Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prof
addikt
válasz
dízelracer #121 üzenetére
Max. azt tudom elképzelni okként, hogy az új intel procik osztályozása kaotikus sokak számára. (pláne az i3 vonal alatt, bevallom én se vagyok teljesen képbe melyik milyen teljesítményt tud)
Mivel nem értenek hozzá megnézik mi van cégnél, ismerősnél és ott sok c2 van még mindig és azt látják, hogy jól megy, akkor nekik is olyan kell.
Egyszerűbb egy olyan cuccot kiválasztani amit már valamennyire láttál működni, ismered, mint egy olyat amit nem.[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Mondom full-featured, tanulj már meg olvasni... A Knights akármiben nem azok vannak, hanem ilyen Atom szintű, azért fér el annyi. Viszont a SIMD unitjeik azoknak is komolyak (512 bit szélesek, ha jól emlékszem)! És így sem lesz versenyképes sem csúcsteljesítményben, sem telj./fogy.-ban. Az Intel is tudja ezt. A fő erénye az részleges x86 kompatibilitás lesz.
Még sokáig szükség lesz közép és felsőkategóriás diszkrét videokártyákra. A törvényszerű fejlődést viszont nem lehet elkerülni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#10034944 #116 üzenetére
[link]
Írt róla Oli a Llano cikkben:
"1968-ban íródott szabályának lényegi jelentése szerint olcsóbb kiváltani egy speciális célú hardvert (pl.: GPU) a megfelelő szoftver és egy általános célra készített hardver (pl.: CPU) kombinációjával. Viszont olykor a piacnak nagyobb szüksége van a magasabb számítási teljesítményre, mint az olcsóbb hardverekre, így idővel ennek érdekében a funkció kikerül az általános célra készített hardverből, és egy külső, speciális célú egység formájában születik újjá. Később, ha már a korábbi, még speciális célú hardver feladatai már túl általánossá válnak, akkor a költségek csökkentése érdekében visszakerül az általános célra készített hardverbe, mellyel gyakorlatilag kialakul egy ördögi kör."
Többször megtörtént már, most a VGA-k kerülnek sorra.[ Szerkesztve ]
-
Sanya
nagyúr
nem 10 évvel ezelőtti szintet képvisel, csak 9-et.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Pedig az Intel döntése jó. Ha nem működik a Larrabee akárhányadik, éppen aktuális generációja, akkor az egy olyan szegmensben derül ki, ahol úgy sincs semmi részesedésük. Sokkal kockázatosabb várni a Larrabee projektel a valós integrálásig. Nyilván a cél egyértelmű, de előbb élesben is tesztelni kell, aztán ha jó, akkor mehet a Skylake-be.
Ha nem jó, abban nem tudom, hogy belegondoltak-e. Valszeg van B-terv. Megvan az erőforrás, hogy 2015-re két APU-t tervezzenek párhuzamosan.Az, hogy korlátozódik a PC esetében a szabadság nem jó, de erről nem mi döntünk, hanem a cégek. Az AMD, az NVIDIA, az Intel, még még mindenki más full platformot akar. Lehet idegeskedni emiatt, de ettől nem változik semmi. Az meg alapvetően világos, hogy nem az AMD és az NV gyilkolja a VGA-piacot. Az Intel tiltja meg a növekvő piacokon a VGA-kra való építést. A thin Mini-ITX-es LCD-PC-k és az Ultrabook platform esetében is ki van zárva a lehetőséges a dGPU-k alkalmazására. Az Intel kihúzza az AMD és az NV alól a talajt. Innentől kezdve nem csoda, hogy egyik cég sem épít nagyon a VGA-kra, és keresik az alternatív utat. Hidd el nekik sem jó, hogy nézik a 30-35%-os éves bevételcsökkenését a piacnak. Ha ez nem lenne, akkor az NVIDIA nem építene ARM-os Denver magokat a Kepler utáni fejlesztésekbe, de úgy számolnak, hogy 2014-ben már annyira gáz lesz a helyzet, hogy a platform a kiút. Ezzel az NV függetleníti magát az Inteltől, és szarják le, hogy olyan platformokat csinálnak, amelyekbe nem kerülhetnek be. Ugyanez az AMD-re is vonatkozik, csak hamarabb elkezdték az APU korszakot, de nyilván az Intel nem ad más lehetőséget, így az integrálás és a saját platform építése az egyetlen értékelhető út számukra is.
Valójában lejátszódik ugyanaz, ami a matematikai koprocesszorokkal. A baj az, hogy ez most nem az piac normál hatásai mellett megy végbe, hanem az Intel konkrétan felgyorsítja az egészet. Ettől függetlenül Ivan Edward Sutherland Wheel of Reincarnation szabálya továbbra is beigazolódik. Némileg persze most kap egy kis mesterséges rásegítést, de ettől még beteljesedik.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Akkor rohadt sok technikai analfabéta lehet az intelnél, hogy külön kártyára rakták a sok float magot.
Remélem az első sorba fogsz tapsolni, hogy ezentúl cserélheted a procit is a videokártyával együtt és f(ordítva). Már az egyre sűrűbb lapcserére is húzza a szemöldökét a többség, hidd csak, hogy ez épp miattad van, neked lesz jó...(agymosás rulez)
-
dezz
nagyúr
Hű, de magas lóról beszél valaki...
A GPGPU nem egy tárgy, hanem egy fogalom. Azt jelenti: általános célú számítások GPU-n. [link]
Most írtam le az 1. és 3. pontban, mit ad pluszban, esetleg próbáld megérteni.
A memória most is közös, Intelnél a cache egy része is. De a GPU-kban is van cache.
Bizonyos feladatoknál elsősorban nem a memória számít, hanem a számítások mennyisége.
A mai GPU-knak igen nagy a peak FLOPS-a, de összetettebb feladatoknál belassulnak. Ha a SIMD blokkok a magokkal szoros közelségben lesznek, már ez sem jelent majd gondot. Csak egy technikai analfabéta előtt nem világos, hogy ez a jövő útja (már ami a digitális technikát illeti). Semmiképpen sem pl. a full-featured CPU magok számának eszetlen növelése, mert az telj./fogy.-ban igencsak inefficient.[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Több éve vannak gpgpu-k, mégse terjedt el annyira a használatuk nagy általánosságban. Integrált csoda semmit nem ad plusszba, viszont van "rajta" rohadt lassú ram. A programok ugyanúgy futnak dgpu-n is, csak 3-4x gyorsabban, mint azon a kis mákdarálón.
Majd ha közös cache, teljesen közös, átjárható és rohadt gyors (értsd gddr5+) memóriákkal sikerül megoldani az integrációt, na majd akkor lehet elgondolkodni a jelentőségén. (ami persze megintcsak felveti az egy chip vs. telepakolom a gépem gtx580-asokkal renderelni dilemmát )
Nem az integrált szemét miatt pocskondiáznék egy csúcsproci miatt, majd elválik mi lesz a "jövő igéretes technológiája", több év műlva, viszont az ember a jelenben csenget érte, az élelmesebbek nem csak a marketingért -
dezz
nagyúr
1. Ha a kiegészítő számításokat rá lehet bízni az IGP-re (ami a procinak túl sok lenne), akkor nem kell terhelni vele a dGPU-t.
2. Minél több felhasználónál adott az IGP, annál inkább igénybe veszik a sw-fejlesztők.
3. Olyan feladatoknál, ahol sok az adatcsere a CPU és a GPU között, a PCIe busz komoly lassító tényező.
4. A nem túl távoli jövő a teljes integrálás, amikor a nagy SIMD blokkok közvetlenül a CPU magokba kerülnek. -
Prof
addikt
válasz
bmollszeptim #109 üzenetére
Értem de nem tudom elképzelni, hogy lga775-öt vegyen valaki új nagy desktop gépet lassan 2012-ben otthonra.
Max. cégek ahol a számít az 5ezerrel alacsonyabb ár, mert sokat vesznek és ugyse használják ki a levelezés, net, excel-el a c2d-t se.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
-
dezz
nagyúr
Jahh, persze, a piac... Meg akik manipulálják.
A 3D-re van igény, csak nem olyan lehúzósan, mint ahogy a gyártók elképzelték. Még úgy is, hogy a legtöbbeknek téves elképzeléseik vannak róla. Azt hiszik, ez úgy 3D, mintha egy dobozba néznének bele, vagy 1-2 objektum kilóg a képből (ami TV méretben nem olyan izgalmas), és annyi. Pedig lehet olyan is, mint egy ablak, amin keresztül hatalmas távlatok láthatók be. Szerencsés esetben kipróbálja az illető valahol, és nagyokat néz.
(#104) Jack@l: Ha már a legnagyobb IGP-s IB, akkor mihez is kellene hasonlítani, na mihez? Hát a HD3000-hez...
Csak ugye úgy nem tűnt volna akkora előrelépésnek.
"ugyanis procit, tisztelet a kivételnek (brazos)"
+ a külön VGA nélküli laptopok, úgy desktop méretszabványok...
A heterogén éráról is volt már szó párszor, ahol az APU-k gyors adatcseréje és kéznéllévősége nem mellékes szempont, de ez ne is zavarjon.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Mért mihez hasonlítgasson, ha nem az előző szériájához.
De lehet le kéne venni a szemellenzőt, ugyanis procit, tisztelet a kivételnek (brazos) nem a gpu-ja miatt vesz értelmes ember, legalábbis szerintem
Vagy oda kellett volna biggyeszteni egy FX vs Ivy tejesítmény/ fogysztásgrafikont?
Megvan a következő procim úgy érzem, ha nem aranyáron lesz. -
djmisi123
csendes tag
Jó de én most egy totál új gépet állitok össze már sok mindent megvettem hozzá a többit sajna csak februárban lesz pénzem de nem tudom érdemes-e inkább ráni az ivy-ra vagy jó az i7 2600k is?
-
Prof
addikt
válasz
bmollszeptim #100 üzenetére
Én is e8500-ra upgradeltem e2180ról, nem kellett se ramot se alaplapot cserélni és dupla proci teljesítményt kaptam. Nekem megérte mert mindenre elég nekem egy 4ghzes c2.
-
djmisi123
csendes tag
Én februára tervesztem az új gépemet megvásárolni és én i7 2600K-ra gondoltam esetleg érdemesebb lenne várni majd még vele egy keveset?És ezt megvenni?
Meg hát ha kijön tavasz netán nem tudom mennyi lehet vagy megéri-e mert az i7 2600K is mindig drága 80k az szerintem több mint 100k lesz... -
bmollszeptim
aktív tag
Van benne igazság meg nem is.De van egy másik oldal is. Sokan képesek új gépet 775-re öszze rakni. Core 2 duo E8400-at,35 000ft-ért, vagy használtan 20 000ért vesznek, közben meg 1155-re , ott a
Intel Pentium G620 16 000ft-ért.Csak hát ugye az Pentium.Közben ha tudnák hogy jobb mint az E8400 minden tekintetben,olcsóbban. -
bmollszeptim
aktív tag
Megint jó procit sikerült csinálni az Intelnek.Nagyobb teljesítmény,mind két szegmensben,azonos áron,kisebb fogyasztással.Ennyi. Bravo Intel.
[ Szerkesztve ]
-
MongolZ
addikt
Butaság, hogy csak a piac dönt. Bőven van mindenkinek a saját kis piacbefolyásoló eszköze (most kivételesen nem az Intel-féle csúszópénzekre gondolok): ezt hívják marketingnek. Sajnos az emberek bő 90%-a nem azért vesz i7-2600-at, mert tényleg arra van igénye, hanem mert a marketing gépezet bemeséli, hogy nekik az kell és ha az lesz a gépben, minden sokkal, de sokkal jobb lesz. Ha nem így lenne, akkor nem mászkálna minden 3-ik ember ájfónnal. Igen, vannak esetek, amikor nem elég a marketing (lásd 3D tévék), de ezek leginkább más okok miatt vannak (pl. hogy félnek az egészségügyi mellékhatásoktól).
-
smkb
őstag
"Aham, tehát nem az Intel HD Graphics a nagy lótúró, hanem az AMD APU-beli IGP-i? Ezt akartad mondani a magad módján?
"
A piac dönt. Azt mondom a magam módján... valami jóságáról mindig a piac dönt, ahogy a piac döntött arról is, mennyire akar újgenerációs kézikonzolokat, 3D tvket...hiába az erőteljes hype...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igen. Az NV alapból az ARM-hoz közelít, a Keplerrel egyelőre picit, de a Maxwellel teljesen. Ez sok helyen előny, míg más helyeken hátrány. Az AMD is így van az x86-tal, csak fordított felállásban. Ezért akarnak szerintem az ARM vonatra is felszállni. Ahol az ARM az előnyös ott azt érdemes erőltetni, ahol pedig az x86 ott meg marad az. Ennek a hátránya ugye a cGPU tervezése. Ezért gondolom, hogy megtartják a VLIW4-et ide, ami elég hatékonyan skálázható, a piac jövőre úgyis felnő erre a szintre. Az ARM 2015-re képzeli el a komoly integrációt. Addig át lehet dolgozni a GCN-t. Az NV valószeg a Keplert használja majd, de azt eléggé le kell csupaszítani. Persze 2015-ig van idő.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Jut eszembe, az Nvidia is ARM-mal párosítja a fejlesztés alatt álló GPU-it, minden vonalon. Bár x86 licenc hiányában nem is tehet mást, de lehet olyan terület, ahol ezzel alaposan keresztbe tehet az AMD-nek, ha az nem vigyáz. Főleg, ha tablet/okosteló/stb. vonalon is meghatározó szereplő akar lenni az utóbbi. Kétséges, hogy az x86 igazán versenyképest itt - esetleg majd pár év múlva, ha a fogyasztás nem lesz gond és szükség lesz a nagyobb teljesítményre (már ha az ARM nem üti majd meg a kellő szintet adott fogyasztás mellett).
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Brazos GPU-jához (legalábbis ami a Z-01-ben van) jövőre felzárkózhatnak a konkurens megoldások (Mali-T604 például MP4-ben biztos elég erős). Ezzel az AMD-nek már nem lesz abból hátránya, hogy nem tudják lejjebb skálázni, mert a piac nőtt fel ehhez. A Mali IGP sem sokkal olcsóbb tranyószámban. Annyival kevesebb, hogy számos DX11-es funkciót emulál, amivel spórolható a hely, de ez teljesítménybe is kerül. A GCN CU-ja még a VLIW4-es SIMD tömbnél is kisebb. Ráadásul nem kötelező használni hozzá az ACE modult. Ez nyilván rontja a hatásfokát, de mobilban ez lényegtelen. Persze jobb ötlet maradni itt a VLIW4-nél. A GCN-t a jobb heterogén programozhatóság érdekében érdemes átdolgozni, mivel az x86/AMD64-hez igazították az architektúrát. Az ARM-hoz így nem igazán jó. Működik persze, de a GCN integrálásának előnye, hogy a CPU és a GPU ugyanazt a címtartományt használja, és az x86 virtuális memóriát támogatja.
A jelenlegi fejlesztésekből az látszik, hogy a Bulldozer architektúra tökéletesen passzol ahhoz, amit az AMD a GCN-nel megálmodott. Ha viszont mennek ARM-ra is, akkor ott a korábbi architektúrára érdemes alapozni, legalábbis addig, amíg a GCN-t nem szabják hozzá az ARM-hoz. Az eredeti GCN koncepción a 64b x86 pointerek működnek.[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Most tényleg az IB vonalon legnagyobb "kiszerelésű" IGP-t hasonlítják az SB vonalon a kisebbik IGP-hez? Újra és újra bizonyítja a nagy Intel a kisstílűségét.
(#64) smkb: "Ennyit arról, ki miféle szart gyárt, nem gyárt..."
Aham, tehát nem az Intel HD Graphics a nagy lótúró, hanem az AMD APU-beli IGP-i? Ezt akartad mondani a magad módján?
(#66) Abu85: Érdekes lenne, ha az AMD licencelné a legújabb ARM-os CPU magokat és azokat a saját GPU-ival ötvöző SOC-okat hozna ki, tabokba, stb. Bár első látásra érdekes összvér megoldás lenne az alacsony fogyasztásra gyúrt CPU magokat alapvetően nem ilyen irányban fejlesztett GPU-val párosítani, de talán mégis van értelme.
[ Szerkesztve ]
-
hugo chávez
aktív tag
Hát, én igazából csak a "larger cache" részre értettem, amit írtam, a mondat többi részét majd Intel bácsi megmagyarázza, ha tudja.
"Vagy arra gondolsz, hogy az IGP lefoglal valamennyit a 8MB cache-bol?"
Mivel az IGP írhat az L3 cache-be, ezért elképzelhető, hogy, ha az IGP van használva képmegjelenítésre, akkor esetleg lefoglal valamennyit belőle (és közben "terheli" a ring bus-t), de így, hogy lesz dedikált cache-e is az IGP-nek, akár mind a 8 mega a procimagoknak juthat.
Persze, az a legvalószínűbb, hogy Abunak van igaza és egyszerűen csak elírták.
[ Szerkesztve ]
-
max-pain
senior tag
-
P.H.
senior tag
Hogy a CPU-változások egyértelműek legyenek:
- az első főleg a nem HT-s CPU-knál vagy a HT melletti egy szálas végrehajtás esetében jelent némi előnyt
- a következő kettő általános számítások esetében néhány százalék
- a 4. olyankor, ha rövid szövegeket kell másolgatni ide-oda (ilyen már sok van, Excelben pl. grafikon alá- és melléírások)
- a try-except általános a programokban, pl. a szöveg->szám konvertálásoknál: az Excel tipikusan ilyen, mivel nem mindig tudja előre, hogy egy-egy mezőbe olyan érték került-e beírásra, mint amit várt (pl. automatizált feldolgozás vagy CSV esetén). Ilyenkor a szövegek számmá konvertálásához a pl. a következő kódot használják Windows-nál 32 bites esetben (64 bitnél kissé más a kód, pl. pushad és popad helyett pár más utasítás van):pushad
push offset(@ERROR)
push dword ptr fs:[00000000h]
mov fs:[00000000h],esp
[konvertálási programkód]
pop dword ptr fs:[00000000h]
add esp,04h
jmp @normálisesetben_tovább
{ valahol máshol a programban: }
@ERROR:
mov esp,[esp+2Ch]
pop dword ptr fs:[00000000h]
add esp,04h
popad
[sikertelen konvertálás = exception lefutó kódja, pl. hibaüzenet, hol a hiba]
jmp @hibaesetben_továbbAz fs: által mutatott memóriaterület az adott programszál egyéni memóriaterülete (thread storage), általában a kernel kezeli. Ezen gyorsíthat az "Useful for user-level thread storage by providing 4 new instructions for ring-3 access of FS&GS base registers".
[ Szerkesztve ]
-
Prof
addikt
Na remélem akkor a sok pénzes pistike lecseréli majd a 2500k-2600-kat ezekre és meglehet őket venni olcsón CPU upgradenek, és backup VGA-nak a diszkrét mellé
Igazán jöhetne már az intel valami dual procis lappal, ahol vmi saját fejlesztésű crossfire féleséggel összeköti az Bridge-s GPU-kat
Elvégre proci, chipset gyártás a fő profilja, érdeke lenne. -
P.H.
senior tag
Nagyjából tisztában vagyok azzal, milyen rálátásod van a dolgokra, nem véletlenül fogalmaztam úgy, ahogy: "Ezek már magukban is akár összehozhatnának Excelben kb. ekkora értéket azonos órajel mellett is".
A grafikonok elvileg az eredményt jelentenék, egy sima táblázatos kimenet legenerálása nem képvisel manapság PR-értéket. Hogy 2D vagy 3D, az valóban jó kérdés. Hazudni nem szoktak a gyártók, esetleg nem adnak teljeskörű információt arról, hogy mit mivel és milyen feltételek mellett tesztelnek.
[ Szerkesztve ]
-
Prof
addikt
válasz
dízelracer #61 üzenetére
Azt várják tőle, hogy kinyírja az óriási alsó kategóriás diszkrét vga piacot. Amivel betesz az AMD-nek és NVidianak egyszerre.
Amit meg is fog tenni és mindezt energihatékonyan tesziSzerintem szépen csökkeni fog a drágább diszkrét VGA-val eladott notik száma pár hónappal azután, ahogy az ivy bevezetésre kerül.
-
tocsa
senior tag
Az volt a kerdesem, hogy tisztan azok, amiket felsoroltal (koszi amugy) mennyit dobnak a teljesitmenyen Turbo Boost nelkul. Nem tudjuk, de folosleges turelmetlennek lennem, hizen ezek csak csepegtetett informaciok.
A 3-D rendereles gyorsitasa Excel-ben... a meres elvileg penzugyi feladatok vegrehajtasat teszteli. A 3-D-s grafikonok renderelese mennyit jelent ebben? Azokat erinti a dolog? Jo kerdes.
-
max-pain
senior tag
Az elozetes infok alapjan nekem csalodas az Ivy Bridge-be epitett GPU-k (HD 2500, HD 4000) teljesitmenye
-
P.H.
senior tag
A szerkezeti változások ismertek egy ideje:
- több belső puffert dinamikus megosztásúvá tesznek a Sandy Bridge eddigi statikussága helyett
- az osztások gyorsabb kezelése
- a register->register másolások végrehajtó egységek nélküli kezelése (AMD Move Elimination módra, kiterjesztve azt integer registerekre is)
- byte-os, azaz kisméretű karakteres memóriaterületek (= string-ek, rövid karakterláncok) klasszikus x86-os másolásának/írásának (REP MOVSB/STOSB) gyorsítása
- gyorsabb user-level FS és GS szegmensregister-hozzáférés (azaz a try-except blokkok kezelése; pl. string->int vagy string->FP konvertálásnál)Ezek már magukban is akár összehozhatnának Excelben kb. ekkora értéket azonos órajel mellett is, de vegyük hozzá még ezt is: "Starting in Excel 2010, improvements were made to the graphics platform by adding support for hardware acceleration when rendering 3-D objects. While the GPU can render these objects faster than the CPU, the experience in Excel 2010 depends on the content on your worksheet. If you have a sheet full of 3-D shapes, you will see more benefit from the hardware acceleration improvements than on a worksheet with only 2-D shapes (which do not leverage the GPU)."
(Az nem derül ki a slide-ból, hogy grafikát teszteltek-e, és ha igen, 2D vagy 3D-t)
[ Szerkesztve ]
-
tocsa
senior tag
válasz
hugo chávez #69 üzenetére
De ez a nagyobb cache-re vonatkozo megjegyzes az "Excel 2010 Financial Analysis" teszthez van fuzve. Az IGP akkor szamithatna, ha az Excel GPGPU szamitasokat vegezne az IGP-vel. Vagy arra gondolsz, hogy az IGP lefoglal valamennyit a 8MB cache-bol? Az a CPU-e.
-
tocsa
senior tag
-
törölt tag
Most komolyan a hd 2000-hez hasonlítják a grafikai teljesítményét amikor van jobb is?
Vagy úgy már nem olyan látványos a különbség? -
Peti66
senior tag
Az i3-2125-ben is Hd 4000 van,ha jól tudom
-
keIdor
titán
Clock2clock azért jó ugrás lesz i7-920-ról.
-
kariad
senior tag
Ha így haladunk csak felső kategóriás vga-k lesznek!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Csak ez hagyta el az AMD szóvivőjének a száját. "We're at an inflection point," said company spokesman Mike Silverman. "We will all need to let go of the old 'AMD versus Intel' mind-set, because it won't be about that anymore."
Ezt sokan teljesen hibásan úgy értelmezték, hogy az AMD rá akarja hagyni az x86-ot. Bizonyos piacokon ez opció is, hiszen az x86 hátrány lehet, de nem mindenhol. Inkább az a helyzet, hogy nem az Intel a fő versenytárs, hanem az ARM-os gyártók kerülnek a szemük elé.Már régebben írtam, hogy az AMD mit akar. Integrálni a GPU-t, úgy hogy az kivegye a részét a számításokból. Ez a Fusion. A heterogén módon kell programozni a lapkát, és jóval nagyobb hatékonyság érhető el a számítási teljesítményt tekintve. Röviden ugyanarra mennek amerre az ARM viszi a fejlesztéseket. Ezért mondják, hogy az "old 'AMD versus Intel' mind-set" már nem él. Az Intel erre annyira nem szeretne menni, hiszen ehhez a szemlélethez nagyon jó GPU kell. Ráadásul az AMD lepaktált az ARM-mal az FSA kiterjesztéssel kapcsolatban. Együtt fejlesztik a felületet, ami nyilván nem jó az Intelnek. Az AMD egyedül nem tudja ezt elterjeszteni, de az ARM magokat olyan sok cég licenceli, hogy simán alap lehet a jövőben. Az FSA tulajdonképpen mindenkinek jó, csak az Intelnek és az NVIDIA-nak nem. Az Intelnek azért, mert a Larrabee még mindig egy kérdéses pont, míg az NV nem akar nyílt szabványt. A CUDA-val le akarnak zárni mindent. Ezzel szembe megy az ARM és az AMD, és adnak egy nyílt alternatívát mindenkinek az FSA-val.
Nagyjából ezek a stratégiai módosítások az AMD-nél, már amennyire ugye módisítások. A befektetőknek valszeg fingjuk sincs, hogy mi az az FSA és OpenCL, mivel ők nem láttak a Fusion Developer Summit anyagait sem, nekik lehet, hogy ez az egész szemlélet új. Valószínű, hogy az AMD pár ARM-os termékről is beszélnek majd februárban (ez lehet mindenkinek új), hiszen az ARM szívességet tesz az AMD-nek az FSA támogatásával. Gyakorlatilag az AMD számára kezd mindegy lenni, hogy x86 vagy ARM, mivel az FSA mindkettőn menni fog. Most, hogy a Win 8 is menni fog ARM-on, érdemes elgondolkodni a váltáson, ahol ennek ugye van jelentősége. Természetes, hogy ha ultra low power szintjén jobb SoC-ot lehet építeni ARM-ból, akkor az AMD erre fog menni. Valszeg Rory annyira nem szívbajos ebben az ügyben, és nem a mindenhova x86/AMD64 irányzék híve. Igazából az egész logikus. Az Intel sem tud ide betörni x86-tal, fel kell tenni a kérdést, hogy megéri-e próbálkozni, vagy pár feltételezhető kudarcot mellőzve rögtön jöjjön az ARM. A stratégiát semmiképp sem bontja meg, mert az ARM is ugyanannak a jövőképnek a híve aminek az AMD.
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
válasz
djculture #43 üzenetére
"Valami ráció csak van ebbe nekik hogy még kihozzák a szr helyett a n+1 javitott szrt.Amilyen jó név procigyártás területén és eladható olyan horror névvé vált hozzá értő berkekeben az Intel Graphics név."
A piaci eldönti mi eladható, mire van igény, mire nincs. Nem te, és nem is Abu dönti el de én sem.
Itt egy cikk arról, perpillanat kinek hogy áll a zászló:
AMD To Give Up Competing With Intel On x86? CPU Prices Already Shooting Up
Vagy:
AMD: It Won't Be About 'AMD vs. Intel' AnymoreEsetleg az eredeti forrás:
AMD struggling to reinvent itself
It looks like the Bulldozer disaster might have been too much of a setback for AMD to recover from. After 30 years of competing with Intel in the x86 processor market, AMD is about to give up, even with the 2009 1.25bn antitrust settlement they extracted from them. Mike Silverman, AMD company spokesman said, "We're at an inflection point. We will all need to let go of the old 'AMD versus Intel' mind-set, because it won't be about that anymore."
Az AMD szővivője száját hagyta ez el. Az meg azárt valszeg nem humbug. Ezzel elismerve azt, hogy nem bírják az Intellel a versenyt.
Ennyit arról, ki miféle szart gyárt, nem gyárt... mindig a piac dönt.
-
Móci
addikt
A grafikus lassító képességeit meg hiszem ha látom... ettől azért nem fogunk hasra esni, az fix.
-
vgergo
aktív tag
válasz
dízelracer #54 üzenetére
Lehet, hogy én tudom rosszul, de A8-3850-es és A8-3800 (a 2 legerősebb llano) hosszú ideig nem lehetett kapni Magyarországon. Legalábbis az általam felkeresett boltban nem lehetett kapni.
Másik a nagy llano teszt alapján szerintem A8-3850-es is gyenge 1080p és max grafikás játékok futtatására.Más. Ivy Bridge már alkalmas heterogén programozásra?
(#60) Abu85
köszi, el is felejtettem, hogy apuról van szó.[ Szerkesztve ]
-
..ez lófütty..
-
banhammer
veterán
Most már csak az a kérdés, hogy mennyivel lesz drágább a i7-2600-nál.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem. Olyan opció lehet, mint a Total War: Shogun 2-ben. Ha Fusion APU-d van VGA nélkül, akkor nyersz +10-15%-ot sebességben. Persze ezt nem lehet kimérni, mert a játék automatikusan az IGP-t jelöli számításra a CPU helyett. Ha beraksz egy VGA-t, akkor rögtön a CPU számítja az AI-t, és az IGP-s mód elérhetetlen. Ez az implementálás azért gáz, mert nem szabványos. CAL-ban van megírva a Zacate és a Llano APU-kra. Például a Trinity-n már nem fog menni, ha nem írják át a kódot.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
Ez a grafikon nagyon üt
Felső sáv:
Intel core i7-2600 processor (8M cache, 3,4Ghz, 4C/8T)
Intel core i7-3770 processor (8M cache, 3,4Ghz, 4C/8T)Alatta, grafikonon, jobb oldalt:
"Faster, larger cache can bring added performance"Managerek, marketingesek, stb semmit nem csináló kirakatbullshit-emberek: köszönjük nektek, hogy értelmet hoztok a világba
[ Szerkesztve ]
-
lujó55
addikt
-
EkSYS
senior tag
az összes ivy bridge 2011-es socket-os?
-
toldy
őstag
válasz
djculture #39 üzenetére
Fél évig kihúztam egy i3-530al, tökéletesen elégedet voltam/vagyok vele, tudom hol a határ és nem lépem át, Gta: VC, MOHA ment rendesen, és akkor még arról nem is beszéltam hogy az SB Hd2 s HD3 mennyivel erősebb, vagyis merem állítani az új ivy valamint a mostani amd apuk és az újak az emberek 3/4nék tökéletesen elegendő lenne.
Abu: Elképzelhető, hogy lesz olyan, hogy egy erősebb A8 apun az AI okosabb mint pl egy A2en?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez nem biztos, hogy a vásárló hibája. Rengeteg boltos mondja manapság, hogy elég ez és menni fog minden maxon, mert a mai CPU-kban csoda-IGP van. Persze nem szabad az eladóra hallgatni, pláne ha nincs VGA a boltban, de sokan ezt nem tudják. A gyártók FUD-ja is erre épít. Az Intelnél és az AMD-nél is látni a discrete class GPU szöveget. Ha az olcsó VGA-kat nézzük, akkor igaz, de ezt a vásárlók általánosítják. Sajnos néha a hozzá nem értő eladók is.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Hiába véded mert hamár beleraktak egy beépitett vga-t apu-t vagy akárminek nevezzük,esetleg egy normálisat is belarakhattak volna nem ilyen több éves szabványokat csak immel ámmal támagató fsadékot.Egy óriási cégröl beszélünk ahol órási pénzeket emészt fel a chiptervezés,mibe telne nekik egy olyan csapatot toborozni ami tervez egy értelmes apu-t.Ezt meg a szemétre dobják.Valami ráció csak van ebbe nekik hogy még kihozzák a szr helyett a n+1 javitott szrt.Amilyen jó név procigyártás területén és eladható olyan horror névvé vált hozzá értő berkekeben az Intel Graphics név.
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
A legtöbben még most sincsenek tisztában azzal, hogy az általános használatban a 3D játékok kérik a legerősebb (=legdrágább) hardvert. Sok embernek (főleg a magukat felnőttnek mondó 40-50 évesek) csak legyintenek a PC-s gamingra, mert az gyerekeknek való, a játék megy minden gépen. Közben csak nem értenek hozzá szart sem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Biztosan nem tudom megmondani, hogy javítják-e, de a gyártók szerint van rá ígéret. Eléggé logikus, hogy meg lesz oldva a 23,976 Hz, mivel 6-7 éve tudják a konkurens GPU-k. Na meg mit kapna az Intel, ha nem csinálják meg. Eleve a DXVA hibákat is nagyon felróják nekik a hardcore házi-mozizós réteg.
(#39) djculture: Ezért nem szabad a sok boltosra hallgatni. Tisztelet a kivételnek persze, de sokan a saját hasznukat nézik a termékek eladásakor és nem a vásárló valós igényét. Nálunk van olyan bolt, hogy VGA nincs raktáron.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
A4 3400 as két magos nyavaja amd röhögve viszi médiumon ezt a játékot,de még a crysis 2 és megy lebutítva.Az intel ennek a negyedére se képes játékokba,és az itt leirtakból kiderül ez a javitott apu se lesz sokkal jobb ezen a téren.
Úgy ahogy Abu irja most ez a trend menjen egy játék minimumba ha kell de menjen ne képregényként és nem kell külső plusz vga.Boltosok is rájátszanak erre mert igy költségük kisebb és egy meghibásodási lehetőség is kiiktatva.A külső Vga-k elég sűrűn megtudnak pusztulni[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
djculture #33 üzenetére
Az Intel a kompatibilitási listát "ezer éve" nem frissítette. Olyan mintha nem is lenne. Egyébként driveres hiba bármikor lehet. Mindenesetre, ha valaki nem akar VGA-t, és játszani akar, akkor a Llano a jobb megoldás. Annak nem okoz ez gondot.
Azt én is érzem. Ahogy bekerült az IGP a prociba sokan kerülik a VGA vásárlását.
Szerencsétlen eladok meg adják alájuk még a lovat, mert a procikon többet keresnek.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Szerintem ezt már egyszer kitárgyaltuk bennevan a játék a kompatibilis listában
Tehát az intel nem mond igazat ezek szerint.
madgie
Rengetegen akik nem értenek a gépekhez ilyeneket vettek,mert megkeresnek hogy evvel mit lehet csinálni.Sokszor a kisebb gyerekek játszanának nem a szülők és akkor derül ki a probléma..[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
djculture
félisten
Jó ezt akkor a szomszédomnak is magyarázd már meg meg még egy kiló embernek.Megkért hogy vigyek már át játékot hogy a fia tudjon játszani,Átvittem a legutolsó wolfensteint képregény volt már amenübe is pedig hány éves játék...Sandy fullos i7-2600K proci vga meg ez a fos apu nyavaja.Megvették hogy majd ezen aztán minden megy fullon most meg anyáznak hogy rákell költeni télvíz idején
[ Szerkesztve ]
-
lvb
aktív tag
válasz
djculture #23 üzenetére
A régebbi játékok tökéletesen futnak 1280x1024-es felbontáson már egy 2105-ön is. Amióta elérhető ez a proci, a legtöbb ismerősöm már nem vesz külön VGA-t, mert elég neki az, ami a CPU-ban van. A Doom3 -t láttam ultra beállításokkal futni, és a sok fikázás után teljesen meglepett, hogy röccmentesen fut. A képminőség - mivel nem volt közvetlen összehasonlítás - is teljesen jó volt... Ha tényleg 3x-os lesz a sebessége az Ivy-nek is, és ha kijavítják a meglevő hiányosságokat, akkor bőven elegendő lesz a legtöbb embernek, még játékra is.
Ja és monitor nélkül a teljes gép elmegy max 70W-ból. (LinX alatt ment csak valamivel 70W felé a konnektorból kivett mennyiség)
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
a 15%os clocktoclock novekedes nem rossz cinebench alatt... plane, hogy a fogyasztas is csokken.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DemonDani #24 üzenetére
Ezek ellen a Trinity APU megy majd. Az IGP nélküli lapkák ideje kezd lejárni már az asztali piacon is. Mindkét cég 5% alatti eladásokat vár az új CPU-któl. Tulajdonképpen ez semmi. Egyértelműen mutatja, hogy az integrálásra van igény.
(#22) madgie: Igények kérdése, de jövőre lesz olyan játék, amely a beépített IGP-t használja általános számításra. Már idén is van kettő, de elég speciális működéssel, így csak a Fusiont tudják kihasználni. Hosszútávon nyilván valami nyílt felületre kell építeni.
Azt tudom, hogy az AMD és az Intel is az OpenCL mellett van, de nem vetik meg a C++ AMP-t sem, sőt azt is támogatják mindketten. A kihasználhatóság szempontjából vannak elméleti eltérések. Az AMD szerint fizikát és AI-t kellene számíttatni OpenCL-en, míg az Intel szerint az auralizációra lenne nagy igény. Igazából mindegy a dolog. A user szempontjából szerintem jöhet mind a három.
Szvsz jó ötlet az auralizáció is. A hangok a grafika mellett mindig mostohán voltak kezelve.[ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
Ez szinte az össze lapjuk
(#21) Angel1981
egyrészt igen, de azért az Intelnek is köszönhető, hogy próbálja visszafogni a fogyasztást minden egyes soronkövetkező mainstream procinál.Fa ültetése helyett ők ezt csinálják, érdekes hogy a túloldalon az FX-8150 130W-tal megy majd ezek ellen, illetve hogy kicsit szépítsünk, a jobb FX-8120-ak már beférnek 95Wra
-
djculture
félisten
isten mentsen meg ettöl hogy ezen a intel apu-n kelljen szenvedni akár egy napig is....Fakíroknak való maximum
[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
Köszi!
...az nem jó... ismerősnek kéne gép, és Ivy lenne a cél, csak nem tud tovább várni. Lapot nem akar majd cserélni, így most egy olcsó Sandyvel kéne valami Ivyt is biztosan kezelő lap, amíg az Ivy nem érhető el. (közben nézegetem, az ASUS pár lapra már ígéri, hogy "22nm processor support"... de ha a 23.976 nem megy gond a chipsetben van, akkor lehet, hogy mégis a kivárásról kéne meggyőzni...)
-
smkb
őstag
A legszebb, hogy mindezt 77w tdp kereten belül igpvel együtt... szép!
-
kisza25
félisten
az ivy nagyon város kíváncsi leszek mit hoz, főleg fagyiban
-
Male
nagyúr
Nagyrészt ide illik: Elérhető valahol már hivatalos alaplap lista, az Ivy Bridge-dzsel kompatibilis alaplapokról?
ASUS állítólag......ez mennyire hiteles?
Abu85, #15: Mármint a chipsetben van a hiba
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Arról nem ír a doksi. Valószínű, hogy megoldják. Nem valami nagy dolog ennek a javítása.
(#10) Ribi: Nem. A TechReport. De mi is észrevettük, hogy nem éppen 2011-es színvonal a képminőség, csak a dolog lényegtelen, mert a Llano számottevően gyorsabb még jobb képminőség mellett is. Azt tudom, hogy ezt a részt teljesen átdolgozzák az Ivy-ben.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
igen nemcsak hogy azonos órajelen is gyorsabb, hanem tunningban is biztos többet tud valószínűleg
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Sandy Bridge vs. Llano
10 évvel ezelőtt adott egy termék olyan leképzési minőséget, mint a Sandy Bridge IGP-je. Ez alapvetően nem csoda. Az Intel azokat a technológiákat használja, amelyeket az ATI a Radeon 8500 idején vezetett be. Erre volt a fejlesztés kezdetekor licenc.[ Szerkesztve ]
-
Flash86
tag
Na végre ez is támogatja a Dx 11-et! Ráengedem majd a teszellálást had szóljon!
-
(ÉN)közPONT
őstag
Utilaput kap a szendyke ha látok ájvikából egy szénné tuningolhatót
-
Angel1981
veterán
"Megjegyzendő viszont, hogy nagyon nehéz helyzetbe kerülhetnek a belépőszintű mobil VGA-k. Az előzetes adatok szerint az AMD és az NVIDIA sem frissíti a termékskálán ezt a réteget, így pedig az Ivy Bridge IGP-je könnyen elbánhat velük, még akár a játékokban is"
Valószínűleg már azért nem fejlesztik, mert tudják, hogy csak egy kis időt nyernének maximum az egyre erősebb APU-k ellen.
A belépő szintű dVGA-k gyakorlatilag csak képmegjelenítésre kellettek, és arra már a mostani APU-k is elegendőek, sőt, még többre is.
Kérdés, hogy ahogy erősödnek az APU-k, úgy fog-e idővel az alsó közép, és a középkategória is veszélybe kerülni-e a dVGA piacon?[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Az utolsó mondatot nem értem, de az i1d2 kalibrálóm sem (intel HD2000, nVidia GTX 460 és ATi 5850 ugyanolyan képminőséggel bírtak egy jó kalibráció után)
-
flakter
tag
Épp vásárlás előtt állok, de úgy érzem megéri várni ezekre a procikra, még ha áprilisban is jönnek ki.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A gyártópartnerek megkapták az előzetes dokumentációt, így körvonalazódott, hogy mit is tud az új termék.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gumi és felni topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Magisk
- További aktív témák...