Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • quarros

  tag

  Az hogy a megoldás nem volt tökéletes az az én hibám volt mert nem ástam bele magam kellő mélységben és nem mikrotik programozással foglalkozom csak hobbiként bíbelődöm vele amikor épp nem gond ha pár napig nem érdekesek a megszokott internet beállítások ha esetleg elszúrok valamit. (Tudom tudom ott a safe mode de töredelmesen bevallom hogy mindig elfelejtem használni)

  Feltételezéseddel ellentétben mikrotikot nem emelem piedesztálra. A mikrotik a nagy előnye mindig is az volt hogy enterprise szintű szolgáltatásokat kínált konzumer áron. De (mert az az átkozott de mindig ott van) a mikrotiknál mindig a beállítás és support okozta a problémát ezért a legtöbb ember aki nem fektetett bele időt és energiát az nem tudott profitálni belőle ezért sosem volt "kulcsrakész" mint a legtöbb normál router.

  "de azért nem kell azt elhinni, hogy minden rendben mert én MikroTik eszközt használok."
  "Nem is olyan régen a shodan tele volt Miki, és Tpl-Link eszközökkel."

  100 +1%-ig egyetértek! Nem is olyan régen volt egy orbitális rés a mikrotik védelmében ami már egy évvel azt megelőzően javítva volt a RouterOS-ben de aki nem frissített (mint a legtöbben a mellékelt példa szerint) az természetesen áldozatául esett.
  A hálózat biztonság mindig is az azt beállító szakértelmétől és felügyeletétől függött jobban, nem az eszköztől.

  "akkor egy Tp-link, vagy egy Miki mennyire lehet hatékony önmagában?"

  A tp-linket meg nem én mondtam. Csak az OpenWRT-t! Az meg alapjaiban egy linux webgui-val a könnyebbség kedvéért. Ezért biztos hogy ott is megoldható lett volna a szűrés.

  De ha a konzumer árakon vagy méreten vagy fogyasztáson kívül néznénk hogy mi tudja a szűrést megoldani akkor mondhattam volna akármelyik JuniperOS-t (bocsánat Junos OS valamiért az előző név ragadt meg a fejemben) vagy pfsense boxot. De ezek mind vagy jóval drágábbak vagy többet fogyasztanak ill nagyobbak méretileg. (Mert szinte bármilyen x86 alapú pc-t használhatsz pfsense vagy opensense, stb.. router os disztribúcióval. de az áramigénye és helyigénye miatt értelemszerűen nem lesz gazdaságos)

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák