Hirdetés
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gigantikus fordulatot vett a GeForce RTX 50 Super sorozat törlése
- Milyen processzort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SSD kibeszélő
- Valami baja van a tápomnak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem tudom, hogy az nV bénázik, vagy a Radeonnak fekszenek jobban az új driver-ek, de a legtöbb játékban már csak 10-15FPS előnye van a 1070-nek...
Jó pár játékban ott van a 1660, 1070 seggében...
Ebben az árkategóriában az én tudatom nyugodtabb lenne egy 12c/24t 3900x mellett, de nem vagyunk egyformák.

Szinte nulla különbség van köztük, és a +4c/8t miatt kicsit több benne a tartalék. -
Gyuri27
félisten
-
kolopele
nagyúr
Köszi a kiegészítést. Én sem azt mondtam hogy nem tud többet fogyasztani a 8700 mint 40W, hanem hogy nálam ennyi jelentkezett a mérés során, természetesen kb. 30-35% - os proci használat mellett, hiszen a felbontás sem mindegy, ill. az sem éppen mivel lett tesztelve. Nekem a 4K van kéznél elsősorban, és ott a kártya dominál jobban, pl. egy Heaven alatt jó ha a 20% - ot eléri. A legtöbb esetben egyébként sem megy fel 50-60% fölé, egy Aida teszt meg 100% - on járatja, szóval egyáltalán nem értem miért is olyan elképzelhetetlen az hogy játék alatt 40-60W körül mozogjon. Az önmagában semmit nem jelent hogy kizárólag az FPU - t tesztelve eléri a csúcsát.
-
Kansas
addikt
Csak épp 36Hz alatt úgy műlödik, mint az LFC az AMD-nél...
A panelnek Gsync-nél is van minimum fizikai frissítési értéke, a GSync is csak azt csinálja, hogy duplázza/triplázza/... a frame-eket, hogy a minimum értéket elérje, épp úgy, mint az LFC.OK, nem minden FreeSync kijelző tud LFC-t(kell a megfelelő méretű range), de az újabbak tipikusan igen, és azok is túlnyomó részt Gsync ár alatt vannak.
-
proci985
MODERÁTOR
pl egy megbizhato sved lap (google translate! diagram ertheto egyebkent is) csinalt 5 eves 290X vs 780ti tesztet. dx12nel nagyon elhuzott a GCN.
bonusz: orajelledobalos ref 290Xet hasznaltak, ahhoz kepest egy rendesen meghutott kartya meg 10-20%al jobb. kb 570-580 4GB temporol beszelunk, csak a 290X jobban all savszelben (es kb a jelenlegi xbox szintjen van, ami egyebkent eleg jol megmagyarazza, hogy miert birja jol).
par honapja valtottam 290Xrol (majusig ketto volt, csak az egyik meghalt), 1080pben eleg jol tartotta magat. ahol ment a CF ott 5760x1080ban is. a fogasztasa persze para volt, de anno sok eve vizet epitettem alajuk, telen itt skandinaviaban teljesen jo volt a kiegeszito futes.
-
Chaser
legenda
sem cáfolni sem megerősíteni nem tudom, az viszont biztos, h valahogy gyorsabban avulnak az nv-k mikor generációváltás történik
lehet a konzolok amd lelke miatt, lehet nem
igazából lényegtelen, az igazat azt nagyon kevesen tudják ( : viszont ami a lényeg, h a kis sz@ros rx-ek helytállnak még most is, default fogyasztásról meg ne beszéljünk :d -
Yézi
aktív tag
Ez sajnos nem urban legend, akárhogy szépítjük, a Kepler egyre több játék alatt elhasal, míg a GCN tartja magát.
Forza Horizon 4, Rage 2 , World War Z, Hitman, Battlefield 5, csak hogy így hirtelen említsek pár címet ahol igencsak nagy a két kártya közti teljesítménykülönbség, nem ritka hogy akár a 780 Ti-t is otthagyja a 290.
WWZ benchmarkokat elnézve a 780 átlag ~60FPS-re képes, én 290-nel átlag ~90FPS-t tudtam összehozni. FH4-ben megint hasonló mértékű a teljesítménykülönbség.
Természetesen nem minden játéknál ennyire rossz a helyzet, de azért már akadnak bőven.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gigantikus fordulatot vett a GeForce RTX 50 Super sorozat törlése
- Milyen processzort vegyek?
- BOINC: compute for science
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Assetto Corsa Rally
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- Lenovo IdeaPad Slim 3 - 15.6" Full HD - Ryzen 5-7520U - 8GB - 512GB - Win11 PRO - MAGYAR - Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 14 Plus Yellow Super Retina XDR, hosszú üzemidő ,100% Akku,3 hó gari!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest