Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoDWaW07
őstag
Mit is mondhatnék..."Csak" a szokásos jones965 munka..
Gratula
[ Szerkesztve ]
-
Achill3uS
nagyúr
elérhető a beast, csak egyelőre der8auer-nek kell írni dierktbe
a Gemini ugye 2 részből van, a base van csak elektrolit rézből aminek kb 1-1.5kg körül lehet a súlya. az F1 Dark tulajdonképpen a régi F1EE ráncfelvarrott verziója. egy tömb elektrolit rézből van szikraforgácsolva és kb 3-3.5 kg az önsúlya, valamint eloxot és fém breaketet kapott. de a belső kialakítása változatlan. azért jobb ez a pot, mert bár lassabb és több nitrot fogyaszt lehűteni a tehetetlensége is nagyobb, és a hirtelen jött nagy load-oknak jobban ellenáll. a temp kontroll is könnyebb kevesebbet kell ráönteni és egy öntés után tovább tartja a hőfokot. egyetlen szívás ha olyan CB-s procit fogsz ki ahol a CB és a CBB között nagy a különbség és fagyás után folyamatosan melegítheted vissza. érdemes minimum hőlégfútót használni, de én pl torch-ot használok már ilyen célokra.
a furatok kialakítása az F1 Dark esetében is pontosan ilyen:a Venom sem rossz egyébként, elég nagy a felülete és elég gyors reagálású ami ha max órajel és CB hőfok közelében tesztel az ember igen csak jó tud lenni viszont nagyobb odafigyelés több idő és több nitrogén kell a kezeléséhez. a súlya 2kg körül lehet. sokan szeretik, de taiwainon egyértelmüen mindenki az F1 Dark-ot ajánlotta. kiváncsi voltam és végig kérdeztem ki mit részesít előnyben. de persze ha pénz nem számít, der8auer új cpu és gpu potjai elképesztő minőséget képviselnek. de ha most kéne cpu potot vennem, F1 Dark ár/teljesítmény arányban!
[ Szerkesztve ]
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS #27 üzenetére
köszönöm! & .mf
A beast jelenleg nem is elérhető, illetve annyit nem tesztelek, hogy ennyit invesztáljak bele.
Viszont a Dark F1 hasonló méretű, mint a Gemini, vagy tévedek? Annyi a különbség, hogy itt a pot teljesen fémből van, így jobb a hőtartása. azt nem tudod, hogy a furat kialakítása milyen? Megegyezik az elődjével?[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Na ja, csak az az apró különbség, hogy az a magas órajelre hangolt, nagyon hosszú futószalagos Netburst volt 1 maggal, ez pedig nem egy órajel-csúcsokra kihegyezett közepes futószalagú mikroarchitektúra, s 8 aktív mag. IPC, clock-to-clock teljesítményben két különböző liga.
---
60+%, szép munka!
Gondolom Bala már készül a visszavágóra? -
Achill3uS
nagyúr
az nálam is elő szokott fordulni a thermolabbal, hogy mellécsúszik kicsit, a sarkait nem fedi le, hatalmas kupakja van a haswell-e-nek, nálam semmi jelentősége nem volt az eredményekben többszöri tesztelés alkamlával ugyanabban a platformban.
ha elfogadsz egy javaslatot F1 Dark-ot veszel. szinte mindenki azt használja kint, a tömege és a tehetetlensége miatt. aki nem, az Beast-etde nem mindenki engedheti meg h 500 euro-ért vesz cpu potot.
egyébként gratulálok az eredményekhez!
[ Szerkesztve ]
-
konikan
aktív tag
Gratula, nagyon impresszív.
-
jones965
Modder
Köszönöm ezúton is!
Az otthoni gép, amit használok, egy 990X procival hajtott Asus Rampage III Black Edition, 2 db GTX 580 kártyával. Tuningolni a használati gépeket nem szoktam, semmi értelme, jóformán csak netre és levelezésre használom.
Sajnos a proci amit jelenleg használok, annyira domború, hogy eddig egy alkalommal sikerült úgy felszerelni rá a potot, hogy tudta az 5350 mhz-et tesztek alatt. Sajnos ez azóta sem sikerült megismételni. Valószínűleg mind a cpu-t, és Dragon F1 potot lecserélem. Az utóbbit hamarosan, mert az érintkező felülete gyakorlatilag megegyezik az extrem procikéval, így minimális félre fogatás esetén nem tökéletes a hűtés.
-
Pipó
őstag
Szép!!! Gratulálok!!!
Ez ugyan főként a vga tuningról szólt, de azért milyen megdöbbentő már, hogy több, mint 10 !!!! évvel ezelőtt is futott 3DMark 5,8 GHz-n, míg ma: "5 GHz-re tuningolt Intel Core i7-5960X serénykedet" [link] -
Supr@
senior tag
Le a kalappal Mester
, szep eredmenyek, na meg a 60%os tuningpotencial se semmi, ami a kartyaban lakozik
-
beci43
senior tag
Nagyon-nagyon jó eredmények!Gratulálok,csak így tovább!
-
shiftac
aktív tag
Nem semmi eredmény, grat hozzá. Ezekben a Maxwell GPU-kban nagy tuningpotenciál van, én a 750 Ti kártyámból alap 1020 helyett 1270-et tudtam kiszedni, minimális feszemeléssel.
-
jones965
Modder
Ezek mind sample példányok, tehát kereskedelmi forgalomba nem kerülnek. A legtöbb hardver nálam marad, amik tesztelést követően egy újabb módban debütálnak. Azok mennek kiállításokra, versenyekre. Ezt közösen így találtuk ki az asus-al.
A szóban forgó kártya még nálam járt először, most szerintem a sajtóhoz kerül. Akár a Prohardver is tesztelheti.
-
gyuszaa
őstag
Impresszív.
Csak így tovább! -
Amacs
aktív tag
Egészen elképesztő órajelek!
-
jones965
Modder
Köszönöm mindenkinek.
Sorrendiség nélkül a válaszok:
A mostani a 3. LN2 tesztelés volt a kártyával, így valamennyi tapasztalatot szereztem, hogyan viselkedik hidegben. A szigetelés a lelke az egésznek, de ezt már szerintem tudjátok. A mostani teszteléshez 25 liter LN2 állt a rendelkezésemre, ez a cpu és gpu hűtését 3,5 óráig tudta kiszolgálni, mindenféle vizesedési probléma nélkül. Magát a szigetelést a lapon és a vga-n 1,5 óráig tartott előkészíteni.
Fogyasztást nem mértem, pedig lett volna hozzá mérőműszer, de az biztos, hogy a gpu -60°C-on 1,45V-on terhelés alatt másodpercek alatt melegedett vissza, ergo a potba folyamatosan kellett a nitrogént önteni. Ez főleg 3dm11 alatt jelentett magas terhelést.
A cikkből kimaradt, bár ezt el is felejtettem Rudival megosztani, hogy ezekhez az órajelekhez szükséges volt egy módosított bios-t is feltölteni, ahol az alap (100%) TDP limit 600W. Nem tartom kizártnak, hogy magasabb beállított Vgpu érték és órajel esetén, nem emiatt dobott ki driver hibával terheléskor.
Most a kártya visszakerül a képviselthez, majd ha később lesz rá mód, akkor még egyszer nekifutok egy nagyobb lélegzet vétellel, mert többet kilehet hozni még belőle. -
Televan74
nagyúr
Szép eredmény!
-
kenwood
veterán
kivancsi lennek,hogy egy regebbi i7 (2600k,vagy 3770k) ,illetve egy erosebb i5 mennyivel lenne lassabb egy ilyen durva kartya alatt.
-
ÁdiBá
veterán
Nem semmi...
-
sanyi0627
senior tag
Gratula.
-
Trailblazer
veterán
Durva. Gratz!
-
(kalapemelés)
-
FID
őstag
Gratula! Mennyi időd ment rá?
-
Nojbee
tag
grat
-
Zolbak2107
csendes tag
Gratula!
-
flashpointer
őstag
Van rola info hogy ilyenkor (maxon) mennyit fogyaszt a kartya? Erdekelne egy grafikon a teljesitmeny / fogyasztasrol is a csucsig, csak ugy kivancsaisagbol hogy mennyi hot kell elvezetni.
[ Szerkesztve ]
-
Pyzoo
aktív tag
Nagyon szép eredmények! Gratulálok!
Új hozzászólás Aktív témák
ph Jones965 máris folyékony nitrogénnel kezelte a nemrégiben megjelent, felsőkategóriás GeForce-ot.
- Megvédené magát a felvásárlásoktól az OpenAI
- Trollok komolyan
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Windows 10
- További aktív témák...