Hirdetés

2019. április 25., csütörtök

Hozzászólások

(#1) gabor7th


gabor7th
(őstag)

A tavalyi év volt a cenzúra és azon belül is a gazdasági cenzúra igazi kezdete. A Patreon megszüntetett regisztrációkat mert nem tetszett neki egyesek gondolkozása és be is ismerték, hogy nem szegett szabályt, törvényt az illető, de akkor is bannolták.(Sargon of akkad pl.)

De a Mastercard is rákezdett, pedig igazán, csak a Visa az alternatívája. De volt akit mindkettő bannolt. Tehát ha nem lenne kézpénz az illető gazdaságilag ki lenne csinálva. A Bitcoinját se tudná igazi pénzre váltani.

https://bitcoinist.com/patreon-mastercard-ban-bitcoin/

Az a tendencia, hogy kijelentik, rájuk nem vonatkozik a szólásszabadság védelme, az csak a államtól véd, ők azt hallgatatnak el akit csak akarnak, ők privát cég, miközben százmilliókat szólgálnak ki.

A probléma pedig az, hogy ez az adott cég által képviselt elgondolás, ideológia nem toleráns másokkal szemben. És most sokan tapsolnak, de azok aki ma tapsolnak lehet holnap ők maguk is bannolva lesznek.

[ Szerkesztve ]

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#2) gabor7th


gabor7th
(őstag)

"A Facebook Inc. tegnap közölte a Reuters hírügynökség tudósítóival, hogy mivel a világ több részén a következő hónapokban fontos választási időszakok kezdődnek meg,"

Ma már a netes profilok többsége álprofil, amit nehezen is ismerünk fel. Ezért is vezetne félre a Big Data ma már, hisz manipulált infókat tudna csak nyújtani.

Van hogy azok csinálják az álprofilokat akik kiabálnak ellene. Pl. amerikában demokraták csináltak "orosz robotokat", hogy arra fogják, hogy vesztettek:

https://www.nytimes.com/2018/12/19/us/alabama-senate-roy-jones-russia.html

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#3) Samott válasza gabor7th (#1) üzenetére


Samott
(senior tag)

Tok egyszeru: ha nem ertesz egyet egy ceg mukodesevel bojkottald oket, nem kell se facebookot se patreon-t hasznalni. Ahogy nem kell CNN-t vagy eppen fox News-t nezni se. Szerencsere semmi ilyesmi nem kotelezo.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#4) arty válasza gabor7th (#1) üzenetére


arty
(PH! addikt)

"he was banned from Patreon for violating the site's terms of service by using "racial and homophobic slurs to degrade another individual" "

nem tudom, hogy mely ország törvényei vonatkoznak a Patreonra/Youtubera, az biztos, hogy ez egy (próba)pert megérhetne (feltéve, hogy vitatta a "vádakat" Sargon of Akkad, bár havi 12k-t biztos vitatnék ;) )
nem ismerem a munkásságát, hogy el tudjam dönteni, hangzottak-e el rasszista és homofób kijelentései, gyűlöletbeszéd, stb, meg azért az is szubjektív valamennyire, hogy ki szerint mi rasszista, homofób

Samott: és nem kell mastercardot és visat se használni?
egy pontig egyébként igazad van, de ha egy videomegosztó, adománygyűjtő, véleménycserélő oldal "intézményesül", kvázi nem tudod megkerülni, bojkottálni (mivel nincs valódi alternatívád)

[ Szerkesztve ]

stadion, kisvasút, freemail

(#5) gabor7th válasza Samott (#3) üzenetére


gabor7th
(őstag)

Ez kisebb cégeknél oké talán, de ha már a Mastercard csinálja kicsit bajosabb, mert nem nagyon kikerülhetőek. Kb. vagy Visa, vagy Mastercard. A belinkelt cikk pont ilyen sztori, a fickót a Mastercard utasítására dobta a Petreon, anélkül, hogy Patreon szabályzatát sértették volna. Az illető a dzsihádról írt könyveket, ez vélhetően a bűne, de az is baj, hogy nem adnak választ arra miért történik a bannolás, sőt volt a másik eset, ahol bevallották az illető nem követett el semmi rosszat mégis bannolták.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#6) gabor7th válasza arty (#4) üzenetére


gabor7th
(őstag)

A Youtube teli van videókkal, ahol még azt is bemutatják, hogy a Patreon is elismeri nem sértett semmi szabályt, sőt tudják, hogy éppenséggel a rasszistákat tette helyre.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#7) Samott válasza arty (#4) üzenetére


Samott
(senior tag)

Van bitcoin, csinalj adomanygyujot magadnak. Ha tenyleg valos problema, akkor piaca is lesz. Mondjuk sirankozni tenyleg egyszerubb.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#8) Tapsi válasza Samott (#3) üzenetére


Tapsi
(őstag)

Ennél sokkal összetettebb ez a kérdéskör. Ugyanis amikor egy vállalatnak 2+ milliárd felhasználója van, akkor teljesen más szabályok vonatkoznak rá, mint egy garázscégre. Az pedig abszurd, hogy az állami kontrolljuk nem megoldott.

(#9) cinemazealot


cinemazealot
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem a Facebook-kal az a fő bajom, hogy a posztokat rangsorolva állítja össze, ezzel próbál a felhasználók kedvében járni. Amennyiben az hirdetés vagy valamilyen módon (pl. a felhasználó profilozása alapján) előre sorolandó státuszba kerülő poszt, az sokkal komolyabb befolyást ér el a felhasználó további tevékenységében (és gondolkozásában), mint ha a posztok pl. időrendben érkeznének hozzá. És itt van óriási befolyása ÉS felelőssége a Facebook-nak, hiszen ez az az algoritmus, ami az ő megélhetésük záloga is, hiszen a rangsorolással érik el azt, hogy a felhasználók függővé váljanak, többet fogyasszanak, sőt a nekik (profiljuk szerint) tetsző tartalom még inkább felajzza őket és még tovább kattintsanak.

A gond tehát (szerintem) nem feltétlenül a hírek (vagy íróik) hitelességével van (azt egy akármilyen, főleg tengeren túli szolgáltató úgysem fogja tudni pontosan ellenőrizni, helyi székhelyt pedig bárki létrehozhat a megbízható státuszba kerülés érdekében), hanem azzal, ahogyan ezt tálalják a népnek.

(#10) atike


atike
(PH! nagyúr)

"Gondolkodjunk el a Facebookról!"

Kellene, de nem fognak.

(#11) Samott válasza Tapsi (#8) üzenetére


Samott
(senior tag)

Ezen nincs vita koztunk, csak en azt mondom, hogyha nincs kontrol a ceg felett, es nekem nem felel meg a mukodese, akkor nem hasznalom. Nincs bizalmam hozza. Ez a lehetoseg mindenki elott nyitva all.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#12) Ringman


Ringman
(PH! kedvence)

Ez hogy fogja érdemben befolyásolni a szovjet dezinformaciós kampányokat? Ezek nyilván nem hirdetésként fognak futni.

multifunkciós agárstadion épül

(#13) Tapsi válasza Samott (#11) üzenetére


Tapsi
(őstag)

Ez a lehetoseg mindenki elott nyitva all.

Az a helyzet, hogy egyre kevésbé. Egy Mastercardot például hogy kerülsz meg? Vagy a Google-t? Körül vagyunk bástyázva monopóliumokkal.

(#14) dajkopali válasza Ringman (#12) üzenetére


dajkopali
(HÁZIGAZDA)

így direktben biztosan nem
de történtek arra is lépések, hogy próbálják a féknyúzokat terjesztő oldalak forrásait feltárni (a Facebooknál is, a Google-nál is)
nincs tökéletes megoldás, de valamit léptek

[ Szerkesztve ]

"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

(#15) Kopi31415 válasza dajkopali (#14) üzenetére


Kopi31415
(PH! félisten)

Ehhez képest a bejelentési vonal a facebookon még mindig lótrágyát nem ér kategória, miközben a kőműves dekoltázs, ami egyébként egy plakáton van már nem megosztható, mert sérti az alapelveket, de uszítani lehet.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#16) nemlehet válasza arty (#4) üzenetére


nemlehet
(őstag)

Én elég aktívan követem az eseményeket ezzel kapcsolatban és (bár nyilván nekem is van egy eredő nézőpontom) úgy gondolom nagyon tisztességtelenül járt el a patreon.

Sargon kifejezetten visszafogott és bár alapvetően jobb oldali beállítottságú én nem tudok olyan esetről amikor gyűlölködött volna. Nyiltan szembehelyezkedik a jelenlegi amerikai bal oldalla, főleg a PC/SJW irányzattal és nem fél megmondani, hogy sokszor teljesen abszurd és hülyeség amit mondanak. (jellemzően pl statisztikával megpróbál indokolni, hogy miért gondolja így, de nem mindig).

A mostani eset tulajdonképpen így foglalható össze: Mivel Sargon már évek óta nyiltan szembemegy az uralkodó baloldali kommunikácóval ezért egyre hevesebben támadják és vádolják a szokásos szélsőbalos mantrákkal: Nazi, white supremacist, fascist, misogynist, sexist , transphobe stb... Több response videó, cikk és blogbejegyzés jelent meg "válaszként" 1-1 videójára ahol igen kérdéses stílusban bírálták a véleményét. Mivel alapvetően semmilyen csatornán nem sikerült a nyiltan gyűlölködő videókat sem letiltatnia ezért úgy döntött, hogy azonos stílusban fog válaszolni mint ahogy vele kommunikálnak. Erre gyakorlatilag 2 hét után bannolták. Amúgy bevallása szerint számított erre a fordulatra, mivel elég régóta lebeg a különjböző tech óriások egy politikai irányba való elfogultsága. Alapvetően bármit szabad ha megfelelő politikai irányzatot szolgálsz vele, míg másik oldalon ez nagyon, nagyon nincs így...

Plusz az is elég visszás, hogy elképesztően általános és semmitmondó a legtöbb oldal ilyen szabályzata, gyakorlatilag bármire rá lehet húzni akit el akarnak halgattatni.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#17) azbest válasza Samott (#3) üzenetére


azbest
(PH! félisten)

Kivételesen beletenyerelt egy létező problémába. Egészen konkrétan komoly problémákat jelenthez bármely vállalkozás számára, hogy a payment processor cégek erkölcsrendészetet játszanak. Gyakorlatilag pofára letilthatják a szolgáltatást és zárolhatják a náluk lévő pénzedet, megtagadhatják a további tranzakciókat.

Nem lehet megkerülni őket, nem tudsz nélkülük elektronikus fizetést fogadni. Tehát bármikor ellehetetleníthetnek. Ez persze főleg az usára igaz és talán más nyugati országokra. Itthon nem tudom, hogy egy otp vagy k&h vagy egy barion mennyire csinál ilyesmit.

Csakhogy megértsd a súlyát, gondolj arra, hogy például vállalkozásként kötelező céges bankszámlát nyitnod. És mi van akkor, ha egy magyar bank sem hajlandó szerződni veled, mert nem tetszik nekik az, hogy nem keresztény vallású vagy. Vagy mert azt nyilatkoztad, hogy a meetoo mozgalom nem világmegtisztító isteni jó, hanem időnként ártatlanokat hurcolnak meg. És ez nem fér össze a payment processor cég kultúrájával, imázsával.
Na, ilyen szinten mozog. (Persze lehet itthon ezt valami törvény megakadályozza, nem tudom) Na így próbálj megélni.

[ Szerkesztve ]

(#18) nuke7


nuke7
(PH! kedvence)

mit csinálnak gyakorlatilag..? Ellenőrzik távolról, hogy ki adja fel a hirdetést..? Lehetetlen...

*** https://www.twitch.tv/nuke7 *** https://youtube.com/user/nuke7 *** https://discord.gg/5YP4edj

(#19) Somatom válasza azbest (#17) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)

Hasitasi nem kér kódot. :)

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a "#79335424" Nick alatt olvasható.

(#20) gabor7th válasza nemlehet (#16) üzenetére


gabor7th
(őstag)

Semmilyen szabályzatot nem szegett meg, sőt inkább a Patreon a sajátját, mert pl. nem volt figyelmeztetés ami elvileg náluk mindig lenne és a szabályzat szerint csak a saját platformon irottak miatt járna bannolás és ő ezt nem ott csinálta és a szöveg amit felrónak neki pont valódi nácik lecseszéséről szólt.

Egybként mint írták, hogy akkor ott kell hagyni a Patreont és pont ezt tették legalább ezres nagyságrendekben, én pl. azért tudtam az esetről mert akit követek bejelentette, hogy akkor ő is otthagyja és ne küldjünk nekik azon keresztül pénzt. A Patreon elsőszámú patreonokkal rendelkező illetője aki pl. egyáltalán nem ért politikailag egyett vele, is lelépett, mert nem akarja, hogy egy cég ami a pénzügyeit kezeli szimpátia alapján döntse el, hogy fizet-e vagy nem...

Mostmár egyáltalán nem csak jobboldaliakat tiltogatnak ki. A Twitter egy feminista leszbikus nőt tiltott ki örökre, mert azt írta, hogy a férfiak nem nők és ez ott ma már a transok miatt gyűlöletbeszéd.

"Twitter Permanently Bans Feminist For Writing That ‘Men Aren’t Women’"

De a felhős vállalatok is revorvereznek már. a Microsoft

A "Gab" úgy határozza meg magát, hogy:

"The Free Speech Social Network"

Ő a Microsoft felhőjét használja hostingolásra.

A Microsoft megzsarolta őket nemrég, hogyha nem törölnek több postot is, akkor az egész szolgáltatást megtagadja, tehát az összes ember számára aki a Gab-ot használja."

Szóval míg Magyaroroszág itt kb. alukál a témában külföldön nagyon begyorsúltak a dolgok.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#21) nuke7 válasza gabor7th (#1) üzenetére


nuke7
(PH! kedvence)

természetesen - de azt vegyük figyelembe, hogy a facebook nem szolgáltató (mint mondjuk a master card) és simán lehet zárt platform, csak épp sokan használják.

A maser card szolgáltató, nekik vannak működési feltételeik amiket a felhasználók és az országok ahol üzemelnek elfogadnak. Van olyan ország, ahol nem fogadják el, de ez nem a mastercard feladata, hogy mérlegelje, nekik a saját profitjuk növelése a feladatuk... (nyilván ha a kettő segíti egymást akkor nem tehetnek mást, mint profitért bannolni felhasználókat... de ahogy mondtad, ezért van a készpénz pl.)

*** https://www.twitch.tv/nuke7 *** https://youtube.com/user/nuke7 *** https://discord.gg/5YP4edj

(#22) Samott válasza Tapsi (#13) üzenetére


Samott
(senior tag)

Bitcoin (vagy eppen a jo oreg keszpenz), yandex?

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#23) Samott válasza azbest (#17) üzenetére


Samott
(senior tag)

Ki lehet iratkozni a nyugati kulturkorbol, ezert irtam hogy nem kotelezo ezeket hasznalni. Nyithat oroszorszagban bankszamlat, akar oda is koltozhet a gazdaihoz. Nem kotelezo se facebook-ot se patreont se mastercard-ot hasznalni. Nyilvan ugy nehezebb az elet.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#24) Tapsi válasza Samott (#22) üzenetére


Tapsi
(őstag)

Ezek még a többinél is rosszabbak. Erről beszéltem, nincs valódi alternatíva.

(#25) FoxiestFox


FoxiestFox
(PH! félisten)

Én sok év után először mostanában látok pozitív változást az ismerőseim viszonyulásában a Fb felé.
Nagyon sokan deaktiválták a profilt, és csupán a Messengert használják tovább, vagy "ürítették", szedték le a képeiket, adataikat, tették rejtetté, nem osztanak meg annyit, nem töltögetik ki a "milyen hálivúdi fostartály lennél" kvízeket, nem adják meg a munkahelyüket, iskoláikat, stb
Évek óta mondogatom mindenkinek, biztos most ért oda a hang.. ;]

http://www.flickr.com/photos/sansphoto/ - https://www.instagram.com/alxreedxx/

(#26) janeszgol válasza cinemazealot (#9) üzenetére


janeszgol
(PH! nagyúr)

Amióta bevezette az FB ezt, azóta csak messengerre használom a profilom.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#27) Tapsi válasza FoxiestFox (#25) üzenetére


Tapsi
(őstag)

Egyszerűen csak nem menő már a féjsz. Most az Insta szárnyal.

(#28) F34R válasza Tapsi (#27) üzenetére


F34R
(PH! kedvence)

Az ugyanaz. ;)

(#29) FoxiestFox válasza Tapsi (#27) üzenetére


FoxiestFox
(PH! félisten)

Összesen két ismerősöm van fent Instán. Tudom, mert rendkívül kevés ismerőst tartok :D
Szerintem pozitív a tendencia, legalábbis abban a társadalmi környezetben, amiben mozgok.

http://www.flickr.com/photos/sansphoto/ - https://www.instagram.com/alxreedxx/

(#30) Mirman válasza Samott (#23) üzenetére


Mirman
(őstag)

Ja értem , szóval ha valaki nem ért egyet a ma hangos és erőszakos nyugati politikai iranyzattal akkor várja szeretettel Oroszország. Csodálatos hozzáállás . :D

Ez a fő undorító irányzat nyugaton hogy nem lehet semmivel vitatkozni , nem kérdőjelezhetsz meg rengeteg mindent mert akkor meg vagy bejegezve és amúgy is takarodj. Tudod ha a te hozzá allasodat követte volna az emberiség akkor még mindig királyság lenne mindenhol és te velem együtt (meg az emberiség nagy részével ) olyan státuszban lennék mint egy pár száz évvel ezelőtti jobbágy .

(#31) -Skylake- válasza Samott (#23) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

allo helyzetbol is ostobabb vagy mint masok nekifutasbol. a tobbit a #30 kifejtettek neked.

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#32) Samott válasza Mirman (#30) üzenetére


Samott
(senior tag)

Bakker, ilyen a vilag, azon vagytok felhaborodva hogy a nagy PC cegek (ertem ez alatt a politikailag korrektet) nem fogadjak el a nem PC hozzaallast. Igen, ezek ilyenek. Az elso hozzaszolasomban leirtam a megoldas, ha ceg nem fogad el a velemenyeddel egyutt, akkor bojkottlad oket. En is igy teszek egy csomo oldallal es nehany uzlettel, nem latogatom oket, nem novelem a forgalmukat. Ha eleg sokan lesztek, akkor ok csodbe mennek, az a vallalkozas aki kiszolgal titeket meg nagyra no.

Oroszorszagot meg pont azert irtam mert ok maskent allnak hozza a dolgokhoz, mas ertekek menten mukodnek. Annak minden elonyevel es hatranyaval. Van menekulout, csak erdemes a ciril betuket ismerni hozza.

-Skylake-: hat akkor rad meg mit mondjak, a tobbeik legalabb megprobalnak ervelni. Te meg ennyire se vagy kepes.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#33) Foglalt név


Foglalt név
(őstag)

Ezen most besírtam azért :DDD gabor7th az összes ilyen témánál stabilan hoz valami összelmet egy kis világvégével megfűszerezve, de ebből a bohócságból, amit itt felsoroltok, a Mastercard-ot használom egyedül IT-s létemre és érzésre egész teljes életet sikerül élnem. Ha azt elvennék, akkor sem fakadnék rögtön sírva egyébként.
Csak annyit szerettem volna jelezni, hogy az átlag ember nem tudja ki a zelonmászk, szóval elképzelhető, hogy ezek a "nélkülözhetetlen" dolgok, mégiscsak rétegtermékek.
Én pl. most elgondolkoztam a fészbúkról egy töredék másodpercre, de továbbra sem érezek semmi késztetést, hogy használjam.

(#34) azbest válasza Foglalt név (#33) üzenetére


azbest
(PH! félisten)

ó boldogok a sajtkészítők...

attól, hogy te egy buborékban élsz és nem veszel tudomást a világról, mert téged nem izgat:
- a választások eredményét facebookon döntik el, lásd brexit.
- esetleg a cég akinél dolgozol azért megy csődbe, mert a főnök fintorgását egy hírnél felteszi valaki facebookra és a kretén prolik lejáratókampányt indítanak ellene... aztán mivel ez nem tesz jól a veletek kapcsolatban lévő szolgáltatók imázsának, hogy kapcsolatban vannak veletek ezért, zárolják a bankszámlát, a kártyatársaság megtagadja az ügyfeleknek a fizetést felétek, kikapcsolják az internetet, áramot.... akármint. Merthogy nyugaton ezt már megteszik. Talán még az áramot nem kapcsolják ki, de ebben sem lennék biztos.

De a te életedet ez nem befolyásolja. Kezdjük úgy, hogy először elolvasod a cikket, amihez kommentelsz.

[ Szerkesztve ]

(#35) Tapsi válasza F34R (#28) üzenetére


Tapsi
(őstag)

Marhára nem. Ha ezt gondolod, akkor nem ismered a két rendszert.

(#29) FoxiestFox

Az ismerőseid nem reprezentálják az átlag felhasználót.

(#36) Visormail válasza Samott (#22) üzenetére


Visormail
(PH! addikt)

Olvass híreket. Meddig lesz még készpénz...

(#37) btprg válasza azbest (#34) üzenetére


btprg
(tag)

Nagyon durva és ijesztő a helyzet amit vázoltok... Remélem hogy sikerül ezt a magas fokú idiotizmust és véleményterrort még csírájában elfojtani, mert ha ez elterjed, akkor Oroszország maga a Kánaán lesz a nyugati világhoz képest.

Akik tapsolnak a készpénz megszüntetéséhez, meg a készpénzt már alig használó országokat tekintik követendő példának, azok mit szólnak ehhez a témához?

"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

(#38) janos666 válasza azbest (#34) üzenetére


janos666
(PH! nagyúr)

Lassan kap egy újabb gyakorlati vonatkozású réteget a The Matrix "körülötted mindenki potenciális ügynök" allegória.

Ha valakinek már rég elfelejtettem visszaírni, de ráéne most péteken Budapesten, az írjon már újra. Köszi.

(#39) szbende válasza Tapsi (#13) üzenetére


szbende
(újonc)

>Körül vagyunk bástyázva monopóliumokkal.
Igen, pontosan ez a probléma. Olyan monopóliumok, amelyek piaci szereplők és folyamatosan visszaélnek ezzel. Rég fel kellett volna darabolni mindegyiket.

(#40) janos666 válasza Tapsi (#35) üzenetére


janos666
(PH! nagyúr)

Magamon (bár nem vagyok reprezentatív minta) és körülöttem azt figyeltem meg, hogy én akkor használtam ilyesmiket a telefonomon, mikor még nyomiság volt a telefont bámulni publikus helyeken (akár vonat, akkor is ha egyedül utaztál, nem még egy unalmasra sikeredett péntek estén vonagló részegek társaságában félrészegen). Mire népszerű lett, már nagyjából leszoktam róla (néha néha belepörgettem egy-két percet a "falba", ha írt valaki privátot) és azt látom, hogy mindenhol visszaesett kicsit a népszerűsége. Már az idősödő korosztálynál jár a hullám. Ha ők is ráunnak (vagy esetükben szó szerint kiöregszenek belőle), nem tudom mi marad más, mint stagnálás, vagy lassú népszerűségvesztés (történelmileg általában a legtöbb hasonló kikopik előbb-utóbb + általában minél gyorsabban tarol valami, annál hamarabb bukik el, szóval...).
Akiket "örökre leláncolnak", azok szerintem eleve csak azok, akik nagy valószínűséggel úgyis valami hasonló dologba lennének temetkezve, mindegy hogy offline, online, milyen a színe vagy íze...

[ Szerkesztve ]

Ha valakinek már rég elfelejtettem visszaírni, de ráéne most péteken Budapesten, az írjon már újra. Köszi.

(#41) janeszgol válasza btprg (#37) üzenetére


janeszgol
(PH! nagyúr)

A készpénz kezelése néha többe kerül, mint maga az érme értéke. Ráadásul nem követhető. Ha nincs kamera és én elveszem a pénzed, akkor szemtanú híján így jártál. A készpénzt én is aggályosnak tartom.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#42) janeszgol válasza janos666 (#40) üzenetére


janeszgol
(PH! nagyúr)

Jó ötletnek indult a Face. Aztán előjöttek, ha nem hatványozódtak azok a gondok, amik amúgy is az emberek életének a része. Politika, különböző csoportosulások, véleményütköztetések, szerelmi élet kiteregetése, add a jópofát, mert csekkol a céged stb.

[ Szerkesztve ]

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#43) Foglalt név válasza azbest (#34) üzenetére


Foglalt név
(őstag)

Ha nem haragszol, azért mert nem vagyok paranoid, miután rászoptam magam valami az agybajomra rezonáló portálra, nem fogom rosszul érezni magam.
Tudom, hogy gyíkemberek sokkal könnyebben kezelhetőek, mint a valóság, csak ez az utóbbit nem érdekli.
Szabó Béla mindig is a birka tömeg volt, akit irányítottak. Az ő nézőpontjából jobban élünk, mint 4 éve. Régen az uralkodó döntötte el mi történik, nulla hangja volt. Aztán lett újság, ami véleményt formált és közben már választhatott/szavazhatott is. Jött a TV, 1-2 műsorba már az átlag paraszt hangja is bekerült. Most meg bárki beírhatja, hogy "legyen tánc". Hogy ez éppen a másnak a "tökéletes megoldását" valósítja meg és nem a tied, az ilyen népességszám mellett már csak statisztikailag sem meglepő.
Az, hogy még mindig álszentek vagyunk nem meglepő. Viszont az elmúlt pár évtizedben több dolog került felszínre és szelidült vállalhatóvá, legyen szó vallásról, szexualitásról. Biztos eljutunk oda, mikor lehet fintorogni, kiderül, hogy senki sem tökéletes és hogy a lányok sem csak beszélgetni járnak a mellékhelyiségbe.
Tökéletes rendszer nincs, lehet, hogy éppen én járok pórul. Eddig nem történt meg, talán azért sem, mert nem kell kamu profilt csinálnom, mert akkor sem vagyok egy állat, mikor nem látja senki.
(btw. a fintorgásra: a srác, aki hambit osztogat, tudod hol kapja el a lányokat?)

(#44) GreatL


GreatL
(fanatikus tag)

A magyar kormánypárti féknyúz ebbe a szabályozásba simán belefér. Ne hagyjuk hogy Cukorhegy nevessen a végén!

i7-4790K | Giga RTX 2080 Ti WF OC | Xiaomi Redmi Note 3 Pro

(#45) Samott válasza Visormail (#36) üzenetére


Samott
(senior tag)

Irtam bitcoint is, az is ilyen szabadsagharcos valuta.

Amugy a keszpenz eltunese teljesen jogos felvetes. Mondjuk nem azert amiert a szurke zonaban kalandozok szeretik hanem ezert: Meddig vehetjük még készpénznek a készpénzt? - ha nem veheted ki fizikai valojaban, akkor a szamlapenzed eltuntethetik a negativ kamattal.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#46) Cyberpunk válasza gabor7th (#1) üzenetére


Cyberpunk
(PH! félisten)

Megteheti, ahogy itt a fórumon is megtehetik, hogy saját szabályokat állítanak fel, így a szólásszabadság jócskán korlátok közé szorítható, és jogilag le is vannak fedve.

Egyébként értem mit mondasz, eléggé durva a cenzúra az FB-n például, és sokszor igazságtalan, mivel vagy nem jó az algoritmus, csak szavakra szűr, így nem tudja értelmezni a szöveget, hogy ott az adott szó mire vonatkozik, vagy a moderátorok nem jól beszélik az adott nyelvet. Esetleg a képességeik nem túl jók erre a feladatra, de alkalmazzák, mert kell az ember.

Mit tehetünk? Nem használjuk, így persze elesünk az előnyeitől is, vagy öncezúrázunk, esetleg mellőzzük a vitát a platformon.

"Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. És leöntik vitriollal a szépet. Bemázolják szurokkal és rágalommal a tehetséget. Szíven döfik azt, akinek jelleme van."

(#47) Stanlee válasza btprg (#37) üzenetére


Stanlee
(senior tag)

Alapvetoen az a problema, hogy az ember nem tudja, mi a PC es mi nem. Egyetemistakent azt se tudtam, hogy letezik ez a kifejezes. Ami 5 eve PC volt, az ma mar biztosan nem az.

Zuckerberg kitalalja, hogy mit szabad es mit nem a FB-n irni. Kitalalja a politikus, hogy az adott orszagban mirol szabad beszelni, mirol nem.

Ez ugyanaz, mint ami a kommunizmusban volt nalunk, sok mindenrol szabad volt beszelni, aztan voltak olyan temak, amikrol nem szabadott beszelni. Attol az emberek beszeltek rola, maximum nem nyilvanossag elott, hanem negyszemkozt. Attol meg, hogy ma az online terben egyre jobban cenzurazzak, hogy mirol beszelhet az ember, ill. olyan hirek jelennek meg, amik PC-k, lesznek temak, amik a plebset megmozgatjak, majd nem az online terben fognak rola beszelgetni.

Itt a forumon is vannak temak, amiket masszivan kimoderalnak. Attol, hogy itt nem folytathatunk diskurzust valamirol, az meg megtortenik a valo eletben.

newsroll.net

(#48) FoxiestFox válasza Stanlee (#47) üzenetére


FoxiestFox
(PH! félisten)

A lényeg, hogy ne tudj róla beszélgetni, ne tudjon vita, netán konstruktív párbeszéd kialakulni bármely kérdésben.
Inkább csak fogyassz nyugiban, és ne buzgálkodj. hessteg szépújvilág? :D

http://www.flickr.com/photos/sansphoto/ - https://www.instagram.com/alxreedxx/

(#49) hajbel válasza Foglalt név (#43) üzenetére


hajbel
(őstag)

Teljesen normális, hogy ez a véleményed, hiszen azok szerint akik a diktatúra ideológiáját vallják, soha nem tartották diktatúrának az aktuális rendszert.

The Verge professional PC building guide: "You'll need a Swiss Army knife that hopefully has a phillips head screwdriver."

(#50) Tapsi válasza FoxiestFox (#48) üzenetére


Tapsi
(őstag)

A Facebook és a konstruktív párbeszéd kifejezések egy mondaton belül viccesen hatnak. Szemre vételezted már bármelyik hírportál komment szekcióját FB-n? Ettől függetlenül a PC diktatúra hányingerkeltő.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.