- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Egy év iteráció: Zenbook Duo 2025 notebook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
zotyi85
tag
Jaja, hasonlít kicsit rá!
ASUS TUF GAMING B760M PLUS D4, INTEL i5 12400F, BE QUIET PURE ROCK, SAMSUNG 970 EVO PLUS 500GB M.2, 2x16GB KINGSTON 3200, XFX RX 6700XT 12GB, LIAN LI O11 AIR, ASUS ROG STRIX 650G, REDRAGON KUMARA, A4TECH BLOODY, Acer Nitro XV322QUP 31,5" IPS 165Hz 1440p
-
Sza_Sa
senior tag
Retrósan mondva: Naggyon kafa! Bár pár ponton nem egyezik a fuji (margetingesei)és az én véleményem, de remélem sikerül összecsiszolni a hardvert a szofverrel, és akkor egy nagyon ütös kis gép lesz ez. A kis pana kompaktot le is váltanám egy ilyenre, márcsak a retro mivolta miatt. Várom nagyon!
Szerk: ráadásul a cikk olvasása alatt épp a Forrest Gump The Soundtrac-et hallgattam, ugyhogy teljes volt a '60-as évek béli élményem.[ Szerkesztve ]
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
FEDman
addikt
Az APS-C Fuji lapkák mind CCD-k voltak. Ebbe a gépbe szinte biztos, hogy a Sony jól bevált 12Mp-es CMOS érzékelője került!
Spéci Leicáéhoz hasonló eltolt mikrolencsékkel megfűszerezve.Hogy miért tenne ilyet a Fuji? A gyors kontraszt AF-hez nélkülözhetetlen a modern gyors kiolvasású szenzor, lehet a sajátjuk e téran nem volt kielégítő.
-
t72killer
titán
válasz
Szten Márs #8 üzenetére
Én azon akadtam fenn, hogy azért nem engedik az objektívcserét, merthogy a "jó minőségre törekednek" (egyfrászt, nem akarják, hogy pl a nikon profitáljon a lencsén). Megnézném én azt, hogy ez az obi mennyivel lesz jobb egy 1.8/35mm-es nikkornál... (a fuji nikon bajonettet használt, amíg gyártott SLR-t ugye).
Nagyon szép gép, az APS-c szenzorméret+remélehetőleg használható minőségű obi miatt meg valszleg jó lesz a képminőség, de a korlátai miatt nem kéne.
Nagyon örülnék egy pici, nikon obikat használó gépnek, jó lenne másodgépnek egy nagyobb nikon SLR mellé.
#9: megfelelő lencsével a Pana GF2. Valahogy a panasonicnak nem derogáltak a Leica lencsék...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ijk
nagyúr
válasz
Szten Márs #8 üzenetére
Miért, most mondj nekem egyetlen létező megoldást ilyen fix gyújtótávú f2-es fényerejű, stabilizált rendszerre. (nehogy valami zoomos kompakttal hozakodj elő
)
Ja mondjuk ott a pentax, meg az oly... Nemhiába még lassan kattog az agyam.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Szten Márs
nagyúr
Mondjuk hajmeresztő marketingdumákat lenyomnak néhol...
"K: Lesz beépített képstabilizáció?
V: Képstabilizáló rendszerre olyan esetben van szükség, ha azt az alkalmazott objektív gyújtótávolsága, vagy fényereje indokolná. Az X100 azonban fényerős (F2.0) nagylátószögű objektívvel van ellátva, így erre nincs szükség."Mintha a rekesz csak és kizárólag a záridő változtatására lenne kitalálva, és mondjuk nagyobb mélységélességért nem kellene itt-ott rekeszelni, amikor is hajunkra kenhetjük a fényerőt. Kevés fényben meg simán előfordulnak olyan hosszú záridők, ahol a nagylátószöget is. Ez van.
Ettől eltekintve tetszik a gép, gyönyörű és nekem is kéne
-
Ijk
nagyúr
Ennél a váznál nem az a cél hogy minden fotós réteg ráharapjon, ez egy kuriózum, fűszer a fotós világban. Természetesen ma már nem lehet egy ilyen megoldás olyan népszerű, mint 30-40 évvel ezelőtt, a fix gyújtótávot tekintve, amikor ennek a várható árának feléért kapsz belépő tükröst, amire feltekersz egy 50k-s hasonló gyújtótávú fényerős fixet és még TTL-es keresőd is van.
Nekem nagyon tetszik így képek alapján, persze kipróbálni is jó lenne. De sajnos nem engedhetek meg magamnak tükrös mellé egy ilyen kis masinát/人◕ ‿‿ ◕人\
-
nord_
veterán
Nekem nagyon bejön - emlékeztet a régi, filmes Yashica Electro 35 -ömre.
-
nord_
veterán
Zoomobival sajna a méretet/szépségét vágnánk agyon. Még egy fényerőtlen darab is minimum dupla akkora lenne, mint ez az F2-es darab.
Képminőség: mivel APS-C méretű lapkák gyártásában van azért gyakorlata a Fujinak, remélhető, hogy nem szúrják el. Portrézók, esküvőfotósok nagyon dicsérik a szintén APS-C-s S3 és S5 Pro-t.
---
Én azt sajnálom, hogy nem cserélhető obisra csinálták. Egy ekv. 35mm és 105mm párossal tökéletes el tudnék lenni. (És aki akarna, tehetne rá zoomot is.
)
Persze, ha a Fuji kijönne egy ikertesóval, amin egy 85-125mm környéki, szintén fényerős fix obi lenne... az más! Egy ilyen kétvázas megoldás biztos, hogy gyorsabb "obicserét" tenne lehetővé, minden más megoldással szemben.
-
klepto
addikt
A gép retró kinézete nagyon jól sikerült, én személy szerint díjazom az ötletet.
Engem csak a fix gyújtótávolságú obi zavar. Vannak helyzetek, és témák, amikor igen is jól jön egy Zoom obi...
A gép sikerét szerintem nagyban az ára, és a képminősége fogja eldönteni, ami nem minden gépénél nevezhető jónak; sőt, a legtöbb gépénél igencsak csapnivaló a Fujinak.Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
nord_
veterán
Gyönyörű a gép.
Ellenben a dedikált raw-gombnak nem sok értelmét látom.
-
shteer
titán
ellenben nekem nagyon bejön
szerintem jónak tűnik..
-
Boxi88
őstag
Ez a "kérdések és válaszok" szöveges ismertető nekem tetszett, jó pofa volt így olvasni egy hírt, viszont a gép annyira nem tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A photorumors.com összegyűjtötte a jövőre megjelenő Fuji FinePix X100 fényképezőgép kapcsán felmerülő kérdéseket.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest