Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Polllen

  nagyúr

  És a távoli törlésnél lehet külön csak céges adatok törlését is választani?

  "Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

 • vicze1

  nagyúr

  Ha elveszett a teló, akkor a személyes adataidat inkább meghagynád másnak? :F

 • Polllen

  nagyúr

  BYOD eszköznél ha elküldenek a cég törli a teljes telóm? Csak, hogy egyértelmű legyen a kérdés...

  "Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

 • eventus

  veterán

  Egy letölthető alkalmazás, mint biztonság? BB10 alatt BES esetén két fülre válik szét a készülék menüje: magan/ céges. Átjárás nincs közöttük, pl másolás. Nem akarok vitát, csak szemlelteni egy másik megoldást. [link]

  [ Szerkesztve ]

  BlackBerry R. I. P. - iPhone 7

 • TRIvidore

  tag

  A Galaxy Alpha a sima S5 mellett vajon tènyleg kimarad a jóból, egyelôre? :) Marad a Nitrodesk.

  Never say no to...@##%%£...Panda

 • mm89

  őstag

  Bővebben tudunk már valami erről az androidba integrált Knoxról?
  Egyébként megnéznék egy statisztikát, hogy a szervizelt készülékek hány százalékán volt a probléma okozója a babrált bootloader, a root vagy a custom rom

  [ Szerkesztve ]

  ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!

 • vicze1

  nagyúr

  Most nem mondom biztosra, de elég nagy eséllyel külön van, KNOX Workspace-nél lehet külön.
  A My KNOX-ot ne keverjük, a vállalati KNOX Workspace-szel, ott rendes management SW-t kap a cég, és akár egyesével tudja törölni az appokat és törölni az adatokat, teljes kontroll van
  A My KNOX esetleg nagyon kicsi vállalatoknak jöhet jól, ahol nincs rendes IT supportra igény.

  @eventus: Igen a KNOX pontosan így működik... Teljesen külön van a kettő ikonra bökve váltasz, pont úgy ahogy BB esetében külön titkosított konténerben van tárolva minden. Fika előtt egy kis utánajárás nem ártana. Szerinted BB-n nem egy előretelepített alkalmazás csinálja? Eddig azért nyígtak a Samsungosok mert előtelepítve volt. :U

  [ Szerkesztve ]

 • Csapoati

  nagyúr

  Ja, nem vitat akarsz, csak a szokasos BB reklamot. ;]

  Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

 • vicze1

  nagyúr

  Továbbra se higgy a hülyeségeknek. AOSP-ben semmiféle KNOX nem lesz továbbra se, sose volt róla szó.
  Majd talán API-kat kap amivel egyszerűbb lesz a KNOX integrálása Smsungnak. Illetve erősebb biztonsági vonalakat húz a Google mint most a default encryption.

 • Polllen

  nagyúr

  Köszi, így rendben van a dolog.

  "Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

 • #79335424

  törölt tag

  "Valamint a My KNOX alkalmazás lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy garanciavesztés nélkül lehessen rendszergazda azon a készüléken, aminek egy kalap pénzért lett tulajdonosa. A Samsung azért tette elérhetővé ezt a funkciót, mert képtelen volt kielégítő választ adni arra a kérdésre, hogy ki más lehetne a rendszergazda, ha nem a készülék tulajdonosa."
  Ilyen KNOX hírt miért nem lehet olvasni? :D

 • g0dl

  őstag

  És azt miért nem támogatják, hogy aki nem akarja (vagy mást akar helyette) ez leszedhesse a knox-ot garanciavesztés nélkül?

 • ibenny

  aktív tag

  Van bármi különbség eközött és az eddigi előtelepített megoldás között? Mert ugye, ahol elő volt telepítve, ott egy hw-es védelem is vana készülékben. Etől eltekintve a kettő megegyezik?

 • vicze1

  nagyúr

  Nincs olyan, hogy HW-s védelem. Locked bootloder van, anélkül meg nem működik a KNOX egyáltalán, az elég egyértelmű.
  A My KNOX az kb. az Office 356-öt használó cégek számára értelmes és jó ingyenes alternatíva telefon managmentre, amit a user végez saját magának.

  A felhasználók számára meg továbbra se tiszta ahogy látszik, hogy mi a fene egyáltalán a KNOX.

 • mm89

  őstag

  Köszi, lájkolom a hsz-t :)

  ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!

 • Hobbbyt

  őstag

  Talán azért nem világos a felhasználók számára a Knox mert az átlag felhasználóknak abszolút semmi szüksége nincs a Knox és társaira. Megjegyzem, nekem sincs rá szükségem.. de előre kaptam a szart anélkül, hogy tudtam mibe csapok bele. Emiatt voltam kénytelen leállni a sok éves gyakorlatomról miszerint főzött romokat használok (amik számomra sokkal jobbak!) Mert hiába vigyázok a telefonjaimra, a garancia mégis csak egy jó dolog.

  De soha többet Knoxos telefon.. (ergó soha többet Samsung?)

  10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

 • vicze1

  nagyúr

  Ezen már vitáztam párat, és a véleményem nem változott. Nem vitát akarok, ez elragoztam már párszor jó pár emberrel, ez a véleményem és nincsenek érvek ellene akármennyire is ellenszenves számodra.

  1. Amit szeretnél most is megteheted minden probléma nélkül, senki se gátol benne.
  2. Most is pontosan ugyan út ugrik a gari mint eddig. (Ja hogy nem tudod átverni az eladót ezután, jaaa.) Nem mellesleg továbbra is szervizen múlik, hogy gariztatják vagy nem, eseti dolog.
  3. A lockolt bootloder nélkül nem létezhet a KNOX, enélkül nem lehet vállatoknak eladni, ami egy csöppet nagyobb piac mint a ROM-olgatók párezres "tömege".

  Totál nonszensz amin a sírás megy. Más gyártónál 1000éve lockolt bootloderek vannak és érdekes módon nincs ez a hiszti, mindenki túlteszi magát rajta. (6 eszközömből 1-en van garancia és sose érdekelt ez a dolog, ha egy 200e-s telót megengedhetsz magadnak, akkor bizony ne érdekeljen az ilyesmi már elnézést.) Sőt sose értettem meg, hogy a Samsung miért nem lockolja így az egész telefon egy átjáróház mindennek. A KNOX egy nagyon jó és nagyon szükséges lépés, a Samsungnak óriási szüksége van erre, hogy a vállalati szegmensben érvényesülni tudjon, ahonnan az Androidot a rossz híre miatt eléggé kinézni, szóval vagy megszokod vagy megszöksz. A hisztitől nem változik semmi.

  [ Szerkesztve ]

 • Hobbbyt

  őstag

  Én is vitáztam már párat ez ügyben.. és még egy ember se tudott normális tényekkel elém állni ami miatt erre szükség van minden telefonon.

  Mondj 1 olyan céget ami emiatt nem vett Samsung telefont.. sőőt.. olyan céget mondj ami ilyen szempontok szerint vesz telefont.
  Szerintem a mi kis "pár ezres" romolgatós tömegünk világszinten sokszorosa azoknak a céges alkalmazottaknak akik emiatt nem kaptak-vettek eddig Samsungot.
  Legyen választható opció.. és akinek kell az használja. De nekünk semmi szükségünk rá.

  10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

 • #79335424

  törölt tag

  Egyrészt van sok gyártó, akiknél a root nem garanciavesztő, mégsem mentek csődbe. Akár ezt a példát is követhetné a Samsung. Másrészt ha egy féltő, óvó apu képével szeretném azonosítani a telómat, akkor Iphone -t akarnék, nem Androidot. Nem szeretném, ha a garancia elvesztésének bevállalása árán lehetek csak rendszergazda a számítógépemben. Mert ezek számítógépek, amikkel mellesleg telefonálni is lehet. Úgyhogy részemről knox sikert, Samsung, de én ebből nem kérek!

 • vicze1

  nagyúr

  "minden telefonon"
  Jelenleg legjobb emlékezetem szerint ez konkrétan 6db modellt érint amiből 3 meg se jelent. Vagy tévedek? (S3-on és Note2-n a KNOX 1.0 az fel van törve szóval nem játszik.)

  "Mondj 1 olyan céget ami emiatt nem vett Samsung telefont"
  Kivétel nélkül az összes, ahol a biztonság szempont. Pl. nálunk is csak is kizárólag BB és iPhone van, semmi más nincs a céges hálózatba engedve. (ez egy 10e+-os flotta legalább.)
  Összességben ez több milliós tétel. Mivel nem "élsz" egy nagyvállalati környezetben így nem tudod, hogy milyen, én meg igen.

  Persze értem én, hogy a 2. pontot ignorálod és akkor innentől ördögi kör, te mondod a magadét és mondom az érveket és lepattognak, mert neked csak az az egy tény van a szemed előtt, hogy a garancia vesztést nem tudod visszacsinálni, és más szempont nincs. Elvonatkoztatva magadtól és kibővítve minden userre egyszerűen nem szempont a Samsung számára ez elég egyértelmű, ráadásul alapból sérted a felhasználási feltételeket, akkor meg miről beszélünk?

  A választás ugyan úgy a tied ahogy eddig, ahogy írtam 1.-es pontban. A probléma a felfogásban van.

 • g0dl

  őstag

  Pontosan.

  Természetesen nem én verem át a forgalmazót, ha az elromlott gombot/kijelzőt szoftver cserére hivatkozva nem akarja megjavítani.

  Szerencsére van gyártó, amelyik nem gyengébb, olcsóbb, és korrektebb.

 • #79335424

  törölt tag

  "egyszerűen nem szempont a Samsung számára ez elég egyértelmű"
  Pontosan ezért lett ez kölcsönös. Számomra sem lesz a jövőben szempont a Samsung. Orientálódjon csak a nagyvállalati szféra felé, váljon az üzleti szegmens eszközévé! Mint a BB. Fogják meg szépen egymás kezét és ugorjanak együtt egy nagyot. Aztán jöhet a lapát, meg a föld. Érdekes, nekem úgy tűnik, hogy a BB pont a privát szféra felé húzásban keresi a jövőképet.

 • Hobbbyt

  őstag

  És Magyarországon hány ilyen nagyvállalat van? 2-3? :U Több nem igen..
  Az átlag nagyvállalatoknál 10e főre levetítve 9500 biztos, hogy nem fér hozzá olyan adatokhoz aminek kikerülése bármiféle veszélyt jelenthetne.

  10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

 • vicze1

  nagyúr

  Abszolút nem gondolsz bele olyan cégekbe mint a Mol, a Telekom, többi telko, bankok, sorolhatnám a végtelenig. Még mindig miniatűrben gondolkodsz, ők meg globálisan sokkal, de sokkal nagyobban.
  Az meg hogy ki mihez fél hozzá lényegtelen. Van egy biztonsági szabályzat és nemsokára lesz EU-s jogszabály az információ biztonságra és akkor az ISO minősítésekbe bele se megyek, aminek sok-sok cég meg kell feleljen. Mondom napi szinten benne élek és ebből a szempontból mondom, hogy ez egy nagyon jó lépés.

  A My KNOX kisvállalatok számára egy álom, mert 0 SW(0 ft) oldali befektetéssel tudnak akár nagyon szigorú szabályozásnak megfelelni, ami nagyon nagy terhet vesz le a vállukról. (Nem a magyar mutyira kell gondolni, hanem akár párfős nyugati cégre ahol ez szempont, de a 0-ás befektetés miatt magyaroknak is jó.)

  @Somatom: Ez most komoly? Negyedévente 8milliádos nyereség mellett, rekordeladásokkal komolyan azt hiszed, hogy te számítasz? Sőt ti? Eléggé láthatóan a Samsung ettől a vásárló közönségtől el akar távolodni már jó ideje. Ott várnak nagyon jó minőségi márkák tárt karokkal O+O, OPPO, Meizu, Xiaomi, stb.

  Ha BB-nek nem lenne a vállalati szegmense, már 2-3éve nem létezne a cég, még mindig a BB7 az eladások nagyobbik fele...

  [ Szerkesztve ]

 • g0dl

  őstag

  1. Természetesen a nagy cégek igénye (kérdés hány százalékát adják a samsung eladásainak) fontos, de miért is kötelező a knox, és mi köze a garanciához?
  1.b Azt milyen nagyvállalati érdek indokolja, hogy root nélkül NEM LÉTEZIK alkalmazások adatainak mentésére megoldás.

  2. szerintem akik legközelebb nem szeretnének samsungot, és másokat is erre buzdítanak, azok nem a samsungot akarják megváltoztatni, jobbá tenni ( én a magam részéről kb.leszarom, hogy sikeresek lesznek-e), hanem maguknak akarnak használható mobilt.

 • #79335424

  törölt tag

  Most lehet, hogy ez a helyzet. De ha mindenki elégedett lenne és a Samsung palettáján megtalálná a számára leginkább megfelelő eszközt, akkor az általad is említett márkák nem tudnának teret nyerni az európai piacon. De tudnak és törvényszerű, hogy ezt előbb-utóbb a Samsung is meg fogja érezni. Ha nem hibázik nagyot az MTK, akkor a 6595 bizony komoly felzárkózás lesz. Ami engem illet, pont le..rom, hogy a Samsungnak számítok -e, vagy sem. Nem rajtuk akarok bosszút állni, csak magamat nem akarom szo..tni.

 • Hobbbyt

  őstag

  Te csak azt hiszed, hogy nem gondolok bele bele ezekbe a cégekbe.. De amég se a MOL se a Telekom se az összes többi hasonló cég nem NEM támaszt ilyen követelményeket akkor miről beszélünk? És amúgy is.. minek kéne "szuperbiztos" telefon a benzinkutasnak vagy a telekomos eladó csajnak aki csak a betanult szoveget tudja? A közép és felső vezetők meg nincsennek olyan sokan..

  Ezeknél a cégeknél biztosan tudom, hogy úgy működik a dolog hogy: Ha! felkínálják a céges mobilt akkor van 2-3-4 alap telefon ami kozul valaszthatsz.. vagy csak siman a simkartyat, de akkor a sajat koltseged a keszulek (termeszetesen) ekkor a kutya se szol bele h mit valasztasz.. felsobb szinten ugyan ez csak mar csúcs telókkal.. jellemzően iphone mert olyan szerzodeseket meg artamogatasokat kapnak ra hogy lenyegeben ingyen elhozzak a legujjabb csúcs telókat.

  (telefonrol potyogok.. valamikor van kedvem, valamimor nincs.. az ekezetekhez)

  10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

 • vicze1

  nagyúr

  1. Kötelező mert semmilyen más módon nem tudod biztosítani az eszköz integritását, semmilyen más mód nincs, mint az erősen lockolt bootloder. Ha mondtok bármilyen más örömmel hallom.
  A KNOX bit az a KNOX garanciáját mondja meg a programnak, semmi köze a készülék garanciájához közvetve.
  Arról a Samsunggal veszekedj, hogy ha te megsérted a felhasználási feltételeit az eszköznek amit megvételkor és aktiváláskor elfogadsz, akkor is érvényes legyen a garancia a készülékre. És minden más amin pattogtok, a kb. tök mellékes, mert nektek ez a problémátok.

  1b. Létezik, Helium.

  2. Ez oda vissza kölcsönös, mondom a ROM-olók kis piac és már nincs szükségük rá.

  @Somatom: Ennek viszont semmi köze a KNOX-hoz, az égvilágon. A vállalatok és kormányzatok felé fordulás annak is következménye, hogy a legalsó szegmensben már nem tudnak versenyezni a kínai gyártók dömping áraival és Kínában szorul vissza. Üzleti eredményekre majd csak Q4-ben fog főleg meglátszani, a i6 miatt hatványozottan.
  MTK-nak nem tudom mi köze ehhez ők egy SoC gyártó semmi közük a készülékekhez. Majd gyárt a Samsung MTK SoC-os telót és kész.

  @Hobbbyt: Úgy hogy folyamatosan a magyar piaccal jössz nehéz azt látni, hogy belegondolsz, a Samsung nem a magyar piacra gyárt kizárólag. De magyar cégek is támasztanak ilyen követelményeket, mondom nálunk csak iPhone és BB, magyar cég. A felső közép vezetők aránya egy szolgáltató iparban érdekelt cégnél kb. 1:10 (belegondolni is rossz, de így van), nyilván nem a Foxconn pár millió robot munkására gondoltam... Egyszerűen a magyar mutyi gondolkodástól nem tudsz szabadulni. :( Szerintem ebből ered az egész felháborodás, lásd fentebb a kiemelt rész.

  Jelenleg a KNOX az egyetlen minden biztonsági előírásnak megfelelő Androidos rendszer. Egyedül a Samsung telefonok kaptak DoD certet az Androidos mezőnyből semmi más.
  Ha tudtok bármi más módszert, ami garantálja az adatbiztonságot minden körülmény között, akkor hajrá mondjátok.

 • #79335424

  törölt tag

  Legalsó szegmensben??? Mikor néztél utóljára kinai teló specifikációt? Mármint nem a dzsunka kategóriáét. Pl. egy Snapdragon 800/801 -et én nem neveznék alsó szegmensnek. Abban egyetértünk, hogy a Samsung kénytelen más közönséget megcélozni, mert ezzel a politikával a lakossági versenyt hosszú távon el fogja bukni. A kínaiak az összes szegmensben nyomulnak. Talán a Note az egyetlen, ami még tartja magát, mert az Spen (és persze a hozzá tartozó kijelző) még egyedülálló. De nem értem ezt az egészet. Az SGS2 egy nagyon jól hekkelhető teló. Talán nem hozott sikert a Samsungnak? Talán veszteséges volt a garanciális problémák miatt? A Samsung lassan naponta kidob egy új típust. Miért ne lehetne a KNOX opcionális? Sőt, továbbmegyek. A root miért nem lehet opcionális? Akár korlátozásokkal is. Vannak gyártók, forgalmazók, akiknél pl. nem a root, hanem a bootloader sérülése a gariküszöb. Sztem ésszerűbb. Azért lássuk be, hogy szoftveres beavatkozástól nem nagyon megy tönkre mondjuk egy usb csatlakozó. Egyszerűen ócska kifogás ilyennel visszautasítani a javítását. Kibújás a felelősség alól.

 • vicze1

  nagyúr

  Felső kategóriában még messze piacvezető a Samsung és az Apple Kínában ott nem veszélyeztetik őket. Ott ajánlgattam a minőségi gyártókat, de ők nem tudnak akkora szériában szállítani mint a nagyok, mert messze nincs akkora kapacitásuk, ebben a kategóriában eladásilag egyeduralkodó a Samsung még mindig, egyik gyártó se ér a közelébe eladásokban és innen jön az Apple-t megközelítő profitjuk.

  "Vannak gyártók, forgalmazók, akiknél pl. nem a root, hanem a bootloader sérülése a gariküszöb. Sztem ésszerűbb"
  Most akkor a Samsung párján vagy mégis? A KNOX bit(!!!!!) a bootloder manipulálást jelzi, semmi mást. Root-od nem lehet lockolt bootloderrel, azt csak unlockkal érheted el sehogy máshogy. A bootloader lock garantálja a system partíció írásvédettségét, és garantálja hogy a rendszer nem lett manipulálva, csak úgy tudsz rootot szerezni, ha írhatóvá teszed a systemet, ehhez a bootlodert kell módosítsd. Szóval nem igazán vagy tisztában vele, hogy a rendszer egyáltalán hogy működik. Így sajnos nehéz vitatkozni. :U

  "ócska kifogás ilyennel visszautasítani" - Onnan hogy megsértetted a garancia feltételeket édes mindegy, az elbírálás meg eseti.
  Amúgy meg SW módosítással egy darab papír nehezéket csinálok neked a telóból, hogy hogy max. alaplapcsere oldja meg. Elég csak egy kicsit rossz eMMC címzést használni.

  "Az SGS2 egy nagyon jól hekkelhető teló. Talán nem hozott sikert a Samsungnak?"
  Nem éppen az 1% alatti userszám hozott sikert a modellnek, akik "hackelik" a telót. Gondolkozz már el az arányokon.

  [ Szerkesztve ]

 • #79335424

  törölt tag

  A mennyiségek megítélésén lehet vitatkozni. A Xiaomi általában egy százezres "reklámkészlettel" szokott indítani a neten és ez viszonteladói hálózat nélkül sem tart két percnél tovább (WCDMA verzióról van szó, tehát Kína kiesett).
  A bootloadert félreérted. Én annak működésképtelenségét értem gariküszöb alatt. Tehát ha csak rootolsz, az nem befolyásolja a garit. Ha hazavágod a bootloadert, az bukta. Több gyártónál lehet eleve rootolva kérni és van, amelyik out of the box rootolt (vagy pre -rootolt, azaz csak vmelyik Superuser -t kell telepíteni a Play -ről). Légyszi, hagyd ezt a "nem vagy tisztában" c. magaslóról szöveget, mert ezen a szinten nem kommunikálok!
  Én nem azt feszegetem, hogy mi van akkor, ha megsértem a garanciális feltételeket, hanem azt, hogy sztem ezek a garanciális feltételek túlzóak és indokolatlanok. Tény, hogy enyhítésük jelenthet némileg magasabb "toleranciaküszöböt", de amíg a megsértésük nem volt bizonyítható (magyarul benyelte a Samsung), addig is bőséges hasznot termelt az üzletág. Ha a root nem lenne garanciavesztő, az nem befolyásolná a KNOX opcionális aktiválhatóságát. Magyarul a vállalati szegmens eladásait nem befolyásolná. Ha a cég a tulaj, akkor nyilván jogában áll eldönteni, hogy aktiválja -e, illetve aktivált készülékeket vásárol. Ettől még nem lenne szükségszerű a lakossági szegmensben is alapból aktiválni, illetve annak a bizonyos flag -nek az állapotától függővé tenni a garanciát.

  [ Szerkesztve ]

 • vicze1

  nagyúr

  Rendben.
  Tessék 4.4.2-re van root KNOX bit megmaradásával. "Garancia" visszaállítható. Persze csak elég kevés modellre és SW verzióra.
  Kernelben van egy olyan exploit amit kihasználtak. Innentől 1 állításod már megdől részben. KNOX innentől mondjuk nem működik, sőt a rootkit le is szedi.
  Ez egy másik topikban írtam mikor jött a KNOX 2 még tavaly, hogy csak idő kérdése mire erre is lesz exploit, hisz "SW" megoldás(EPROM vagy akármi, de csak 1 bit valahol egy ROM-ban.), és csak az utat kell megtalálják utána már futószalagon gyártják őket egy idő után.
  (Én HTC-s ként ezt a játékot 4éve játszom, és minden készülékvásárlás előtt vártam, hogy legyen bootloader törés.)

  "Több gyártónál lehet eleve rootolva kérni és van, amelyik out of the box rootolt"
  Ez így van kínai gyártóknál(egészen pontosan nem a gyártó hanem a kereskedő előre rootolja neked), akik minden eladásért kapálóznak. Teljesen érthető a hozzáállás, a Samsung is úgy kezdte, hogy semmilyen akadály nem gördítettek, aztán szép sorban jött a flash számlálás és egyebek a mostani állapotig, ahol már lockolt a bootloder. Ezért írtam egyből, hogy bizony érdemes ezekhez a gyártókhoz fordulnotok, mert minőségben semmivel se rosszabbak és a felhasználási szokásaitoknak sokkal jobban megfelelnek, és még olcsóbb is.
  Nyugati szolgáltatóknál pedig pont a fentiek miatt elképzelhetetlenek.

  "garanciális feltételek túlzóak és indokolatlanok"
  Felhasználói oldalról igen, gyártói oldalról egyáltalán nem.

  Még egyszer a KNOX bit nem lehet opcionális!(A framework igen, és az ki is kapcsolható.) Vagy ott van vagy nincs, vagy biztonságos a készülék vagy nem, erre nincs középút. Valahogy garantálnod kell azt hogy a bootloder/recovery nem lett módosítva és ezt csak is kizárólag így tudod.

 • #79335424

  törölt tag

  Mint említettem, nekem nem a garanciális állapot "visszaállítása" a problémám, hanem a rootolás legális (értsd hivatalosan garanciavesztés nélküli) módjának hiánya. A kinai készülékeknél közvetlen gyári rendelésnél is lehetséges a root, tehát ez nem pusztán forgalmazói "fogás".

 • Hobbbyt

  őstag

  (#26) vicze1 :

  "Abszolút nem gondolsz bele olyan cégekbe mint a Mol, a Telekom, többi.."

  (#30) vicze1 :

  "@Hobbbyt: Úgy hogy folyamatosan a magyar piaccal jössz nehéz azt látni.."

  Na most akkor mivan? Már az se jó amit te modtál? :(

  [ Szerkesztve ]

  10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

 • vicze1

  nagyúr

  Soha egyetlen nyugatra gyártó cégnél nem volt "legális". Megtűrt volt, de "legális" nem. Vagy mutasd melyik gyártó garanciájába volt benne, hogy a root az nem gond.
  Tehát olyasmit hiányolsz akkor, ami sohase létezett?

  @Hobbbyt: Gondoltam ebbe kötsz bele. :) Bocs, de nem volt már kedvem úgy körülírni, hogy támadhatatlan legyen. :) Így is túl sok idő elment rá.

  [ Szerkesztve ]

 • #79335424

  törölt tag

  Ezt hogy érted? A kínai telók WCDMA verzióit hova szánnák, ha nem nyugatra? Kínában nem sokra mennének vele. Most persze bele lehet kötni, hogy Magyarország mennyire számít nyugatnak, de itt van pl. a Wayteq, vagy a Concorde. Az utóbbi honlapján konkrétan megtalálod a rootoláshoz való hozzáállást (a bootloader a határvonal). A CC Kínában gyártat saját terméket, tehát nem csupán forgalmazó. Ők szervizelik, ők adják ki rá a romot. A fórumukon megtalálhatók a custom romok is. Akár CM -et is használhatsz garivesztés nélkül. Kb. ugyanez a hozzáállás érvényes a Wayteq -re. Ha jól tudom, az Oppo gyári webshopjából is rendelheted rootolva a telót és sztem az One Plus One nemzetközi piacra készített, gyárilag CM romos telói is rootoltak.

  [ Szerkesztve ]

 • vicze1

  nagyúr

  Kínában is WCDMA van. Sőt konkrétan minden van ami szem szájnak ingere.
  China Mobile: 2G: GSM,3G: TD-SCDMA, 4G: W-CDMA (800milla user)
  China Unicom: 2G: GSM, 3G: W-CDMA, 4G: W-CDMA(épül) (300milla)
  China Telecom: 2G: CDMA,3G: CDMA2000, 4G: W-CDMA(épül) (200milla)

  TD-SCDMA azért használják, hogy ne kelljen licence díjat fizetni a technológia után Qualcommnak semmi más oka nincs, így természetesen az állami cég forszírozza azt.
  Lényegében a WCDMA telókból a kínaiak számára kimarad a 3G és vagy LTE vagy GSM van, ha CM-esek.
  Abba ugye belegondoltál, hogy ezek a telók csak is kizárólag Kínában voltak elérhetőek, pl. az összes Xiaomi?
  Csak most terjeszkednek a dél-ázsiai régióba és Indiába.

  Esetleg beszélgessünk olyan cégekről, akik X millió eladott telefonnál tartanak, ne a max. 100e darab miniszériás ODM-ektől felvásárlókról, akik mint írtam kaparnak minden ügyfél után. Egyik cégnek sincs saját gyára(csomagolást nem nevezném gyártásnak...), marketingjük van. :)

 • #79335424

  törölt tag

  Nem, sajnos abba nem gondoltam bele, hogy csak Kínában elérhetőek, nálunk nem. Egyéb szűrési feltételek? Ez már a kákán is csomót tipikus esete. Hozhatnék bármilyen példát, neked akkor is a Samsung módszere a tuti. Szerencsére engem viszont ez nem érint és tudok választani más üzleti modellt követő cégtől is telót. Úgyhogy én elengedtem a témát.

 • vicze1

  nagyúr

  Ez nem hivatalos hanem viszonteladó(van vagy fél éve). Kintről megrendelik és behozzák, nagy varázslat, az ügyintézésre meg jókora felárat fizetsz, már a Edigitálnál is olcsóbban van Note, ami nem kis szó. :P Legalább akkor az OPPO-t mutasd az félhivatalos(van gyártói támogatás is az EU oldal mögött). Te azt bizonygatod, hogy "régen" is volt root garivesztés nélkül, hol voltak ezek a gyártók 2éve? Továbbra is azt mondom, hogy valami olyasmit hiányolsz, ami nem volt EU-ban és nyugaton sose.

  Nem azt mondtam, hogy az a tuti, pont azt mondtam választhatsz akár jobbat is mint a Samsung és felsoroltam a gyártókat akikkel példálózol. :) Ezen én abszolút nem vitázok. Soha nem volt Samsung telefonom és nem is lesz, konkrétan ki nem állhatom a termékeiket több okból is, egyik az üzletpolitikájuk. De reálisan nézem és elismerem hogy jól csinálják, ahogy az Apple is és sok szempontból bizony jó a stratégia.

Hozzászólok Aktív témák