Hirdetés

2019. július 19., péntek

Hozzászólások

(#1) t72killer


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ja, és persze az egyre diktatórikusabbá váló kínai állammal szorosan összefonódott cég természetesn ártatlan, mi?

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#2) beyruth82


beyruth82
(PH! addikt)

Itt legfőképp az usa és az eu néhány távközlési gazdasági csoportjának lobbijáról van szó és bizony a huawei fő bűne a rekord gyorsaságú méret,bevétel és eladási adat növekedés.

(#3) joey04


joey04
(Jómunkásember)

vissza kéne szorítani valahogy a huaweit és társait, de nem sok esélyt látok rá igazából...

(#4) beyruth82 válasza t72killer (#1) üzenetére


beyruth82
(PH! addikt)

"egyre diktatórikusabbá váló kínai állammal szorosan összefonódott cég természetesn ártatlan"
Kína egyre szabadabbá válik gazdaságilag és állampolgári jogat tekintve is.Te teljesen el vagy tájolva.Mao Ce Tung idejében még ennek a kijelentésnek lett volna helye de ma mikor milliárdos vállalkozok és magántulajdonú világcégek vannak kínában .a kínai középosztály pedig a világon egyedülálló mértékben gyarapodik és szélesedik valamint a kínaiak szabadon mehetnek az országban ki és be (lásd világot ellepő kínai turisták) akkor ez nagyon nagy fokú tudatlanságra utal.Szerintem te kevered Törökországgal vagy Oroszországgal.

[ Szerkesztve ]

(#5) bitblueduck válasza beyruth82 (#4) üzenetére


bitblueduck
(senior tag)

Nem olyan rég törölte el a saját időkorlátait az ottani vezető.

An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.

(#6) Tapsi válasza beyruth82 (#4) üzenetére


Tapsi
(őstag)

Hát persze: [link]

(#7) pnauser válasza beyruth82 (#4) üzenetére


pnauser
(őstag)

Omg...

(#8) Maegoss


Maegoss
(tag)

A kínai telekommunikációs cégek (Huawei, ZTE) a kínai állam jelentős támogatásával (pénzügyi támogatás, állami segítséggel megvalósult szerződések, stb) tettek szert versenyelőnyre, szóval épp itt az ideje, hogy "élvezzék" ennek a hátrányait is. Az viszont biztos, hogy a fentebb említett cégek kvázi állami irányítás alatt vannak, mégha szervezetileg magáncégek is. Kínában az összes nagyobb cégnél (pláne a kulcsfontosságú ágazatokban) igen jelentős az állami befolyás.

Egyébként én személy szerint egyetértek a korlátozásokkal, ha én lennék vezető pozícióban én sem vennék olyan cégtől nemzetbiztonsági szempontból kritikus infrastruktúrához eszközöket, amelyikben egy másik ország vezetése nagy befolyással rendelkezik.

Lassan már nem is az a kérdés, hogy megfigyelnek-e, hanem hogy kik: az amerikaiak vagy a kínaiak? :P

(#9) qqzs válasza beyruth82 (#4) üzenetére


qqzs
(őstag)

Biztos minap az par milliardos azert ment le kutyaba alambacsinak mert annyira fuggetlenek, de mint lathato rajtad mukodik a kinai propaganda meg itt is :)

(#10) t72killer válasza beyruth82 (#4) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Napersze. Látom a kolléga már linkelte az össz-társadalmi pontrendszert, nem vagyok biztos benne, hogy szeretnél pl ujgurnak születni mostanában...

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#11) beyruth82 válasza Tapsi (#6) üzenetére


beyruth82
(PH! addikt)

A digitális megfigyelés az usá-ban vagy a fejlett nyugati liberális demokráciákban ugyan ilyen mértékű vagy még nagyobb.Ezen kár vitázni,ez tény.A kultúrális forradalom kínája és a mai össze sem hasonlítható semmilyen téren.Az kő kemény diktatúra volt ez meg amolyan gulyás kommunizmus csak még több mozgástérrel.Sőt a magántulajdon és tőkefelhalmozás is teljesen általanos lett tehát inkább az egykori jobboldali diktatúrákra hasonlít(salazar portugaliaja vagy franco spanyolországa).Azt leszámítva hogy egyetlen párt van hatalmon akiket nem lehet leváltani a kínaiak teljesen szabadon élhetnek és utazhatnak ki be az országban.Nincsenek korlátok.Sem a mozgásban sem a vagyonfelhalmozásban.

[ Szerkesztve ]

(#12) sheratan válasza beyruth82 (#4) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Te melyik Kínát nézed? :DDD

(#13) Maegoss válasza beyruth82 (#11) üzenetére


Maegoss
(tag)

"Azt leszámítva hogy egyetlen párt van hatalmon akiket nem lehet leváltani a kínaiak teljesen szabadon élhetnek és utazhatnak ki be az országban.Nincsenek korlátok.Sem a mozgásban sem a vagyonfelhalmozásban."

Ja, ezért menekülnek a gazdag kínaiak Kínából :)

Meg ezért fektetnek be kínaiak külföldön annyit...

[ Szerkesztve ]

(#14) beyruth82 válasza sheratan (#12) üzenetére


beyruth82
(PH! addikt)

Hát nem az 1968-as amelyiket te ;)

(#15) t72killer válasza beyruth82 (#14) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

(csak úgy tájékoztatásként közölném, hogy a kolléga élt kint, és nem a habonymédiából szedi a lózungokat...)

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#16) Tapsi válasza beyruth82 (#11) üzenetére


Tapsi
(őstag)

Értem, tehát például az USA-ban ha a családtagod "rendszerellenes", akkor te nem tanulhatsz tovább, ugye? Nem mintha Nyugaton értelmezhető lenne a rendszerellenes kifejezés.

Nincsenek korlátok.Sem a mozgásban sem a vagyonfelhalmozásban.

Már hogy ne lenne? Az a szó, hogy városi útlevél mond neked valamit? Illetve az, hogy lebegő népesség?

(#17) beyruth82 válasza Maegoss (#13) üzenetére


beyruth82
(PH! addikt)

Nem menekülnek sehová:
[link]

(#18) qqzs válasza beyruth82 (#17) üzenetére


qqzs
(őstag)

Megkerdezhetem hany eves vagy es honnan vannak ilyen pontos es melyrehato ismereteid Kinarol?

(#19) sheratan válasza beyruth82 (#14) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Az, hogy egyre lazább és szabadabb ország lett amúgy igaz volt, amíg Micimackó hatalomra nem került, azóta ismét keménykedések vannak. Jó, nincs értelmiség vidékre költöztetése kényszermunkavégzés céljából, de kb olyan politikai söprögetést csinált a fazon, mint Erdogan, csak nem olyan látványos eszközökkel. Illetve ennek a tisztogatásnak kiterjesztése a társadalmi kreditrendszer és megfigyelés.

(#20) bLaCkDoGoNe válasza beyruth82 (#4) üzenetére


bLaCkDoGoNe
(PH! kedvence)

Nem tudom, hogy mit szívtál, de én is kérek belőle.

"The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

(#21) cami][us válasza beyruth82 (#4) üzenetére


cami][us
(senior tag)

Kína egyre szabadabbá válik gazdaságilag és állampolgári jogat tekintve is

Remélem fizetnek ezért.
[link]

I'm ayy lmaoing @ your life

(#22) atike válasza beyruth82 (#4) üzenetére


atike
(PH! nagyúr)

Arról a Kínáról beszélünk ahol lassan befejezik a mindenkit megfigyelő rendszert és ahol pontozni fogják az embereket (társadalmi krerditrendszer)? :F :F :F Komoly állampolgári jogaik lehetnek, való igaz... :)

[link]

(#23) bambano válasza beyruth82 (#11) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

"Azt leszámítva hogy egyetlen párt van hatalmon akiket nem lehet leváltani a kínaiak teljesen szabadon élhetnek": te le tudtad írni ezt a mondatot?
másrészt az emlegetett kreditrendszer: attól, hogy nyugaton is megfigyelnek, a kínai megfigyelés még nem lett se normális, se demokratikus. egyébként meg kérdezz már meg egy tajvanit a szabad kínáról...

a poszthoz: olyan kis álnaiv ez a szöveg, hogy nincs bizonyíték a kínaiak kémkedésére... ahha, millió kínai terméken látszik, hogy az utolsó szögig minden tervét lopták. erre azokban a szektorokban, ahol a titoktartás nem annyira fontos, millió bizonyíték is van, más szektorokban meg érthető okokból hallgatnak.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#24) dajkopali


dajkopali
(HÁZIGAZDA)

mi is írtunk arról, hogy a kínai modell páratlan: ekkora állami befektetéssel ekkora megfigyelőrendszer még sosem jött létre a világon, amit ott építenek (még messze nincs kész, de már most is félelmetes)
teljesnek szánják a lefedettséget: akár törvénytelenül is begyűjtik a biometrikus adatokat a polgárokról, irdatlan mennyiségű térfigyelő kamerát helyeznek ki, melyeket központi rendszerbe ágyaznak be, óriási energiákkal fejlesztik az arc-, hang- stb. felismerő rendszereket, bedobják a legújabb AI-eredményeket, maguk is fejlesztenek, szoftveres szinten ez a fő célpont, ésatöbbi.
Orwell víziója ott valósul meg, méghozzá sokkal mélyebben, mint a szerző az 1940-es években gondolta.

"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

(#26) ZSAPI


ZSAPI
(újonc)

Nem tudom ezt láttátok e :)

[link]

ja+aha=jaha

(#27) t72killer válasza dajkopali (#24) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Igen, és ezt a kínai kütyükkel - leginkább telefonokkal - igyekezni fognak az egész világra kiterjeszteni. Ha otthon nem tartják be a saját törvényeiket, semmi garancia nincs arra, hogy külföldön tisztelnék a szabályokat (nem teszik, lásd a tényt, hogy a komplett iparuk lopásra/szabadalomsértésekre alapul).

Gyakorlatilag legfőbb ideje lenne az egész országot teljes gazdasági blokád alá venni, és visszafizettetni vele mindazt, amit az elmúlt 40évben ellopott. És persze az ehhez asszisztáló nyugati multikat is elő kéne venni, akik 5$ extra profitért cserébe 100$ kárt okoztak a származási országaiknak.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#28) Plazmacucci


Plazmacucci
(PH! nagyúr)

:Y

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#29) qqzs válasza t72killer (#27) üzenetére


qqzs
(őstag)

Mar nem emlekszem melyik automarka volt talan a mercedesz vagy wolkswagen hogy felepitettek egy komplett gyarat majd elindult a termeles miutan a kinaiak felepitettek egy masik ugyanolyan gyarat es egy az egyben elkezdtek ugyanazokat modeleket gyartani mint az eredeti de szogre megegyezve csak xingjung neven. Mikor kerdeztek hogy na demegis hogy akkor meg mondtak hogy vagy mesz es marad a masik gyarad is vagy kuss..es kuss lett belole.

[ Szerkesztve ]

(#30) t72killer válasza qqzs (#29) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nekem is rémlik a történet. És persze a merci volt olyan hülye, hogy erre nem számított...

A nyugati arrafelé haszonállat, az állam egy az egyben érdekelt a technológia ellopásában (pontosabban a cégein keresztül ő maga lop), ergo hóttziher hogy nem fogja az odamerészkedő nyugati szellemi tulajdonát megvédeni.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#31) bambano válasza t72killer (#27) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

és ezt te hajlandó lennél megfizetni?
vagy megint csak okoskodsz anélkül, hogy végiggondolnád, mi történne?

hint: kifizetnél 3x annyit azokért a termékekért, amiket most kínában gyártanak?

[ Szerkesztve ]

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#33) aprokaroka87 válasza t72killer (#27) üzenetére


aprokaroka87
(PH! kedvence)

Senki nem mondja és mondta akkor sem hogy bármelyik cégnek hogy vigye ki a termelést kinába nyugatról.

Ők megtették, az esetleges kockázatokat meg nem túl jól felmérve.

Csak ugye az olcsó munkaerő miatt tették ezt meg.

(#34) egyedülülő


egyedülülő
(senior tag)

Az átlag nyugati polgár szempontjából mitől is hátrányosabb az a fajta kémkedés amit a Huawei folytat, szemben azzal amit kb az összes nyugati ország meg cég, élükön a amerikával? Szerintem nincs sok különbség. A helyi erők sem tisztelik a jogaikat a legkevésbé sem.

"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."

(#35) bambano válasza egyedülülő (#34) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

nem menti a huawei-t, hogy mások is kémkednek.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#36) Aweriot válasza orion1025 (#25) üzenetére


Aweriot
(PH! kedvence)

Van bajuk az biztos.

"mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

(#37) pnauser válasza egyedülülő (#34) üzenetére


pnauser
(őstag)

De van különbség. Óriási.
Élj az USA-ban egy kicsit, majd utána Kínában.

(#38) Top cat válasza bambano (#23) üzenetére


Top cat
(senior tag)

Biztos ő Hszi Csin-ping :DDD

(#39) svgyula


svgyula
(őstag)

A kedves lengyel "elvtársak" szépen belekanyarították a nyelvüket a trampli seggébe! Pedig "elméletileg"(?) uniós tagok vagy mi? Azért ha ezt uniós tagállamok minden megjegyzés nélkül végignézik akkor no komment!
Először talán bizonyítékot kellet volna felmutatni, nem pedig vádaskodni! Amúgy a lengyel "elvtársak" biztosan hatalmas titkokkal rendelkeznek! Mert mindenki tudja, hogy nagyhatalom, de miben is? Kína minden szinten messze a lengyel technika felett áll és szerintem nem szorul rá a lengyel titkokra! Ez kb olyan mintha Timbuktu törzseitől akarnának világmegváltó dolgokat megtudni.........

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! STF-L09

(#40) Bluesummers válasza t72killer (#27) üzenetére


Bluesummers
(őstag)

+100

Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

(#41) bambano válasza svgyula (#39) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

ostobácska hozzászólónk kedvéért jelzem, hogy nem csak akkor van értelme kémkedni, amikor technológiai titkokat lehet ellopni, hanem akkor is, amikor gazdaságit.

például nagyon nem mindegy, hogy az 5g hálózat kiépítésére szolgáló tender tartalmát ki tudja meg először, illetve meddig marad titokban a többi ajánlattevő vállalási ára és feltételei.

egyébként pedig javaslom, számold meg, hány mondatod végén van pont, kérdőjel és felkiáltójel. ha több felkiáltójel van, mint pont, inkább töröld.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#42) Bluesummers válasza svgyula (#39) üzenetére


Bluesummers
(őstag)

Miért "elvtársak"? Nem kommunizmus van Lengyelországban, Magyarországon viszont ... Éltél itt, vagy csak tetszik a kommunizmus?

Bambano: Számból vetted ki a szót.

[ Szerkesztve ]

Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

(#43) Reggie0 válasza svgyula (#39) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Az azert okozhat gondot, hogy egy bizonyitek eseten mar rajonnek, hogy melyik backdoort kell ujra cserelni.

[ Szerkesztve ]

(#44) BlackPriest


BlackPriest
(őstag)

mekkora gcik a kínaiak, hogy a telefon kémkedik és lassítja az amcsi tulajdonú appok kémkedését, amit az eu jópénzért megvesz tőlük :D

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#45) Reggie0 válasza BlackPriest (#44) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Sot az autoradio tolvaj is mekkora gci, mert amig dolgozik nem hagyja, hogy ellopjak az egesz kocsit.

(#46) Ringman válasza svgyula (#39) üzenetére


Ringman
(PH! kedvence)

Ez kb olyan mintha Timbuktu törzseitől akarnának világmegváltó dolgokat megtudni

fyi:
China “gifted” the African Union a headquarters building and then allegedly bugged it for state secrets

multifunkciós agárstadion épül

(#47) qqzs


qqzs
(őstag)

A mercis kepet miert kellett torolni?

(#48) svgyula válasza bambano (#41) üzenetére


svgyula
(őstag)

Hát én nem hiszem azt, hogy ez jó példa! Mert itthon sem kezelik ezt "államtitokként" Nem egy szolgáltató van és nem egy hálózat lesz kiépítve. Amúgy meg a lengyel termékek nagy része ha nem mindegyik, kínai alapokra épül egy példa a tablet/telefon "Overmax" ami egy gyenge noname kínai tablet/telefon átcímkézve. Nekik sincs saját technológiájuk csak a nyugat europai nagy cégeknek dolgoznak- Egyedül a hajógyártás van még meg és a mezőgazdaság. Az pedig nem nagy titok, hogy ha a helyi adottságok engedték volna akkor nem az EU-hoz hanem az USA-hoz csatlakozik.
De ez semmi másról nem szól mint a politika rejtelmeiről. Kifele dobnak egy gumicsontot amin jól elcsámcsog a jónép amíg nagyobb események aktualitásukat vesztik.
Most komolyan elhiszi valaki, hogy egy kínai odamegy egy kínai céggel és államtitkokat fog lopni? Nincs erre
kiképzett emberük a kínaiaknak aki nem sárga és nem kínai állampolgár valamint nem olyan cégnél alkalmazott
mint pl a Huawei Lengyelországban. Ugyan már, vicc az egész sztori.............. :N

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! STF-L09

(#49) Vigilante


Vigilante
(őstag)

Gyorsan kapcsolnak ezek az országok. Én már vagy 5 éve erről beszéltem haverral erről, hogy nálunk pl a Telenor (ZTE), Vodafone (Huawei) hálózatait úgy hallgatják le a Kínaiak, ahogy kell. :DDD Jó, hogy ez nekem, mint közembernek (Mérnök-Informatikus) előbb feltűnik, mint ezeknek az államoknak. :DDD (Mielőtt jön a hülye válasz: Igen, ha igazán feltűnt volna nekik, már léptek volna a mostanihoz hasonlóan.) De szerintem most is inkább azért léptek (pl a jenkik), mint anno a VW dízelbotrányánál, baszta a csőrüket, hogy valakik jobb minőséget tesznek le az asztalra. És lehet itt hápogni, a huawei, mint pl mobilgyártó épp tönkreveri a piacot, míg az a rakás szar iPhone-nál már momentán vissza kellett venni a termelésből, mert annyira nem fogy a vackuk. ;] (forrás: [link])

bambano: Jókat mondasz, csak azért leostobázni a másik fórumtársat és mással is ilyen lekezelően beszélni rólad állít ki szegénységi bizonyítványt. Csak egy észrevétel. ;)

svgyula: Azt meg vegyük hozzá a történethez, hogy a lengyeleg a meleg sz@rig benyalnak már jó pár éve a jenkiknek. (Pala gáz és a többi finomság, ahogy teszik ezt a románok is előszeretettel.)

[ Szerkesztve ]

△ Asrock Fatal1ty X99M Killer/3.1 △ Intel Core i7 5960X ~ 4.5GHz - 1.135V +Corsair H110i △ MSI GTX 1080 Ti Gaming X 11GB (1911 ⁄ 12006 MHz) - 1.000V △ Crucial Ballistix Sport 4x4GB DDR4 ~ 2800MHz △ LG 34UC79G-B (34") △

(#50) t72killer válasza bambano (#31) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Képzeld találkoztam pár spéci területen gépekkel, amik az utolsó csavarig USA-ban vagy EU-ban készültek és a kb 60%-ukba kerülő "minőségi" kínai darabokkal:
A "minőségi kínai" annak ellenére, hogy már az x+1-edik iteráció volt, egy komplett nagyszervizeléssel kellett indítani a beüzemelést, kenőzsírcsere, fémforgácsok kitakarítása, horribile dictu egyes finommechanikai elemek komplett cseréje deformálódó műanyagszarról fémre. Így már hozta nagyjából a nyugati termék szórását.

Ami nem a kezedben széthullós biliműanyag javíthatatlan szar, az nem fog harmadába kerülni Kínából sem, hanem mondjuk a fejlett világban gyártott termék ~50-60%-ába.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.