- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Bambu Lab X1 és P1P tulajok
- Gaming notebook topik
- Milyen széket vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- ASUS ROG Azoth: egy ütős mechanikus billentyűzet tesztje
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Jön Magyarországra a BenQ csúcs OLED monitora
Új hozzászólás Aktív témák
-
1. Hiányzik a kép és a sztori vége.
2. Az elakadásjelző nem arra való, hogy megállást/várakozást (különösen szabálytalant) jelezzen vele valaki. Adott szituációban az egyszerű jobbra index tökéletesen megfelelő.
3. A furgonos külön állatfajta. A Kresz nem vonatkozik rá, ellenben minél több fuvart le akar zavarni minél rövidebb idő alatt.
A tej élet, erő, egészség.
-
Bocsi, menet közben megzakkant itt valami, és idő előtt publikáltam...
Az elakadásjelzőre azért szoktam rá, mert előtte simán csak indexeltem, de miután kiszállt a feleségem, azt hitték indulok is. Erre a jelzésre szoktak kapcsolni, hogy maradok még kicsit. Egyébként tábla nem tiltja a megállást, meg gondolom ez nem is minősül annak. 5-10mp lett volna a művelet.
[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
válasz
fererencz89 #2 üzenetére
Mit lehetne tenni? Leszórni néhány hidrogénbombát erre az idegbeteg országra.
Az én életemben már biztosan nem fog megváltozni az emberek mentalitása, hogy az ilyenek 1. ne merjék ezt tenni, mert lerendezi őket a rendőr, 2. ne legyenek ennyire frusztráltak, mert biztos a megélhetésük, 3. ne legyenek ilyenek, hanem minimális empátiával viseltessenek a többiekkel.A tej élet, erő, egészség.
-
Csapoati
nagyúr
Lehet, hogy nem szabályos, de én arra a kb fél percre biztos, hogy befordulnék - igen, keresztezve a bicikliutat.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
Praktikus okokból tolatni szoktam, de egyébként is, ha a kapu előtt állok meg, keresztben a kerékpárúton, akkor is belógok a sávba legalább annyit, mintha hosszában állok meg az út szélén. Elgondolásom szerint nem is az én manőveremmel volt a probléma...
Nem szotkam hibázni.
-
Egy furgon szabályosan és könnyen ki tudja kerülni ott, ahol megállt. Irányjelző, gázelvétel, körülnézés, kormány, ennyike.
Ha rááll a bringaútra, a kerékpáros és gyalogos forgalmat totál blokkolja. Bunkóság. Láttam már vicces kedvű triálost, aki ilyenkor végigpattogott a motorháztetőn.
A tej élet, erő, egészség.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
fererencz89 #5 üzenetére
Ja az egyértelmű, hogy nem a te hibád, én csak a konfliktusok elkerülése miatt tenném azt, amt írtam. Talán kevesebb biciklis járhat arrafelé, mint autós.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
gidalight
tag
"A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed."
-
Ezért kell baseball ütőt tartani a kocsiban.
01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101
-
swtrooper
csendes tag
-
Elf
tag
Ez nem a megállásról, kreszről meg ilyenekről szólt.
Szimpla farokméregerős kötözködés történt.
Ilyen kötözködéssel szemben a ráhagyás működik: Igen, persze, tökéletesen igaza van, igen, sajnálom, persze.
Már ha az a cél hogy mielöbb minél kevesebb energiával be lehessen fejezni a konfliktust. -
adlersson
aktív tag
Mondjuk van a másik véglet, amit Ázsiában szoktam tapasztalni, hogy hiába van kitéve 43 helyen, hogy "Nem, arra a fél percre sem állhatsz meg itt, amíg beugrasz kajáért", se a civilek, se a rendőrség nem törődik vele. Ez különösen hétköznapokon, az esti csúcsforgalomban látványos, mikor a 2x2 sávos út két külső sávja gyakorlatilag ideiglenes parkoló a kajára, erre, arra várakozók sora miatt és emiatt mondjuk 5 perc helyett fél óra átjutni rajta. Aki meg igyekeze haza, az legyen türelmes, mert a végtelenül békés együttélés jegyében senki nem fog szólni a másiknak, hogy "B+. nem az úttesten kéne várakozni...".
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
Nekem az mókás (vagy tragikus, hozzáállás dolga), hogy a surmók hogyan reagálnak kb. az utóbbi egy évben. Mondjuk ráparkol a (zárt) kerékpársávra, és szólok, hogy ezt ne tegye. [Kresz szerint tilos, plusz 5 büntetőpont - járna, ha dolgoznának a rendőrök.] Vagy egy be-kihajtónál áll, a megállni tilos táblánál, és megkérem, hogy álljon odébb 20 méterrel, ahol már szabályosan parkolhat is.
Régebben tipikusan szabadkozás volt a válasz, hogy "Elnézést, csak beugrottam.", "Legközelebb nem fogok.". Aztán ez elment abba az irányba, hogy "Mi vagy te, rendőr?". Jelenleg sokszor látom, hogy csak testalkatomnak köszönhetően nem ugrik nekem az udvarias kérésemre adott "Tebuziköcsög!" válasz mellé.A tej élet, erő, egészség.
-
DigitXT
félisten
Az elakadás jelző hiba volt ebben a helyzetben, jobbra index, és csók.
Esetleg egy automata kapunyitó beszerelése, és rögtön állhatsz be.
Sajnos a kreténekkel nem lehet mit csinálni. Kerüljön ki, és húzzon el? -
Tényleg így lehet, hogy nem az elakadásjelző a jó megoldás, de ettől én még egyértelműen megálltam, jobbomon az asszony sebesen nyitotta a kaput. Nem tudom, ebből miféle ember szűri le, hogy balra mennék valaha is, és nem előz meg az után sem, hogy jelzem is neki egyértelműen a szándékom.
Autómata kapunyitón én is gondolkodtam, de ne a tahók miatt kelljen már... Másrészt tolatva megyek be, hogy kifelé előre menetben jöhessek, mert kitolatni úgy, hogy kerékpáros forgalom is van, nem egy életbiztosítás. Szóval mindenképpen meg kell álljak, kézifékes udvarrapördülés még nem megy.Nem szotkam hibázni.
-
kenwood
veterán
Ha ez egy olyan sulyos eset,trauma, hogy le kellett irnod, akkor szerencses vagy.
Sajnos az emberek tobbsege havi szinten kerul hasonlo,kellemetlen szituacioba.Tuti megoldas nincs a kerdesre.
Nemelyik hoborgo lenyugszik,ha hatarozottan lepsz fel,masoknal pedig olaj a tuzre.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2.
-
-
Látatlanban könnyen vagyok okos, de ha tolatva szeretnél beállni, talán egyszerűbb a szembe sáv szélén megállni, és onnét elvégezni a műveletet. Tudom,az is szabálytalan, de még mindig jobb, mint az ilyen konfliktusok.Mellesleg a kreszben benne van, hogy lakott területen belül jogod van megállni bárhol,az út szélén kivétel híd-alagút-tábla. Ellenben várakozni maximum öt perc,kivétel ha az út széle alkalmas a parkolásra. Itt ugye ez nem játszik,mert van kerékpársáv is,azonban ettől függetlenül nyugodtan megállhatsz. Kecske-káposzta alapon még talán az is elfogadható lehet,hogy elfoglalsz egy fél sávot a bicajosoktól. Abba a fél percbe nem hal bele senki, és mindenki elfér. Sajnos agresszív tahók mindenütt vannak, kellene egy dashcam a kocsiba, meg egy paprikaszpré pofonok ellen. Nálam is van, mert én is futottam bele hasonlóba. Amíg fuldoklik, addig nyugodtan ráhívhatod a rendőrt.
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
Ismerős volt a hely, nemrég jártam arra. A kanyart nem említetted, bár nem pont ott van, de szerintem azt sérelmezték. Nálunk is a hasonló helyzet, már jó előre kiteszem az indexet, ráteszem a pedálra a lábam, hogy a mögöttem lévő balfék lássa, valami történni fog. Nálunk ráadásul elbaszták az útszegélyt és pontosan a kapubejáró vonalában süllyesztették le, ezért csak az út közepéről tudok bekanyarodni, akkor is, ha orral megyek be. Rengetegen esnek rám így is, integetnek, dudálnak, mondjuk hasonló inzultus még nem ért.
-
Nem gondoltam, hogy ennyire jellegzetes, könnyen felismerhető a részlet. Akkor környékbeli vagy.
Elég sok kényelmetlen helyzetet szült már ez a biciklis út...
A kanyar valóban nehezíti a helyzetet, de ha egyedül vagyok, akkor simán ott hagyom az autót, buszok is könnyen ki tudják kerülni. Nem ez volt a gond. Valamit bemagyaráztak maguknak, aztán engem is győzködtek volna. Asszonyt kérdeztem, mi volt egyébként, mert alig fogtam fel a helyzetet a váratlan adrenalin lökettől. Szerinte befolyásoltak is lehettek...Jack:
Szembe sáv nem jó ötlet. Biciklis útra rámenni oké, de ha tolatva fordulok le róla... az a padka nem a Scenic-nek való.[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
csibe1
addikt
válasz
fererencz89 #23 üzenetére
"Szerinte befolyásoltak is lehettek..."
Ez mit takar? Annyira beszívtak, hogy nem tudták hol vannak?
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
woodworm
veterán
válasz
fererencz89 #23 üzenetére
Nem olyan közeli, vagy 150-160 km. A nagy laposról járunk fel kirándulgatni a domboldalba, éppen útba esik. Az úttest és a kerékpárút közötti térkőre mondtam az asszonynak, hogy nálunk is kirakhatnák, mert mindig beleállnak teherautóval és keréknyom marad utánuk.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz
fererencz89 #20 üzenetére
én azt a részét nem értem, hogy aki siet, az miért áll le emberkedni?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
nemlehet
őstag
Az hogy valaki őrjöng mert rohan vagy csak szimplán vadbarom nem jelent semmit. Kb 20 éve egyirányú lett az utcánk, de a mai napig vannak akik szerint ez csak javaslat. 10-ből 6x még nekik áll feljebb amikor nem én tolatok vissza, nyomja a dudát mint a vadbarom, üvölt, mutogat, volt aki még ki is szállt.
Az emberek döntő többsége a jobbkézszabályt se tudja használni vezetés közben, pont le kell tojni, hogy mi nem tetszik nekik.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
Ma, ahogy jöttem munkába, láttam járműveket az út szélén/szimplán a jobb sávban állva, és elakadásjelzőt használtak. Szóval, talán a KRESZ szerint nem ez a szabályos, de nekem úgy tűnik, hogy ez a népszokás, ergo ez egyértelmű kellene legyen, mit jelzek vele: most egy ideig itt fogok állni, kerülj ki!
Nem szotkam hibázni.
-
-
AxBattler
félisten
+1
Tetszőleges fém célszerszámot mondanék inkább: kerékkulcs, feszítővas, rövidnyelű ásó, kisfejsze (lehetőleg full tang nyeles, bár régóta szemezek egy Cold Steel Pipe Hawkal), stb. Nagyapám egy megmentett/restaurált régi rohamkést tartott a vezetőülés alatt, amit én örököltem meg tőle; azóta is őrzöm, nagy becsben tartva.A szituhoz: én simány irányjelzőt használtam volna + kicsit bekanyarodtam, ráfordultam volna a betolatáshoz, némileg rálógva a kerékpársávra, úgy egyértelműbb a szándék.
[ Szerkesztve ]
Eladó: i5-7600, i7-7700, i3-10105, ASRock B560M-ITX/ac, Crucial 2x8GB 3200Mhz DDR4, Alföldi Bázis mosdó, IKEA Hemnes tükrös szekrény, stb. ....................................................... "Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
AxBattler
félisten
válasz
AxBattler #31 üzenetére
Ja, és az első-hátsó kamerát már nagyon szükségesnek tartanám a mai közlekedési "kultúra" közepette, de egyelőre még húzom a beszerzését... csak nehogy késő legyen.
Eladó: i5-7600, i7-7700, i3-10105, ASRock B560M-ITX/ac, Crucial 2x8GB 3200Mhz DDR4, Alföldi Bázis mosdó, IKEA Hemnes tükrös szekrény, stb. ....................................................... "Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
válasz
AxBattler #31 üzenetére
én simány irányjelzőt használtam volna + kicsit bekanyarodtam, ráfordultam volna a betolatáshoz, némileg rálógva a kerékpársávra, úgy egyértelműbb a szándék.
Az a gond, ha ezt így csinálom, akkor pont nem látja a jobboldali villogó indexlámpákat.
Továbbá, ha egy normális ember lett volna mögöttem, akkor még 1m-rel szélesebb akadályt kellett volna kikerülnie.Fasza kerékkulcs van a kocsiban, de mikor már váratlanul testtel taszigáltak, nem mondhattam, hogy: Időt kérek, amíg előkeresem az eszközt a csomagtartó aljából!
Nem szotkam hibázni.
-
alcsa
senior tag
válasz
AxBattler #31 üzenetére
Te jo eg
, most igazan rohamkessel meg fejszevel kell kiszalljak az autobal ha beakarok tolatni az udvaromba?
S mi van akkor ha a masik is fejszevel jon? Gyozzon az erosebb?
Ertem en, hogy "jo" otletnek tunik, de szerintem senki nem kezd el kaszabolni, akarmi is legyen nala, legalabbis a sertett nem. -
CounterBoci
senior tag
A két furgon, az apa-fia kombó és a fellépésük erősen indiai ómigráns szagú. Talált, süllyedt?
-
AxBattler
félisten
Nem tudom, én biztosan nem hordok ilyet magammal.
-
válasz
CounterBoci #35 üzenetére
Úgy egy éve volt hasonló esetem, akkor olyan népek voltak, de azok csak megálltak mellettem, és a kocsiból szitkozódtak, fenyegetőztek. Gyorsan elmentek.
A mostaniak nem olyan emberek voltak, ezért számomra főleg felfoghatatlan volt, a viselkedésük még kevésbé megbocsájtható, mert elvileg hasonló kultúrában/szellemben nevelkedtünk.
Heves megyei vagyok, hidd el, van tapasztalatom azokkal, akikre gondolsz. Viszont autóval közlekedve (pontosabban vasúti átjáró előtt lerobbanva) már volt rendkívül pozitív, mondhatni életre szóló tapasztalatom olyan emberekkel. Úgy 20 autó rekedt mögöttem, míg a szemből jövő 30 elment. Mind a 20 vadul dudált, némelyik ordított rám. Nem tudtam mit tenni, az önindító sértődött volt... Tipikus suttyó, hangos devladéj-zenés német autós srácok viszont megálltak mellettem, kérdezték mi a gond, majd gyorsan letoltak, utána be is lökték a kocsit, hogy mehessek munkába.
Nem szotkam hibázni.
-
CounterBoci
senior tag
Szintén hevesi vagyok
Nekem is van pozitív tapasztalatom velük, de csepp a tengerben
Benzinkútról utánamjött egy tipikus fuxos mercedeszes példány, vadul dudált, villogott. Mondom lesz ami lesz, megállok. Csak szólt, hogy folyik a benzin a kocsiból. -
totron
őstag
nyomja a dudát mint a vadbarom, üvölt, mutogat, volt aki még ki is szállt.
Dettó. Imádom mikor a teljes baromeszköztár fel van vonultatva. Minősített egyed amelyik megáll, de ki már nem száll. Olyankor én szoktam javasolni, hogy ha már eljutott idáig a produkcióiban, akkor vigye is végig. -
Vegyél távirányítós kapunyitót.
Amikor elmész a kapud előtt az úton, megnyomod, kezd kinyílni. Kicsit távolabb az úton egy kézifékes megfordulás után mire visszaérsz már kanyarodhatsz is be az udvarra. Mint egy sima kereszteződésben. No problem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen okostelefont vegyek?
- BestBuy topik
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Indamail
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vivid - Let your money grow!
- Subaru topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Új Lenovo Ideapad Flex 5 x360 Érintős Ultrabook Tab 14 -30% Brutál AMD Ryzen 5 5500U 6Mag 16/512 FHD
- Új Lenovo Ideapad Flex 5 x360 Érintős Ultrabook Tab 14 -30% Bivaly AMD Ryzen 5 5500U 6Mag 8/512 FHD
- ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti OC edition 11GB GDDR5X
- 3db APC ATS AP4423 Automatic Transfer Switch
- Xbox Series kontroller - Robot White - dobozzal, még garanciális
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest