Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Fusion Pro 4 Wired Xbox kontroller teszt
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
GIJoe
addikt
Nagyon aranyos, rákeresem és lehet hogy az Outdoor Edition kivitel miatt, de túl erősnek érzem az árát...
-
opeter87
senior tag
Jó teszt
A kamera is jó és az ára is jó. Egyedül csak az zavar, hogy fHD-ban csak 30fps-t tud, ezért kár...
Ez egy réteg termék ugyan, de azoknak akik ilyet használnak egyáltalán nem drága.
A kiegészítők is jó árban vannak, egyedül a szemüveg húzós. -
Integra
titán
90 rugó nevetségesen sok ezért, főleg annak fényében, hogy még mindig csak 30fps fhd-ban...
viszont a kis hud a siszemüvegben igéretes, alig várom már, hogy egy ilyen használható rendszer megjelenjen bukósisakhoz, sebesség, fokozat és navigációhoz!!!
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Márton
nagyúr
90 rugóért kapsz egy 90 g-os fullhd kamerát, fényképezőt.
Sok helyen fontos a súly, hidd el..
Továbbá egy ütés- és vízálló tokot. Lehet búvárkodni."A modell egyik nagy újdonsága ugyanis" az lcd kijelző.
Hát ez az 1-eshez is elérhető voltA rally videón sajnos fel van cserélve a bal és jobb kép, így aztán
sokaknak el fog menni a kedve a 3D-tőlEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
tissotto
tag
[link] Ennek a video minosegehez kepest a cikkben feltuntetettek olyan mintha egy mobillal lettek volna rogzitve. Nem vagyok jartas a temaban ezert kerdezem, hogy mitol lehet ez a nagy elteres?
-
gekkoXT
senior tag
És ez a hd2 hogy tudja hozni a youtube-on tömegével megnézhető atom minőségű videókat? Mert itt egyik tesztvideó sem jobb minőségű egy átlagos mai mobiltelefonnál.
Tehát a kérdés, hogyan tudok vele olyan minőséget alkotni, mint a demó videókban?
-
Integra
titán
igen, motorozáshoz kéne nekem is, de nagyon... nem egy biztonságos dolog a tankra bámulni, hogy akkor mmost merre menjen az ember, a hangos navigáció meg nagyon sokat téved és gyorsan történnek a dolgok motoron ahhoz, hogy mindig pontosan figyelni tudj a hangra és az meg ne tévedjen..
-
Apika
addikt
Jó kis darab... Mondjuk a formáján még lenne mit finomítani...
-
-bh-
aktív tag
-
zz top
tag
Na, végre egy cikk, ami érdekel is. Köszönet érte. El még nem olvastam, de készülök rá.
-
elefant
őstag
okok, értem én. egyébéknt azt tippelem, hogy a linkelt promo videohoz állványt is használtak, ennek én mondjuk nem sok értelmét láttam. Egy átlagos felhasználó nem visz egyszerűen állványt magával turistáskodni, vagy ha igen, akkor nem egy ilyen sport kamerát tesz rá, aminek az a lényege, hogy kicsi legyen és könnyű.
egyébként én is kábé tízszer ennyi felvételt készítettem, azalatt a rövid idő alatt, amíg nálam volt.
-
opeter87
senior tag
Rengeteg programmal lehet ilyen felvételt kihozni egy jó nyersanyagból.
pl. az After Effect az egyik legismertebb ilyen program, de van jó néhány más is, Edius,FinalCut,stb.#16 -bh-
Ha te fel tudod használni a nyersanyag 50%-át a készanyagban akkor le kalappal előtted. A filmes szakmában a nyersanyag/készanyag arány 1/20-hoz minimum.
Tehát a fenti videó 5 perces azaz legalább 100 perc nyersanyag kell hozzá. És nem mindegy mit nevezünk nyers anyagnak. Mert én az nevezem nyersnek amiből már dolgozni lehet és ez nem egyenlő a felvett anyaggal. (mert egy 2perces jelenetet felvehetsz 10x is, de az attól a nyersanyagban 2perc lesz és nem 20perc) -
gekkoXT
senior tag
Azért a videó nem olyan mint a fotó, hogy majd Lightroom-mal, meg Photoshop-pal csodát teszel.
Rárakhatsz akárhány filtert, le-trackel-heted a mozgást, rárakhatsz élesítést, szinezést, de soha nem fogsz olyan minőséget kihozni a teszben szereplő videókból, mint a gopro hd2 promó videókban.Inkább a fényviszonyok, meg a kamerakezelés, felhasznált rögzítési módik adhatnak hozzá sokat.
Itt egy angol teszt, két videóval LINK
Ez a ki mennyiből, mit hoz ki, meg felejtős téma. Kb annyi értelme ezen pörögni, mint hogy Canon vagy Nikon. Hiszen ésszerű, átgondolt munkával közel sem ilyen rossz az arány. Sőt. A túlforgatás inkább biztonsági dolog, hogy egy adott helyzetből annyit hozzunk ki, hogy később véletlenül se legyen hiány a vágóképekben. Rendezett jelenetnél, meg nyilván felveszed párszor, hogy minden 100%- legyen, de ne gondold, hogy egy igazi filmforgatáson ilyen arányban dolgoznak, mint amit mondasz.
[ Szerkesztve ]
-
Misály
addikt
Szvsz, a gopro-nak az az egy nagy baja van, hogy nagy, egy ContourHD sokkal kényelmesebb sisakon, lézerirányzékkal belőhető, fémházas, ugyanúgy 60-fps 720p-ben ( akik amiatt fanyalognak hogy 1080-ban csak 30 életükben nem használtak ilyet, amire ki van találva ( extrém sportok, nem városi bringázás ) arra untig elég ez a felbontás is. Nekem a szinekkel van inkabb bajom. A kezelőfelületre meg annyit, hogy kesztyűben sisakon/mellkason egy nagy REC gomb bőven elég.
-
h1ght3chzor
őstag
Nagyon komoly kis kamera, elég jó képe is van!
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
opeter87
senior tag
Hidd el elég sokat tudod a filmes szakmáról és ilyen aránnyal dolgoznak, hidd el. De egy egyszerű híradós anyagnál is van jó 10-20 perc vágókép, pedig a bejátszás max. 1perc. Szóval ott is megvan az 1:20-hoz arány, de tovább megyek egyes helyeken még így is tanítják.
De ki lehet hozni ilyen munkát utómunkával és vágással, sőt sokkal durvábbat is.
ezzel a mondattal tökéletesen egyetértek:
"Inkább a fényviszonyok, meg a kamerakezelés, felhasznált rögzítési módik adhatnak hozzá sokat."De ez az alapja mindennek.
-
gekkoXT
senior tag
Nézegetem a youtube videókat.
Csak meg kellett volna próbálni 1080p-ben is a nappali felvételeket. -
Brutális eb
addikt
Nem szeretnélek megsérteni de valszeg csak hiszed,hogy értesz a videó utómunkákhoz.
Csak egy kis help:
[link]Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
kariad
senior tag
Kicsit nagyon kocka, de bírja
-
bokrosolajos
őstag
Nem értem ezt a készüléket.
Full HD minőséget tud ma már produkálni egy okostelefon is. Az rendben, hogy a spártai kialakítású doboz mindenhova kitehető, és ez vitathatatlan előny!
De! Azt a képi világot, amit rögzít, azzal a visszhangzó tompa hanggal.... Olyan, mintha egy vízzel teli üveggömbön át videóztak volna, belülről!Minden gömb formájú, még fotón a templom is. Nem lehetett volna már korrigálni az optika torzítását,? Volt rá már egy pár évük a fejlesztőknek!
Aki ilyet használ, azt nem zavarja a torz kép, tompa hang?
Még valami: a Gopro-s YT videóknál valahogy hiányzik ez a gömb világ! Akkor most azt nem ezzel a készülékkel vették fel, de annak adják be?
[ Szerkesztve ]
-
gekkoXT
senior tag
válasz Brutális eb #30 üzenetére
Semmi gond, persze hogy lehet ilyet. Vannak rá célszoftverek, de nem hinném, hogy valaki képkockánként nekiáll a házi sportvideójának. Mert én erre céloztam. GoPro Hd2 videóból, mint pl ami a tesztben van, csinálj olyat mint ami a promó videójában van. Lehetne ilyen contest.
-
DonDennis
senior tag
válasz bokrosolajos #32 üzenetére
Optikai torzítást be lehet állítani van 170° 127° 90° látószögű beállítás. Ez a kamera strapabírásában és ilyen jellegű kameráknál a képminőségben verhetetlen. Nem véletlen hogy a Dakaron pl az összes olyan úgy nevezett Inside Dakar felvétel GoProval készült. Valamint a Gymkhanák összes külső autóra rögzített felvétele vagy Robby Gordon Hummerje tetején egy 600 km eres szakaszt is kibír és azt azért nem lehet mondani hogy a sivatagba éppen jók lennének a feltételek egy kamerának de még hosszasan lehetne sorolni hogy kik használják. A kamera pedig nem drága sőt kifejezetten olcsó csak mi Magyarországon élünk ami pláne mostanában igen szar hely minden tekintetben de árak és árfolyamok miatt is ez a kamera Amerikában mind1 milyen packal motorsport vagy surf vagy bármi az 299 Dollár. Amit ha átszámolunk még régi árfolyamhoz akkor 56511 Ft ami igazán nem vészes SŐT!!!!
TEHÁT V.KI IGAZÁN ELKEZDHETNÉ HARDVERAPRÓN ÁRUSÍTANI OLYAN 65 körül!!!!! RENDELNÉM MÁR AZONNAL!
[ Szerkesztve ]
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
ChipKng
aktív tag
Egy ropke kerdes: Kotelezo azt a hulyet tokot nonstop rajta tartani? En ugy lattam, hogy az a vizallo tok kizarolag a vizes kornyezetekre van. Ha nem megy a kamera viz ala akkor elvileg nem szukeges rajta tartani es a hangok sem lesznek tompak.
Tovabba szerintem egy vizhatlan tokra nem fognak lyukat furni a mikrofon kivezetes miatt.
[ Szerkesztve ]
2B OR NOT 2B that is FF
-
-bh-
aktív tag
Tok kell a rögzítés miatt (kamerán nincs ISO menet)
...és nem kell fúrni, ha nem akarsz : [link]DonDennis:
1. most éppen 240 a dollár középárfolyama
2. Hungarisztánban a külföldről legálisan behozott termékekre +27% áfát kell fizetni (vagyis 299$+27% ÁFA - ja, és ide is kell hozni.).
Emiatt meg ne a kereskedőt szivasd, nem ő tehet a törvényekről.[ Szerkesztve ]
"Boldogok a trollok, mert övék a világ hálója."
-
nincsisbéla
aktív tag
Jó kis cucc ez (mondjuk én személy szerint nem tudnám mire használni), csak egy kicsit magasnak érzem az árát... Bár akiknek készül, szerintem még így is megéri!
Mentalita'
-
tomika
aktív tag
Én két hete rendeltem meg, elvileg holnap kapom kézhez. Van valakinek ezzel motoros tapasztalata? Nem tudom mondjuk, hogy sisakon 130-160-nál mennyire zavaró... meg hogy egyáltalán nem esik-e le onnan a menetszéltől
-
Ren Hoek
veterán
Minek akartok Full HD-ben 30 FPS-nél többet? Mikor még a millióba kerülő profi kamerák se tudnak...Nem, hogy egy ilyen kis olcsó műanyagdoboz. Ilyen célra ott az RED, Arri ALEXA és a többiek, meg kell nézni hány milliónál kezdődik az árcédulájuk. Vagy a slowmotion kamerák, de azok meg horror áron vannak, inkább csak bérelni lehet őket... de főleg nem fejre szerelhetőek.
Még el kell telnie pár évnek, mire olyan erős processzorok lesznek, amik elviszik az 1080p-t 50FPS-ben...és általános lesz. Addig max 720p, vagy 1080i.
Bár már vannak újabb zsúrkamerák is amik képesek erre, de azért nem ez az apró telefon méretű kis műanyagdobozba tervezik ezeket.
[ Szerkesztve ]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
"A modell egyik nagy újdonsága ugyanis, hogy csatlakoztatható hozzá közvetlenül egy hangszóróval megtámogatott, két hüvelyk képátlójú "monitor", amely jelentősen megkönnyíti a kezelést, és a felvett anyagok is visszanézhetőek rajta."
elefant, kérlek nézz már utána annak, amit tesztelsz! Az LCD BacPac elérhető volt már ezer éve a HD Hero-hoz is, amikor a Hero2 sehol nem volt még. (És igen, olvastam az egy bekezdéssel későbbi részt a HD Hero (és nem Hero1) kompatibilitásról, de ismétlem még egyszer: ez a kijelző már kb. egy éve elérhető, köze nincs a Hero2-höz, hiába van "nagy újdonságként" beharangozva a fenti mondatban.)
Töltés közben már a HD Hero is használható volt, annyi volt a trükk, hogy hálózati töltővel kellett etetni, és akkor simán működött. PC-ről töltve nem próbáltam használni.
[ Szerkesztve ]
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Integra
titán
nézz meg egy 60fps 720-at és egy 30fps 1080-at. ég és föld.
ja, amúgy meg nem olcsó, hanem k. drága műanyag és egy darab műanyagért szerintem irreálisan sok. már forint szakadás előtt is annak tartottam.a misály által emlitett contour sok tekintetben jobb, remélem azt is hamarosan tesztelni tudják a srácok.
[ Szerkesztve ]
-
Misály
addikt
Azert a contournak is vannak durva hibai, pl hamar kikopik a felvecsuszka, a lezer gumirozott anyagu gombjat kesztyuben nagyon tre benyomni es gyenge a sugara, egy fa arnyekaban is nehez beloni. Arrol meg ne is beszeljunk hogy mellkasra nem teheto, csak sisakra, a HD1080 csak 130 fokos latoszoggel bir ami levesz a sebessegerzetbol.
Viszont fem, birja a strapat.A felbontasert rinyaloknak, nagy sebessegu felvetelhez 720p, vitorlazashoz meg 1080p. Nagyobb sebessegnel amugy sem veszed ki a reszleteket, elvisilheto kompromisszum, es nem draga cucc. Aki sokall celhardverer ennyi penzt kiadni, az soher.
-
Integra
titán
nekem szimpatikusabb a kialakitása a contour-nak, motoron is jobban el tudom helyezni, nem lóg ki úgy mint a gopro. gyanitom a contour-ból is hamarosan jön az újabb, mivel nem maradhatnak le a gopro mögött, ami csak jó hir lesz van még egy harmadik gyártó is aki POV valami névvel ad ki hasonló terméket, egy motoros tesztben láttam régen, de nem jut most az eszembe és mintha a sony-nak is lenne valami ilyen kis kamerája, de az meg durván drága. mondjuk személy szerint nekem a hud-os történet az, ami nagyon hiányzik és kéne.
-
Rimbri
tag
válasz bokrosolajos #32 üzenetére
Pont a baromi nagy látószög a lényege
Mi is használunk ilyet műrepüléshez. Bizony nagyon király videókat csinál.
Cikkben meg van egy hiba.
Nálunk is a első széria van. És ehhez is lehet már csatlakoztatni kijelzőt sőt rendeltünk is annak idején hozzá. Nagyon hasznos darab.[ Szerkesztve ]
-
stifi
senior tag
szerintem a manualjában le lesz írva mit bír ki..
tankon bármit kibír, karosszériára erősítve számtalan drift, rally, autó és motorverseny látható a tubeon, sisakra erősítve például paintball lövéseket is simán kibír a cucc, szóval nem hiszem, hogy gondot okozna neki az autópályatempó, bár a sisakon bármilyen motoron közvetlenül éri a menetszél...meg kell támogatni egy kis gyorskötözővel a rögzítést
Nincs időm kedvesnek lenni!
-
Misály
addikt
Lehet motorozas kozben jol jon hud, de lejtozeskor nincs idod figyelni ilyenekre. Elejen elinditod es huss, az aszfalton leallitod. Engem a gopro csak a mellkas heveder miatt erdekel mert azok a felvetelek amik azzal keszultek marha jol neznek ki.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
Minek akartok Full HD-ben 30 FPS-nél többet?
Én speciel ehhez
Sokkal jobban lehetne stabilizálni, lassítani, stb.
Év végére csak kijön valamelyik gyártó ilyennel is.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Integra
titán
hosszabb egyeneseknél jól jön versenypályán, meg az ideális váltást segiti, de sokkal inkább közútra tudnám nagyon elfogadni, amikor navigációra van sokszor szükség túráknál. kipróbáltam szinte már minden féle megoldást és az ideálishoz ez a hud-os történet van a legközelebb.
klassz video tényleg
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest