Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Duree

  veterán

  Hát ahogy látom a gyártók árait, a gamer gépek árai egyszerűen botrányosan magasak.

 • pengwin

  addikt

  Szépen rászoktatták a gyártók az embereket a notikra, és most minden kategóriában meredeken emelkednek az árak.
  Ilyen notebook árak mellett már pont nem aggódnék az asztali PC piacért, de tudom, hogy a legtöbb embernek az asztali gép már nem opció, holott a hipi-szupi divatkiegészítő notiját is csak asztali gépnek fogja használni úgy igazából.

  Üdv, pengwin

 • Prof

  addikt

  Sehol mivel a laptop piac az intel es az nvidia zsebeben van. nehany valamilyen szinten elcseszett kosz peldany kijon majd amd-vel hogy elijessze a vasarlokat.
  Ez megy 20+ eve a laptop piacon.
  AMD-t Belerakjak a kezdo asus tuf szeriaba hulladek kijelzovel es olyan hutessel hogy a 7nm-es proci is 95fokos lesz benne...
  Az ar sose fog lemenni ha nincs verseny.

  "Yesterday is gone, tomorrow is not yet come. We have only today. Let us begin"

 • blackrulz

  nagyúr

  Jaja mint a dealerek. Pedig minden más egyre olcsóbb, és mégis a noti árak meg az egekben shitnégy. Nem igaz hogy a gamer laptopok olyan drágák kell legyenek mint egy tájfón vagy kb bármi flegship. Joreggelt. ;]

  [ Szerkesztve ]

  Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

 • Prof

  addikt

  Ez csak a kezdet lesz az meg dragabb, ezert is nyomatja az nvidia a geforce nowt, mert tudja csugurodik a piac egyre kevesebben akarnak majd kiadni egy 90fokos repulohajtomuvel felszerelt design elektromons sutolapert, cska azert hogy jatszanak par jatekkal.

  "Yesterday is gone, tomorrow is not yet come. We have only today. Let us begin"

 • blackrulz

  nagyúr

  "Ez csak a kezdet lesz az meg dragabb"
  Ez a kenyértől a kocsiig mindenre igaz konkrétan. És ez se most kezdődött, még apám is pár huffért vett kemping cangát, most meg mennyivel drágább.

  " ezert is nyomatja az nvidia a geforce nowt"
  Nagyon messze van még az a pillanat amikor az input lag, fps limit és társai miatt egy casual béta szárnypróbálgatásnál több lesz. Nyilván a telefonos "gamer" generációnak lehet hogy megfelel majd, de hogy egy lapon se lehet említeni egy dedikált géppel az biztos.

  "egyre kevesebben akarnak majd kiadni egy 90fokos repulohajtomuvel felszerelt design elektromons sutolapert"

  Ezt mondják már amióta megjelent az első ps/xbox kb, aztán azóta is él a piac. Gyártanak vga-t laptopba meg asztaliba is, és ahogy elnézem lesz is még rá kereslet.

  Megint nem úgy kell elindulni, hogy kinyitod a saját kis pénztálcádat, és belenézel mennyi huf esik be havonta, majd húzol egy vonalat és globális piaci trendekké konvertálod a saját nyomorunkat. Nálunk egy jobban felszerelt laptop az átlag bruttó fizetés kb duplája, egy határral nyugatabbra a fele. Egészen más lenne a gyerek fekvése, ha -arányaiban- itt 180k hufért kapnál egy egész takaros Razert? Akkor nem lenne drága? Hogy szarul keresünk az nem gyártó hibája.

  Egyébként meg 20 millás lakások, 40 millás házak úgy repkedtek nem is olyan rég mint a kommersz boroskóla egy tankcsapda koncerten, 10 milláért már kb egy közepesen felszerelt valamit kapsz autó fronton szép lassan, és még lehetne sorolni . Nézz körbe. Igen, nem mindenki engedheti meg magának. De a "luxust" -a gamer laptop nem alanyi jogon járó dolog- sehol se adják mindenkinek, nálunk boldogabb társadalmakban sem.

  [ Szerkesztve ]

  Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

 • pengwin

  addikt

  Szerintem mindkét piacon ugyanaz történt, semmi összeesküvéselméletet nem akartam gyártani.

  Mindkét piacon rájöttek a gyártók, hogy sokkal több IT eszközt/technikát lehet eladni, magasabb áron, nagyobb célközönségnek, ha divatcikket csinálnak belőlük, nyomatják melléjük a lifestyle marketinget, és szépen megdizájnolják. Mert erre sokkal többen, sokkal könnyebben vevők, mint a technikai részletekre.
  Utóbbival a geekeknek tudsz eladni termékeket, előbbivel meg kb. mindenkinek.

  [ Szerkesztve ]

  Üdv, pengwin

 • Igaz ez Asus, de elkészítették: AMD's most important product ever - Ryzen 9 4900HS :C

  Sony Ericsson Xperia mini pro > Nexus 5x \\ AMD Ryzen 1600 - MSI Vega 56 \\ XMG Core 15 \\ Playstation 4 Slim \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Uplay/: Hopkins955

 • blackrulz

  nagyúr

  "Mindkét piacon rájöttek a gyártók, hogy sokkal több IT eszközt/technikát lehet eladni, magasabb áron, nagyobb célközönségnek, ha divatcikket csinálnak belőlük"

  The best Apple ad from each year since its 1984 Super Bowl hit ...

  Szedjük ketté a dolgot. Az első hszedben az ár volt a probléma. Azért reflektáltam pl iphone-ra mert az 5-600k is lehet kb mikorhogy, aztán mégis egy telefon, és mégis vesznek belőle... Egyébként én nem látom azt, hogy annyira meredeken emelkednek az árak, most is kapsz 200k alatt értelmesen használható lapost ha nem akarsz játszani rajta. Akár thin and light vonalon is ami sokáig elképzelhetetlen volt. Egy új vivobook kerül most annyiba, mint annó a netbookom került, és technológiában, sebességben ég és föld... A gamer cuccok főleg mobil vonalon mindig a prémium prémiuma volt, azon túl hogy drága még kompromisszumos is, a mobil ws-ekkel ellentétben meg még a cégek se rendelnek belőle tonnaszámra, de fejlesztési költség meg magas... Most legalább eljutottunk oda, hogy egy 1400 usd-s g14 pl 10 órát ketyeg el irodai felhasználásra, 8/16 procival és játszani is lehet rajta egész jól ha azt akarod. Szerintem ez nem egy akkora radikális difi. Nyilván van folyamatos drágulás, ahogy a kenyér, a kerékpár, az autók és úgy alapvetően minden is drágul a világban midnenhol hosszú távon, de nem érzem azt amit sugalltál, hogy ez valami hatalmas ugrás lett mostanában ezen a vonalon.

  Másodsorban az ilyen jellegű termékek divatcikké válása az egy teljesen természetes folyamat. Lásd karóra, kocsi, telefon, tv, akármi. Az elején egy igen szűk, exkluzív réteg számára érhető csak el, ahogy csorog le a tömegeknek, úgy lesz olcsóbb, és telítettebb a piac. Ilyenkor jön a specifikáció háború és az ipari formatervezés, hogy meg tudd különböztetni a gyártót a többitől. IT vonalon az egyik nagy kutya nyilván az alma, hiszen sok más nem tud eladni 1.1 ghz-s kétmagos ultrabookot 400 k hufért, ettől még ez nem hiszem hogy ördögtől való lenne. Én legalábbis szeretem a szép dolgokat :) Az informatika már 30 éve nem csak a geekek kiváltsága, most meg amikor a csapból is esport folyik, a fiatalok fejből tudják az összes fortnite táncont meg mittomén mint, nyilván nagyobb tömegeket lehet megszólítani. De a gyártók pénzből élnek, és akármennyire tolják, soha de soha nem a Legion, a ROG és a hasonló előtagot viselő modellek fognak durva eladásokat és bevételeket termelni, hanem a tömegesen piacra borított, tömegek számára elérhető irodai kategóriás 15-ös fröccsöntött cuccok. Maradva a noti vonalnál :)

  Szerintem.

  [ Szerkesztve ]

  Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

 • dokanin

  tag

  Huh, ez a 4900HS kemény cucc lett. Gyakorlatilag már most elavulttá tette a tegnap bejelentett laptopokat. :)

 • TheLázs

  csendes tag

  LOGOUT blog

  Számomra nevetnivalóvá vált a laptop-szcéna már sajnos évekkel ezelőtt. A konzumer vonalon vehet az ember másfél év alatt széthulló lapátnyi műanyag szemetet, vagy hasonló összegből egy Rolls-royce-ot a 2-4 éves business classból.

  Aki sokat megy, annak kell a gamer laptop. Ja, persze. Menet közben amúgy sem lehet játszani, kivéve mondjuk vonaton. Én is kétlaki vagyok, egy Ryzen 1700x + 1660 - ból lett olyan jóval olcsóbb mini ITX konfigom, ami ki tudja szolgálni az ide-oda szaladgálásomat, hiszen a kis business class notebook mellé mindkét helyemen használtam monitort és perifériákat (na meg dokkot...). És hol is tartunk most ezzel noti fronton? Egy 200k alatti asztali megette reggelire a 400+ áron kapható gamer laposokat? Elmentek az embereknek otthonról. Mindenki sportautóval akar gardróbszekrényt szállítani. Arra kellene csak használni a dolgokat, amire való, és egyből harmadáron megoldanánk az összes feladatot.

  "Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

 • blackrulz

  nagyúr

  Nyilván ha neked nem kell csak hülyeség lehet :R köszi, remélem acer is olvassa, hogy leallithadsak a gyárakat :D

  Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

 • TheLázs

  csendes tag

  LOGOUT blog

  Hát, azért nem úgy gondoltam, hogy egyáltalán nem kell. Inkább arra, hogy 10 emberből 8-nak felesleges - azok közül aki már megvette. A KSH statisztikai adatai alapján a magyar háztartásoknak igen kevés tartaléka van, ami most nagyon szarul fog jönni. Számtalan olyan embert ismerek, akinél már szóltak a főbérlőnek, hogy a kaucióból vonja a részletet, ha lehet, de >1M forintnyi - sok szempontból kihasználatlan - equipment van a csajszi birtokában (mind almás, de ez most mellékes) amit olyan feladatokra használ, amit az ötödébe kerülő eszközökkel komolyabb kellemetlenségek nélkül meg lehetne oldani. Nem a létjogosultságát vitatom, hanem az értékrend félrecsúszását, amikor "divatból" elmegyünk lánctalpassal biciklizni, téglával repülni (vagy autózni ugye, 2010-es évek nagy SUV fordulata), zseblámpával leckét írni. Subnotebookkal videót vágni ugyanúgy eretnekség, csak annyival más megvilágításba helyezhető, hogy ha egy évben valakinek 1 alkalommal kell, arra nem vesz WS-kategóriás gépet, vagy asztalit. Az számomra sokkal kevésbé életszerű, hogy valaki egy 5-10x drágább, sérülékeny és sokkal nehezebb eszközt cipeljen a mindennapi kényelmét feldobva azért, mert néha játszik, amúgy helyhez kötve.

  "Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

 • TheLázs

  csendes tag

  LOGOUT blog

  Folytathatnám is a kérdést ezer témával, de nem teszem. Nem véletlenül van nálam alacsonyan a lélektani határ egy-egy eszköz beszerzéséhez, mert én nem akarok az az ember lenni - bár vigyázok a dolgaimra - akinek összeszorul a segge gyomra, amikor leesik egy telefon vagy rossz helyen felejt egy notebookot. Ezek az eszközök sajnos eldobhatónak készültek, és inkább vannak értünk, minthogy mi legyünk azért, hogy összespóroljuk az árukat és megvegyük őket. Mondom ezt úgy, hogy érdemi költségeim alacsonyak, vállalkozásból jól keresek. Inkább a tudatos fogyasztóvá válás filozófiája ez, mint vitatása egy-egy rétegtermék létjogosultságának.

  "Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

 • blackrulz

  nagyúr

  "Inkább arra, hogy 10 emberből 8-nak felesleges - azok közül aki már megvette."

  Szerintem meg kettőt se ismersz, és ha de, akkor is csak a saját mikrokörnyezeted alapján itélsz meg egy termékkategóriát világ színten... Azért az elég meleg pite..

  "Nem a létjogosultságát vitatom, hanem az értékrend félrecsúszását, amikor "divatból" elmegyünk lánctalpassal biciklizni, téglával repülni (vagy autózni ugye, 2010-es évek nagy SUV fordulata), zseblámpával leckét írni."

  Nem tudom hogy észrevetted e, de jó minőségű ivóvízel fürdünk és húzzuk le a wct, ennél nagyobb luxus kevés van...

  " 5-10x drágább, sérülékeny és sokkal nehezebb eszközt cipeljen a mindennapi kényelmét feldobva azért, mert néha játszik, amúgy helyhez kötve"

  A felnőtt kor egyik előnye, hogy ha ők árulják, neked van kedved és pénzed rá, akkor megveheted. Te is g astraval jársz és barlangban laksz gondolom :DDD a réteg termék lényege pont az, hogy egy réteg számára hasznos csak. És? Neked nem az. Szomorú ? Azon túl meg van olyan hogy hobbi meg társai.

  Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

 • TheLázs

  csendes tag

  LOGOUT blog

  BME hallgatók körében - hiszen én is ott vagyok - nagyon gyakori a hasonló gép. A legfájdalmasabb, azt látni, hogy a 1050, 1050 Ti, 1650 gépek fogynak. Olyan, mintha vennék egy 4 oktávos zongorát. Jó-jó, de messze nem az igazi.

  Komoly munkára/játékra használni ilyen gépet a 10-ből 8-as arány tök jól megáll - persze a haverok/ismerősök az egyetemről biztosan nem lesznek számodra is kellően reprezentatív minta.

  Nem a luxust kell elítélni. Használjon csak mindenki ThinkPadet, Latitude-öt és rendes, tartós, jó minőségű gépeket. A logika hiányát kell elítélni, amikor valaki egész nap egy 4 kilós téglát cipel úgy, hogy mind cipelni, mind otthon játszogatni sokkal f@szább gépet kapott volna, és még jó minőségű perifériára is futná.

  "Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

 • Prof

  addikt

  Nagyon sok mindent feltetelezel, ami nincs ugy.
  Barmilyen furcsa nem minden termeket terveznek mindenkinek.

  Miert cipelne egy laptopot valaki mindennap? Szerinted egy amcsi anyuka 2 tonnas 4-6literes suv/terepjaroja elbir egy 3-4kg-os notit vagy kiesnek a kerekei ha 1kg-nal nehezebb notit szallitanak vele?
  Szerinted hany nyugati fiatalnak van sajat lakasa ahol 500-1 millio dollar korul vannak a lakasok?
  Szerinted hany ember utazik tobb orat naponta es tolti a hetveget mashol, mint ahol berel?
  Meg fojtathanam az idok vegezeteig, nem beszelve arrol hogy minden nem nulla atom proci hulladekra rarakjak a gamer noti marketingnevet manapsag...

  "Yesterday is gone, tomorrow is not yet come. We have only today. Let us begin"

 • blackrulz

  nagyúr

  " A legfájdalmasabb, azt látni, hogy a 1050, 1050 Ti, 1650 gépek fogynak."

  Fura, nekem jobban fáj hogy egy lati 5401, ami azért nem egy akkora mondás hw szinten, 400 fölött fáj. Ami csak a multiknak értelmezheto árképzés, egy mezei usernek egyáltalán nem.

  "komoly munkára/játékra használni ilyen gépet "
  Komoly munkára logikusan ha már dellt emlegettél ott a preci széria... Aki életvitel szeruen dolgozik olyannal ami teljesítmény igényes, az felköhögi majd a vastagat egy quadro-ért meg a tonna memóriáért az i7 mellé. Aki laptopon akar komolyan játszani, annak is van milliós áron cucc, amivel tud streemelni és ha kell megvágni yt-re a cuccot. Aki viszont nem életvitelszeruen vág videót, dolgozik kistrillió réteggel ps-ben, játszik aaa játékokkal vagy tolja a cad-et napestig, annak van középút is.

  "Nem a luxust kell elítélni. Használjon csak mindenki ThinkPadet, Latitude-öt és rendes, tartós, jó minőségű gépeket."

  vs

  "A logika hiányát kell elítélni"

  Meg is beszélted magaddal mi a gondom. Nyilván ha kompromisszum mentesen akarod megoldani a bulit, akkor valami ultrabook jelleggel megáldott könnyen hordozható lapos, egy bika asztali és akár egy tablet a megoldás, viszont ezt boltból új eszközökkel millánál járunk szép lassan. Senki nem mondta, hogy a gamer laptop nem kompromisszumos megoldás, mert az. Viszont nem egy ember van, aki inkább köt kompromisszumot, és egy lati 5401 árából vesz egy használható rog/nitro/omen-t és boldogan szenved egy extra kilóval a vállán (hogy bírják el, nem is értem, mind kihalnak) amíg szét nem hullik. Addigra úgyis kuka lesz az a 1650 csgora is, a gyerek közben diplomázik és vesz magának azt amit akar. Apuci meg letudta egy eszközzel a gyerek mobilitási, játszási és ágyban filmezos kérdéseit is belátható összegért.

  Az 1000-1500 eur gamer laptopok -nem is beszélve a sub 300k-sról- célközönsége nem fog latit venni meg más hasonlót, nem azért mert nem ért hozzá, nem azért mert nem képes gondolkodni, hanem mert nem nekik szól az...

  [ Szerkesztve ]

  Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

Hozzászólok Aktív témák