Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
Részemről szívesen cserélném a láttam egy szervertermet élményt egy Cessna-s repülésre
lezso6 no, ez legalább egy kompakt és szép ház, amiben az enyémhez képest jól alakulhat a légáramlás. Bár ettől még mindig nagyra értékelem, hogy a Node 202 élére állítva elfér a TV mögött.
Egy full RX Vegát vagy egy 250 W-os szépséget mondjuk már nem merném beletenni, de nem is arra való annyi hely és a 450 W-os SFX táp.Kopi31415 erre a gépre jó ránézni
-
-
tibaimp
nagyúr
Köszi mindenkinek, na ma is tanultam valamit.
Z10N: amúgy nem jártam még szerver teremben, bár szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Az hogy esetleg Ti jártatok, az tök jó dolog. (Például én repültem egy Cessna-val kb 10 órát voltunk a levegőbe, ezt se mondhatja el mindenki magáról....)
-
-
nyunyu
félisten
ATX 1.0-ban még a processzor passzív bordájáról szívta a levegőt az alaplappal párhuzamosan beépített táp ventije, de aztán az egyre gyorsabb Pentiumok megjelenésével ez már kevés lett, aztán az 1.1-ben feljebb tették és elforgatták a tápot, hogy ne lógjon be az alaplap fölé, nagyobb borda+venti férjen el a procin.
-
törölt tag
Egyedül a az ATX táp nem szélcsatorna kompatibilis, 90°-ban fordul benne a levegő. A keresztben lévő memóriákba ütköző légáram okoz akkora turbulenciát a modul mögött, hogy a CPU környéke is kap kényszerhűtést, nem 24/7 100%-os terhelésre ez bőven elég.
lóf@szt se melegednek a memóriák, azért kell a 1,5W-os asztali modulra magas borda, mert ~0 légáram esetén is ki kell bírniuk 8 órát egyhuzamban, ugye mindenki 500 rpm-el, hangtalanul akarja "lefagyasztani" a gépet. Ha 500W-ot disszipál, akkor se halljam alapon.
-
rii
nagyúr
annyira hianyzik ez a fajhta megközelítés az otthoni gépeknél is
példaul sose fogom magam tultenni rajta, hogy atx lapon mért az esetleges szélcsatornara merolegesen .... de akkor mar leginkabb miért egymasra merolegesen helyezkednek l a komponensek az ATX szabvanynal ....
amikor kitalaltak, akkor még nem melegetek úgy a memóriak? persze ...biztos nem.... régen az északi-déli hidakat sem kellet huteni, most meg mar a FET-eket is kell ...
. mostz nézem ... a BTX direkt az ésszeru hutesrol szolt ...
-
Robert07
aktív tag
A rackmount szervereknel ugy van kialakitva, hogy elol bemegy a levego, hatul pedig kifujja. Belul van egy sor venti, ami tolja a levegot, es lenyegeben egyedul ez mozgatja a levegot. Tehat a processzorok is altalaban passziv bordat kapnak, amiken ezek a ventillatorok fujjak at a levegot. A kepen lehet is latni a merevlemezek mogott.
Es ami a videokartyakat illeti, ezeknel meg van adva, hogy minimum mekkora legaramlat kell ahhoz, hogy jol le legyenek hutve, es ahhoz allitjak be a szerverben a ventik sebesseget.
-
.DLL
veterán
Ettől az elektromos autóik is gyorsulni fognak?
-
Z10N
veterán
"Csak nehogy a banyaszok kezere keruljon..."
tibaimp: Jartal mar szerverteremben? Valahol fulvedot kell hasznalni akkora zaj van. Megy a klima allandoan. A rackekben ipari ventik. Ne WS kartyanak kepzeld el. Szelcsatornaban uzemelnek, nem kell venti.
-
tibaimp
nagyúr
Ezt sosem értettem, persze ez az én hiányosságom, hogy szerver szinten az ilyen 250W-os akár csak gyorsító kártyákat hogyan hűtik le az ilyen kialakítású kiépítés során? Úgy értem nincs rajta venti!
OK, gondolom a szerver házzal szemben van valamilyen követelmény, vagy hasonló. Mondjuk akkor sem világos, hogy gyárilag miért nem tesznek rá ventiket. -
Petykemano
veterán
Nvidia overVolta'd vega, amd is AMdDoom'd
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A korábban leleplezett modell bemutatásakor már tudni lehetett, hogy jön egy PCI Express 3.0-s verzió, de a bejelentésre csak most került sor.
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- XFX SPEEDSTER MERC310 AMD Radeon RX 7900 XTX BLACK
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest