- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
D-Roy
tag
Ati most szerintem a legjobb ár érték arányú cucc,gtx 295 ide vagy oda.
8800ról 9600ra váltottam,szinte feleslegesen,onnan meg ati picit drágábban közép kategória csúcsa.Nekem elég,amennyit gémelek
viszont a többi cucc elég jó a vasban,zeneszerzéshez a vga nem szempont.üdv mindenkinek
-
Szatesz
őstag
Kérek mindenkit hogy OFF ot fejezzük be ...Elöre is köszi
-
JanR
addikt
válasz
whitehand #293 üzenetére
Miert kell csoronak nevezni azt, aki nehezen megdolgozik valamiert es orul neki?
Nem az irigyseg szol beloluk...X kollega leirja, hogy o igy tenne, Y kollegak pedig leirjak, hogy ok ezt nem tennek meg, nem tudjak megtenni es ervelnek melle, ezert miert lennenek csorok? Ugyanolyan ( vagy megsem? ) emberek mint te, azzal a kulonbseggel, hogy ok nem flegman szolnak a masikhoz. -
Bluegene
addikt
milyen arrogáns vagy, minekünk legalább süt a nap és nem az a jéghideg, esős Angliában vagyok tele idegesítő packy-kel
azonkívűl én is dolgoztam Angliában, úgyhogy hiába keresel 5X annyit(ez korántsem biztos), ha ott akarsz egy picit lazítani egyből kifolyik a kezedből a pénz(mert drága hely, nem az élelmiszerre gondolok), magyarul ha spórolsz gagyin élsz, nem kell ez az öntelt duma, képzeld én most a Rózsadombról írok neked a ködös Albion-ba higgye aki akarja
konklúzió: legnagyobb erény a szerénység, egyesek híjján vannak vele, akkor is ha tényleg úgy van nem kell a szegény embereknek hangoztatni és villantani
-
törölt tag
1920x1080 a TV felbontása - nagy felbontás, nagy méret, kiváló képminőség, relatíve korrekt áron.
Hátránya, hogy érdemi különbséget inkább a 4870 jelentene, vagy a GTX 260. Ezeket viszont egyrészt drágállom, másrészt egyéb fenntartásaim is vannak velük. A kettő együtt azt eredményezi, hogy egyelőre nem veszek semmit, maximum levegőt. VGA-t csak februárban.
Az AC Freezer... nekem is volt, s az otthoni gépben is ilyen teljesít szolgálatot. Tök jó cucc, megéri az árát.
Na, igyekszem többet nem offolni, bár ennek a topicnak ahogy elnézem, úgyis mindegy.
-
whitehand
senior tag
Irhattam volna Ausztriát, Németországot vagy Japánt ilyen helyeken megfizetik a kétkezi munkát is...de...Te mit szólsz bele? amint látom te sem éppen egy low géppel nyomod ugyhogy vissuzavehetnél az meg hogy itt hülyézik meg vonják kétségbe annak az ewwmbernek a teljesitményét aki meg tud venni egy csucs konfigot az mindennek a teteje...én az ilyen irigy embereket lenézem ha ez neked nem tetszik mehetsz a pékhez panaszra jahj és nálad kb 5x vagyok erősebb szellemileg kisgyerek..
-
juliabrilke
veterán
Annyi kérésem lehetne, ha mindenki ilyen marha gazdag itt, akkor kérnék egy GTX 280-at vagy egy GTX 295-ös kártyát. Köszönöm, nem kell kettő. Elég lesz egy is.
-
TTomax
félisten
válasz
whitehand #285 üzenetére
Megnézted-e véletlen az adatlapom?Hogy hol lakom?Persze hogy nem.
Én azon mosolygok,hogy te azt tényleg komolyan gondoltad,hogy ehhez Angliában kell dolgozni... Én gyanítom,hogy mondjuk 5X annyit keresek mint te (már ha dolgozol),mégsem engedek meg magamnak ilyen kritikán aluli stílust.Mert itt azzal volt a baj,csak nem vetted magad észre legalábbis a reagácioból nekem ez jön le.Egy szegénységi bizonyítványt állítottál ki magadról ezzel a hozászolással,most ennek két oka lehet:
-Nagyon fiatal vagy,kevés az élettapasztalatod...
-Nagyon... hm gyenge vagy szellemileg..
További okok lehetségesek,de fantáziám véges... további szép napot,kellemes fórumozást -
South Velen
addikt
válasz
whitehand #285 üzenetére
Pl. amikor sniper elite barátunk sírt hogy a GTA IV-vel 60 FPS-e van.
Én meg örültem a 40-nek, mellesleg mindkettő ugyanolyan folyamatos élményt nyújt.
Ez a különbség.
Nem azzal van a baj, hogy megveszi a legdrágább hardvereket (amiért mellesleg halálra dolgozta magát) hanem azzal, hogy tényleg tök értelmetlenül csinálja.
De ezt úgysem fogod megérteni, a monitorról is csak úgy árad az intelligenciád. -
whitehand
senior tag
és min mosolyogsz? azért itt a forumon elég sok embernek van 4870x2ese meg csucs procija....persze vannak emberek akiknek nincs de bazze ne nézzed már baromnak azt aki megteheti hogy megveszi én nem cigizek nem bulizok nem tartok kocsit sem motort egy barátnöm van meg egy gépem és engedd meg nekem hogy a legjobb hardvert vegyem bele ha te nem tudod megtenni egyéni szoc probléma de ne sirják már tele a forumot a csorók folyamatosan hogy ez minek meg az minek meg büszkén verve a mellüket hogy 800x600ban milyen jol megy a crysis...játszon sokat
-
-
whitehand
senior tag
ej a csoringerek bekomentelik hogy minek ez meg minek az nem neked csóró barátom és ha te ilyet szeretnél menj el dolgozni angliába vagy tanulj jó sokat és legyen 500000 havid...és ne azt hülyézd aki megteheti hogy megveszi és igenis ég és föld ha moziban vagy egy 108centis tvén nézel meg egy filmet vagy otthon a sufnikistévén... ugyanez igaz a játékra is...aki meg azt állitja hogy ugyan az az élmény mindkettö az hazudik...
-
ashot
tag
válasz
sniper elite #268 üzenetére
Bocsi ha megbantalak,de ez egy ritka beteg hozzaszolas volt. Remelem egyszer vegigmesz egy atlagpolgarokkal teli utcan es rajossz miert.
De azert koszi,hogy a felnotteknek elmondod, hogy a huszadik hitelfelvetel es rezsi kifizetese utan hogyan tegyuk felre a maradek penzt ;) -
Gaboman
nagyúr
A lényeg itt azon van kinek mi a hobbija,valaki számítógépbe van megőrülve és azt szereti fejleszteni,abba öli a pénzét.
Ha neki az esik jól hogy 4870X2-ből 2db legyen benne és a legkomolyabb hardverek mellette akkor hajrá.
Mások autókkal,motorokkal,meg minden mással élik ki ugyanezt mint pl én is,én meg a motoromra költök sokat mert az a hobbim.
Ha a számítógép lenne az helyette lehet én is azt csinálnám mit ő.
Mellette én sem látom sok értelmét már egy 4870X2 CF-be rakni mert közel sem hozza azt a teljesítményt pluszba mint amibe kerül.
Ez a teszt is ezt mutatja.
Meg ahogy elnézem 2560x1600-ban is mindenre elég szinte az 1db 4870X2.
Ennél nagyobb felbontásban meg ki játszik?
Na mindegy! -
bartucc
addikt
Egyéként érdekes, magasabb felbontáson hogy elfogy az előny
-
r-chee
őstag
válasz
sniper elite #266 üzenetére
Wazzee, halloood, ha látnád kívülről önnön lényed és ezt a hozzászólásodat, szerintem fejbelőnéd magad...
-
bartucc
addikt
válasz
#72042496 #269 üzenetére
Hát igen, régebben engem se érdekelt a hűtés, de most kb 20% arra megy el
, holnap lesz egy dual core-ra váltás ac freezerel, meg egy kis hűtésmodding. Nekem a gép inkább tényleg filmnéző, zenelejátszó, meg tanulást segítő eszköz, szval kinek mi
De aki szükségét érzi, annak jó kari lehet az x2, vagy 5xxx, de az nvidia most nem tetszik
Mekkora a nagy felbontás?
Mert sztem meggondolandó alternativa egy 4670, ha nagyon kevés akkor egy 4830/4850 esetleg, de az már forrófejű kártyasniper elite: én is szoktam odaadni a nem nagyon eladható cuccokat, legutóbb egy 7300gt-t, de az kb 4-5ezret ért
-
bartucc
addikt
válasz
Okés, félreismerelek az irásod alapján!
Ezek után én kérek elnézést!
Így teljesen igazad van! Példaképp: egyik barátom vett 300-é gépet, takarékoskodott előtte, és a 8800gts-t 100-é vette igaz, de most sincs nagyobb gondja a játékokkal, pedig a megjelenése a karinak nem most volt.
Szval igazad van, bocs az OFF olásért!
Ez igy korrekt, aki meg tudja csinálni, de én maradok annál ha néha gép elé kerülök játszani, a mostani is bőven elég(jó az s3 nagyon ideiglenes). Akinek több ideje van rá, annak jobban megéri sztem, de nekem az időbeli szórakozás gép előtt heti 2-3 óra, még tanuló lévén, majd később talán
-
törölt tag
válasz
Köszi a tippeket, de teljesen máshogyan gondolkodunk.
Nálam az alapkoncepció része, hogy a gép a lehető leghalkabb legyen, ezért a VGA gyári hűtőjét is lecserélem. Namost hogy on is legyek, egy ilyen téglánál ezt nem lehet eljátszani, ami alapból kizáró ok. Ráadásul sokat fogyaszt, ami azt jelenti, hogy erős, következésképpen hangos táp kell alá. Ebből a szempontból ATI, nVidia egy kutya, s a jövő több GPU-s kártyái is félek, ide fognak tartozni.
Az ár kérdésére áttérve - ennyit amúgy sem szánok egy alkatrészre, pedig szerencsére kerülne rá.A hűtést leszámítva mindez áll a négymagos CPU-ra is. Csodálkoznék, ha egy év múlva szükség lenne ilyenre a játékhoz de ha mégis, valószínű jobban megéri majd Lynnfieldre cserélni, vagy éppen valamelyik AMD csodára.
A fenti linkből talán látszik, hogy nem ragaszkodom a legújabb játékokhoz. Amikkel játszom, azok általában fullon mennek a gépemen. Itt van róla egy kép - érezni, hogy ez nem "gamer kofig", inkább játék + film + zene + letisztult design a koncepció. (Azóta már történtek változások, pl. a TV a falra került...) Hiába jönnek az új architektúrák, s hiába lenne rá pénzem is, nincs motivációm a cserére. Várom a gyártóktól, hogy lenyűgözzenek. De több GPU-s kártyákkal erre nincs sok esélyük.
bartucc:
Nekem is GTS-em van, s nekem sem nagyon akaródzik lecserélni, mert igen jó kártya.
Csak mostanra kezd kevés lenni, mert nagy felbontásban játszom.
-
sniper elite
senior tag
válasz
#72042496 #267 üzenetére
Szerintem kezdj el gyüjteni, és olyan 8-9 hónap múlva amikor kijönnek a DX11-et támogató 5xxx Atik vegyél egy kettő gpu-s fajtát, és megvan oldva kettő évre a kötetlen játék, procik is majd lejjebb mennek, mondjuk akkor kb 50-60 k körül lesz egy QX9650 amit tudok neked ajánlani, de lehet még olcsóbb is lesz... szóval ha előre gondolkodsz és mondjuk takarékbetétbe beraksz mindig egy kisebb összeget, akkor simán meglesz 8-9 hónap múlva egy jó kis gép ára! Persze most csak játékok miatt mondtam, ha játszani akarsz legújabb gamekkel is zökkenő mentesen!
-
törölt tag
válasz
sniper elite #266 üzenetére
Persze, nyilván, de leírtam, milyen hatású némely kommented. Ez utóbbi nagyon korrekt volt, bevallom, kellemeset csalódtam, ezt nem gondoltam volna rólad!
Nincs véletlenül egy facér lánytestvéred?
Poén volt, igazából nekem is kis híján megvan az ideális gép, már csak az új diNovo megjelenését várom, ill. hogy meglegyen a SolidWorks 2009, s végre megtervezhessem az új íróasztalomat.Igaz, az én gépem lényegesen olcsóbb - nekem ezek a több GPU-s kártyák nem jönnek be, ahogy az új platformra sem ugrok már. Akkor is a jelenlegi összeállítás lenne mellettem, ha hirtelen feleződnének az árak.
-
sniper elite
senior tag
válasz
#72042496 #263 üzenetére
Jajj dehogy akarok én kérkedni, nem vagyok valami retek hogy ezen élvezkedjek, csak szeretek fejlesztgetni ha kijön valami új variáció, de ezt senki se értse félre, amúgy amik nem kellenek cuccok általában ha nem tudom eladni, akkor ingyen adom oda ismerőseimnek... Szóval egyáltalán nem azon vagyok, hogy csak én járjak jól és ezt ki kiabáljam, természetesen tudom jól hogy milyen életkörülmények között élnek sok százezren itthoni userek, de szerintem egy demokráciában az is hozzá szólhat egy átlag témához akinek nem átlag gépe van!
-
ashot
tag
osszefoglalva
veszekszik a tuning ladas meg a ferraris, hogy a ferrari sokkal jobb, nagy eros motor szep karpit, gyonyoru kaszni, de a ferrarit maximum a hungaroringen tudod kihasznalni, de a varosban mindkettot megnezik es mindegyiknek meg kell allni a piros lampanal, vagy ha dugo van
-
ashot
tag
válasz
sniper elite #262 üzenetére
olyan gepet ami neked van, Magyarorszagon csak nagyon keves ember engedhet meg maganak. Biztosak vagyunk benne hogy megdolgoztal erte, de olyan altalanossaggal dobalozol itt a tobbszazezres hardwerekkel, mintha valami bugyuta amerikai tini filmbol csoppentel volna ide ahol mindenki szep es gazdag es "okos" es rozsaszin.
Mig valaki probalja kicentizni a pentarcajabol a leheto legjobbat, addig lathatoan neked
annyi egy 100ezres kartya mintha lemennel kenyeret venni.Igen valoban a te konfigod a legjobb es a legdragabb, es minden jobban fut mint itt barmelyikunken. Ez teny.
Udv,
Marton -
törölt tag
válasz
sniper elite #262 üzenetére
Nem azzal van a baj, hogy olyan gépet veszel, amilyet, hanem azzal, ahogyan azt előadod. Az utolsó mondatod pl. úgy ahogy van, sértő. Korábban is írtál olyanokat, hogy nem gond megvenni a hardvert. Ez az, amit nem kéne - látszik a gépedből, de ha külön ki is emeled, az úgy veszi ki magát, hogy kérkedsz vele, amitől az emberek zsebében bizony kinyílik a bicska.
Itt speciel az érvelésed nyomta ki a biztosítékot, miszerint megéri több csúcskártyát venni. Ez amellett, hogy egy elszállt kijelentés, még csak nem is igaz. Többen is írtak / írtunk rá cáfolatot.
-
sniper elite
senior tag
Hehe ezen jót nevettem, nem tudom miért kéne nekem kellemetlenül éreznem magam, azért mert nem alsó középkategóriás gépem van, az a te bajod ha egy ilyen géppel beéred, és közepes vagy minimális beállítással játszol, amúgy ahogy te most előadtad magad, egy tipikus proletár mentalitással ér fel! "Bármilyen gép jó csak legyen valami, akinek meg van jobb az úgyse fogja hozni amit elvár" kb így gondolkodsz, pedig azt se tudod milyen full grafikán full beállítások mellett játszani, megsúgom neked ég és föld a kettő, egyszer elkéne gondolkodni hogy kinek jó a felfogása, nekem van rá pénzem ha kell költeni a gépre, azzal is tisztában vagyok hogy sokaknak nincs, de nehogymár én érezem magam xarul mert akarok játék közben élményeket is kapni, nem csak úgy menjen a dolog, hogy mindegy milyen grafikán csak legyen valami mozgó kép a monitoron!
-
bartucc
addikt
válasz
sniper elite #255 üzenetére
Egyébként meg a legtöbb játék 2 gpu-t is alig kezel, a 3. már alig számít, a 4. meg nem hoz szinte semmit. Volt itt a PH! egy teszt erről, jó vannak újabb játékok, de akkor se használnak 4-et, még....
De te úgy érzed jól magad ha ütős gép van az asztal alatt, ezzel semmi baj nincs, csak ne legyen vita tárgya.
-
bartucc
addikt
válasz
sniper elite #248 üzenetére
NA szia!
Nemtom hogy miből van rá pénzed, de te dolgod!
DE ne zavarítsál már meg!
Én vettem kb 4 éve havertól 5-ért egy fx5200-t, 2 évig bírta, addig mindig procilimitem volt, utána 6200 átmenetileg majd egy x1600xt. Ez sokáig bőven elég volt(mass effect, crysis, stb)
Már nem azé, de én saját pénzből fejlesztek gépet, üzletelgetek, ami a nyereség azt beleköltöm. És ÖRÖMMEL tölt el, ha vmi simán elmegy középgrafon, és semmi nem fogta még a gépem az eddigi 8600gt-vel, far cry 2 majdnem maxon, 1024-ben. És mennyibe került? 9000-be, nem 120000*2-be! Azért ha 17 colosod, vagy 19-esed van, bőven elég egy 4670(nem fogyaszt, alig melegszik) is, nem kell full CF vagy SLI. Sztem ha 20-ért kapsz olyan karit ami majdnem mindent fullon elfogadható felbontásba visz, akkor ne szidd azt akinek nincs 240-e vga-ra! És nem kell nvidia vs. ati vita, ki mit szeret ennyi! Nem veled van bajom, csak a te felfogásod ne erőltesd másokra, ennyit szerettem volna elsősorban. -
Bluegene
addikt
válasz
igen de minek erőmű ha jóval 40 FPS fölött viszi az összes játékot egyetlen 4850?
szvsz ugyanúgy tudunk mi is játszani, a legtöbb játékot 1600X1200-ban fullon, a crysis-t/FC2-t pedig 1280-ba fullon
te meg örülhetsz h ugyanezt megteheted 1920-ba vagy 2500X1600-ba, szvsz attól még h nagyfelbontású a kép, attól még látványra szinte ugyanaz, szal nem ég és föld
jó persze jobb, ezt elismerem, de a legtöbb embernek nem éri ez meg, és igazuk van
-
7600GT
senior tag
válasz
Saját pénzedből veszed a kártyát, vagy esetleg szüleid segítségevel? (Nem tudom, hogy hány éves vagy.)
-
priti
addikt
2009-ben ugyanúgy lesznek exkluzív címek Radeonokra is
Na majd meglátjuk. A vak is aszonta
Jól sikerült a 4xxx sorozat, de egy sorozat az kevéske. Előtte meg szamócát ért az ati. Egy játékot 1 évnél tovább tart fejleszteni, inkább 2-3 év, ami néha 5 és egy sorozat kb. fél, de max egy évig fut. Arról nem is beszélve, hogy a szerződéseket is évekre kötik, azok miatt is rugalmatlan a történet. -
törölt tag
válasz
Arra, hogy valami megéri-e, az ár/érték arány egy jó támpontot ad. A csúcskártyáknál ez nem csak a lehető legrosszabb, de jelenleg - a vizes megoldásokat leszámítva - még normális hűtő sem kapható rájuk, ráadásul az aktuális húzócímek csutkó grafikán ezeken is gyakorta beszaggatnak, vagy -lassulnak.
Ha kettőt (hármat) teszel az alaplapba, biztos jól megy minden, csakhogy ezek már általában az összes bővítőhelyet letakarják, így kénytelen vagy az alaplapi "hangkártyát" használni. Az pedig azon kívül, hogy elnyomja a kártyák üvöltését, másra nem jó.
Megéri-e? A nagy büdös francokat, mindegyik megoldásnál egy rakat kompromisszumot kell kötni. A kérdés csak az, hogy ki melyiket vállalja, vagy vállalhatja be.
-
sniper elite
senior tag
Én nem szoktam számolni mennyit költök ha a gépemről van szó, persze sokan nem így vannak ezzel, de én szeretek fejleszteni ha kijön mondjuk egy újszéria vgában! Persze nem Nvidia tégláiból választok, ATI 5xxx sorozatának felsőkategóriás kártyái se lesznek olcsók, akár 120k-s kezdő árral is kijöhetnek majd, de mivel akár 1 évig is erős kártyák maradnak, így szerintem megéri egyből CrossFire-be venni kettőt! Aki meg középkategóriázik az ne sírjon hogy ez meg az szaggat neki...
-
válasz
sniper elite #248 üzenetére
ez főleg attól függ, mik az elvárásaid. nekem az április elején vett 9600GT teljesítménye még mindig megfelelő - de ha most le akarnám cserélni, és mondjuk 4850-et vennék helyette, akkor cca. 20-25e FT-ot kellene rátennem. egy évre kivetítve a cserebere 30-35e pénz - abból nemigen kapsz felsőkategóriás kártyát...
-
twine
veterán
A linket külön köszönöm,,,,,
viszont lehet picit félre érthető voltam,,nekem a kis Nvidiának tetszett jobban a képe FC2 alatt a saját 4850-emhez képest,,,(haver emlitette azóta, hogy lehet hogy a monitor csapott be,)nem játszom a játékkal Sp-ben,,csak és kizárólag LAN-on...viszont amit emlitettél hogy a DX10.1 miatt szebb volna a kép RADEonon,,nem is tudom,,,az lehet hogy "van levegő" DX10-ben, amit DX9 alatt nem látok,,, viszont ritkább a növényzet dx10 alatt, eltünnek a füszálak virágai,,,meg ilyesmi....ami azért ha ott van sokat dob az összhatáson,,,vagy van az az idegesitő "szaggatás" is a játékban, CoD WAw-ban a viznek vannak körvonalai,, mint mikor photoshoppban kijelölök
ezek az apró hülyeségek zavartak, amiért gondoltam érdemes váltani,,,,de hamar sikerült lebeszélnie itt a "brigádnak" is...köszönöm...persze ezek nem olyan hibák amitől eret vágok magamon és nyugtatókat kell szednem
pusztán csak gondoltam hátha van jobb,,szebb,,,de az álltalad linkelt oldalakon sem látok igazán egetverő különbségeket...
sniper elite:
Sajnos mostanában a High end kategoriában nem tudok gondolkodni, de megkockáztatom, lehet, hogy ha menne sem tenném,,,másodlagos lett a játék,....első a meló a gépen, aztán jön a játék,, az is ilyenkor télen leginkább...ezt a zsugát is télre vettem játszani,,,egész nyáron csak ha melom volt akkor használtam a gépet,, szóval az "ultra kocka" korszak már csak télen bujik elő belőlemnyáron jön a másik pénznyelő...a horgászat....("éssatöbbi")
-
twine
veterán
hálásan köszönöm a hozzászólásokat, és segítségeket....gyorsan átszaladtam, őket, de érdemi olvasgatás, és felfogás majd csak ezek után.....olyan szinten vagyunk-voltunk csúszásban, hogy még csak most lesz fa díszítés....
boldog békés karácsonyt mindenkinek!
üdv
Twine -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az AMD-nek nem is érdeke a játékfejlesztők megszerzése, de az NV rákényszerítette erre. 2009-ben ugyanúgy lesznek exkluzív címek Radeonokra is. Az NV-nél most ezerrel fejleszteni kell, mert a TWIMTBP program összeomlóban van. Régebben azért volt erős a program, mert sok embernek volt GeForce 8 karija. Tehát a fejlesztő látta, hogy extra pénzt és segítséget kap úgy, hogy a célközönség többségének eleve GeForce 8 rendszere van. Most teljesen más a helyzet. Nem egy fejlesztő mondja vissza a részvételt, mert látják, hogy a célközönség nagy többsége HD 4800 kártyával rendelkezik. Látható,hogy az AMD jelenleg komoly névvel rendelkező stúdiókkal van kapcsolatban, míg az NV-től egyre csak függetlenedni akarnak.
-
priti
addikt
Itt megint felvetődik a kérdés, hogy az összehasonlítások a szoftveresen differens default színkezelés tényét állapítják meg, vagy érdemi különbséget mutatnak és már ott is vagyunk, ahonnan elindultunk, hogy akár játékspecifikus lehet, mint ahogy az is, hogy a 10.1 jelent e előnyt, vagy egyszerű csapda, amiben ugyanazt a végeredményt kapod, csak több számítással, azaz lassabban.
Ezért vagyok szkeptikus ezzel a jövőbe mutató kártya fogalommal. Alapvetően a játékok készítői határozzák meg, hogy milyen video mutat a jövőbe azzal, hogy a jövőben milyen játékokat írnak és elég érdekes lenne, ha olyan programokat írnának, amelyek jobban, vagy szebben futnak atin, miközben az nv tenyeréből esznek, hogy a klasszikust idézzem abba a kaptárba nem szarok, ahonnan a mézet gyűjtöm. Továbbá amikor 1 eltelt év egy csúcskártyából alsóközépkategóriát csinál elég nehéz egyáltalán jövőről beszélni.
A jelenben kell nagyon jó helyet szerezni ahhoz, hogy 1 év múlva is elfogadható teljesítményt adjon egy kártya.
Az ati-nak biztos, hogy nincs annyi pénze, hogy pénzt öljön a pc-re való játékfejlesztésbe, amiben a legkevesebb profit van, így a jövő kérdése inkább az, hogy milyen szoftveres 'csapdákat' állítanak nekik a játékok készítésekor. Elég egy apró változtatás a VGA-n mind a két féltől és már meg lehet úgy írni a játékot, hogy a másik kártyán sehol se legyen, aztán pár hónap alatt kilehet javítani a játék "hibáit"Jelen van itt igazából, nem jövő. A jövőre tett megállapítások egyszerű spekulációk.
-
sniper elite
senior tag
Szerintem butaság középkategóriás kártyákban gondolkodni, mert erős játékoknál maximum kettő kártya tud csak normális futtatást eredményezni, akkor már érdemes felsőkategóriás kártyát venni! Van egy haverom, annyira megszállót középkategóriás hogy évente 4x vált kártyákat! Persze mindig elégedetlen, és pénzben simán elkúr 2 felsőkategóriás kártya árát! Szóval nem éri meg szerintem!
-
szerintem, ha jót akarsz magadnak, akkor a 4850 helyett ne vegyél semmit
amúgy nehéz most VGA-t ajánlani, az AMD annyira az nVidia nyakára ültette az "ellenkártyáit", hogy rettentő nehéz igazán különbséget tenni. a 4850 és a 9800GTX+ közül én a 4850-et ajánlanám, de pl. a 4830 VS 9800GT vagy a 4870 VS GTX260 páros terén inkább tartózkodnék, mert bármelyiket ajánlanám, sanszos, hogy anyám csuklana utána.ha tényleg csak a jelen érdekel, akkor egy kicsivel talán jobb az nVidia, mert kevesebb meglepetés ér régebbi játékok alatt, és a "beszerelem-felinstallálom-megy" rutin is valamivel flottabb a zöld oldalon - valamint az új triple-A játékoknál általában kevesebb ideig kell a hotfix driverre várni. de ennyi, és ez nem valami sok.
-
twine
veterán
nnna akkor had kérdezzek....kérem az elvakult FAN-okat kiméljenek...felnőtt, dolgozó emberként a tények érdekelnek...lesz@rom a "márkát", csak magamnak akarok jót....
Előzmények: Szeretem a hardware-t, és az utolsó Nvidia karim, egy MX440 volt, azóta, ATI..(9700-9800-X800-HD2600-4850) Nem-nem elvakultságból...valahogy éppen igy alakult mindig...és a "default melegebb árnyalat" valahogy jobban tetszett...DE:
Az utóbbi időben hallom ezt a Nvidia előnyt játék alatt, és érdekelni kezdett...teszteket olvasva, a 9800GTX+ ami parriban volna a mostani 4850-emmel teljesitményben...
A topicjában, meg ajánlgatják helyette a 4850-et a "jövőre való tekintettel"
Hát bazz...amennyire tudom, én is cserélgetem a zsugákat, ha már gyengének bizonyul, de a jövőt lesz@rom(a 9700-at akkor vettem,/még szaladt a "bicigli"/ mikor még szinte kint sem volt a DX9,,,, amire már elterjedt b@szhattam...most játszom, nem "jövőre"...
tehát a lényeg.....
Akkor most érdemesebb játékra Nvidia-t venni? egészséges jó rendszerem van,,,de tényleg vannak idegesítő dolgok játékok alatt,,,itt-ott hibák, ez, vagy az a játék hozza a kivánt FPS-t, mégis meg-meg röccen olyan furán....és ami a lényeg...
Hálóban játszunk a multkor,(FC2) átnézek a haver gépére, amiben valami "kis"(kategóriára értem a saját zsugámhoz viszonyitva) Nvidia volt, és szebbnek tünt a kép,,valahogy az utcakövek, meg az egész...mintha,,,szóval jobban tetszett...
Nem akarok én FLame-et kelteni,,,csak pro és kontra azért jól jönne némi segitség,,habra nem akarok azért cserélgetni....
tényleg ne ugorjunk egymás torkának
üdv
twine -
priti
addikt
válasz
sniper elite #240 üzenetére
Nem tudok eleget pakolni "A" autóba ezért veszek "B" autóból kettőt és el vagyok ájulva, hogy mennyi csomagot be tudok pakolni. Végülis logikus.
Erre nemtok mit mondani.
Én nem szeretem a többkártyás megoldást, ezért szeretem a GX2-őt. Abban egyetértek, hogy nem jó a két nyáklap, mert így sokkal nehezebb megoldani a vízhűtést. Itthon nem is nagyon láttam még GX2-höz vizesblokkot külön, pedig nem egy nagy dolog felszerelni.
Amit ezen az oldalon látsz letölthető forceware-t az csak 2008 ötödik hóig visszamenőleg van, nem számolom össze hány van összesen 2008-ban... 2-3 hónapot kár volt várnod.
Ami a kihajtást illeti azért én tennék egy próbát
Mégegyszer mondom, hogy nem csak a hárdveren múlik a teljesítmény és valójában arról beszélünk és nem a kártyáról, amikor azt mondjuk, hogy az egyik jobb, mint a másik. Lehet mellébeszélni, de az már marketing. Aki csúcskártyát vesz játékra, az szerintem jogosan várja el, hogy a legmagasabb teljesítményt kapja, ami a játék megjelenéskor elérhető, a mozijegyes példa értelmében. Lehet két kártyát venni, de egy eleve több GPU-s kártyából kettőt venni... hát végülis lehet, csak akkor hagyjuk inkább a bőrlehúzást szerintem. -
sniper elite
senior tag
válasz
schwartz #241 üzenetére
SLI-re gondoltam nem egy 295GTX-re csak elfelejtettem oda írni... Hát hogy melyik húzza le jobban a bőrt arról vitatkozhatnánk, biztos nem kettő fillér hogy kidolgozzanak egy új technikát, főleg hogy Extreme prociknál mindent külön kell figyelniük és fejleszteniük, én inkább tartom az Nvidia ronda tégláit lehúzásnak, mindig nagy ígéretek jönnek, aztán alig lesz valami belőlük! Procira nem sajnáltam 265k megmondom őszintén mert nem 3 hónapra vettem, de ezt a kártyát max 3 hónapig lehet majd csúcskártyának hívni, bár inkább illik rá duplatégla 300k-ért!
-
schwartz
addikt
válasz
sniper elite #240 üzenetére
amúgy hiába veszel magadnak 295GTX-et mert az életben nem tudod kihajtani a mostani prociddal! Szóval vehetsz erősebb procit is!
Ezt nem tudom mire alapozod...minden esetre erosen megkerdojelezheto... (C2D@4Ghz)
Nvidia meg inkább tervezi a következő téglát hogy jól lehúzza a sok hülyére a bőrt
Az Intel nagyobb lehuzasokat visz vegbe az EE procikkal megis van aki megveszi. Az nem szurja a szemed?
-
sniper elite
senior tag
Nem erről van szó hogy ki itt a menő, kénytelen voltam cserélni mert akkora xar volt a gx2 nem szeretném hogy megharagudj, de csalódtam az Nvidia kártyákban, 150 ezret adtam ki a kártyáért mert az első darab volt itt magyarban, és teljesen elvoltam keseredve amikor a beígért teljesítményt nem hozta a kari! Amúgy kb 1-2 hónapig használtam csak, aztán nyáron jött a 4870x2 CFben, és teljesen elvoltam ájulva, nem is az hogy kettő kari meg ilyennek, de havonta új drivert is adtak ki, én meg arra voltam szorulva Nv karival még anno hogy 2-3 hónapot vártam egy driverra, de tényleg tök mindegy ezen kár vitatkozni, amúgy hiába veszel magadnak 295GTX-et mert az életben nem tudod kihajtani a mostani prociddal! Szóval vehetsz erősebb procit is! Természetesen ez az ATI felsőkategóriás kártyáknál is nélkülözhetetlen, de legalább foglalkoznak havi szinten a Catalystal, Nvidia meg inkább tervezi a következő téglát hogy jól lehúzza a sok hülyére a bőrt is! Mindegy én tuti nem váltok most, csak is a 5xxx széria kijövetelekor fogok kettő kariba befektetni, mivel az ATI egyenlő a minőséggel és nem parasztvakítás! Aki meg akar megint egy 2-3 slot helyet elfoglaló téglát ami fűt mint az állat annak hajrá, és megint otthon derül majd ki számukra hogy mennyi is az annyi!
-
priti
addikt
válasz
sniper elite #238 üzenetére
Te a marketingen vitatkozol. Nem az a lényeg értsd meg. Pont annyian vesznek ati csúcskártyát játékra, amennyien megzabálják akármelyik másik marketinget. Egyszerűen tény , hogy nem szabad. (most csak a csúcsot nézzük!) Ennek semmi köze a kártyákhoz. A szoftverhez van köze.
Hogyan optimalizálhatna már jobban az ati, amikor eleve kizárják a játék fejlesztésekor? Kizárt. Utólag tudja utolérni az nv kártyával elérhető FPS-t,a játék megjelenése után hetekkel, hónapokkal, miközben a kártya ára hatalmasat zuhan és a vásárló pénze ömlik ki azablakon, mert amiért fizetett azt a szolgáltatást nem kapja meg, utólag megkapja, csak akkoraz már nem annyit ér, akár a mozijegy, van premier 1500-ért meg a 20. ismétlés 350Ft-ért.... nem lehet a legjobb, mert szoftveres hátrányban van, lehet kivétel, de attól ez még tény. Mondj egy játékot ami úgy indul, hogy Ati logo-t látsz és az nv kapkod a feje után.
Nem a kártya jobb vagy rosszabb, hanem a teljesítmény ami két részből áll. Nem elég csak a hárdver ezt értsd meg.Az érvelésed ... először leírod hogy neked is volt GX2 aztán meg kikéred magadnak "Ez a szöveg" szinten, hogy egy évben kétszer cserélni, mikor is cseréltél? Meddig is volt meg a GX2 akkor? Most vettél két kártyát hány darab is az 2008-ban? Kettő ugye minimum, annál csak több lehet.
Használd egészséggel. Te vagy a legmenőbb ezt én nem vitatom -
sniper elite
senior tag
Hát szerintem kicsit elvagy szállva az nvidia tégláitól, nekem is volt 9800GX2 és emlékszem mennyire "csúcs kártya" Nvidia szerintem levan maradva, amúgy meg az a szöveg hogy minden évben kettő kártyát kell venni... hát nem egészen szükséges, nekem CrossFireX-ben van kettő 4870x2 karim, és fullon megy minden játék, egyáltalán nem érdekel milyen logot rakna a játékok elejére ha egyszer minden fullon és gyönyörű képpel fut! Sajnálni tudlak ha beveszel minden lefizetett Nvidia tesztet meg olyan közleményeket hogy aki a legmenőbb akar lenni az Nvidia kártyát vesz! Hidd el Catalyst fejlettebb driver téren mint a forceware! Bár tudom úgyse hiszed el, de ha egyszer játszanál az én gépemmel mondjuk a GTA4-el egyből más véleményen lennél ATI ügyben!
-
priti
addikt
válasz
sniper elite #233 üzenetére
Jajj ez ilyen tipikus kinek van nagyobb farka verseny. Nincs ilyen, hogy ati egyeduralom.
Eleve aki játékra vesz erős kártyát az évente két kártyát vesz nem egyet és csak nv kártyát vehet azon marha egyszerű okból, hogy az nv megvette a játékipart kilóra.
Ha megnézed 10 játékból 9 úgy indul, hogy bejön az nvidia logo, a maradék egyet meg ps2-ből "fordítják", amiben nv kártya van. A hárdver csak a torta egyik fele. Akinek ati-ja van az a játék megjelenésétől hetekig, hónapokig csak szív és várja a csodadrivert mindig, örül ha nem szaggat a játék. Elég csak beleolvasni a GTA4 topicba. Feldughatja az X2 3DMark pontszámát, nem 3DMark-kal játszunk...
Aki meg kvázi dolgozik vele, az meg cserél egy évben egyszer vagy félszer, azaz kétévente átlagban.
Az összes többi lúzer júzer szerencselovag meg a középkategóriát veszi, nem a csúcskártyákat.
Itt a PH-n most 55-ért lehet venni egy 9800GX2-őt. Nekem ilyen van és fullon játszom a GTA4-el. Atiból ennyiért kapsz ugyanitt egy 4870-et, amivel félgrafikán van 30 FPS-ed a GTA4-ben. Ez neked egyeduralom? Jajj hagyjuk már ezt. Az a lényeg, hogy legyen egy évben minél több fejlesztés. Legyen verseny. Magasról leajnálom melyik hány pontot kap 3DMark-ban, vagy egy féléves játékban. Hidd el, hogy aki tényleg csúcskártyát vesz az a saját munkaszoftveréhez veszi, aki meg játszani az meg lesajnálja a teszteredményeket, ahol fél meg egyéves játékok FPS értékeit kapja, mivel ő megjelenéskor akar játszani teljesen jogosan, ha már ennyit költ. Ez a tesztezés egy nulla, csak és kizárólag marketing. Aki ezeken leáll vitatkozni az nem normális. Kábé ugyanaz, mint hogy melyik a jobb a mélymosású mikroszemcsés, vagy az inteligens mosópor
Az aktuális hárdver-szoftver "kooperáció" eredményét mutatja a teszt könyörgöm, semmi értelme. Holnapra kész egy másik driver és azzal meg más eredmények lesznek. Mindig van mit optimalizálni. -
Hát tény, hogy jót fog tenni az ATi-nak egy kis csíkszélesség csökkentés.
Amúgy szerintem fogyasztás téren az a jellemzőbb, hogy tök mind1, hogy mennyit eszik, inkább az a fontos, hogy amikor rákezd az ember a játékra, ne legyen zavaró a légkavaró zaja.
Igazából csak mi, "szakemberek" vagyunk akiket érdekel a fogyasztás, az átlag embert legkevésbé sem érdekli, hogy hogyan megy, nekik az a fontos, hogy mennyen.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
sniper elite #233 üzenetére
Nem hiszem, hogy ezzel a kártyával azok az emberek vannak megcélozva, akik már rendelkeznek egy HD 4870 X2-vel. Teljesen világos, hogy ők nem fognak váltani. Azonban van aki majd jövő év elején vesz csúcskarit ... ők nyilván majd mérlegelnek.
-
sniper elite
senior tag
Saját véleményem szerint, felesleges váltani 4870x2-ről GTX295-re, megint kijött egy nagy darab tégla ami csak maximum 2-3 hónapig lesz annyira "csúcs" kártya,persze az árát megint csak megkérik, amúgy is xarban van az Nvidia, de legalább akkor piacra dobhatnának végre egy nyákos normális méretű vga karit, vagy tényleg ennyire nem tudnak legyártani kettő magos kártyákat egy nyákkal? Ugyan ez volt anno a 9800GX2vel, be lett harangozva mekkora nagy világelső kártya lesz, aztán pár hónappal később kijött a 280GTX ami verte rögtön... nem nagyon szeretek véleményt mondani olyan hardverről ami még nem jelent meg, de ez tuti bukta lesz, nem csak a rettentően nagy fogyasztása és hőtermelése miatt, de még a méretei miatt se lesz annyira kelendő! Ugyan arra a sorsa fog jutni mint a 9800GX2... Aki még kivár nyárig vagy esetleg ősz eleje felé, már kijönnek az ATI új szériás 5xxx kártyái, és megint fél évig egyed uralom lesz a VGA piacon!
-
DemonDani
addikt
Főleg, hogy a 4870 TDPje 160W míg a 260é 183W
de nem gond...
a 4850re meg 110Wot írnak, míg ugyan ezt írják a 8800gt-re is, és a 3870-re is... (najó utóbbira 105Wot inkább de az szinte lényegtelen... De nem sok tesztet láttam ahol ez így alakult volna,de mind1 ugy legyen abu
-
válasz
#65755648 #226 üzenetére
a Dead Space jogos, az a teszt tényleg marhaság így. én a 19x12-es eredményeket néztem, mert 25x16-ban ki bír fogyni a memória AA mellett, és ezért általános összehasonlításban torzítja az eredményeket - persze, ha valaki erre a felbontásra akar VGA-t, akkor valóban jobban jár az X2-vel.
8xAA-ra egy teszt. szerintem a Radeonok fölénye 8xAA mellett legalábbis részben driver issue, eddig az nVidia egyszerűen nem figyelt oda erre, aztán most kapkodnak. de én nem érzem amúgy a 8xAA-t életszagúnak, az újabb engine-ekben a sok egyéb postprocessing miatt sokszor a 4xAA-nak is csak kevés értelme van.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#65675776 #197 üzenetére
igen, elnézést a hibáért, sose bírom megjegyezni h melyik az engine a kettő közül.
VP témához
: gondolkodtam 3870 x2őn. ill 3870 CFen, csak ahhoz lapcsere is lehet kéne, arra meg szüksége lenne a háromfülű kapanyányi monyóknak. aztán eszembe jutott, hogy a büdös fenét cserélném le a 3870esemet, ami folyamatosan az idegbajt hozta rám a hangjával, amíg nem kapott egy HR03GTt. ilyenkor végiggondolom, hogy hány program támogat 2x1280x1024es felbontást (egy, najó kettő), és a maradéknál hánynak kevés a 3870 az egy 19"esre (crysis nem számít
). és eszembe jutott, hogy milyen mókás a driverfrissítés havonta, ha a rivatunert is le kell sweepelni közben. alternatív ventiszabályzás, ugye. amit meguntam, és amiatt került a kártyára a böszme hűtő.
szóval marad a 3870, pedig ha rajtam múlt volna, vettem volna x2őt
egyáltalán nem volt rossz ötlet (főleg mostanában, 40kért), csak éppen a gép nálam munkagépként és HTPCként is működik... az pedig nem opció, hogy idegbajt kapok windowsban, mert 45db a terheletlen hangja. a 4850x2 csak hab a tortán, szvsz azt süketek tervezték süketeknek
-
törölt tag
Hát én mondjuk mindenhol csak a legmagasabb tesztelt részletességet néztem (másra nincs értelme ilyen kártyát venni, 1920-ban 2-4xAA-val még én is elvagyok a legtöbb játékban...). Ezen kívül én kilőttem alapból a Dead Space-t, mivel az irreális eredményeket mutat (hasonló okok miatt GTA-val pl eleve nem is tesztelt senki). Így nálam 4-3 jött ki, vagyis még mindig győzött a 260, de ettől még igaz amit írtam, vagyis hogy NV-s játékokban elverte a 4870 a 260-at. Azt nem mondtam (írtam) hogy minden játékban, még azt sem, hogy a játékok nagy részében, mert az nem is igaz. Bár így visszaolvasva talán úgy hangzott, bocs
Mellesleg 8x AA-val valszeg tovább javult volna a 4870 a 260-hoz képest, legalábbis ebből a tesztből is úgy tűnik. Amúgy honnan tudod/miből gondolod hogy javult a GF-ok AA teljesítménye? -
törölt tag
-
gpatrik
tag
Nah végre valami, ami elnyomja mutterom porszívójának a hangját.
-
-
törölt tag
A mostani grafikákhoz bőven elég lenne a 8800gt ha rendesen meg csinálnák az optimalizálást.
Dx10 a dx9 képest még mindig nem jelentős előrelépés.Szinte semmit nem jelent.
Ez a kártya önmagában nem nagy szám aki ilyet vesz ahhoz komolyabb rendszer is dukál hogy kijöjjön az ereje.Annyiért meg vesz 1 full hd-s tv-t konzollal kicsit jobb élményt nyújt mint egy 22" monitor. -
törölt tag
Nem azt akartam sugallni, hogy csak úgy vettek neked egy ilyen kártyát, inkább azt, hogy mindkét oldal csúcskártyájának ugyanaz a célközönsége: teljesítményhajhászok, kemény játékosok, család kedvencei, s még biztos lehet említeni pár kategóriát.
Szemet szúrt, hogy egyszerre vérpistizted azokat, akik GTX-et akarnak venni, pedig ez sok esetben alaptalan általánosítás.
Persze ha tudom, hogy ilyen a háttered, akkor máshogyan fogalmazok. Őszintén sajnálom!
-
rankesz
veterán
-
zoltanz
nagyúr
Tényleg visszatérünk a számítógéptermekhez az otthonokban.
Ha már kártyának csúfolják akkor inkább franciakártya
Remélem árcsökkentés tényleg lesz az ATI -nál és a labda marad náluk.megérdemlik. A fogyasztástnak is több fontos pontja van 2 D fogyasztás átlag és max.
-
Integra
titán
mekkora baszott nagy klocni ez, micsoda fogyasztási értékkel...
már csak ezért sem venném meg.
lehet, hogy pár % pluszban van az nvidia, csak ott van a méret, a hőtermelés, fogyasztás, technika.. lacika lehet hogy erre ráugrik, de aki egy picit is tudatosabban vásárol, az már nem. -
-
joi29
őstag
-A Dead Space-ben abnormálisan nagy a különbség,
ez mérési hiba vagy valami más? -
rankesz
veterán
...és nem zabál 300wattot
Ja, télleg nem, az csak 290et eszik.
Amúgy nem rossz kari, meg vagyok vele elégedve. Az nvidia meg elég vicces hogy azt hiszi hogy kijön az Ati után fél évvel "egy" ilyen kártyával és ő a király. Gyorsan szaladjon mindenki 295öt venni mer most az a legeslegmenőbb!!!
Még jó hogy lehet ilyet kapni, mi lenne enélkül szegény kis Bloody Steve-ékkel -
Badman 4ever
őstag
Új kártya a felsőkategóriába, mi? Aztán kiderül, hogy ez is egy nagy rakás szutyok, ami sokat zabál melegszik és nem éri el teljesítményben az elvárást.
-
dzso22
senior tag
Én biztos ati 4870x2-őt veszek az legalább kevesebb helyet foglal nem fújja be a forró levegőt
a gépházba,olcsóbb és nem zabál 300wattot
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az NVIDIA több hardveroldalnak is megengedte a termék előzetes tesztelését.
- MSI RTX 5080 16GB GDDR7 VENTUS 3X OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Asus TUF Gaming RTX 3080 10GB pár hetes újszerű 2 év Alza garancia
- SAPPHIRE Radeon RX 7900 XTX 24GB GDDR6 NITRO+ Vapor-X PCIE
- Powercolor Hellhound Radeon RX 7600 8GB
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Oppo A54s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest