Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rive

    veterán

    válasz Spet #23 üzenetére

    Vesebetegség esetén lényegében minden problémát tud okozni, de pl. a rántott csirke már kifejezetten rövid távon is.

    Az aluminium neurotoxicitás jellemzően pl. öntedei munkásoknál (már, ha nem megfelelőek a munkahelyi körülmények) jelentkezik. Konyhával kapcsolatban emlegetni - nos, ízlése válogatja: nekem az evőeszköz elfogyasztása alapvetően nem része az étkezésnek. Ólommal párba állítani pedig már szimpla baromság.

    Az emberi szervezet alapvetően (jellemzően) fel van készülve az Al, mint az emberi környezetben elkerülhetetlenül jelen levő elem kezelésére. Ráadásul ugye elég távolra kerültünk a földtől (mármint, hogy egyre kevesebbet nyelünk a talajból kosz formájában), az Al terhelés manapság sokkal kisebb, mint bármikor korábban.

    Az aluminium rossz híre leginkább az Alzheimer-kórral való kapcsolatba hozatalán alapul. A dolognak ez a része egyelőre úgy néz ki, hogy mérési hiba lehetett és jó eséllyel az egész egy igen sokba kerülő tudománytörténeti baklövés.

    [ Szerkesztve ]

    /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

Új hozzászólás Aktív témák