2019. augusztus 18., vasárnap

Hozzászólások

(#1) atus72


atus72
(senior tag)

Csodálatos, kék USB csatlakozó és piros kijelző :W
A kék mellé pl zöld vagy kék 7 szegmenses kijelzőt szereltem volna bele de pirosat semmiképp :)
Mostanában különösen fogékonyabb lettem arra hogy a funkcionalitáson túl esztétikailag is megállja egy termék a helyét.

(#2) Ruuwa válasza atus72 (#1) üzenetére


Ruuwa
(tag)

Majd a gamer változatban lesz 16 millió szín. :D

Valami tréfás, humoros, mégis mélyenszántó gondolatokat magában hordozó, rövid, velős mondat, mely egyéniségem rendkívüli sokszínűségéről tesz tanúbizonyságot.

(#3) Saccco


Saccco
(veterán)

Kissé drágának érzem.


Geek Alert! ;]

█ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#4) gabor7th


gabor7th
(őstag)

Karácsonyi ajándéknak jó lesz... / Mondjuk tényleg lehetne ennél olcsóbb...

[ Szerkesztve ]

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#5) lajthabalazs válasza gabor7th (#4) üzenetére


lajthabalazs
(senior tag)

Afelől sosem voltak kételyeim, hogy a telefonom felveszi 5.1V-on a 2A-t. Ami mindig kérdéses, hogy az adott kínai/utángyártott töltő leadja-e a 2A-t és tartja-e az 5.1V-os feszültséget

Szóval ha az EP03 mellé csomagolnak egy 8A-s tápot, ami 8A-es áram mellett is tartja az 5.1V-ot, akkor felesleges a műszer, gyorsan feltölti a telefont, más meg nem számít. Ha egy gyengébb tápot csomagolnak mellé, akkor a műszer ennek a hibáit fogja mutatni, és nem lehet ellene tenni semmit, legfeljebb visszavinni gariba (És persze ha tudják hogy gyenge az adapter, és mégis kiadják ilyen áron, akkor azt is kinézem belőlük, hogy a feszültség random ingadozik 5 és 5.1 közt.). Egyik esetben sincs sok értelme a kijelzőnek.

[ Szerkesztve ]

(#6) RedCactus


RedCactus
(senior tag)

Nekem kell! ...de ennyiért?

Aquila non captat muscas

(#7) Teréz Atya válasza gabor7th (#4) üzenetére


Teréz Atya
(senior tag)

En vettem egy KCX-017-et 4 dolcsiert ami meg mAh-t is mer.

@ lajthabalazs - nagyon sok fugg a toltokabeltol. Van ketto tok egyforma (kivulrol) kabelem. Az egyikkel 2 A-ral tolt a G3, a masikkal meg 700 mA. Ja, ugyanaz a toltofej.

[ Szerkesztve ]

A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza

(#8) schawo


schawo
(titán)

És amúgy mit kezdek ezzel a kulcsfontosságú információval? Mert ez az első bedugástól egészen az ötödik másodpercig érdekes (nem hasznos, érdekes), onnantól viszont csak zavar a sok hülye led.

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH Win7 6000 Ft, Office 365 Vállalati E3 16000 Ft/felh/év, Win10H 14500

(#9) Vesa válasza schawo (#8) üzenetére


Vesa
(addikt)

Nekem is ez jutott eszembe...

(#10) lajthabalazs válasza Teréz Atya (#7) üzenetére


lajthabalazs
(senior tag)

Mindkettō adatkábel is volt? Az iPhone tudom hogy szeret "beszélni" a töltõvel, a feleségem 4S-se nem volt hajlandó tölteni, ha csak feszt kapott.

(#11) -Skylake- válasza Ruuwa (#2) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

:D +1

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#12) Kékes525 válasza -Skylake- (#11) üzenetére


Kékes525
(veterán)

Nekem nem tetszik, mert a reggeli kávémat nem főzi meg! ;]

Barátnőm megkérdezte: Miért beszélek olyan halkan otthon? Feleltem: Azért mert Zuckerberg lehallgat. Ezen jót nevetett a barátnőm, én is nevettem, Alexa is nevetett, Siri is nevetett és Bixby is nevetett...:D

(#13) mepet válasza lajthabalazs (#10) üzenetére


mepet
(addikt)

Ritka az olyan DIY cucc, ami olcsóbb, mint a bolti. Na ezt a feléből összedobom...

(#10) lajthabalazs: igen, feszültség nélkül elég nehéz tölteni. :D

(#14) lajthabalazs válasza mepet (#13) üzenetére


lajthabalazs
(senior tag)

Lehet hogy félreérthető volt, az iPhone 4S-nek nem volt elég az 5V, hanem az adatlábakat is fel kellett húzni 2.4V és 2.8V-ra (ha jól emlékszem) innen tudta, hogy iPhone töltője van. Addig nem is volt hajlandó áramot felvenni. Az Android eszközök sem vesznek fel 500mA fölött PC-hez csatlakoztatva. De ha a kábel nem adatkábel, hanem csak a GND + 5V-ot viszi át ("töltő kábel", mert a kis kínai lehet egy egész forintot megsoór), honnan tudják, hogy PC-hez vannak csatlakoztatva? Ezért nem vesz fel több áramot, ha nem bizonyosodik meg róla, hogy rendes töltőt kapott.

(#15) Duracellm... válasza schawo (#8) üzenetére


Duracellm...
(veterán)

Látszik hogy mikor hagyta abba ténylegesen a töltést, és váltott át csepptöltésre. Az eszköz által kijelzett 100%-os akku/feltöltve nem azt jelenti, hogy nem csinálna semmit utána.

A feszültség kijelzését én sem tartom informatívnak, helyette mutathatná a csatlakozó által leadott "mAh"-t.

(#16) Blindmouse válasza schawo (#8) üzenetére


Blindmouse
(senior tag)

Például ha beledugsz egy Arduino-t akkor láthatod a fogyasztását egyes shield-eknek, meg a programod hatását.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#17) lajthabalazs válasza Blindmouse (#16) üzenetére


lajthabalazs
(senior tag)

Ha ezen látod az Arduino fogyasztását, akkor gyorsan le kell húzni. 100mA-es pontossággal mér, egy egészséges Atmega 326-os meg eszik talán 20-at.

(#18) Teréz Atya válasza lajthabalazs (#10) üzenetére


Teréz Atya
(senior tag)

Mindketto adatkabel. Toltesnel, ha jol tudom a tolto rovidre zarja az adat erparokat.

A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza

(#19) Blindmouse válasza lajthabalazs (#17) üzenetére


Blindmouse
(senior tag)

valóban

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#20) zseko válasza lajthabalazs (#14) üzenetére


zseko
(veterán)

Hát én nem vennék olyan szar telefont amit nem tudok bárhol bármikor bármivel tölteni :P Az androidosak meg talán esetleg azért nem vesznek fel többet 500mA-nél pc-ről, mert (jelenlegi tudásom szerint) a legtöbb port nem is ad le többet...

[ Szerkesztve ]

(#21) Ispy


Ispy
(addikt)
LOGOUT blog

Majd ha kijön OLED kijelzővel, akkor veszek egyet ;]

(#22) macilaci78 válasza lajthabalazs (#14) üzenetére


macilaci78
(Korrektor)

A PC az USB 2.0 szabvány miatt nem ad 500 mAh-nál többet.

Egyszobás garzon Szegeden a Cserzy M. utcában eladó, akár garázzsal is a parkolóövezet határán. https://ingatlan.com/29949866

(#23) Kernel válasza zseko (#20) üzenetére


Kernel
(nagyúr)

Nem ad (sokkal) többet, mert az alaplapi portokat PTC-biztosíték (regenerálódó biztosíték, resettable fuse) védi a túlterheléstől, zárlattól. Bizonyos tűréshatára is van egy ilyen alkatrésznek, nem pontosan 500 mA-nél fog leszabályozni.

Csakhogy ez a biztosíték sem azért van, hogy poénból feszegessük a határait. Nem lehet olyat csinálni, hogy egy szerkezet ráterhel mondjuk nagyobb árammal, amit nem bír, utána "bocsi, akkor inkább próbálkozom kisebb árammal".

Előre tisztázni kell a tápforrás terhelhetőséget, amire az adatvezeték különböző bekötéseivel van lehetőség. Nem csak rövidre zárva, gyártó- és áramfüggő megoldások vannak erre, hogy tápra köti, osztóra stb.

Tehát a fogyasztónak eleve csak annyival illik terhelnie, amennyit a tápforrásból előzetesen "kiolvas".

Ha egy PC-portból nem tud semmit kiolvasni, azonosítani (nincs elkötve az adatvezeték sehová), akkor azt legfeljebb a standard 500 mA árammal terheli csak.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#24) lajthabalazs válasza macilaci78 (#22) üzenetére


lajthabalazs
(senior tag)

Most látom, hogy az előttem szóló már fényt derített a dologra.

Annyi még, hogy az 500mA a porttól elvárt minimális áram. Bármelyik gyártó - lást ezt a hubot - dönthet úgy, hogy nagyobbra méretez, és átenged 1-2-3... A áramot. A fogyasztó felelőssége, hogy meggyőződjön arról, hogy olyan portba dugták, ami tud többet. Ha nem tud meggyőződni, akkor szívja a biztosan elérhető 500mA-t. Az iPhone ezt köztes feszültségekkel oldotta meg, többen írták a rövidzárat. Az elegáns az lett volna, hogy kialakítanak egy protokollt, aminek a segítségével az adatlábakon egyeztetni lehet az igényeket és a lehetőségeket, de gondolom pont a töltők miatt úgy gondolták, ne kelljen mindenbe mikrokontroller, és jöttek az analóg megoldásokkal.

[ Szerkesztve ]

(#25) Kernel válasza lajthabalazs (#24) üzenetére


Kernel
(nagyúr)

A Qualcomm Quick Charge már komolyabban kommunikál, külön chip van hozzá kifejlesztve, amit be kell építeni táp és fogyasztói oldalon is.

De itt már odáig fokozták, hogy a fogyasztó engedélyezhet nagyobb feszültséget is, több lépcsőben. Például a Quick Charge 2.0 szabványt támogató eszközöknél 5V helyett 9, 12, 20V-ot is, 3A terhelhetőség mellett, így akár 60 W teljesítményt is át tud vinni.

A korábbi megoldásokat csak egyes gyártók találták ki, lehetett volna egységesíteni, de itt voltak önző érdekek is, hogy például egy eszközhöz csak a gyártó saját töltőjét lehessen használni. Vagy szerették volna, de ezek másolható dolgok, így inkább csak a zavar lett nagyobb.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.