Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- UHD filmek lejátszása
- OLED TV topic
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Köszönjük
-
kovsol
titán
Szóval akkor 2020-ban várható új asztali Zen3 -ra épülő asztali megoldás?
Lehet tudni, hogy az év melyik szakaszában várható ez?May the Force be with you!
-
Pete55555
addikt
mert tulajdonképpen a kisebbik processzorgyártó legót csinált a korábban rendkívül komplex tervezésből
Az év mondata...Szeretem leracsniztatni...
-
Sza_Sa
senior tag
Részletes egy írás, meg kell hagyni.
Az Amd (Tsmc) 5nm-ére leszek kíváncsi, na meg az Intelre, hogy ők mikor tudják lejjebb szorítani a méretet. Amennyiben 2023* körül még mindig 7nm-en fognak bohóckodni, pár évre megint el fog dőlni a verseny.*Javitva, ahogy Abu írja, 2022 végén várható csak a 7nm
[ Szerkesztve ]
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
tha_answer
őstag
Zen 3 tizensok% atlagipc novekmenyes pletykakbol mi igaz?
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Érdekes hogy vga vonalon nincs ilyen összehasonlító cikk. Persze valahol érthető: átsütne rajta a szerző keserűsége, hogy az amd ott évek óta nem rúg labdába...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
wjbhbdux
veterán
Fél éve normalizálódott a DDR4 ára, hagyjuk még az 5-öt.
/s
-
oZone762
tag
-
"Viszont ahogy növekedett a magszám, úgy kellett egyre több lapkát tervezni, így ma már nem ritka, hogy az Intel egy generációra kiad hét-nyolc különböző processzort is. "
De állítólag azért, mert kielégíti az eltérő igényeket... Ja, csak mondjuk a user meg elveszik benne, hogy a 3327 meg a 2658 miben különbözik, pláne, hogy a különbség néha csak pár MHz, és kajak ugyanazok a magok vannak benne Érdemesebb lenne kicsit átláthatóbb termékpalettát, struktúrát létrehozni, mert annyiféle a variációs lehetőség, hogy lassan mindegy is, mit vesz az ember.
Persze lehet, hogy a Core2 nem tetszett nekik, ahol gyak. büntetlenül lehetett húzni a procikat, és emiatt mindenki húzta is...Amúgy az AMD Opteron procjai a 2000-es évek második felében is leuralták a szerverpiacot, ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az a poszt csak a szokásos trollkodás volt Abu-val szemben. Mondjuk az igaz, hogy az előző generációs Vega kártyák nem igazán lettek ellenfelek az akkori nV kártyáknak.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Atocha
senior tag
Vannak olyan emberek, akik egyszerűen a kv-jukat sem tudják meginni anélkül, hogy be ne szólnának valakinek. Ezek az emberek fizikai fájdalmat éreznek, hogy ha nem trollkodhatnak és nem alázhatnak meg valakit. Nem értem mire jó, talán a lelki egyensúlyukat billentik helyre ezáltal, ha véletlen nem úgy történnek a dolgok ahogy ők gondolják és akarják.
Ez a jelenség figyelhető meg a prohardver hasábjain is főleg az AMD és Abu-al kapcsolatos cikkek esetén.
A beszólás/alázás után érezhetően csökken bennük a tesztoszteron és az arcuk is kezd ököl formából visszaalakulni emberi arcá. Talán van valamilyen kapcsolat a mesebeli telihold/vérfarkas átalakulás és az amd/abu cikkek között. Nem tudom...
De kifejezetten érdemes lenne a brit tudosoknak erre is fókuszálniuk....
PeaceNem vagyunk mások, mint egy szemvillanásig emberi alakot öltő csillagpor!
-
Dévacsen
senior tag
Köszönöm a munkád.
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
Tigerclaw
nagyúr
Jön az LPDDR4X és LPDDR5 támogatása is AMD-nél. Az mennyit fog számítani?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Ragnar_
addikt
"Érdekes hogy vga vonalon nincs ilyen összehasonlító cikk. Persze valahol érthető: átsütne rajta a szerző keserűsége, hogy az amd ott évek óta nem rúg labdába... "
Tehát az Nvidia csak azért gyártott füstölvést Super szériákat a 2060 és 2070 modelekből is, mert maradt néhány tranzisztor a fiók alján és az 5700 szériának semmi köze nem volt hozzá ...
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Akula
őstag
Tudom, hogy unalmas már, de csak ezeket tudom felhozni a GHz versennyel szemben:
spectre, meltdown.
Aki már megégette magát hardveres sebezhetőség miatt, az másképp gondolkodik és büntet."Akula Sub, ready for the deep!"
-
Zotya84
őstag
Ő feldobta a labdát, és megnézte, hogy hányan csapjátok le. Ahelyett, hogy ignorálnátok, ahogy én is szoktam, mert már rohadt unalmas, amit csinál. És abból él, hogy ugrotok rá. Ezért sem szoktam belemenni hitvitákba, mert nincs értelme; én el tudom olvasni az itteni, meg a máshol megtalálható cikkeket, teszteket is, és le tudom vonni a következtetéseimet az olvasottakból.
S én azért bízom benne, hogy 1231-0101-re be van időzítve Abutól egy olyan cikk is, amit egyébként hiányol – csak tudnám, ezt miért a procigyártókról szóló cikknél teszi...Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
DjFlanker
aktív tag
Köszi szépen, nagyon részletes de még kocaolvasóként is jól követhető, értelmezhető írás, szép munka
Jó pilóta alagútban nem katapultál
-
DraXoN
addikt
Jó cikk..
Mondjuk túl sok újat nekem nem mondott... de örülök, hogy "spekulációkba" nem ment bele.. bár volna mibe mind 2 oldalról. (bár intel táján nem kis "izzadságszag" terjeng)...
Mondjuk az intelnek szerintem az egyetlen reménye mostObiwa-vagyis a Foveros lehet, ha tényleg elkészül platformszinten (ezt az irányt tavaly nyáron az AMD is elismerte, hogy 2-3 év előnye van designszinten a 3Dstackingben intelnek)... kérdés Intel kitudja-e használni valamire ezen előnyt (bár biztos megpróbálja majd). Kérdés csak milyen teljesítmény szintre tudják skálázni a technikát, High-End, magas órajeles cpu-k hőtermelése gond lehet, így könnyen lehet ezen felépítéssel vége az órajel versenynek.. hacsak nem tudják elvezetni a hőt mondjuk valami hőkamrával... bár szerintem akkor is korlátozhatja az órajeleket a magas maghőmérséklet.
Intel pechére ez a sebezhetőségi gond is rosszkor jött.The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
-
Televan74
nagyúr
Azt hiszem mivel nagy változások nem jönnek,2020 -ban használtan veszek Ryzen 7 3700/3700X, hozzá lapot és memóriát. Azzal megvárom a PCIe5,DDR5 lapokat és processzorokat.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Én arra lennék kiváncsi ha meglépik Amd & Tsmc által készített 5nm-ére ,mellé milyen IGP fog társulni , mert most is megeszi Vega11 a mostani Intel megoldásait.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Aprósólyom
addikt
Hosszú ideje az első cikk, amit alig tudtam letenni. Élveztem. Gyerünk PH! Új év, új kezdet!!!
És nem vagyok AMD bérenc. Elégedett user vagyok, épp egy Intel platformon. Ellenben örülök, ha valaki egy jó megoldást talál ki és valósít meg. A piaci eredményeiken, már a steam pc statisztikákon is látni. És gyanítom még a közelében nincs az AMD a jövőbeni csúcspontjához.Jevons paradox
-
hokuszpk
nagyúr
-
tasiadam
veterán
Az intel nem ugy csinalta az elso q6600-at, hogy 2 darab 2 magost osszehanyt? Es az elso 2 magos intel nem ugy keszult, hogy osszeraktak 2 pentium magot?
Amugy mikor cserelhetem le vegre a 3770-em ugy, hogy nem adok ki 100x ezret, es erezheto is lesz a gyorsulat?
A cegen belul most massziv problema, hogy az intel miatt a szerverek elvesztettek a kapacitasuk magyreszeg. 8 magota ra tudtak virtualizalni kb 16 unitot. Na ez meg lett felezve, es maskent lett virtualizalva. Es ezt a meltdown cuccot a nehalem cpu-kra is raengedtek.
de jo lennne ha vennek egy 200 lovas autot, majd kozlik hogy ja 2 henger nem megy, legyen 150. :D ennek ellenere azota se hallottam amd szerverekrol.[ Szerkesztve ]
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
tibaimp
nagyúr
Abu85: köszi az összefoglalót ! Hasznos volt.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Fred23
nagyúr
Köszi a cikket, bár nagyjából képben voltam!
2004-ben meg a legjobb asztali proci szerintem nem Athlon 64 volt, hanem a Pentium M765 ASUS CT-479-es adapterrel. (Ha valakinek van ilyen átalakítója, és megválna tőle, keressen meg priviben!) Hmm, viszont mintha ez az adapter 2005-ben jelent volna meg, és akkor meg már vehetjük hozzá a Pentium M780-at. Viszont fejlődött az Athlon 64 is, szóval lehet, hogy már verte a Pentium M-et. De perf./W biztosan sokkal jobb volt a kis penya.
[ Szerkesztve ]
-
Hellwhatever
aktív tag
Bármelyik jelen generációs proci érwzhető előrelépés lenne kb. i5 9400 / R5 3600-tól felfele. (Meg merem kockáztatni hogy még egy magasabb frekvencián ketyegő i3 vagy egy kisebb R5 is.)
[ Szerkesztve ]
7800X3D | ASRock X670E Steel Legend | Corsair 32GB DDR5 6000MHz CL30 | Gigabyte RTX 4070S WINDFORCE OC
-
gulupeti
senior tag
Ajj, de szuper összefoglaló cikk, ez hiányzott már nekem, hogy képben legyek! Köszönöm!
-
AMD procis szerverek - igaz, nem újak
A S/M szívást meg köszönjük az Intelnek. De mondjuk ha teljesítmény kell, akkor nem csak Intel létezik, van Power architektúra is... meg még pár más, ami megeszi az x86-ot reggelire - csak ára is van.
[ Szerkesztve ]
-
Northlorien
tag
Én a 2600k-m cseréltem anno 6700kra és észrevehetően gyorsabb volt, most pedig a tr3 szintén érezhető sebessegnovekedest hozott. Egy i5 vagy R5 most azért jóval nagyobb teljesítményre képes, kérdés, hogy neked szükséged van-e rá vagy sem. Az egyik barátom akinek eladtam a 2600kt máig használja és tökéletesen elégedett vele. Amúgy az új generációnak több előnye is van a teljesitmenyen kívül, például csatlakozó vagy akár hálózati sebesség tekintetében, stb. A kérdés csak a hogy kell neked vagy sem. :)
-
S_x96x_S
addikt
Jó összefoglaló! köszönöm!
( Legyen jó verseny és menjenek lejebb az árak ! )Reklám:
Akit még jobban érdekel az AMD CPU-k jövője , piaci helyzete, elemzések, pletykák, szerverek, apuk, mobilok, nuc-ok , gyártás, biztonsági dolgok, alaplapok,chipsetek ...annak javaslom az AMD kocsmát ... :
- "Fórumok/Lokál/AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk"[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
tasiadam
veterán
válasz Northlorien #37 üzenetére
Hát a 2600k-hoz képest a 3770 is isteni. Amire én perpill használom, alig pörög, 100%-on sosem megy, max. 1 magon peakel. Az RX580 sem megy többet 70%-nál. Mondjuk ha munkára használom, akkor lehet hogy megérné váltani. Ám most az egyetlen bajom az ivy-vel, hogy SATA2 csatlakozóim vannak csak, nincs sata 3 és raid támogatásom sem.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
-
gothic20
aktív tag
Köszi a cikket
Nietzsche: "Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall."
-
gidalight
tag
Hát azért szakadék nincs egy 2600 és egy 3770 között (a haswell pl. nagyobb ugrás volt az ivy-ról valamivel). Egyébként meg az 580-hoz nagyjából elég egy 3770, de nagyobb kártya alá bizony kevés, idővel pedig muszáj lesz leváltani az 580-at. sata3 meg a h61-es lapod miatt nincsen, de így h xeonod van (vagyis nincs lehetőséged OC-ra) felesleges lenne ezért váltanod. Hétköznapi használatban a sata3 hiánya közel semmit sem jelent.
-
IO.sys
őstag
Az S/M (hehe) szívásra, igaz, nem túl bölcsen, a tuning topikban szoktam írni, hogy két kattintással kikapcsolható a megfelelő célprogrammal. Akkor szokott kelleni, amikor valakinek lejön az ominózus tavalyi frissítés és hirtelen nem indul többet a húzott vasa. A másik ok a megbecsülhető veszély felmérése után a kikapcsolás a nyerhető teljesítmény fényében.
Azt is látom, többen emlegetik a 3770-et. Nekem is 3770K-m van és sokat nézegetem, merre lehet tovább lépni budget vonalon -- nem lehet.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Rossz a fogalmazás - nem nyerhető, hanem visszakapod az eredetit
Azt nem értem, hogy a játékok esetén hogy a halálba' nincsenek olyan fordítási eljárások használatban, amikkel minimális a teljesítményvesztés? Ilyenek már régen léteznek.[ Szerkesztve ]
-
-
paprobert
őstag
Kiváló cikk lett!
(#24) DraXoN Órajel verseny tényleg nehezen lesz. Láttuk hogy mit tud az Intel 10nm-e, lényegében AMD szintre csökkent a 10 nanós Intel processzorok órajele. Egyszerűbb az architektúrában találni 15-20%-ot, mint 1GHz-nyi extra órajelet kisajtolni a szilíciumból.
Desktopon ha az AMD hoz egy kicsit jobb karakterisztikájú Infinity Fabric megoldást a Ryzen 4000-ben, és az IPC csak egy szolid 8-10 százalékkal nő, akkor az Intel utolsó mentsvára, a "High refresh rate 1080p gaming" ütőkártya is semmivé válik már jövőre.
Vajon mikor emel drasztikusan árat az AMD?
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- DIGI Mobil
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- The Game Awards 2024 - Nézzük élőben a bejelentéseket!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hardcore café
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Tesla topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen Processzorok! AM4 - 5700X/5700X3D/5800X/5900X - BONTATLAN! - 36hó gari!
- Eladó 9800x3d új, 3 év garanciával
- ÚJ, 3év Gar AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz (96MB Cache, up to 5.0GHz) CPU! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Intel Core i5 13600KF / i7 12700KF / 12700K processzorok 2 év garancia 27% áfa
- ÚJ, 3év Gar AMD Ryzen 7 9800X3D 4.70GHz (96MB Cache, up to 5.2GHz) CPU! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest