Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sharp 50FQ5EG: középkategóriás QLED tévé gamer funkciókkal
- BIOS frissítés
- Nikon DSLR topik
- Nyomtató topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Megjöttek az M3 szilíciummal felturbózott Apple MacBook Airek
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
a_tesz
Korrektor
Tetszetős, "bámulatos, hol tart már a tudomány", de tényleg.
Én egy dolgot hiányolok a bejegyzésből, a főzőlapot megvettétek végül?
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
Somatom
veterán
Rákerestem az árára. Nem kellett volna.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
adlersson
aktív tag
Maradok a woknál, az öntöttvas serpenyőmnél meg a gáztűzhelynél. Ha lesz 3 gyerekem, lehet fontolóra veszek egy ilyet.
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
-
Redneck
veterán
Hát nem tudom, engem nem győzött meg. Lustáknak, és pár ételhez biztos jó lehet, de komplexebb fogásokhoz nem tudom elképzelni. Megnéztem pár videót, de nem értem a koncepciót. Az ebben elkészíthető ételeket, hagyományosan sem bonyolultabb összedobni, és sokkal több mosatlannal sem jár. Az előkészítéssel ugyanúgy neked kell foglalkozni, a használt eszközök, pedig ennél is koszosak lesznek tehát nem sokkal lehetsz vele előrébb. Oké, a tiszta főzési időn, kialakításából adódóan javíthat, ezt elfogadom.
Az elkészített ételek, a kezdő kategóriába sorolhatóak, hamar elkészíthetők, semmilyen csodagépet vagy konyhai képzettséget nem igényelnek.Számomra ez annyi, hogy egy erősen túlárazott, több mint 500.000 Ft-os keverő-melegítő gépre rádobtak egy tabletet, amin vannak receptek és pár funkció, plusz a szolgáltatásért cserébe, évente levesznek még kb. 18.000 Ft-tal. Ügyes.
Biztos lesz célközönsége, elvégre egyre több a celeb, influenszer, instamodell, és a főzni nem tudó, vagy nem akaró.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/
-
updog
senior tag
Csak nekem nem jött át hogy akkor ez most mi? (márka, típus, eszköz neve... )
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Ahogy írtam, a hülyének is megéri.
Érdekes módon nemhogy lesz, hanem óriási a célközönség ami elég meglepő az ár ismeretében, bár tegyük hozzá, hogy Franciaországban és Németországban van gyáruk, nem Kínában. Pl nekünk ez számít. A cég a 70-es évek óta gyárt főzőgépet ahogy olvastam és sose voltak olcsók.Tegnap seafood chowdert készített ami szerintem nem kezdő kategória legalábbis nem az én léptékemben, 50 perc volt összesen, amiből nekem legfeljebb 10 percnyi melóm volt az előkészítéssel és a gép etetésével, a gép szépen állítgatta a hőmérsékletet, kevert, darált. Persze ez azt jelentette, hogy kivittem a konyhába a laptopot és onnan dolgoztam aztán ha szólt, hogy kell valami, odaléptem és csináltam. Ez a lényeg, mivel így én főztem (nem tudok), alig vett el hasznos időt és friss étel került az asztalra.
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
-
-
mephi666
nagyúr
képeket láthatnánk kész kajákról? mivel főz-turmixol-darál, ezért leginkább szószos-mártásos-szaftos cuccokban van igazán otthon?
ui: sütni is jó dolog és az se nagy ördöngősség... 2 napja vettem 1.5kg oldalast hazafelé, 15:30kor felvettem fiunkat az óvodánál... otthon kevertem mézes-mustáros-fokhagymás cuccot, bekentem a húst, kb 180fokon fólia alatt zsírban attam neki 1.5 órát (15:50kor már a sütőben volt), utána meg fólia nélkül párszor átforgatva 200fokon légkeveréssel készre sütöttem... lehetett volna jobb, ha előbb megvan az ötlet és pár órát tud pácolódni, de így is jól sikerült sütéshez szerintem annyi tudás sem kell, mint főzéshez és nagyon jó dolgokat össze lehet hozni
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Ahogy nézem ez célját szolgálja, azaz kaját készít. Bár nekem nem kellene plusz még egy gép, kicsi a konyha meg ugye ennyi pénzből elég sokáig kajálhatnék. Mosogatást meg elintézi a mosogatógép, tény hogy több az edény de nekem belefér.
Ugyanakkor levest/krémlevest/főzeléket akár ki össze tud dobni, gyakorlatilag szó szerint bele kell dobálni mindent azt tekerni a tűzhelyen hogy ne forrjon fel meg kavargatni néha, de a lényeg az hogy közben lehet kóstolni saját ízünk szerint készíteni. Kezdő háziasszonynak ott van Horváth Ilona féle könyvek, retró igen de mai napig megállja a helyét és tényleg alapokat megtanít.
Én saját magam tanultam sütni/főzni és az eddigi vélemények szerint állítólag jól. Kedvenc konyhai eszközöm (igen férfiként is lehet olyan) a kukta, igaz ízesítést nehéz benne eltalálni tekintve hogy nincs esély menet közben kóstolásra de brutálisan lerövidíti a főzési időt. Vicces de recepteket sem követem csak megnézem/végiggondolom nagy vonalakban milyen alapanyagok kellenek.[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz MasterDeeJay #13 üzenetére
a kukta nálam is fent van a listán ...arról nekem anyukám ugrik be mindig, hogy pl körömpörkölthöz mindig előkerült ...most karácsonyra meg asszonnyal beszélgettünk, hogy nekem mégis mi kellene... általában ötletem sincs, hogy mit szeretnék... végül egy bosch cutter lett (alapanyagok előkészítésénél nagy hasznát fogom venni és könnyű tisztán tartani)
...ami nekem kedvenc a konyhában, az a légkeveréses elektronyos sütő: kb 2-3 éve lerohadt a régi gázos tűzhely sütő része és elkapott a harci ideg... az volt az a pillanat, hogy "na most akkor veszünk eletromosat" 2006ban költöztem el szüleimtől, előtte max tejes pitét sütöttem és onnantól kezdve mindent... de kizárólag gázos sütővel... ha magamat kell osztályoznom, akkor 5-ös skálán kb 2-3 pontokat adnék azokra, amiket készítettem... ehetők lettek a kaják, de közel nem tökéletesek... a gázos sütő inkább égetett meg szárított, ha nem figyeltem... már kezdtem azt hinni, hogy ez nekem soha nem fog normálisan menni... aztán lett elektromos sütő és innentől kezdve semmire nem adnék 4-esnél rosszabb osztályzatot lehet szó piskótáról, pogácsáról, pizzáról, sajtos rúdról, apró teasüteményről, sült húsokról, vagy bármiről... sőt rászoktunk, hogy rántott cuccokat is sütőben készítünk minimális olajhasználattal, sütőpapíron... jobban sikerülnek, mintha olajba dobálnánk... nincs az az isten, hogy még egyszer az életben gázos sütővel szórakozzak
ui: ja nemrég "szuvidáltam" is kacsacombot a sütőben (zacsiba mellé dobva hagyma, fűszerek, só, majd vákumfóliázva) ...istenire sült utána
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Délután teszek fel képet, a sorbetról és a chowderről van.
Egyértelműen a szószos egybekaják az erősségei és azzal van a legkevesebb tennivalója a felhasználónak, azt hiszem anno bébiételekre és hasonlókra találták ki az első verzióját. Steaket biztos nem csinál, de hozzá a mártást, krumplit gond nélkül szerintem.I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
JudasHUN
csendes tag
Nem szerettek meg nem is tudtok főzni, de koriander krém van otthon ?!
-
válasz MasterDeeJay #13 üzenetére
Kedvenc nekem is van: a slow cooker (lassű főző ??). Csak beledobáltam a cuccot és nem kellett figyelni mikor ég meg, jól megtartja az ízeket és nagyon jó állagú lesz a hús. De valahogy mostanság még abban is el tudtam rontani a kaját, egy ideje nem is használtam. Nem sok érzékem van a főzéshez.
Emlékszem kb 10 éve csináltam milánói sertésbordát garnélarákkal hirtelen felindulásból, érzésre. Iszonyat jól sikerült de kiderült, hogy csak véletlen volt. Soha többet nem sikerült jól.
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
-
mephi666
nagyúr
miért nem egyszerűbb kajákkal próbálkoztál? a főzés-sütés is olyan, hogy érdemes apránként haladni, közben gyűjteni a sikerélményeket... 10+ éve én is próbálkoztam padlizsános muszakával, amire ráment több órám, csomó lépésből állt és a "jó" gázos sütőben kicsit elcsesztem a végén... ehető lett, de soha többet... inkább főztem volna helyette egy jó pörköltet, ami egyszerű és tutira jól sikerül
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
totron
őstag
Az influenza meg teával 7 nap gyógyulási időt mutat, egyébként egy hét alatt kihordható. A koncepció az, hogy vedd meg. Nincs innováció, nincs csoda. Tv Shopok szándékosan bénázós, fekete-fehér jeleneteit idézi, utána a színes(-szagos) termék, lendületes alámondással. De MLM-partyn is simán el tudom képzelni. Vedd meg az ezredik hétköznapi kést is, rajta LCD-kijelzővel, mert nekünk érdekünkben áll. Azon túl, hogy eretnekségnek tartom, meg a taglalt fogyasztóiság is mellé, jó, ha elviselhetővé tette a táplálékkészítést, de lássuk az egyén örömén kívüli egészképet is. Végképp kiveszi az ember kezéből a sikerélmény lehetőségét. Nem azt mondom, hogy együnk kézzel, de minél több a köztes, minél több folyamat van kiszervezve, annál személytelenebbé, távolibbá, ellenőrizhetetlenebbé* teszi az egészet. Az alapanyagok felé ugyanígy van a fogyasztó, bár ma már trend tudni akarni a származást, úgy értem nem csak címkén feltüntetve és azt elhíve.
*Koránt sem biztos, hogy ennyiért azt az anyagminőséget kapod, amiből nem oldódik bele az ételbe valami szar, amire ugye divat legyinteni, később meg megy a pislogás a kialakult rák miatt. Nem démonizálni akarom a technikát, de a jajj de megszabadít engem a mindentől is és a deolcsó volt, még akkor is, ha qrva drága volt mégis faktorok szoktak dominálni.
A haszonkulcsra kíváncsi lennék.
-
totron
őstag
válasz MasterDeeJay #13 üzenetére
Osztom a véleményedet. Vannak akiknek tényleg nincs érzékük. A 2 világ közt nehéz, az átjárás, illetve nincs, nagyban térnek el az alapvetések, alapképességek, érdeklődések. Ettől függetlenül az nekem sem tiszta, hogy a piros zománcos fazék (vagy bármi nem elektromos alkalmatosság) mitől nagyobb mumus. Inkább szól ez arról, hogy ki mennyire húzható be marketingekkel, a többi csak körítés, ideologizálás (és persze kiadás). Átérzem futo001 örömét, de pont ezzel az eljárással pucoljuk ki magunk alól a Földet, ez itt a bibi.:/ Megkímélve magunkat a további mosogatásoktól is. Aggaszt, kiváltképp aggaszt, hogy ugyanaz a rókabőr el tud kelni ennyiért. Ez a vesztünk. Mert ha megveszi a rézüstöt felhőlágy habot kikavarni az, akinek ez a passziója csillió ezerért, az megint más. Mindegy, ez a poszt meg erről szól, csak hiányolom a hozzáadott értéket nagyon a termék szintjén (is).
(#14), vannak előnyei a mai sütőknek, de a gázt se írjuk le. Van azokból is gonosz példány, meg kezesebb. Tetőcserép lángoszlatásnak betehető, ha nagyon szárít-éget, vannak praktikák, kitapasztalások. Az élés fordulatszámától függően nem mindig van humor tapasztalgatni, ezt is aláírom.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
volt berakva alufóliába csomagolt cserép ...anélkül fogyasztásra alkalmatlan szenet lehetett volna vele előállítani... (oké, ezek tényleg alsó árkategóriás sütők voltak... az elektronyos drágább, de kategóriájában egy elég alap tűzhely és teljesen más dimenzió a kettő)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Részben egyetértek, enélkül is nagyon jól meg lehet élni, 36 évet elvoltam nélküle boldogan. De mivel nagyjából minden nap megy, én nem érzem feleslegesnek. Erre írtam, hogy ha olcsó lenne és nem tudnánk használni akkor tényleg kidobott pénz volna. Pl a 15 eurónyi elektromos doboz-tömítés amit a kamerákhoz vettem. Majd felrobbanok, elnéztem a méretet, pedig csak 15 Euró.
Vehettünk volna fel szakácsot is, 3 hónap alatt kéne ennyit kifizetni neki. A gond az, hogy baromi sokat dolgozunk és edzünk (én ironmanre, párom fél ironmanre, ez is rengeteg idő és diéta), kertészkedünk nyáron, önkénteskedünk 2 különböző helyen, nincs idő arra, hogy végiggondoljuk, mit mikor milyen alapanyagokból. Így viszont olyan, mintha lenne egy házvezető, akinek megmondjuk mit eszünk a héten, ő meg összeírja és megrendeli ami kell, majd segítséggel el is készíti.
Pl a szomszéd morgott itt nekem, hogy minek van kertje valakinek ha robottal tartja karban, szerinte az ember nyírja saját magának a füvet, minden más eretnekség. Lehet, de a felülős fűnyíróval hetente 4-5 órám ment el vele, most meg semmi, így azt az időt hasznosan is el tudom tölteni. Porszívózással napi 40 perc (tényleg minden nap csináltuk), most a Roborock megcsinálja, ezzel is sok időt nyerünk, max hetente egyszer kell rendes nagy géppel. Pedig ezek nem voltak még pár éve és akkor is ment az élet.Ilyen a világ, gyors és nem látszik, hogy lassítanánk a jövőben. Kiköltöztünk tanyára a nyugalom miatt aztán lehet a városi apartmanban kevésbé volt elfoglalt az ember.
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
Teljesen rendben van a dolog.
Mindenki arra fordítja az idejét, amire akarja és azon spórol időt, amin akar.
Most legalább az alapanyagok és fűszerek vásárlása a te kezedben van. Frissen készül az étel és nem mélyhűtött félkész izékből összemelegített valami.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
zone
őstag
Mennyire volt macera a gázost elektromosra cserélni?
Nálunk is felmerült, a sütő sokszor magától kialszik, az egyik "főzőlap" még a vizet sem tudja felforralni. De fogalmam sincs hogyan kellene nekikezdeni, mi lesz a gázcsővel, honnan lehet a hálózatra kötni, elbírja-e, mennyi munkával jár, stb.YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
mephi666
nagyúr
Ja, nálunk a teteje gázos, mert panelban átalánydíjas a gáz... azt a részét szerelővel köttettük, mert ami csap fel volt rakva, az se volt épp szabályos... ezen kívül a kapcsolótáblától elhúztam kábelcsatornában egy 16amperes ágat a tűzhelyig, kiraktam egy konnektort és annyi... ez különálló tűzhely, villásdugóval ellátva... eszik valami 2kW körül maxon hajtva... ha beépíthető eletromos sütő+főzőlapot akartok, azokat szintén direktbe kell ráhúzni a kapcsolótáblára, mert külön-külön is nyelhetnek vagy 2+2kW-ot... itt már elgondolkodtató, hogy az áramszolgáltatótól kérjetek-e felfelé bővítést, ha a nagymegszakító 20-25amperes (ezt ingyen megteszik kérésre... mi is gondolkoztunk rajta, de egyelőre elnapoltuk, mert valószínű idén úgyis költözünk: addig meg figyelünk, hogy a mosógép-szárítógép-mosogatógép-sütő négyesből egyszerre max 2 menjen)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
totron
őstag
válasz Hieronymus #24 üzenetére
Hogy a spórolás fogalma pont hogy jön ide... Hagyjuk.
(#23) futo001, értem, köszönöm a reakciót. A fűnyírós példával tudok azonosulni, a többit az irreálisan magas ár szétmagyarázásának érzem, tekintve, hogy jó minőségben rendelni is lehet pl., és a már említett hozzáadott érték hiánya/ár miatt megtérülésről is felemás társalogni. Nem alapvetően a gépi úttal van gondom, hanem hogy a marketing beszél belőled, citált párhuzamokkal, tehát a marketing/önigazolás beszél belőled. Ebben találtátok meg az optimumot, rendben, de nem fenntartható.
[ Szerkesztve ]
-
Geri Bátyó
őstag
Valójában poén volt, amit írt, a sous-chef ugyanis leginkább a szakácssegéd. Pucol, aprít és alap dolgokat főz (például szószokat). Valójában a cím azt jelenti, hogy ő lett a gép segédje.
Előző hozzászólásaidra reagálva: Én inkább támogatom, hogy valaki egy ilyen géppel főzzön, mint hogy rendeljen. Két emberrel számolva is megtérül az ára max. fél év alatt és tényleg olyan kaját csinál, amilyet ő szeretne.
Alapvetően én is a hagyományos megoldások híve vagyok, de azt is meg tudom érteni, ha valaki ezt az időt másra szeretné fordítani. Nekem a főzés hobbi és kikapcsolódás is. Másnak nem feltétlenül."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
totron
őstag
válasz Geri Bátyó #30 üzenetére
Értem, hogy nem a szenvedélye, de a lufi (magas ár & hit) ott van. Ezt próbáltam kipuffogni magamból. Minden másban egyet mondunk. Ez ezért az árért olyan, mint a napelem: soha nem térül meg. Minden más csak önigazolás. S ne félmilla váltson már ki egy lábast meg egy paprikás krumpli nehézségű történetet. Na. Jó étvágyat mindenkibe, akármilyen módon is.
[ Szerkesztve ]
-
Geri Bátyó
őstag
Azzal egyet értek, hogy erősen túl van árazva, de azzal nem, hogy nem térül meg. Egy kajarendelés kb. háromszorosa annak, amennyiért te magad megcsinálod a kaját. Persze, ha ezeket a heti menüs borzalmakat nézzük, ahol éppcsak nem hulladékból főznek és még kevés is, akkor csak 25-30%-al jössz ki jobban (mármint akkor, ha jó alapanyagból főzöl). De két főre már az is napi 5-700 Ft. Normális kajánál meg akár 2-4000.
[ Szerkesztve ]
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
adlersson
aktív tag
válasz Geri Bátyó #30 üzenetére
Azér' ennek nézz utána, egy sous-chef kb. konyhafőnök-helyettes. Amit te írsz az max. commis, de inkább valami gyakornok.
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
Korrektor
válasz Geri Bátyó #32 üzenetére
OFF: a megtérülés túlértékelt
-
totron
őstag
válasz Geri Bátyó #32 üzenetére
A rendeléssel tényleg közelebb vagyunk a pénzszóráshoz, persze értem, az időfaktor is benne van, ez jogos és háztartásonként, egyénenként, életvitelenként eltér az idő értéke. Kínomban röhögök viszont ezen a megtérülési gondolatodon 2 személyre, főleg, ha megjelenik előttem az analóg lábas fakanállal, benne egy paprikás krumplival vagy bármi mással. Oda is igaz, hogy azt csinálnak benne, amit csak akarnak vagy amihez tehetségük van, sőt, ott nem csak a szószos vonal jöhet szóba. A marketing a te utad.
A távolság ~495e Ft árban, rakjunk hozzá céleszközként egy mezei kuttert, legyen 485e a különbség, a tűzhelyet meglevőnek vesszük. Úgyszólván nem tudjuk kirángatni a vakfolt alól ennek a terméknek a hasztalanságát (szvsz), akárhogy is cibáljuk jobbra-balra. Nem harcolok, legyen meg mindenkinek a gondolata, de akkor is, emberek! A klasszikus módszer választása esetén a fennmaradó összeg egészét illik kaparós sorsjegyre költeni a megtérülés jegyében.Szerk.: nem tudok érdemi időspórolást elképzelni e géppel, ez csak maszlag. A használója persze lehet, hogy rácáfol, de ő meg elfogult. Áh, ugyanott vagyunk.
Szerk.2: amíg megtanulod a menüt az LCD-n, addig az is menne, hogy mikor rakd bele a koriandert és minden egyéb praktika. Ugyanott van az egész.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Én sem igazán értem. Mondjuk, szeretnék főzni egy zöldséglevest. Megveszem a zöldséget és hazaviszem. Aztán? Bedobálom az egészet ebbe a csodamasinába, az meg megpucolja a hagymát, a répát, meg a többit, aztán szól, hogy most kéri a vizet, meg a fűszereket?
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Én teljesen megértem a felháborodásot (lehet nem jó szó, nem jutott eszembe megfelelőbb) és nem is veszem személyesnek. Megkérdőjelezhető az ár/érték, hasznosság, az irány amifelé a felhasználokat vagy társadalmat mozdítják az ilyen termékek, környezeti hatások, stb. Részben azért is írtam meg az egész sztorit, mert azért ez valahol engem is kiakaszt, hogy itt tart az ember. Ezért sincs márka/típus említve, mert nem ajánlónak szántam, nem is lenne pofám ajánlani, nemhogy árulni. De én szeretem.
A sous-chef, ahogy előttem is írták arra utal, hogy egy gép segédmunkása lettem a konyhában - mégha a sous-chef valójában nem is segédmunkás de a hierarchia hasonló. A marketinget nem tolom ezt félreértetted, nem tudom mivel próbálják ezeket eladni, nekünk sose próbálták, az ügynök csajt is leráztuk hogy nem kell nekünk szöveg meg bemutató, nem is hallottam róluk előtte, mi a lehetőséget láttuk meg benne ami (talán) segítheti jó irányba mozdítani az étkezésünket. Ez majd 1 év után derül ki, ha akkor már csak a sarokba lesz félretolva, akkor ökörség volt megvenni. Ha nem és akkor is használatban lesz, akkor mindegy is mi motivált és milyen pro-kontrákat állítunk sorba mivel használva van.
Hosszú távú racionális konklúziót ennyi idő alatt én sem tudok levonni egyelőre. Nemrég játszottunk ahol kérdéseket kellett feltenni amiket mindenki megválaszol. Az egyik kérdés életem legrosszabbul elköltött Forintja volt. Lehet ez kerül az első helyre a következő játéknál, meglátjuk.
Az időspórolás viszont egyértelmű, persze nem a rendeléshez képest. Párom már készített vele olyat amit máskor is csinált, véleménye szerint sokkal gyorsabb a géppel, a chowderre azt mondta hogy kb 2x ennyi idő alatt csinálta máskor. De ez megint függ attől mit csinálsz, nem jó mindenre. Szerintem egy manhattan steak sokkal gyorsabb wokban mintha külön készíted a szószt és a krumplit a gépben. Lehet tévedek, nem tudom hogy készül csak a végeredmény alapján nem tűnik ideális ételnek a gép számára.
[ Szerkesztve ]
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz Geri Bátyó #30 üzenetére
"Nekem a főzés hobbi és kikapcsolódás is"
Azért emiatt egy picit irigyellek. Előbb állok neki bármit csinálni a házon, inkább kúszok a padláson a gerendák között kábeleket berángatni a falba maszkban ahogy tegnap is csináltam, számomra az is kikapcsolóbb pedig most is fáj mindenem tőle a több órás pókember-póz miatt.
Vegyük a mai reggelt, rántottát jót csinálok: kolbász és hagyma, mikor megpirultak kakukkfű rá, aztán tojás, arra pici majonéz és mégkevesebb mustár, pici tárkony majd paradicsom és csili. Ma gondoltam egyet, megéreztem a citrom illatát, megkívántam, beleraktam a rántottába. HAL íze lett. Nekem kellenek a sablonok.Azt, hogy havi szinten mennyit költöttünk kajára párom egyszer kiszámolta, eléggé beletaláltál. A megtérülési idő is ott van kb, persze ha használjuk de azt ugye befolyásolja mit készítünk. De 1 éven belül van, ha magunknak főzünk ezentúl rendszeresen rendelés helyett.
Persze másfelöl furcsa megtérülésről beszélni, van felszerelt konyhánk, minden adott lenne.
[ Szerkesztve ]
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
mephi666
nagyúr
nekem is a főzés felér egy meditációval napi munka után egyszerűen kikapcsol, eltereli a gondolataimat... szervezem a fejemben, hogy mit-mi után, módosítok néha a megszokott dolgokon... azt a részét is szeretem, hogy szépen bepakolok utána a mosogatógépbe, amiben megvan mindennek a helye... megnyugtat, hogy rendszer szerint bekerülnek a koszos edények, majd utána kikerülnek onnan... minden a helyére egy pszichológus szerintem hosszan tudna elemezgetni, de nem érdekel
...rántottát én hagyományosan szeretem, mindenféle extra nélkül... sokáig próbálkoztam vele, mert nem tudtam elképzelni, hogy szállodákban a svédasztalos reggelihez miként készítik... hasonló volt kb mindenhol, de hasonlóra nem tudtam elkészíteni... utána tudtam meg, hogy spórolás jegyében tesznek bele vizet és lisztet, amivel dobni lehet rajta és a 3tojásos rántotta kb 4-nek tűnik ...3 tojáshoz kell 1 evőkanál víz és 1 kiskanál liszt... tojás, liszt, víz, só... esetleg hagyma... esetek nagy részében ennyiből készítem és hasonló ízre+állagra, mint a szállodai
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Somatom
veterán
Engem tényleg érdekelne, hogy egy ételkészítés feladataiból mit vesz át ez a kütyü. Leveshez megpucolja a zöldséget? Vagy, vegyünk egy ecccerű pörköltet! Szalonnából kisütöm a zsírt, azon aranysárgára dinsztelem a hagymát, majd ráborítom a húst. De hát ehhez fel kell vágni a szalonnát, megpucolni és feldarabolni a hagymát, feldarabolni a húst, stb. Mindezt sorrendben. Hogy a fenébe csinálja meg ezt mind egyetlen gép?
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
mephi666
nagyúr
ez egy melegítő-keverő-turmixoló automata, megtámogatva app-al nem fog neked hagymát pucolni meg szalonnát sütni... sőt esélyes, hogy hurkát tölteni sem
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Somatom
veterán
Sztem a dinsztelt hagyma az alap. Én ezt úgy csinálom, hogy otthon elkészítem és befőttes üvegben magammal viszem. A kamionban az inverterre rádugom a rizsfőzőmet, rakok bele a hagymából, ráborítom a feldarabolt húst, pörköltszaft kockát, paprikát, kevés vizet. Megnyomom a soup gombot és miközben vezetek, másfél óra alatt kész a pörkölt. Az egyik kütyü huszonezer, a másik meg többszázezer. Keresem a használati értékben az árkülönbséget.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Chaser
titán
-
littlebuddha
csendes tag
Sziasztok,
Bocsánat a félig off-ért, de talán itt kapok segítséget.
Többen említettétek a slow cooker-t. Elvagyok a konyhában a régi lábasokkal, edényekkel, serpenyőkkel is, de egy ilyennek el tudom képzelni hogy hasznát tudnám venni. Viszont fogalmam sincs róla, hogy milyet, mekkorát érdemes venni, mire érdemes figyelni választás során.
Ha van esetleg tapasztalototok, vagy info olyan helyről, ahol utána lehet nézelődni, azt nagyon szépen megköszönném!
szerintem
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Peugeot, Citroën topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága
- Villanyszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...