- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Fagyos hangulatú, Intel B860-as deszkák a Colorful receptje szerint
- AMD Strix Point platformra épül az AOKZOE közelgő kézikonzolja
- NAND flash NAS-ként használható mini PC jön a GMKtec berkeiből
- A Jonsbo legfrissebb kompakt házaiba Flex táp való
- Hisense LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi haladó szinten
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MeszesKPT
őstag
válasz Steve_Brown #40 üzenetére
Azért mindjárt más a történet, ha valakinél nem egy 1600X van mellette. Nekem 500-as tápom van, de nem merném a 3080-at ráengedni. Várom is a 3070 megjelenését és a teszteket.
-
Lacika112
aktív tag
Oké akkor legyél kedves elolvasni mire válaszoltam
Példáról hallottál már? én kérek elnézést hogy nem tudom milyen konfig van neki és nem miliwattórára számoltam ki neki hanem csak jeleztem a többletet.Ha van egy háza (igen ez is példa lesz) ami eddig 40 fokos volt egy 100 wattos vga társaságába a kártyacsere miatt lehet már ház is másik kell neki mert ha minden helyre ventit rak sem nyom át elég levegőt, lehet a tápja már nem bírja stb
"A magas fogyasztás magával hoz még 100 másik problémát és költséget" idézet a 35. kommentből.ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
-
Dragon3000
veterán
válasz Steve_Brown #44 üzenetére
Eddig nem zavart, főleg, hogy kemény háromezerbe került a táp, mert a 24 pines csatlakozó pár kábele el volt szakadva, ezeket cseréltük + ezerbe egy hiányzó kábel és már a 3. gépemet használom vele, így nekem nagyon megérte
[ Szerkesztve ]
-
Steve_Brown
senior tag
válasz Dragon3000 #41 üzenetére
Ez a cigis hasonlat tök jó, lehet, hogy még kevésbé fáj a környezetnek.
A tápodon az az ág kiosztás elég kellemetlen. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nincs légkondim, de ettől függetlenül a pontjaim nem vesztették érvényüket.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
edward2
addikt
válasz Steve_Brown #40 üzenetére
Teljesen egyetértek. 10 éve is voltak már kiváló 500+-os tápok. Nem hinném, hogy most fognak összedőlni.
-
Dragon3000
veterán
Igazából elég lenne nekik 2x8pin+6pin, de hogy nézne már ki, így került rájuk 3x8pin, de a megadott fogyasztási adatok alapján ez is csak azért, hogy ne legyen a szabvány szerint határon használva a 2x8pin+pci-e.
(#40) kisvakond111
Nekem is ott az adatlapomon a gépem és a táp is, ezt még ki tudja így szolgálni, na de egy 3080-hoz már kevés lenne, kellene egy új, mert a 12V-os ágon így is 90-95% körül van terhelve ha megvan hajtva a gép. Mondjuk ettől függetlenül ha kellene a 3080 nem egy új táp vétele gátolna meg benne.
A többiek akik ennyire hisztiznek a nagyobb fogyasztás és villanyszámla miatt, azt felejtitek el, hogy idle-ben kb semmivel sem fogyasztanak többet ezek az alkatrészek és a legtöbb ember még napi 5 órát sem játszik... Aki dohányzik havonta 2-3 szál cigivel kevesebbet szív el és meg is takarította a többlet fogyasztás miatti magasabb villanyszámlára valót.[ Szerkesztve ]
-
Steve_Brown
senior tag
3. Nem tudom mivan de nekem a CX450M simán kiszolgálja az adatlapomon lévő configot.
350W a konnektoron mért fogyasztás. 87%-os hatékonysággal számolva az 306W fogyasztás. Szóval nem gondolom, hogy ezeket a GPU-kat egy ilyen jó minőségű táp ne szolgálná ki.Jó, azért van csalás... A processzor például gyári turbo nélkül -0.1V offset voltage-al szalad és a GPU-n is van 50mV undervoltage. (Ez 2-3 fokot jelent hőmérsékletben)
De akkor se gondolnám, hogy ilyen VGA mellé új tápot kéne venni. Ez már nem a Codegen és Mercury korszak. Amin van 2x8 pin az kiszolgálja a 2x8 pines VGA-t és kész.
-
edward2
addikt
válasz Synthwave #32 üzenetére
1. Napi 5 órával minden nap mondjuk +200W a régihez képest az kb 600huf/hó
2. Ne légkondizz nyáron és annyi energiát spórolsz, hogy évekig rtx 3080azhatsz
3. Esetleg új táp ez lehet érv, de akinek futja 200k-s kártyára nem hiszem, hogy ettől ijed meg
#35) Lacika112
+3000/hó? Mire készülsz? Eddig IGP-n nyomtad? +100-+200W lesz a többlet. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Lacika112 #35 üzenetére
"Te szeretnél 1000 wattos tápot 500 watt helyett?"
Attól függ, mennyit fogyaszt max. terhelésen a konfigom, és hogy annak mennyi a duplája.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
ladyka
csendes tag
Vicces ez a sok aggodalom a fogyasztással kapcsolatban. Közületek kik vesznek majd ilyen kártyát. Kik azok akik feleslegesen bekqpcsolva hagyak pl a tv-t amíg elmennek wcre, esetleg a villanyt sem kapcsolják le ha kimennek 3percre a szobából. Mekkora az auto fogyasztása amivel jár. Mennyi műanyagot dobsz ki nap mint nap. Igazatok van, de ha másban pazaroltok álszent is vagytok. Egyébként a 1050 sokkal kevesebbet fogyaszt fhd bán lovon szépen is futnak a játékok. Jah és feltalálása a napelemet egyre jobban terjed Paksi se fog kelleni...
-
GodGamer5
addikt
Állati szépek ezek a kártyák!
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
Lacika112
aktív tag
Te szeretnél 1000 wattos tápot 500 watt helyett? nem mert az 1000-es sokkal drágább
Több a hő, több venti kell ami kiviszi a házból ami hangos és meg is kell venni.A magas fogyasztás magával hoz még 100 másik problémát és költséget (arról nem is beszélve megkapod az első villanyszámlát és elgondolkozol mi a frásztól 3000 el több mint egy hónapja)
ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
1) Az is pénz, még ha nem is sok.
2) Környezettudatosság.
3) Nagyobb TDP mellé nagyobb hőtermelés jár, amihez jobb szellőzés/hűtés kell, esetleg új táp.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
veterán
Hol kapható? Segítek, sehol.
duree54
-
exedoc
senior tag
Szépek. Ha lenne egy valag pénzem tuti vennék egyet, meg is tudnám hajtani, persze nem (csak) játékkal.
-
Piftuka
veterán
"ugyanis a kártya tetején egy feljavított, 480 x 120 mm-es, 90 fokban elforgatható LCD kijelző trónol "
Miközben a kártya üzemeltetéséhez extra kábel, és egy atomerőmű szükséges, olyan sokat fogyaszt, és akkora, hogy péklapáton kell betolni a számítógépházba...
A fejlődés megkérdőjelezhetetlen.
"Aquila non captat muscas."
-
aktív tag
ha egyet adnak ki azabaaaj, ha többet adnak ki az a baaaaj. ha lcd kijelzős azabaaaj, ha nem lcd kijelzős azabaaaj. van vagy 600 féle kártya, van miből válogatni.
a lyányok se rinyálnak ennyit!az bezzeg senkit nem zavar, hogy 300w felett fogyaszt. úgy könnyű erősnek lenni! legközelebb majd 500w lesz?
Peace is a lie, there is only passion...
-
edward2
addikt
Biztos az alaplapoktól tanultak. Kiadni ugyanazt a chipet 20 verzióban.
Régi szép idők amikor 1 gyártó 1 típusból 1 kártyát adott ki.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem csak játszani lehet egy géppel. Benchelésnél például jól jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
válasz Találtgyerek #17 üzenetére
Pedig ez volt a legnagyobb hűtés 2080Ti-n.
-
Találtgyerek
veterán
válasz Amerigo57 #10 üzenetére
Én is szemeztem vele. Várom,hogy teszteljék a 3080-as kártyájukat.
Dr. Akula : Nekem annyira nem jött be 2080 Ti-ben. Az én házamba gyenge volt a hűtése.
A Strix 10 fokkal hűvösebb volt nálam. Ettől függetlenül nagyon szép kártya volt és a csomagolása is igényes volt.06-3o/9759I39
-
MeszesKPT
őstag
A Vulcan LCD kijelzője jön be a leginkább. Majd perforálom a ház oldallapját és ideális boka vakaró lesz belőle, amim valamiért az indokoltnál gyakrabban viszket.
-
Dr. Akula
félisten
Egy 3090 MSI Lightning Z jöhetne.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Vagy nem azt a modellt, ugye, mert van másik négy is.
De nyilván kifizettetik, ha már rajta van.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Mondjuk hardverinfóval nem akkora hülyeség ez, ha szem előtt, oldalával felénk néz a vas.
-
Amerigo57
őstag
válasz Találtgyerek #6 üzenetére
Nálam , az Advanced 2080 Super nagyon bevált.
Ha a Colorful iGame GeForce RTX 3080 Advanced 10G-V jó paraméterekkel
rendelkezik, már csak az ára kérdés.
Link: -
félisten
a vízhűtéses nagyon jól néz ki
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Tibiajax
nagyúr
LCD kijelző trónol (szóval a tartalma vertikális beépítés esetén is látható), amelyre nem pusztán hardverinformációkat írathatunk ki, de saját JPG vagy GIF gyűjteményünkből szintúgy szemezgethetünk..
ez most valami vicc? -
Találtgyerek
veterán
Nekem már a 2080-nál tetszett az Advanced verzió. Itt is az jön be.
Kíváncsi leszek a tesztekre,mert a 2080Ti-nél már nem volt annyira acélos az Advanced hűtése,mint a 2080,2080 Supernél.06-3o/9759I39
-
snecy20
nagyúr
Ha kapni ezt sem lehet, akkor tök király, meg minden.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Milka 78
nagyúr
A Neptune jöhetne karira a fa alá, de az Advanced és az NB is bejövős nagyon.
-
törölt tag
Az az első nagyfeliratos jól néz ki a 3*8 pin az nagyon sok akkor mennyi lesz a 3090 4 pines?
A készlet meg az ár amire nagyon kíváncsi lettem volna. -
nexplo
őstag
Ezek brutál szépek lettek. A Colorful most odatette magát
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
Lacika112
aktív tag
3x8 tűs csati uhh fel kell építeni paks 4 et is ha ebből sok fogy.
ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hisense LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Suzuki topik
- További aktív témák...