Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
Alogonomus #17 üzenetére
Nem igazan van itt alkatresz. Van a CPU foglalat, ami adottsag. Van a csatlakozo, aminel szinten, nincs sok varialasi lehetoseg. A vegen ott van a harmadik alkatresz a PCB. Ott lehet csak siman mazlijuk volt, vagy szorgalmas volt egy layoutos mernokuk. Esetleg elore gondolkoztak a PCB-vel par menokorat, hatha bejon alapon es sikerult.
-
Alogonomus
őstag
Hiába nem lesz várhatóan sok valódi haszna a lehetőségnek egy átlagos felhasználó számára, akkor is jó érzés, hogy egy alaplapgyártó a kegyetlen árverseny közepén is bevállalta, hogy a szabványokban előírt értékeket jelentősen túlteljesítő alkatrészeket használ a termékei készítésekor, és most simán engedélyezni tudja a magasabb teljesítményt csak úgy ajándékba.
Akár az is lehet, hogy érdemileg nem került többe a minőségibb alkatrész, de akkor a többi alaplapgyártó miért akart ezen (is) spórolni? -
Reggie0
félisten
A szerverben levo gyorsitokartya is GPU. Lasd: [link] Te a VGA-ra gondolsz. Szoval nem cafolt meg semmim semmimet.
Esetleg a memoria koherenciarol beszelhetunk, csak ahhoz nincs koze a savszelessegnek. A kesleltetessel pedig eleg szar eredmenyt ertek akkor el, kb. annyit tud, mint az AMD PCIe-n keresztul.
Az, hogy mit mondanak egy konferencian kb. mindegy, az egy marketing rendezveny ilyen szempontbol.
-
fanti
addikt
Igazából én azt értékelem, hogy az intellel ellentétben itt megpróbálják lehetővé tenni az új dolgok használatát, ha lehetséges.
Intel mit tenne ha jönne az új CPU gen?
-Foglalatváltás
-Csipkészletváltás
-CPU hűtő alaplapi lyukainak 1mm-el való eltolása
-Forrasztás a CPU mag és az IHS között, de még szarabb hőátadással mint az előző gennél, és a forrasztás erősítése (antidelid edition)Hajrá AMD!
-
.mf
veterán
"Ok, de kit erdekelnek a csori gamer kartyak."
Idéznélek: "GPU-nal is limital." - az állításomat cáfolandó állításod cáfoltam meg
Mezei júzer szempontjából írtam eleve, hogy nem ez hajtja a fejlesztést, egy átlagos otthoni felhasználónak nem életbevágó az újítás. HPC már más terület, de nekik tökmindegy, hogy az otthoni 470, 450, 370 vagy 350-es lapok tudnak-e PCIe 4.0-át.
"Tehat memoriakoherencia es kesleltetes miatt mentek fel 25G/s sebessegre? Kotve hiszem."
A PCIe 4.0 x16 pedig 31.5 GBps, 5.0-nál ezt duplázzák 63 GBps-ra. És képzeld, tényleg az volt a fő hajtóerő, ezt ők mondták nekem. Pár éve voltam Cebiten, hosszan beszélgettem IBM mérnökökkel az akkori friss HPC gépekről és OpenPower + nVidia NVLinkes összeborulásról.
-
Reggie0
félisten
Ok, de kit erdekelnek a csori gamer kartyak. Nezzel meg egy fireprot AI futtatassal.
Van egy olyan osszefugges is, hogy dupla sebessegu savokbol fele annyi is eleg. 128 sav csak 16x-es konfigban csak 8 kartya.
Memória-koherencia és latency miatt, nem a sávszél miatt.
Tehat memoriakoherencia es kesleltetes miatt mentek fel 25G/s sebessegre? Kotve hiszem. -
Kupszi
aktív tag
válasz
#38075904 #11 üzenetére
Nekem eddig 3 aorus alaplapom volt, előtte pedig csak Gigabyte.
Nekem az Aorus lapok mindig tették a dolgukat ahogy kell. De azt hozzáteszem, mostanába eléggé gyengén muzsikálnak. Amióta lecsengett a bányász láz azóta csak hanyatlás volt.
Esetlegesen majd ez az évtől hátha várhatunk javulást. -
törölt tag
Azt nem vágom, hogy aki pl bistrollal tolta, az amd fronton megreked egy bizonyos bios szinten?
https://www.gigabyte.com/Motherboard/X470-AORUS-ULTRA-GAMING-rev-10#support-dl-bios
Mert utána a bistrol mikrokód sorozat kiesik.
Most kijön a jövőlátó 3. széria, onnan meg pl az 1XXX -széria fog kiesni mert akkora hokiroller az egész hogy nem fér a biosba a mikrokód?
Az oké h az aurus fetek is a leg ordenárébb minőség, de még a biosba sem fér pár sor?
https://www.youtube.com/watch?v=_4vKun2zk6MMeg X470 es chipset de minden slot üti egymást.
https://www.gigabyte.com/Motherboard/X470-AORUS-ULTRA-GAMING-rev-10#spHa pci-e 4 el legalább tudják hozni az intel 3 as pci-e slotjait már előrelépés lesz.
Lehet egyébként nem mindegyik x470 ennyire roller mint a gigán ami debütál, csak azt nem értem miért ekkora szám ez az aurus, hogy a csapból is ez a hulladék folyik.Illetve a giga szokásához híven majd jöhet a rev 4 rev 5. Majd az viszi a pcie-4et.
-
.mf
veterán
"GPU-nal is limital."
[link]
TPU 2080 Ti-nél 2~3% különbséget mért ki 3.0 x16 és 3.0 x8 = 2.0 x16 között, tehát még épp csak elértük a 2.0 x16 határát."Azert nem mindegy, hogy hany Teslat/FireProt lehet berakni egy gepbe."
A korlátozó tényező a sávok száma volt, ha jól emlékszem 22~48; de most a Threadripper ezt 60-ra, majd a következő 128-ra fogja emelni.
"Nem veletlen bohockodik az nvidia is az nvlinkkel."
Memória-koherencia és latency miatt, nem a sávszél miatt.
-
.mf
veterán
Kúl, meg minden, de a legdrágább graf. kártyák is épp csak elérik a 2.0 x16 határát
SSD-knek ellenben jól jöhet, ha limitált a sávok száma (pl. laptopokban, ha m.2-höz csak 2 sávot kötnek be)
-
Reggie0
félisten
"Egyrészt marketing szempontból az a jó, ha ezt az X570-es vezérlőkkel reklámozzák, másrészt a PCI Express 4.0-s hardverkínálat eléggé szegényes, nagyjából az AMD tud adni a tesztekre Radeon VGA-kat, de nem igazán határozható meg, hogy a később érkező, konkurens gyártók VGA-jával mi lesz."
Mar AMD elott volt ra egy rakat FPGA, szoval azert nem aggodnek, hogy nincs mivel tesztelni.
-
Kupszi
aktív tag
Azért itt figyelni kell, ugyanis a Giga Gaming 7-esen nincs semmiféle integrált IGP kimenet(HDMI,DP). Oda csak only CPU core lesz.
Azért mondjuk jó dolog ez hogy támogatott. Mivel a Gaming 7 nem olcsó alaplap a Gigánál. Így lehetőség van arra aki most újít gépet csak CPU cserét kell beiktatni. Kérdéses még a RAM kezelés.
Szerintem a Végén tényleg eljutunk oda hogy csak-csak meg kell venni az új X570-es alaplapot, mind 100% RAM support miatt mind pedig a PCI-e 4 miatt. -
dchard
veterán
Amennyire tudom, a CPU-ban lévő vezérlőhöz csatlakozó portok össze vannak huzalozva, nincs közöttük aktív elem. Ennek értelmében ha a PCIe 4.0 elektromos specifikációjának megfelelnek, akkor semmilyen kompatibilitási hiba nem léphet fel. Ezek alapvetően a jel integritását vizsgáló tesztek.
Simán el tudom képzelni, hogy a procihoz legközelebbi slot (ami jellemzően a 16x PCIe) a viszonylag rövid távolság miatt könnyebben tudja teljesíteni a jel integritásra vonatkozó elvárásokat, mint egy jóval távolabbi port. Nagyobb a csillapítás, több zajt szedhet össze stb.
Nem más ez, mint RF
-
törölt tag
Mikor lesz hír 3X00G processzorokról?
Elvileg zen+ magok lesznek 12nm-es gyártástechnológiával és 4200mhz-es boost órajelekkel. Biztos elfogult vagyok, de sokkal több haszna van az újításoknak, mint a pcie 4.0-nak.
Persze 7nm-es chiplettel és navi-val érdekesebb lenne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ez még nem jelent semmi biztosat, de kísérletezik a cég az érkező Ryzenek új képességének kihasználhatóságával.
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest