Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz Fire/SOUL/CD #139 üzenetére

  Ja, okés.

  1.) De akkor már érdekel :D - az OEM-partícióról való visszaállítás (OKR) amúgy úgyse működne a hozzá tartozó kis recovery-gombjával a partíció elmozdítása miatt, nem? Mármint egyáltalán mi értelme lenne megtartani, ha így van? Vagy nem így van? :DDD
  Már amúgy nem annyira izgat maga az OKR-lehetőség, mint régen (kinőttem belőle :DDD), de azért még foglalkoztat a dolog, hogy hogyan működik, neked sanszos, hogy volt már ilyennel tapasztalatod.

  2.) Tehát azt mondod, a fentebbi gondolatmenet (első két partíció klónozása, a D partíció manuális létrehozása, és még boot előtt a szükséges fájlok átmásolása) egy járható út?

  [ Szerkesztve ]

  Sk8erPeter

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz Fire/SOUL/CD #139 üzenetére

  "Aminek nincs betűjele(ebben az esetben), annak azért nincs, mert az OS elrejti, nem azért mert volume-ként nem rendelhető hozzá(ugye partíció != volume)"
  Még erre elfelejtettem reagálni. Ez most nem egészen volt világos, hogy ezzel mit akartál mondani. Nem is azt mondtam, hogy nem rendelhető hozzá betűjel, hanem azt, hogy a Windows automatikusan hozzárendel a partícióhoz egy betűjelet a bootoláskor, amennyiben még egy partíciónak nincs, és az nem determinisztikus, szóval nem garantált, hogy ez a partíció a D betűjelet fogja megkapni - például ha van másik eszköz a gépben (pl. pendrive).
  Tehát ha a partíció nem a D betűjelet kapja meg, akkor az elérési utak (amik a D-re mutatnak) pont ugyanúgy rosszak. Ha egy program a D-re lett telepítve annak idején, akkor ott is fogja keresni, és ha nincs D, és a cuccai az E-n vannak, azt nem szereti.
  Ez így már világos, hogy miről beszélek? Csak hogy ne dumáljunk el ismét egymás mellett... :)

  Sk8erPeter

Hozzászólok Aktív témák