- A Samsunghoz viheti az új IO lapka gyártását az AMD
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Napok óta legyőzhetetlen a 32 GB-os új Radeon pletykája
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
D600
tag
Most szerzek be én is egy 24"-es monitort, de még gondolkodóba vagyok melyik lenne a jobb választás. Árban max 110e Ft. Tudom Acer van 24"-os 65ezerért is már, de azért valamivel jobb kellene. Jelenleg melyiket választanátok?
-
REDeath
őstag
válasz
wassermann #27 üzenetére
sry, hüylén fogalmaztam, a torzulást a színekre meg a fénerőre stb értettem (világosabb szélek, bevilágítás stb...)
-
REDeath
őstag
24" + TN panel nem torzul nagyon a zéleknél? suliban a 17-eseket se látom egységesnek akárhonnan nézem őket, akor meg 24-nél?
am lehet csak én vok ennyire finnyás mer grafikai munkára sokat ahsználom a gépem a 17-es crtm-el, és az ips / mva/pva paneles monitorokból a 19-esek is méregdrágák.
apropó megéri szerintekek szrezni egy jófajta 21-es crt-t?[ Szerkesztve ]
-
MBazsee
tag
Én vettem egy 19"-os HannsG-t (nem bántani, mert nagyon szép a képe
), és ezt hozzáillesztve a 52 cm-es katódos tv-hez, azt vettem észre, hogy tv-nek sem kellene sokkal nagyobb.
Bár lehet ezt azért mondom, mert nagyon fájna kifizetni egy nagyobb tv-t.
MOD: ez a BenQ monitor nagyon dizájnos. Tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
jaccso25
csendes tag
Analóg adást biztos jobb tv-n nézni de HD-t inkább a 24-essel.
241WZ -m van rohadt drága volt de az előző is 7 évig bírta (791). Egyszer kell kifizetni..
Cégnél 19-esen dolgozok, ami rohadt kicsi ha pl. egy 20+ táblás adatbázist designolsz..
Böngészésre a 24 felesleges, mivel nem igazán optimalizálnak fullhd felbontásra.. -
zoo8800
veterán
Szerintem a 24 colos monitor nem monitor, hanem kistévé(amiből hiányzik a tuner). Nekem 19es van és nem kéne nagyobb. Filmet nézni TVn azért jobb. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
szasza_xp
senior tag
Talán azért mert rájöttek, hogy nagyon sokan azon néznek hd sorozatokat (mondjuk nem Mo a fő cépiac..)
Meg szerintem játékban is jobb, én egy 22-es wide samu-t nyüstölök december óta, s nincs vele gondom, kb fél nap alatt meg lehet szokni, mondjuk azóta a hd filmjeim mennyisége exponenciálisan növekszik a dvd és a divx-ek kárára
Amúgy ha cserélni akarod akkor most vegyél még hagyományos moncsit meg szerintem fél év és nem lesz nagyon sima... szerintem -
Puma K
nagyúr
Kezdenek ezek a 24"-os TFT-k is barátságos árakat kapni. Meg egész jókat csinálnak jó minöséggel. Mondjuk én nem cserélném most le a 22"-os TFT-met
(Még ehhez sincs megfelelő videókarim nem hogy a 1920x1200-as felbontásban játszak
)
-
Egy 5:4-es képarányú 19"-os nem csak nagyobbnak tűnik hanem ténylegesen nagyobb is. A 22"-os wide olyan magas mint egy 5:4-es 19"-os.
-
krystman
őstag
Hát nem tudom. Nekem a sima 5:4-es monitorok nagyobbnak tűnnek ugyan abba a méretben. Pl. egy 19"-os 5:4-et néztem tegnap és sokkal nagyobbnak tűnik mint a 19" Wide. Nekem magasságban a wideok kicsik.
-
Ennél a BenQ-nál alig drágább egy DELL 2407WFP amiben S-PVA panel van.
-
Füge007
senior tag
Nem értem miért erőltetik ezeket a nagy monitorokat? Ezekhez azért hely illetve megfelelő távolság is kell, nem utólsósorban egy jobb VGA, hogy igazán ki legyen használva. Mondjuk egy kis lakásban ideális lehet egy komplett multimédás állomás részeként. Én egy Samsung 203 B használok és a 20" tökénletesen elég, komolyabb munkákra is. Nem is szándékozok egyenlőre nagyobb méretre váltani.
-
7heaven
csendes tag
Én azt nem értem miért a wide screen-t erőltetik,
vagy 22'' felett miért csak a wide jó?Sokszor hallottam már, hogy nem gond meg lehet a wide-ot szokni.
Játszani még nem játszottam ilyen monitoron.
De már megnéztem néhányszor ezeket (úgy is hogy futó játékot jelenetített meg),
és egyáltalán nem győzött meg.Ha pedig 19'' TFT-met most cserélni kellene, akkor nem
egy wide-s TFT vennék az biztos.
De mivel nem találtam mást, maximum a
Samsung 214T vehetném meg "emberi" áron.[ Szerkesztve ]
-
gardener
senior tag
549 euró egy kicsit drága egy TN paneles-hez.
-
tempx
tag
-
vedini
őstag
hát nem tudom, lehet igénytelen vagyok, de nekem tökéletesen megfelel 24"-on a TN panel
volt már mva paneles moncsim is, igaz az szebb volt mint ez, de véleményem szerint nem nyújt annyival többet egy pva panel, hogy dupláját vagy tripláját kelljen fizetni, mint butább társáértvagy az is lehet, hogy egy frankó TN paneles moncsit sikerült kifognom
-
Uchimata
tag
Neeeeeeeee mááááááááááááááááááár!!!!
Egyszerűen *szar* a nem-TN panelesek választéka. Szépen néz ki, de nem igaz, hogy TN-eseket jelentenek már csak be
Van occsóér a TN (60e+) és vagyonokért a xVA / IPS (150e+). Természetesen van drágáért is a hulladék TN-film, de azért meg minek pénzt adni
.
Télapó! A vágyam egy 22"+ monitor 100e alatt xVA panellal. Kapok?
-
nLali
őstag
Nagyon szívesen vennék már 22"-os moncsit.Árával is ki lehet békülni.Problémát csak a játékok jelentenek..Nagyon erős vas kéne élvezhető gémhez.
Mod: 22" -osban van olyan,ami ilyen felbontást tud?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph HDMI bemenettel is ellátják a dizájnos V2400W-t.
- A Samsunghoz viheti az új IO lapka gyártását az AMD
- Macrodroid
- EAFC 25
- Netfone
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- OTP Bank topic
- Megmosolyogtató tárterülettel indít az iPhone SE
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...