. Szerdán megyek a gondnokhoz és fel fogom dobni, mint ötletet. Kicsit tartok tőle, hogy mivel nekik kerülne pénzbe (elméletben), így inkább védekező állást vesznek fel a problémamegoldás helyett. Mondjuk azt sem bánnám, ha idősek otthonába vinnék a nőt.

  Hieronymus (#8): Ma annyira felhúztam magam, hogy lőttem 3 fotót telefonnal. Azért is kezdtem el, mert mindenki azt mondja, hogy száraz a 10., de nálam meg víz van, így ezt fogom mutogatni a gondnoknak. Meg innentől, ha hallom a csöpögést pár naponta készítek még fotókat. Felőlem jöhet a víz a tetőről is, de nem hiszek ebben, amúgy meg a vízszerelő szakértse meg ezt is, azért fizetem. De a múltkori körbenézése nem ért sokat, nem volt bent 10 percet sem a lakásokban. Szerintem az van, hogy szar munka és nem akar vele foglalkozni, mert van 10 másik megkeresése, ahol egy csövet kell csak betenni és nem kell kotorásznia a dzsuvában egy wc mögött.

  RudY (#9) + llax (#11): Köszi, erről a lehetőségről nem tudtam, át fogom olvasni. Azt gondoltam, hogy ha a gondnok és a közös képviselő nem oldja meg, akkor már csak valami peres eljárás marad nekem, de ez jó köztes megoldásnak tűnik. Plusz ezt belobogtatom a gondnoknak is szerdán, hátha komolyabban veszi a témát ezután és hogy érezzék a törődést elindítom írásban is a közös képviselő felé. Az a bajom, hogy a szerelő azt mondta, 2-3 hétre teljesen foglalt és majd 1 hét múlva mondja meg mikor ér rá. Na most, akkor nálam ázik a lakás még 1 hónapot vagy mi? Mert ilyen határidővel találok szerelőt akárhonnan, nem kell a ház saját szakijára várnom.

  UnA (#12) A pénz nem kérdés, kifizetem én, ha arról van szó. Van egy ilyen lakásban max 4 cső, ami becsatlakozik a fő csőbe. Nem hiszem, hogy százezres nagyságrend lenne a javításuk, ennyit meg nekem megér, ha 5 évig nem kell a 10. emeletre mennem. Az a baj, hogy mindenki tagad, meg senki nem találja meg a probléma forrását, így nincs mit kifizetnem. Persze alapvetően annak örülnék, ha nőre vernék rá a javítási költségeket, hogy legközelebb kétszer is meggondolja meddig tagadja és maszatolja el az áztatást.

  llax (#17): A biztosítót korábbi áztatásoknál felhívtam, amikor a nő nem ismerte el a károkozást. Első kérdés, hogy hány négyzetméterről beszélünk? Hát mondom, itt is van egy folt, meg ott is, összesen talán 1nm. A csávó beleröhögött a telefonba, átutaltak valami 8k-t és ki se jöttek ellenőrizni, hogy igazat mondtam-e meg be sem próbálták hajtani a 10-en lakótól, legalábbis nem panaszkodott, valószínűleg többe kerül az adminisztráció, mint amit a behajtással nyernek. Csak az az összesen 1nm folt nálam 3 különböző helyiségben van szétszórva, aztán nem csak a foltot kell lekenni festékkel.

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  "Csak az az összesen 1nm folt nálam 3 különböző helyiségben van szétszórva, aztán nem csak a foltot kell lekenni festékkel."

  +kérdés, mi van a folt mögött? kétlem, hogy csontszáraz beton...

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • llax

  senior tag

  Ha akkor kerültek oda a a fák beleegyezésed nélkül, amikor már ott laktál, akkor minden a szomszédod sara, kérdések nélkül működik a birtokvédelem.

  Ha azok a fák hamarabb ott voltak, mint Te, akkor nagyon döcögősen működik a birtokvédelem (árnyékolásra, falevélre ez esetben nem panaszkodhatsz - vedd úgy, mint ha meg sem hallanák az illetékesek), a károkozást elég szilárdan kell igazolni. A leggyorsabb eset, ha állod a kivágás és eltakarítás minden költségét. Ha erre nem lennél hajlandó, akkor maradna a sok évig húzódó polgári per, ahol a szakértőket Neked kell hívni és fizetni (majd a végén terhelhetők a vesztesre)...

  (birtokvédelemnél nem csak a korábban fennálló állapotokat de még a helyi szokásokat is figyelembe kell venni, többek között ezért is a helyi jegyzőnél kezdődik a dolog - ha "betelepült" vagy, és nem ér közvetlen anyagi kár, akkor az előbbiek értelmében, törvény által nem kimondva, de lehetővé téve: "megszoksz vagy megszöksz")

  [ Szerkesztve ]

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  A fák feltételezem akkor nőttek át, mikor már ott lakott a kolléga.

  Tudtommal ezt helyileg szabályozni szokták, hogy hány méterre lehet mammutfenyőt tartani a telekhatártól.

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • llax

  senior tag

  Lehetnek helyi rendeletek, amiket gyakran pont a hasonló vitás esetek után hoznak létre... Városokban általában régóta vannak, kisebb települések többségén pl. a faültetésre pont nincs.

  A környékemen nem tudom mi lesz 10-15 év múlva, mert az utóbbi néhány évben nagyon sok belterületi kertet vagy üres telket beültettek akáccal.

 • Tikakukac

  titán

  Ha akkor kerültek oda a a fák beleegyezésed nélkül, amikor már ott laktál, akkor minden a szomszédod sara, kérdések nélkül működik a birtokvédelem.

  Nem működik kérdések nélkül, nagyon nem. Tudom, mert hát most csináltuk :B

  Ha azok a fák hamarabb ott voltak, mint Te, akkor nagyon döcögősen működik a birtokvédelem (árnyékolásra, falevélre ez esetben nem panaszkodhatsz - vedd úgy, mint ha meg sem hallanák az illetékesek)

  Az lenne még a szép, ha ez így menne. Szerencsére nem így megy. Majd 2 tulaj között valaki végigülteti neked dióval a kerítés tövét, te meg élvezed, hogy 15m-es körben semmi, de az ég egy adta világon nem marad meg semmi, a gyökerek feltörik a lakást és mindent, ami csak létezik, a lehulló levél bemérgez bármit a környéken a dióra meg jönnek a rágcsálók, mint a bolond. És ez így rendben is lenne. Szerencsére nem, elég szépen deklarálva van, hogy mit milyen távolságban ültethetsz. Egy szaros szamócához is 50cm kell. Dióhoz és hasonlóan gyilkos fákhoz 7-8m, ezt már pontosan meg nem mondom. Ezt a menetet meg nagybátyámék játszadozzák most.

  A leggyorsabb eset, ha állod a kivágás és eltakarítás minden költségét.

  És? Azt mondod állod. Ha nem engedi be a területére a favágót a fejeden pörögsz napestig? Mert nem tudsz mást csinálni.

  (birtokvédelemnél nem csak a korábban fennálló állapotokat de még a helyi szokásokat is figyelembe kell venni, többek között ezért is a helyi jegyzőnél kezdődik a dolog - ha "betelepült" vagy, és nem ér közvetlen anyagi kár, akkor az előbbiek értelmében, törvény által nem kimondva, de lehetővé téve: "megszoksz vagy megszöksz")

  70 év körüli lesz a ház, az akácok meg nem 70 évesek, csak a régi törzs amiből újra kihajtottak. (Ez is megérne egy kört.) És? B@szhatod a jegyződet is, tapasztalatból tudom. Az a baj, hogy internetes tudásbázis ide-oda, a hülyék nem értik meg, hogy az akác az nem játék. Annál nagyobb hülyeséget, mint belterületre, főleg kert és épület környékére betelepíteni egy ilyen hulladékot nem nagyon tudnék elképzelni.
  Statikus és dinamikus dolgokat akarunk összevetni. Egy ház az áll, Rogánt kivéve ritkán tágul magától. A fa, az nem. Tavaly esőben mikor már verte a cserepet felmentem és gallyaztam. Idén kétszer annyi és akkora lett. Ilyen alapon a lakástulajok bontsák el a portáról az összes ingatlant, mert valakinek unalmában akácost kellett szórni? :DDD

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • gygabor88

  tag

  Nem értek az anyagokhoz, de szerintem nem beton. Vékony a fal a konyha és a fürdő között és bele van fúrva csomó helyen már a polcok, tükör stb miatt. Amennyire tudom a betont meg nem egyszerű fúrni és itt nem járt hilti gyémánt fúró.
  A folt amúgy szerintem nem azért van, mert tartósan vizes lenne az anyag ott, hanem a falfesték elszineződik az ázástól.

 • llax

  senior tag

  Teljesen mellékes, hogy mióta áll a ház, csak az számít, mi volt ott, amikor odaköltöztél. Csak a közvetlen károkozó állapotok megszüntetéséhez kaphatsz segítséget (itt elvileg kellett volna).

  A lakóhelyemen elmúlt 1-2 évtizedben, de különösen 2008 után legtöbb birtokvédelmi eset olyan volt, ahol a meglévő állapotok mellé költöző verte magát a földhöz. (bebukott lakáshitelek miatt volt nagyobb mozgás) Szinte mindig a korábban fennálló állapot győzött...

  A nagyon vergődő meg csodálkozik, hogy miért kerül olyan nehezen sorra az orvosi rendelőben, miért veszi gyakran leltárba a járművének tartozékait az egyébként mindenkivel puszipajtás kmb., mikor sorra kerülne a postán, miért szólítják a mögötte lévőt és hasonlók... :)

  Ui.: minden ültetési szezonban akáccsemeték százezreinek elültetésében veszek részt :) (szolgáltatásként nyújtunk gépi ültetést)

 • Tikakukac

  titán

  Teljesen mellékes, hogy mióta áll a ház, csak az számít, mi volt ott, amikor odaköltöztél. Csak a közvetlen károkozó állapotok megszüntetéséhez kaphatsz segítséget (itt elvileg kellett volna).

  Definiáld: közvetlen károkozó állapot. Jogfinkedés van megint, konkrét válasz nincs. Ja igen. Ha éppen nem a jelenlegi eset lenne, amikor is 30 éve laknak a szülők ezen a helyen amikor a gondolatban sem volt még ez a teljes fás terület a ház mellett, akkor ugye odaköltözök valahova, vannak dolgok a szomszédban, konstatálom, hogy nem zavar, 2m-es fák, tök jó. 5 év múlva 10 méteresek lesznek. Akkor már zavar. Megint egy dinamikus vs statikus állapotot akarunk a mérlegre rakni. Semmi értelme.

  A lakóhelyemen elmúlt 1-2 évtizedben, de különösen 2008 után legtöbb birtokvédelmi eset olyan volt, ahol a meglévő állapotok mellé költöző verte magát a földhöz. (bebukott lakáshitelek miatt volt nagyobb mozgás) Szinte mindig a korábban fennálló állapot győzött...

  Irreleváns. Ezeknek a jelenlegi esethez 100% biztosan mondom, hogy nincs köze. Mekkora poén is lenne, ilyen alapon szerintem a telek szélességében maximum 1m-t lehetne hiszen az összes gaz meg fa azóta már nálunk bulizna átnyúlva.

  A nagyon vergődő meg csodálkozik, hogy miért kerül olyan nehezen sorra az orvosi rendelőben, miért veszi gyakran leltárba a járművének tartozékait az egyébként mindenkivel puszipajtás kmb., mikor sorra kerülne a postán, miért szólítják a mögötte lévőt és hasonlók... :)

  Ezt sajnos nem tudom értelmezni. Majd ha fél évig feladod az egyetemet és a munkahelyed, hogy a szüleid házának alapját ásogasd ki 2m mélyen úgy, hogy fél illegálban használt fájdalomcsillapítókon élsz közben, mert nem bírod már a fizikai munkát ;] Közben nincs WC-d, nincs fürdési lehetőséged, ha beteg vagy akkor 2 vödörrel lázasan okádva futsz könnyíteni magadon az udvar hátsó részébe... stb. stb. Na, utána csendben legyél, ne vergődj, szépen könyveld el, hogy a sorsod az, hogy egy élet munkáját pár szaros akácfa tönkrevágja és ez így teljesen okés. Semmi gond nincs ezzel, elmondtam a néninek is. Nyugodtan hívhat rendőrt, bátran lelövethet a TEK-kel is, én nem fogom nézni ahogy anyám meghal agyvérzésben, se nem fogok miatta nonstop ereszt cserélni, tetőt javítani és lombfogó hálókat barkácsolni mindenre.

  Ui.: minden ültetési szezonban akáccsemeték százezreinek elültetésében veszek részt :)(szolgáltatásként nyújtunk gépi ültetést)

  Ezeket gondolom a városok kellős közepén, házak mellé ültetitek el, szigorúan úgy, hogy 5 éven belül garantáltan már szaggassa a tetőket a szomszédban :K Itt van egy viszonylag okés leírás, hogy hogyan is kéne működnie a dolgoknak. Tiszától vagyok 500m-re, van nekünk is erdőnk. Ott bátran lehet ültetgetni.

  [ Szerkesztve ]

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • llax

  senior tag

  "Definiáld: közvetlen károkozó."

  Épület sérülése: igen
  Lehulló falevél, árnyék: nem (ilyen esetben csak akkor van esélyed, ha Te voltál ott előbb)

  "Na, utána csendben legyél, ne vergődj, szépen könyveld el, hogy a sorsod az, hogy egy élet munkáját pár szaros akácfa tönkrevágja."

  Tipikusan a betelepülők sorsa a rég ott lakóval szemben. Még akkor is, ha a törvény betűje szerint a betelepülőnek van 100%-ban igaza.

  "Ezeket gondolom a városok kellős közepén, házak mellé ültetitek el, szigorúan úgy, hogy 5 éven belül garantáltan már szaggassa a tetőket a szomszédban"

  A nagy többségét természetesen nem (abból külterületen lett és lesz akácerdő), de korábban emlegettem, hogy belterületi kertekben, telkeken is egyre gyakoribb. Itt már teljesen jogosan vergődhetnek a szomszédok... Én is várom, mi fog kisülni ebből...

  A linkelt cikkben emlegetett távolságok már nincsenek hatályban, de ezt ott is írják. Ami helyette van (gumiszabály), az az új ültetésekre vonatkozik, erdő (tipikusan külterületen) esetén ezek betartását más szabályok teszik majdnem lehetetlenné... (ott nem min, hanem max.!!! 3m)
  (benne vagyunk nyakig az adminisztratív részben is)

  [ Szerkesztve ]

 • Tikakukac

  titán

  Épület sérülése: igen
  Lehulló falevél, árnyék: nem (ilyen esetben csak akkor van esélyed, ha Te voltál ott előbb)

  Tehát ha elköltözök valahova, ahol vannak 2m-es fák, megnőnek 10m-re, szétborongatják a tetőt, a csatorna lerohad, beázik minden a sok levél miatt, akkor nevem kuss, mert a fa ott volt előbb. Igaz, nőtt egy picit, de hamarabb ott volt :DDD Tökre reális és érthető, logikus is.

  Tipikusan a betelepülők sorsa a rég ott lakóval szemben. Még akkor is, ha a törvény betűje szerint a betelepülőnek van 100%-ban igaza.

  Ezt kifejthetnéd hogyan néz ki.

  A nagy többségét természetesen nem (abból külterületen lett és lesz akácerdő), de korábban emlegettem, hogy belterületi kertekben, telkeken is egyre gyakoribb. Itt már teljesen jogosan vergődhetnek a szomszédok... Én is várom, mi fog kisülni ebből...

  Sok szerencsét a leendő szomszédoknak.

  A linkelt cikkben emlegetett távolságok már nincsenek hatályban, de ezt ott is írják. Ami helyette van (gumiszabály), az az új ültetésekre vonatkozik, erdő (tipikusan külterületen) esetén ezek betartását más szabályok teszik majdnem lehetetlenné... (ott nem min, hanem max.!!! 3m)
  (benne vagyunk nyakig az adminisztratív részben is)

  Ezért jó dolog, hogy egyfelől a jogfinek is sík hülyék mindenhez, másfelől nem nagyon érdekel senkit semmi ebben az országban. Így én bátran mosolyogtam ma is a vénasszony arcába és már a fültokot sem vettem le vagy állítottam le a fűrészt. Szépen vágtam a csonkokat tovább, majd bejöttem meginni a limonádémat. Ez itthon így működik. Biztosan feljelenthetne 2-3-4-5 jogcímen is azért, amit csináltam. Tegye. Még mindig jobb a hideg szobából papírokat írni, mint 4 méter magasan tetőt fabrikálni a mocskoban és 45 fokban. Jó dolog felnőni, na ;]

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • Lauda

  félisten

  Itt az a kérdés, hogy a másiktól miért várjuk el a jogkövető magatartást, ha magunk sem tesszük.

 • Tikakukac

  titán

  Itt az a kérdés sikerült-e bármit megérteni abból, amit leírtam.

  Mivel leírtad azt, amit így szerintem egy sort sem sikerült az előzményekből elolvasni.

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • Lauda

  félisten

  Persze, értem az egészet. Csak addig vagyok jogkövető, amíg az nem negatív számomra, mert onnantól fogva már nem érdekel....

  --------------------------------

  A blogírónak: szerintem érdemes lenne felkeresni egy ügyvédet, aki jártas a témában. Akár a feletted lévő lakóval összefogva. Mert így azt sem tudod mik a jogaid, mit lehet és mit nem, illetve nem tudod merre indulj.

  [ Szerkesztve ]

 • [link]

  Na elolvastam, elég gáz. Főleg, hogy ennyi ideje ez megy. :( Itt nálunk max az átnövő növény okoz gondot, de nem várom el egy parkinzon kóros bácsitól és a feleségétől a dzsurasszik park irtást. Ez még belefér.

  Poco F2 Pro

 • Tikakukac

  titán

  Qrvára nem értesz semmit, főleg nem az egészet. Egy rohadt sort nem olvastál el az egészből, így fingod sincs róla mihez szólsz hozzá, ahogy úgy általában, csak egy kellő ponton akad a szemed aztán jön az igazság a csapból. Majd ha szépen átnyálazod az egészet, akkor írj legközelebb. Főleg akkor kezdj el nekem papolni jogkövetésről. Itt a sztoriban egyetlen jogkövető ember volt az elmúlt sok-sok-sok évben: én. Vagy 2-3 évet még várni kellett volna, míg valakire rádűl a fal. Aztán majd a koporsóból követem a jogot tovább.

  Néha olyan szinten bírod a gyufát kihúzni az embereknél, hogy tényleg nem csoda ha kispadoztatnak.

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • Lauda

  félisten

  Elolvastam mindent amit írtál. Te javasoltad, hogy a nénit (a barmot) véssék le a kádjával együtt az emeletről, holott nem is tudni, hogy hol a hiba. És te írtad, hogy több dolog miatt is feljelenthetne, de nem érdekel. Emellett, hogy ebben az országban nem nagyon érdekel senkit semmi. Csupán ezekre írtam, hogy a jog rád is vonatkozik, nem csak a másikra és nem csak addig, amíg nem sérülnek az elképzeléseid. Nincs azzal gond, hogy így látod a többi embert, csak akkor ne várjuk el, hogy velünk máshogy bánjanak.

  [ Szerkesztve ]

 • Tikakukac

  titán

  Dehogy olvastad el. Részleteket megint kiemelsz aztán mondod a tutit.

  Igen, a hibát nem tudni merre van. Lehet, hogy a te házadban van és teleportozik a víz. Lehet, hogy a kerti tavunkból ugrik oda néha kirándulni a csillagkapun. Bármit lehet. A szomszédunk is hasonlóval jött, annak ellenére, hogy a fáig kiástam a gyökeret. Mindig van rá egy 0.0000000000001% esély, hogy az egyértelmű dolgok sem egyértelműek.

  És te írtad, hogy több dolog miatt is feljelenthetne, de nem érdekel.

  Akkor most válaszolt meg, ha mindent elolvastál: mi után jutottam erre a végkövetkeztetésre, ha? Ha annyira elolvastál mindent, tudni fogod. Na pörgessed ide akkor.

  Emellett, hogy ebben az országban nem nagyon érdekel senkit semmi.

  Mert, nem így van? Téged sem érdekel a nyers fizika.

  Csupán ezekre írtam, hogy a jog rád is vonatkozik, nem csak a másikra és nem csak addig, amíg nem sérülnek az elképzeléseid. Nincs azzal gond, hogy így látod a többi embert, csak akkor ne várjuk el, hogy velünk máshogy bánjanak.

  Még mindig nem olvastad el amit írtam. Még mindig nem érted meg miért írtam ezt. De tegyed a hülyét, csináld, veregesd meg a hátadat is. Kiérdemelted ismét.

  [ Szerkesztve ]

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • Lauda

  félisten

  Az biztos, hogy nem tudni honnan jön a víz. Lehet beázás, csőtörés stb stb, egyáltalán nem biztos, hogy az ottlakó tehet róla/tud róla stb. Ezért nem szabad véleményem szerint kikerülni a jogi lehetőségeket és erőszakhoz folyamodni, barmozni egyből a másikat.

  Többire: Ne várd el másoktól szerintem, hogy foglalkozzanak a jogi dolgokkal, ha te sem teszed. Neked problémát okozott valami és leszarva, hogy ez jogilag problémás, te megoldottad. Ennyit írtam.

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  Az megvan, hogy egy fa 5-10 év alatt komolyat nő, és marhára nem releváns, hogy vételkor már ott volt a szomszédban feleakkora árnyékkal, valszleg nulla kihatással az épületre?

  Ha egy fix méretű ufóleszállópályát üzemeltet a szomszéd konstans ügyfélkörrel és forgalommal, akkor értem, hogy nincs módom panaszkodni, lévén semmi sem változott. Egy fát viszont nem szokás megállítani a növekedésben. Szval szerintem van esélye a jogi útnak is.

  [ Szerkesztve ]

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • Tikakukac

  titán

  1. Oké. Majd amikor kijön a statikus és ürítik a helyet, mert a vasbetonnál 30 éve kiloptak mindent és ennyi ázás után már kukás lesz a felsőbb 2-3 emelet, akkor nyugodtan lehet jogászkodni, becézgetni mindenkit, ízlés szerint. Hajrá. A legtöbb jogászkodó magas IQ-s ember olyankor fel szokta adni az elveit. Láttam ilyet szerencsére :B Pesti pecóban is volt ázás, mókás volt.

  2. Ne várd el másoktól szerintem, hogy foglalkozzanak a jogi dolgokkal, ha te sem teszed. Neked problémát okozott valami és leszarva, hogy ez jogilag problémás, te megoldottad. Ennyit írtam.

  Nem egészen ezt írtad, csúsztatás, de megszoktuk. Csak olvasnád már el bzdmeg amit leírtam. De nem, azért sem. Kicsi rigó, kivonatolom akkor:

  -lett a szomszéddal tárgyalva, aki megmondta, hogy őt mit érdekli, meg eleve pénzbe kerül, akkor aztán főleg nem, meg az biztos nem tőle van
  -ki lett utalva a helyi okos a hivatalból, aki több évszakban több tucat képet csinált és még mi mellé több százat és még videókat is
  -be lett vonva a jegyző és a biztosító is
  -a biztosító fizetett is, egyértelmű volt az ok és minden más is. /Nekik 4 nap kellett eldönteni, hogy akkor mi a helyzet. A teljes sztori 5 éve megy. Csak úgy érzékeltetem a jogászkodás tempóját/
  -a helyi okosság sokat nem tudott tenni, mivel ő behatolni portára nem tud, ahogy a favágók sem. Legtöbbször ki sem ment ajtót nyutni.
  -a jegyző meg tudta indítani az ügyet bíróságra
  -ott meg ping-pong van, "haladéktalanul intézkedés" és társaik nem konkrétumok, b@szhatod ahogy van, mire kényszervágás lesz, addigra bedűl a lakás

  És megérkeztünk márciusra, amikor megbontottuk a színezést, hogy vajon milyen lehet kívülről a totál elcsattant fal. Rá kevesebb, mint egy hétre a képen látható kis ágacska nőtt ki a falból.

  És akkor mint kiderült gyakorlatilag a vakolat volt a teherviselő, naponta 1 centit süllyedt a ház negyede, bent végig elcsattant a másik felééig az összes csempe stb. stb. Akkor födémtámasz fel, bontás indul. Aztán 12 négyzetméter fal totál kuka, aztán kuka az alap is mindennel egészen a többi szobáig, majd a biztosító pénzéhez (200k ;] ) alig 1,8 milkát betoldva lett egy 4,5 négyzetméteres fürdőnk. És ezek után is kötve van az eb a karóhoz és kéne jogkövetnem a dolgokat, szépen megvárva, míg a szárító alatti összes térkő fel lesz nyomva, míg a garázs is kuka lesz és míg nem megy rá a fél lakás és a család teljes megtakarítása. Mert valakinek annyira hiányzik 10 nyomorék akácfa és mert nekem ezt tűrnöm kell és majd a bíróság meg a jog.

  Felfogod, hogy miért teszek bele azoknak a jogába magasról, akik így viszonyulnak felém vagy még kerekítesz egy kicsit?

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • hNp88

  aktív tag

  :Y

  Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"

 • Lauda

  félisten

  Nem csúsztattam semmit, ahogy máskor sem. A személyeskedést pedig tatsd meg magadnak. Érdekes, hogy rengeteg emberrel kommunikálok ezen a fórumon, de mindig csak ugyan az a pár ember kezd el személyeskedni.

  Minden értek, eddig is értettem, most is értem. Ha te nem érted én miről beszélek olvasd át újra amit írtam. Részemről ennyi.

 • Lauda

  félisten

  Egyébként a biztosítót nem hívtátok ki újból, mikor ki lett bontva a fal, az alap és a többi? Azt a 200 ezret mire fizette? Vályogfalatok volt ott?

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák