Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Stef3

  csendes tag

  válasz Fire/SOUL/CD #53 üzenetére

  Szia!

  Nekem egy elég spec. helyzetem van. Adott egy 320GB-os HDD-vel szerelt laptop.

  Az első partíció ~50GB, itt lakik a Win. XP.
  Második partició ~150GB, ez egy logikai partíció adatok tárolására (de pl. a Win. 7 dokumentumok is ide vannak irányítva).
  Harmadik partíció ~100GB (ez nem logikai), itt lakik a Win. 7 (érdekesség, hogy ha XP-t indítok, akkor saját magát látja "C:"-nek, de ha Win. 7-et indítok, akkor az is a sajátját látja "C:"-nek).

  A cél SSD 240GB, így az adatot megtisztítottam úgy, hogy ~90GB-ra össze tudtam nyomni. (Az XP-re nincs szükségem, illetve van, de ezt majd a HDD-ről virtualizálom.)

  Próbálkozásaim (Asztali PC-be tettem a noti HDD-t és SSD-t is. Nem a másolandó rendszer futott) :
  1.
  Ghoost 11-el lemez backup, innen partíciónként restore az SSD-re. Elsőnek a Win. 7, másodszorra az adat. A partíciót aktívra tettem, a boot mappát az XP-ről átmásoltam a Win. 7-re. Beleraktam a laptop-ba és a bcdedit-tel és Win. 7 javítással helyrehoztam a boot menüt. Win. 7 elkezd betölteni, de a csilli-villi logó után leáll egy "autochk program not found - skipping autocheck" üzenettel, majd egy diszkrét kékhalál villantással újraindul.
  2.
  ...
  Nem számoltam hányszor ugrottam már neki, mindig valamit másként csinálva.
  ...
  Utolsó próbálkozás:
  "EASUS Partition Manager"-rel karöltve átmásoltam sorban az összes partíciót, de az XP partíciót egyúttal összenyomtam 20GB-ra, hogy mindhárom elférjen (a partíciók sorrendjén nem változtattam, és a méret is csak az XP-n változott).
  A boot menü most egyben maradt, és az XP túlélte még az átméretezést is, viszont a Win. 7-nél jött a már sokszor látott "autochk program not found - skipping autocheck" üzenet.

  Van valami tipped, hogy hogyan próbálkozzam? :F

  [ Szerkesztve ]

  A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz Fire/SOUL/CD #53 üzenetére

  Hát nyilván nem esnék neki, mint tót az anyjának. :D Azért nem most kezdtem. :P

  "akkor ezt a dzsuva partíciószerkezetet le lehet takarítani"
  Ezzel a partícióstruktúrával igazából mi a nagy gond? Azonkívül, hogy ott van az a ~15 GB OKR-partíció, ami a Lenovo egy-két saját sz@rát tartalmazza, szerintem nincs túl nagy probléma vele.
  De valami okod csak volt rá, hogy ezt mondtad, erre vagyok kíváncsi.

  "legalább a recovery sem pakolja fel azt a sok HP utilities-t"
  Esetemben ilyen nincs, csak Lenovo-s kisebb szoftverek, amik többségére nincs nagy szükségem, de van pár hasznos is. Nem mintha nem tudnék bármelyik nélkül élni, sőt...
  De nekem alapvetően nem volt bajom azzal, amilyen rendszer eredetileg fel volt húzva. A szükségtelen programokat meg egyszerűen uninstallálom, azt' kész.

  "Klónozás is lehetséges, (bár ebben homályosak az emlékeim, ne vedd készpénznek) csak egy -nevezzük- konfigfájlban kell megadni, hogy melyik szektoron kezdődik az OKR partíció. Ha jól rémlik, akkor factory.ws vagy factory.wis vagy hasonló a neve a "konfig fájlnak", amiben ez megadható."
  Most ez a konfigfájl egyáltalán hol található? Elvileg a Factory Defaults Recovery Disken lenne?

  Viszont közben találtam egy módszert, amivel elvileg saját OKR-partíciót lehet kreálni, itt leírtam:
  Onekey Recovery 7.0 Engineering

  Hogy valóban működik-e, azt nem tudom, mivel nem próbáltam, de az ötletadónak úgy tűnik, bevált.

  Sk8erPeter

Hozzászólok Aktív témák