Hirdetés

2018. szeptember 25., kedd

Hozzászólások

(#1) Duracellm...


Duracellm...
(PH! kedvence)

Az eredeti cikket jó lenne belinkelni, mert így magyarra zanzásítva nehezen értelmezhető, 5x elolvastam, de hiába.

[ Szerkesztve ]

(#2) Lacok válasza Duracellm... (#1) üzenetére


Lacok
(őstag)

(#3) mepet


mepet
(PH! addikt)

Két gondolatom támadt:
1. Ez az első értelmes dolog, amire az emberiség AI-t használ.
2. Minek ide AI?

A második gondolatként felmerült kérdésre nem találtam választ a cikkben (az eredetiben sem). Pont ez lenne az érdekes szerintem, hogy milyen szempontok voltak azok, amiket nem lehetett matematikai nyelven leírni a gép számára, hanem meg kellett tanulnia...
Amikor emberek végzik a vizsgálatot, akkor nyilván nem néznek meg minden négyzetmillimétert, hanem a sokéves gyakorlat alapján csak adott részeket. (Legyen mondjuk 20%. Ez reális.) Ezt nem lehet leírni valahogyan? Ehhez AI kell? Vagy teljesen másról lenne szó?

(#4) Duracellm... válasza Lacok (#2) üzenetére


Duracellm...
(PH! kedvence)

köszönöm!

(#3) mepet: Más költsége van ha 5 képet kell készíteni és bevinni az adatbázisba, vagy egy mérnök-gárdát igénybe kell venni ahhoz, hogy egy hibásnak bizonyult munkadarabról készült képet körülüljenek, pontosan definiálják mi utal azon a hibára, és mi lényegtelen a képen. Majd a programozó megírja azt a szűrőt, ami alapján ki lehet egy ahhoz hasonló részletet választani egy másik képről.

Ezen túllépve, alkalmas arra az itt szerzett ~100%-os információ, hogy alapján a be tud avatkozni a gyártósor működésébe az AI. Rövid idő alatt, akár az 5 kép elkészülése után, az ultrahang előtt. Mondjuk tudja korrigálni a hegesztőgép sebességét, áramát és a következő munkadarabnál láthatja hogy a gép a hibás, vagy a beállítást kell tovább korrigálni.

[ Szerkesztve ]

(#5) Dr. Akula


Dr. Akula
(PH! nagyúr)

Lassan ezt is át lehet nevezni Lenovo blogra. :( Azt hittem a Thinkpad tönkretétele után legalább a Lifebook jó pótlék lesz, hát már az se. Ha még a Latitude is elesik, megszűnik a business class.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.